torsdag 30 mars 2006

nu


Nu ska vi snart bege oss iväg till babysimmet. Till fots/vagn. Det småregnar ute, is överallt. Längtar till sommaren! Har beställt en massa söta sommarkläder till Hanna idag, roligt!

bara så ni vet...

diskar fortfarande för hand. kul :(
(ja ja pia jag vet vad du tänker...)

ja!

Nu är bilen vår! Hade shoppingdag i går och handlade bil, toppluva till Hanna och nya Harry Potter-filmen. Nice! Bilen får vi på tisdag, toppluvan är fånigt rosa men den enda som fanns och filmen var bra.
Ledig dag idag, vi ska simma (ny grupp!) och tvätta och städa och annat kul. Kanske en tur till TC också.

måndag 27 mars 2006

förresten


Den här bilen är vi spekulanter på. En opel zafira, -04. Håll tummen!

urk

vinterkräket har oss återigen i sitt grepp. bara att härda ut och tänka att det går över.

torsdag 23 mars 2006

hahaha

"är vi buggade nu?" classic...
nä, masse du gjorde bra ifrån dig! jag är STOLT!

radio star

Idag lyssnar vi på radio kronoberg klockan 11 när masse ska redogöra för hur man räknar tittarsiffror! Min lillebror!!!

typiskt

klockan är drygt halv tio, och jag har redan bytt dagens tredje diarréblöja. Kul. Och vi som skulle babysimma idag! Tror de andra är rätt glada om vi stannar hemma. Dessutom ville jag åka till Trädgårdsmässan, men det är inte heller kul med en pruttig unge. Suck. Får väl stanna hemma och tvätta/städa/diska då, det behövs minsann.

tisdag 21 mars 2006

fulblogg

dags att blogga lite, kanske... det har varit en rätt hektisk helg, var inne i stan i lördags och ute på bilhandlar-färd i söndags (nä, inget köpt än). På kvällen blev alla inbjudningar till bröllopet klara, men de har inte postats än. Och så mello, såklart. I söndags var jag också hos Ann-Sofie i Hässelby och åt supergoda enchiladas (receptet, please!) och sen åkte jag kommunalt för första gången på evigheter (buss danderyd - täby kyrkby). I går var vi på teater med jobbet, "Längtans karusell" på Pantomimteatern, bra, och sen när jag kom hem hade Sven dödförklarat vår diskmaskin en gång för alla. Hanna och jag åkte till Arninge för att handla mat (shop-express-premiär!) och passade på att kolla på en ny diskmaskin.... jepp, kul, precis vad vi vill lägga pengarna på! Idag har Sven och Hanna varit med mig på jobbet en stund på morgonen och sen kom de tillbaka och åt lunch. Däremellan mer bil-spaning :)
Puh. Och nu är Hanna gnällig och snorig och vi har sovit i soffan hela eftermiddagen. Sen har jag diskat FÖR HAND, vad gör man, och nu måste vi nog gå ner och röja lite i tvättstugan. Och ge Hanna middag.

fredag 17 mars 2006

Yäy!

När Ebba och Pia var här fick Hanna ett presentkort på Barnens hus. Igår var vi där och storshoppade:

  • en boll
  • en bok
  • sandleksaker
  • en söt katt
  • två bilar
  • kritor
  • lek-servis
  • hörselkåpor (så hon kan följa med mamma på konsert!)

Har sagt det förr och säger det igen: man ska aldrig underskatta shoppingens inverkan på den mentala hälsan!! TACK Pia, Mikael och Ebba!

Dessutom har vi hunnit med att få bröderna klippta, särskilt nödvändigt hos Lucas vars frisyr blev alltmer lik en lurvig mössa!


Idag har vi varit och beställt min ring, äntligen efter mycket velande! Jag är supernöjd!!

torsdag 16 mars 2006

tisdag 14 mars 2006

sleeping beauty

*älskar*

fika


Idag har vi haft fint besök - Ebba och hennes mamma har varit här och fikat semla! Hanna tackar för den jättefina presenten!

hipp hurra!


Fem dagar efter Hanna föddes hennes kompis Louise, och henne vill vi hurra för idag! Hoppas du får äta mycket god tårta idag, Louise :)

måndag 13 mars 2006

måndag

Vecka två som yrkesarbetande småbarnsmamma har inletts. Redan har vi en förändring - i stället för att jobba 8-12 varje dag ska jag vara helledig på torsdagar och jobba heldag på fredagar. Det blir nog bättre både för Sven och mig, och dessutom löser det alla problem med babysimmet! Liiite trist kanske att alltid komma hem sent på fredagar, men å andra sidan går det bort en del dagar som tex långfredagen. Och sen är det ju bara fram till mitten av juni. Jag står ut.


Hanna i badet med sina bröder. De inviger sina nya badbyxor :)

söndag 12 mars 2006

1-årskalas!




I dag har Hanna blivit firad av mormor, morfar, morbror, kusiner och syskon!



Här är den smaskiga tårtan, Hanna åt med liv och lust. Det syns inte så bra, men strösslet är små nallebjörnar :D (Ja jag vet att 1:an är bakåfram...)

Dessutom gör hon just nu stora framsteg när det gäller att gå, nu är det bara dagar kvar...

Måste bara länka till en kurs jag vill gå! Vill ju lära mig mer om trädgårdar... :)
Rosendal har en nybörjarkurs för såna som jag!

fredag 10 mars 2006

avlyssnat

Två flickor, 6 år, diskuterar:

- hörde du att en 16-årig tjej blev våldtagen på Husby-badet?
- vad betyder våldtagen?
- vet du inte det? det är när nån tar en och drar upp en ur bassängen med våld! Fast man inte vill!

Ja, vad säger man? Tack och lov att de inte behöver lära sig ordets verkliga innebörd på länge än.

torsdag 9 mars 2006

1 år!

9 mars 2005

*******
9 mars 2006



Idag fyller hon ett år, vår lilla lurpa. Det har gått sååå fort, samtidigt som det känns som att hon alltid har funnits. Hon har fått ett munspel som hon försöker spela på, men det går inte så bra. Annars är pennor fortfarande stora passionen, hon har nästan alltid en penna eller två i handen. Med lite tur har de udd, och då kan man rita (tex på mammas dator...).
Idag blev hon sjungen för i sim-gruppen, och på söndag blir det mer kalas!

onsdag 8 mars 2006

easy

Problemet (trött mamma, gnällig unge) var lättlöst. Vi sov middag. Skönt!! Precis vad jag behövde... Nu har vi ätit pannkakor och tittat på dr. phil, så nu väntar vi på att Sven ska komma hem.

trist

Vi har tråkigt. Jag är trött och Hanna är gnällig. Ingen bra kombination.

back in business

Tredje dan på jobbet avklarad och det känns skönt att vara tillbaka på banan. Hade långt samtal med chefen w idag om framtiden - ser fram emot nästa år!

I morgon fyller Lurpan 1 år! Tyvärr blir det inte mycket tid att fira i morgon - babysim och Sven jobbar förmodligen sent, men vi tar igen det på söndag när syskon, morföräldrar och morbror+kusiner kommer. Då blir det tårta!! Svängde förbi Barnens Hus i Rotebro på väg hem och köpte några presenter, lite paket måste hon ju få öppna i morgon.

tisdag 7 mars 2006

just nu


två trötta tjejer

aj mitt hjärta

läkarbesöket gick bra, men hon är så mager vår lilla speta. Väger bara 8390 gram, har bara ökat 100 gram de senaste två månaderna - men så har hon iofs varit sjuk, både vinterkräket och förkylning. Måste börja göda henne!

fråga

får man verkligen vara så här trött?

jobb

Har jobbat 2 dar nu, i förskoleklass. Båda förskollärarna är borta (sjuk+ledig) så det är jag och två killar, varav den ene är vikarie och den andre har panik för att han måste ta ansvar eftersom han är den ende ordinarie. Rivstart, kan man säga! Men det har funkat bra, och det är skönt att åka hem tolv varje dag...

Idag ska vi på 1-årskontroll på bvc, och dessutom ska Hanna få sin tredje vaccin-spruta. Nu sover hon.

söndag 5 mars 2006

lat söndag

åh vad skönt att få stanna hemma en söndag! Sven pluggar, jag bakar matbröd, tvättar och ska sortera lite urvuxna barnkläder. Hanna lallar runt och trivs!




Var i Nyköping i förrgår/går, mormor och morfar har flyttat och nya lägenheten måste ju inspekteras. Hanna fick fina skor som de köpt i Thailand!

Vi var också hos Hannas kusiner Amanda och Julia, och Hanna fick en massa fina 1-årspresenter! (De kan inte komma på kalaset). I natt har hon sovit i sin nya pyjamas!

Börjar jobba i morgon.... overkligt.

lördag 4 mars 2006

grattis!


idag gratulerar vi Hannas gammel-faster, familjens ständiga 38-åring, på födelsedagen! Hipp hurra på böljan den blå (hon firar inte helt otippat med en Ålands-kryssning)!!

fredag 3 mars 2006

snöig fredag

snöfallet tätnar och vi väntar på pappa sven så vi kan åka till mormor och morfar i nyköping. tjuvlyssnar på andreas mattssons nya (www.aftonbladet.se) medan jag skriver, har alltid gillat det han gör.
nu måste vi packa klart. trevlig helg, alla!

mer jobbprat

I det här huset, allmänt kallat "gula", kommer jag att tillbringa de kommande 3 månaderna. Roligt!

torsdag 2 mars 2006

snäll chef!

Börjar jobba på måndag. Ska jobba 8-12, men chefen W tyckte att det räckte om jag kommer till nio på måndag. Bra att börja med sovmorgon! "Så snälla är vi på den här skolan" sa han.
Måste nog shoppa lite kläder innan dess. Trist att vara borta ett år och sen dyka upp i samma gamla paltor man hade innan man slutade...

aktuellt

vissa saker kanske man inte ska skoja om, men humor är ju som bekant ett sätt att hantera det som är läskigt...

Jag tyckte iaf att det var kul. Chicken-humor på hög nivå!

onsdag 1 mars 2006

... och vi med den


Snön faller tätt över oss här i Östergården. Och vi som längtar till sommaren!


När Hanna sover liknar hon en bokstav. Kanske ett upp-å-nervänt F?