tisdag 28 februari 2006

ensam

För första gången på riktigt länge är jag helt ensam hemma en kväll. Jo, Hanna är ju förstås här, men hon sover. Sven och pojkarna är på Globen och ser på hockey, och Ellinor är hos sin mamma. Ganska skönt med en paus från sportlovslediga barn, men samtidigt lite trist...

äntligen!



Nu är de på plats: våra nyköpta trappgrindar! Ingen risk att Hanna ska stå på huvudet nerför trappen mer. Men vi andra är redan trötta på att öppna och stänga hela tiden....


På den här bilden plaskas det, ska ni veta :) Hanna slipper numera att bada i lilla baljan eftersom vi äntligen köpt en halkmatta. Stor badglädje!

söndag 26 februari 2006

inte kul

Samtidigt som Sverige vann OS-guld i hockey lekte jag kontor och betalade våra räkningar för den här månaden. Dubbel-suck. Tyvärr är mitt studielån en stor bov i dramat, men jag antar att det bara är att gilla läget, utan det skulle jag ju varken ha det jobb eller den lön jag har idag. Nu ska jag gå ner och meddela Sven exakt hur mycket vi ska ut med. Aldrig månadens höjdpunkt.

torsdag 23 februari 2006

ja!

Hanna har fått plats på dagis! Från augusti kommer hon att gå på Ekeby förskola, bara ett stenkast härifrån (granne med 4H-gården, ni som vet). Skönt, då behöver vi inte tänka mer på det! Har bara hört gott om den förskolan, och jag ser det som ett stort plus att de har eget kök!

red alert

Svärmor och svägerska på ingång. De skulle komma i morgon men kommer redan idag. Och jag som just slängt alla husets lakan i tvättmaskinen! Det blir till att snabb-torka... och städa, och allt sånt. Nåja, det ska bli kul att träffa dem. Det var länge sen och Hanna längtar efter sin farmor!

onsdag 22 februari 2006

naturfenomen

havet lutar på en av bilderna nedan. eftersom jag vet var den är tagen (böda hamn, öland) blir jag orolig för torka i bottenviken. allt vatten måste ju rinna söderut.

eller så är det bara sven som inte höll kameran rakt.

sommarlängtan






jag är trött på snuva, magsjuka, hosta, snöslask och blöta strumpor.

tisdag 21 februari 2006

jobbe???

kan knappt fatta att det här är sista veckan vi går ensamma hemma, Hanna och jag. Nästa vecka är det sportlov = full fart, och sen börjar jag att jobba! Galet. Alla andra som är mamma-lediga är ju borta precis hur länge som helst, själv har jag ju knappt hunnit sluta!

fortfarande sjuk-ish, tokförkyld och allt sånt. trist.

måndag 20 februari 2006

sjuk

jag är sjuk. inte coolt.
måste ringa folktandvården och avboka tiden i morgon, kommer kvävas om jag ska laga tand.
stackars stackars mig.

som tur är verkar Hanna frisk idag, lite rossel i rören kanske bara.

söndag 19 februari 2006

soft söndag

Nu har Anna åkt hem. Igår var vi i stan hela dagen och åstadkom inget annat än maxtaxa i NK-garaget (285:-) och material till inbjudningskort. Ingen klänning, som jag tänkt. Men det känns ändå bra, nu vet jag mer vad jag vill ha (och inte ha), och jag tror att om nån månad finns det mer somriga kläder att välja på. Idag var vi i Kista och där hittade vi en tänkbar, men jag köpte den inte. Vill vara helt säker på att jag hittat det jag verkligen vill ha innan jag handlar!

Stackars Hanna är sjuk, snorig och hes och rosslig i halsen. Tur att hon inte är baby, då skulle man varit orolig för rs-virus. Själv är jag också förkyld, förmodligen har Ellinor smittat oss. Oh well.

torsdag 16 februari 2006

big news

nu är alla berörda informerade, så nu kan jag berätta:

VI SKA GIFTA OSS!!

Det blir den 25 maj i Nyköpings rådhus, på dagen 2 år efter vår första date. Roligt!
Tänk vilken tur att jag åkte ändå till Täby centrum på den där dejten, fast jag var så trött och egentligen ville strunta i det...

dagens skugge

hennes krönika är tänkvärd, som vanligt!

onsdag 15 februari 2006

mums


Igår kväll firade vi Alla hjärtans dag med en riktigt smarrig hjärt-tårta komplett med rosa vispgrädde och gelehjärtan! Gott gott för gottegrisar som vi...

tisdag 14 februari 2006

för ett år sen...


... var jag så här snygg...

mitt hjärta


Idag på Alla hjärtans dag så måste jag ju ha med en bild på mitt lilla hjärta :)


Och såklart en bild på båda mina älsklingar!

kul hobby?



Här där vi bor finns det folk som tycker att höjden av kul är att slänga andras cyklar i de diken som omger området. Trist, tycker jag. Tur att jag inte äger någon cykel.


måndag 13 februari 2006

så var det med det

såg just att budgivningen redan är igång på båda husen vi såg igår. det vi tänkte lägga ett skambud på har nån redan bjudit 2½ mille för. *#?¤/* är allt jag säger om det.

men. vi bor bra här. det menar jag.

??

varför tror jag bara att det är mars hela tiden? februari har ju knappt börjat, juh! jobbigt.

favvo


den här bilden har vi som bakgrund på datorn. varje gång hanna ser den säger hon titta! och blir jätteglad!

rapport från lurp-lägret

måndag morgon, kallt men soligt... alla har gett sig iväg till jobb å skola utom jag och Hanna. Hon sitter här på golvet och leker med alla miljoner småsaker som finns i brorsornas rum.
Vi var på visning igår, två hus - ett lite äldre (-81) och ett nyare, som var toppenfräscht, men som antagligen kommer att bli alldeles för dyrt för oss. Vi ska nog gå på visning 2 av det äldre huset ikväll. Usch, det är läskigt att köpa hus! Man kanske står där med världens money-pit på halsen, och vi är ju inte världens mest händiga personer. Sen går det så fort också - om vi ger oss in i budgivningen så kanske vi står där till helgen och är husägare hux flux! Scary....

Men en rolig sak hände - när vi höll på att packa in oss i bilen efter visningen kom lite folk dragandes på pulkor förbi. Jag tyckte att den ena kvinnan var lik en jag känner, men tänkte att det kan det ju inte vara, hon bor ju i Vällingby. Sen såg jag hennes dotter Lisa, som jag hade i min klass i tre år. Världen är bra liten! Det var roligt...

Okej. Veckans grovplanering:

måndag - tvätta, fixa hemma lite. Shepheard's pie till middag.
tisdag - lunch med Jessica och David, Hannas simkompis. Korv å bröd till middag
onsdag - Hanna ska få spruta. Köttbullar och potatis till middag.
torsdag - babysim. Pannkakor till middag.
fredag - städning. Anna kommer!

Inget Ikea den här veckan heller, verkar det som. Håll ut, fellow ikea-lovers (dvs J+P), snart!!

söndag 12 februari 2006

wiiieee!



På lördag kommer Anna, min gamla kompis som bor i Göteborg! Vi ska shoppa kläder for a very special occasion, ska bli kul!

lördag 11 februari 2006

lugn lördag



ännu en solig morgon! ellinor rider, sven å pojkarna är och handlar playstation, och hanna å jag har just löst en extra svår sudoku och lyssnar på iTunes (just nu utan dina andetag med han den där kent). Snart ska vi gå ner och göra kycklinggryta till lunch. Det blir en lugn dag!

fredag 10 februari 2006

... and the winner is....


jag tror vi har en vinnare - masse! självklart är det bob hund vi pratar om. grattis!!
ska fundera ut ett lämpligt pris :)

idag var hanna å jag på kära gamla vinstaskolan, trevligt. Louise var också där och tog sina första steg i personalrummet! något för hanna att ta efter, tycker jag.

nu ska vi gå till vallentuna centrum (2½km bort) och handla lite.

torsdag 9 februari 2006

fler ledtrådar

"tjejerna är borta jag är oinspirerad
att jag lever på natten gör min hy inflammerad"

se där de första textraderna i ett fall & en lösning. Annan bra låt med bandet går så här:

"det skulle vara lätt för mig och säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag"

Kom igen! Nu blev det ju svinenkelt!!

ledtråd


här är en bild på bandet när de har fina kaninöron.

"ett fall och en lösning"

min craving tidigare löstes genom en latte med extra mycket o'boy i :)
nu håller Hanna och jag på att baka matbröd, och dessutom har vi kycklingfiléer på upptining -vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, men det löser sig nog! Gott ska det bli med mat i alla fall, vi åt havregrynsgröt till lunch :/

TÄVLING!
Rubriken är titeln till en låt av en känd svensk grupp. Fint pris till den som kan gissa vilken! Och nej, det är inte Kent.

ge mig! NU!!

uj uj


gud vad jag blev sugen på choklad. synd att barnet sover, det snöar och jag har ingen bil! eller... kanske tur? hmmm.....

sim-tajm!

Idag har vi äntligen varit och baby-simmat! Det blev ett långt juluppehåll, eftersom poolen skulle renoveras. Det var roligt att få träffa simkompisarna Paula och David, tyckte Hanna! Hon kom ihåg förvånansvärt mycket av det vi gjorde i höstas, och hon hade jättekul :)

onsdag 8 februari 2006

jippi

hänga tvätt är kul det med ibland!

tisdag 7 februari 2006

ny tröja!

Nyvaken unge i stylish tröja!

Idag när vi var på öppna förskolan hade Hanna sin nya fina tröja på sig. Det visade sig vara smart, för alla kunde se vad hon heter! Bokstäverna har jag köpt på Way, tröjan på H&M. Snyggt va?

lek-tajm!


Hanna sover, hon är helt slut efter vårt första besök på öppna förskolan. Det var trevligt, vi blev väldigt väl emottagna och Hanna tyckte det var toppen! Vi ska försöka gå dit på tisdagarna, och på babysim på torsdagar.

måndag 6 februari 2006

snart mars

börjar jobba om 4 veckor. det blir bra.

nytt ord

Hanna säger "nanna" och menar sig själv nu! hon sticker ut hela tungan vid n-ljudet :) sött!

kallt!

måndag morgon (förmiddag), kallt ute och inne... brrr! var på visning igår, vi hade höga förväntningar och tänkte att det här kunde kanske vara ett hus för oss! Vi kom dit strax innan visningen skulle börja, och det var redan massor med folk som stod och väntade. Mäklaren kom fem minuter sent, och det bara vällde in folk i huset. Vi tog god tid på oss och försökte verkligen se allt, men är nog tyvärr överens om att det inte var något för oss. Fint hus men mycket att göra och tyvärr ett rum för lite - det rum vi trodde att man kunde göra om till sovrum visade sig vara ett riktigt källarrum med betonggolv och allt.... nåja, vi letar vidare. Vi har egentligen ingen brådska med att flytta, vi trivs bra här men det är lite trångt ibland. Vi har sagt att vi ska ha bestämt var vi ska bo när Hanna börjar skolan, och då har vi ju några år på oss :)

fredag 3 februari 2006

drömmar

hade en ond dröm inatt. vill inte säga vad jag drömde, men vaknade av den halv fyra och var tvungen att väcka sven. har tänkt på den hela dan. min värsta mardröm... i drömmen blev jag helt förkrossad och förödmjukad, och den känslan sitter ännu i. brrrr.....

The daily motivator är en skum sida men har rätt kloka saker att säga ibland... lite sekt-varning känns det som? Ta det med en nypa salt!

en snöig fredag


Hanna tycker att storasysters rum är väldigt spännande!



Nu finns det 82 sköna låtar i min lilla iPod! Yähäy!!

konst-igt


I går fick Hanna sina första kritor, och idag skapade hon sitt första konstverk! Roligt...
en krita i varje hand, då går det fort att göra en tavla :)

torsdag 2 februari 2006

förresten

det blev inget ikea och inga grindar igår. istället blev det coop forum, mjölk och en bra bok!

Lista

Dagens verb:

läsa (bra bok, se nedan!)
vika (ren tvätt)
steka (pannkakor till middag)
åka (roslagsbanan till TC)
tvätta (hår)
ladda (musik på iPoden)
köpa (kritor till min skrivsugna dotter)
ringa (en "bortglömd" kompis)
dammsuga (hela huset men framför allt sovrummen)

jepp, det kommer bli en bra dag!

å så bra!!


Stackars Hanna, hennes mamma kommer att bli tråkig idag... köpte en grymt bra bok igår, "Flickan från ovan" av Alice Sebold. Den handlar om en flicka som bli våldtagen och mördad, och som sen följer sin familj, sina vänner och mördaren från himlen. Väldigt bra!! Läste till två i natt, och har bara hunnit med halva, så... ja, stackars Hanna!

onsdag 1 februari 2006

åldersnoja

Kent spelar på Hultsfredsfestivalen i sommar. Lätt ångest! Vill gärna åka dit men vet inte om det funkar. Däremot vet jag att jag definitivt är för gammal för att campa där - var äldst redan -02 när jag och Åke var där :)

ähhh


det här med bilder funkar visst inte så bra idag... försöker igen

Yes så här ser den alltså ut!! Fast man ser inte så bra, bilden bliev lite för ljus. Äh, ork int fixa mer, ni fattar nog ändå. Och lypsylet är bara där för att man ska haja hur liten den är!

mina damer och herrar

se här min nya vän! Liten och god... men rymmer ca 125 låtar!! Har precis börjat bli vän med den efter lite inledande strul, men nu är de bästa låtarna från Kents b-sidor på plats. Till helgen ska jag sätta mig och fylla den med alla mina favoriter :)

projekt

Att göra idag: åka till Ikea och köpa barngrindar. På tiden!