söndag 30 april 2006

it's official

Nu är det officiellt - Hanna kan gå! Idag enades vi om att nu kan hon faktiskt - även om hon helst kryper, särskilt när man ska försöka filma eller fotografera :) så bildbevis kommer senare!

Idag började vi dan med städrejs - en timme, en våning var. kanonbra! Jag var på övervåningen och fick äntligen gå loss på vårt dammiga sovrum. Skönt! Nästa vecka byter vi våning.

Sen åkte vi till Ikea! massor med folk... vi åt lunch och handlade lite smågrejjer som tvättkorg och gardinstänger. Och ett klockspel, enbart för att reta våra svartbyggande grannar ;P
På väg till kassan såg vi utemöbler vi gillade båda två, så vi slog till!!

Väl hemma skulle Sven bära bort de gamla möblerna till majbrasan, men han blev stoppad av två killar som ville ha dem. Bra med recycling.

I kväll ska vi inte fira mormor, utan se på vår lokala brasa - om den kan tändas, det blåser halv storm här.

Nu ska jag hjälpa Sven att leta efter en mutter till nya möblerna som Hanna troligtvis har försnillat. Vi gissar på under soffan?

fler grattis

ja just det - grattis till han den dära Carl Gustaf också. Och Anneli. Och Annas pappa Jan. Och alla andra som fyller år idag!

hurra!


Hurra för lilla mormor
vi ropa allesammans
och önskar henne lycka
ja leve hon säll
hur vi på jorden leta
det finns ej ska ni veta
en sådan liten mormor som hon
så rar och god och snäll!
Grattis mormor!

lördag 29 april 2006

haha

gud så roligt - han slår huvudet på spiken än en gång, den käre hakelius! Läs å njut, vänner....

idag

idag har vi haft en skön dag. Sven vaknade tidigt men Hanna och jag sov nästan till halv tio.Efter frukost for vi till Kista där vi köpte skor till mig, byxor och solhattar till Hanna och ett tyg till vardagsrummet. Vi fikade också, såklart - jättegod chokladkaka :) Sen for vi en sväng till Ulriksdal, och till Plantagen i Barkarby - galet mycket bilar, varning! Tog vägen runt molnsätra, som tyvärr var stängt...
Hemma igen åt vi pizza, sen badade hanna. Nu sover hon och Sven tittar på Messiah. Snart ska även jag sova, tror jag.
Grannarna som tog ner häcken förra helgen håller nu på att bygga värsta groggverandan. Inte heller den här gången tyckte de att de behövde informera oss. Suck.

fredag 28 april 2006

sen ankomst

det tog sjukt lång tid att komma hem från jobbet idag... trodde jag skulle sluta runt fyra, men hade en sån trött och seg kollega att jag skickade hem honom och jobbade till fem i stället. Sen skulle jag bara svänga in på Konsum på basgränd, och där mötte jag Åkes pappas fru, Margareta - vi stod och pratade jättelänge, delvis för att det var galet långa köer. Var inte hemma förrän efter sex. Men det var bra att träffa henne, har tänkt mycket på dem - och de på mig, visade det sig.
Nu: godisrejs och så ska det låta. Hanna diggar med choklad i hela munnen :)

bara trista saker

nu är det trist.... det regnar, jag har betalat räkningar, ska deklarera snart.... Inte blev det många korvören över den här månaden, inte. Tur att all mat redan är köpt. Lurpan gör det enda rätta en sån här dag, hon sover. Själv ska jag åka och jobba snart, jippi.

onsdag 26 april 2006

skumt, sa hanna


snart ska vi åka till morfar och mormor, men först måste ni få se hannas min när hon för första gången fick bada med bubblor! högst suspekt.....

tisdag 25 april 2006

förberedelser

Hanna och jag åker till Nyköping i morgon. Vi ska ägna några dagar åt att förbereda oss för Den Stora dagen - besöka frissan Ann-Charlotte, besöka florist, reka på restaurangen, såna saker. Tårta! Det måste vi också kolla. Visst är det varje flickas rättighet att få en bröllopstårta med våningar, även om man gifter sig i Rådhuset??

nej, inte just den här, kanske...

måndag 24 april 2006

helgen som gick...

måndag, och helgen var bra! I fredags kom barnen, och då åt vi pizza, som traditionen bjuder. i lördags var vi ute och shoppade hela dagen, bröllopskläder till alla barn - inkl. skor till tre av dem! Nu är vi i princip klara med allt sånt, skönt. Sen åkte vi hem och fikade i solen och grävde lite i trädgården. I går söndag fortsatte vi med trädgården, och åkte även och handlade några penséer som jag och Erik planterade i diverse krukor. Vårfint!

Mina lökproblem verkar lösa sig, nu har pärlhyacinterna stuckit upp nosen ur gräsmattan. Puh!

Grannar chockade med att ta ner den stora tujahäcken på tomtgränsen - det blev bra, men vi hade gärna sett att de frågade oss innan. Nu tänker jag inte be dom om lov innan vi sätter upp staket på framsidan.... hmpf!

Nu ska Hanna och jag snart ta en vagnpromenad och möta brorsorna vid tåget. Fåren på 4H har fått lammingar, kanske går vi och klappar dem. Hanna älskar att vara ute! Förhoppningsvis får hon lite inspiration till att gå nu, inte så skönt att krypa ute....

torsdag 20 april 2006

after swim

Lurpan sover, helt utmattad efter simmet - dessutom sov hon ingenting på förmiddagen, så hon var extra trött!
Borde göra massa saker, men orkar inte....

aprilväder =/

gud så deprimerande... så här ser det ut där jag bor as we speak. I går sken solen och allt var hur vårigt som helst! Why oh why???



Tur då att jag aldrig köpte några penséer - åkte till trädgårdsstället i åkersberga, men när jag kom dit hade Hanna somnat och ville INTE vakna - när jag burit runt på henne en kvart insåg jag att det bara var att ge upp, så jag stoppade in ungen i bilen och åkte hem igen. Inget handlat. Väl hemma sov hon till halv sju, stackarn :)

I dag har vi en diger to-do-lista. Några smakprov: tvätta, babysimma, handla mat, skura badrum, ringa frissan. Bara att sätta igång. Och i kväll ska jag till jobbet på nån kvälls-studiedag. Kul. Not.

onsdag 19 april 2006

klätterapan



Hanna har lärt sig att klättra upp i vår röda soffa själv. För att vara på den säkra sidan (man vill ju inte att ungen ska ramla ner) gick vi upp på övervåningen, där hon minsann visade att hon kan klättra upp i Lucas säng också! *suck* Och gissa om hon är mallig!



Vi har lite småtråkigt. Funderar på att åka till Plantagen eller liknande, vill köpa lite penséer och plantera. Eller ska jag vänta tills i morgon när jag är ledig?? Beslutsångest....

tisdag 18 april 2006

fem

trött på allt neggande, så här kommer

5 bra saker just nu
(utan inbördes ordning)

1. vädret - när solen tittar fram blir man glad!
2. min nya jacka
3. bara drygt 5 veckor kvar tills jag får nytt efternamn - och en äkta make!
4. barnbidraget kommer på torsdag!
5. mission impossible - en trevlig stund i soffan ;)

... å så en fråga till alla som vet mer om trädgårdar och sånt än jag: överallt blommar krokusar, men de lökar jag planterade i höstas har inte ens stuckit upp näsan över jorden. Why?

måndag 17 april 2006

regnig annandag


vi fick en hel del gjort igår: åkte till tippen med en massa skräp, bland annat vår gamla köksfläkt, och till K-rauta där vi köpte en spade - nu har vi inget att skylla på, här ska grävas! Sen åkte vi hem och fikade. Hanna och jag sov en stund i soffan medan Sven bytte däck på bilen. Sen fick Hanna bada, det älskar hon!

Idag ska vi baka en morotskaka och åka hem till Sanna och Magnus. Sanna jobbar och Magnus ska spela squash, så han behöver lite tröstfika efteråt.... :) enligt egen utsago. Kanske hinner vi till Täby och titta på skor till bröllopet?

Nu luktar det huggorm här, måste ta blöjbytarpaus....

söndag 16 april 2006

mina älsklingar


Den stora och den lilla!

åh!

Strålande sol och underbart vårväder! Vi lyssnar på John Fogerty (!) och smider planer på att åka till tippen med diverse skräp. Sen vill jag åka till Plantagen och shoppa saker till trädgården! Jag älskar våren, och äntligen verkar den ha kommit!

lördag 15 april 2006

förresten...

...måste bara säga att vi ääällssskaaaarr vår nya bil! Varför köpte vi inte en sån för länge sen??? Men på tisdag tar jag ford-loppan till jobbet som vanligt, vill ju inte att min gamla kära trotjänare ska bli svartsjuk ;)

påsk

Hanna med kusinerna Julia och Amanda

Det låg en kyckling i påskägget!

Hanna gungar med morfar

oj oj, det har varit en hektisk påskvecka... bilsalong, besök i kopparberg, armémuseet, husbybadet, övernattande kompisar.... och idag snabbvisit hos mormor och morfar med påsklunch, gungning med morfar och glada kusiner! Nu ska vi ta det lugnt här hemma i två dagar, bara lite vårstädning och jobb på tomten, sen börjar alla jobba igen på tisdag. Skönt med ledighet, men tur att den tar slut så man får vila upp sig! :D

måndag 10 april 2006

haha


påskhumor när den är som bäst :D

måndagstrött


påsklov, skönt! var i kopparberg med alla barnen söndag-måndag, roligt att träffa kusinerna igen. Blir en lugn vecka med lite utflykter inplanerat, inget särskilt... till påskhelgen åker vi nog till nyköping, om de får klart sitt badrum vill säga.


Nyvaken Hanna och pigg storebror!

onsdag 5 april 2006

ombyte förnöjer - inte!

I dag har Hanna varit på babysim med pappa för första gången. Ingen hit, om man får tro dem båda. Hmmm.... det får vi åtgärda i sommar! Klart hon ska kunna bada med pappa.

hissar&dissar

Dissar: att våren aldrig kommer! Är trött på att frysa :(
Hissar: att vi ska åka till Kreta i sommar! Försenad bröllopsresa ;)

tisdag 4 april 2006

kul

eniro.se har numera flygbilder över hela sverige. kul tidsfördriv! här bor vi.

måndag 3 april 2006

regn

En regndisig måndagmorgon. Älsklingarna sover, bara jag är uppe. Ska snart åka till jobbet. Har drömt konstiga drömmar i natt, bland annat om åsnor och brevlådor. Hmmm....

söndag 2 april 2006

:)

diskmaskin inköpt. yäy.

sköna söndag

mina älsklingar sover middag, både den stora älsklingen och den lilla. Själv hade jag inte ro att sova, har hängt tvätt och lite annat. När de vaknat och ätit lunch ska vi åka och shoppa diskmaskin och annat vi behöver. Skön söndag, med andra ord. Bara det kunde bli lite vår nångång!

lördag 1 april 2006

shopping igen!

Nu har vi shoppat igen, delvis till bröllopet. Min ring är hämtad (fin!), klänning är klar, skjorta och slips till Sven är klart. Dessutom köpte vi lite annat som sommarklänning till Hanna med tillhörande solhatt, tröjor till pojkarna och en snygg tröja till Sven. Shopping is the shit!

Här inne ligger den - min fina ring!

I morse var det återsim för babysimmet, och nu var Sven med som fotograf. Varsågoda, vår egen Esther Williams!