tisdag 25 juli 2006

spadflickan


Hanna sover, svettig och med en av sina kära spadar i högsta hugg. Tidigare idag hittade jag henne halvvägs uppför trappan med en spade i varje hand. Hon är som Edward Scissorhands, fast med spadar. Gräva är livet, sa Hanna!

måndag 24 juli 2006

mer semester


idag är det 3 veckor kvar tills jag börjar jobba.... ska bli kul att börja om med en etta, och dessutom "nya" lokaler och "nya" kollegor!

Idag har vi varit i Spånga och handlat för presentkortet vi fick av mina kollegor när vi gifte oss. Spånga bosättning är en underbar affär, och vi valde länge och väl, men fastnade till slut för ett vackert fat. Dessutom fick vi pengar över till en fiffig pipmugg åt Hanna!

Därfter åt vi lunch på Il Postino, en favvo-pizzeria i Spånga. Min pizza var lätt den största jag ätit - fast jag orkade bara en tredjedel, kanske...

Sen åkte vi till Veddinge, där vi köpte en paraplyvagn till Hanna och strosade runt på Mio en lååång stund - vad mycket man skulle kunna köpa om man bara hade råd!

Ett besök på biblan (lånade bl a Herman Lindkvists bok om Axel von Fersen, vi blev inspirerade av vårt besök på Steninge häromdagen) och sen åkte vi hem och släckte törsten med flädersaft och massor av is! Sen kom åskan och regnet, ljuvligt att sitta och läsa under altantaket medan regnet smattrade...

I morgon ska vi städa och packa, för snart bär det av mot Grekland!

lördag 22 juli 2006

skön sommar!

Åh, vilka sköna dagar vi har. Tog en tripp till Kopparberg i onsdags för att hämta hit svärmor Gullan. På vägen hem besökte vi farfars grav och Svens brorson Mikael med familj. De är jättetrevliga!
I torsdags var vi på Ulriksdal och fikade (alltid inspirerande, tog många bilder på en uteplats för idéer till nästa sommars projekt!). I fredags var vi på Steninge slott och på kvällen i Kungsan för jazzkonsert. Idag har svärmor åkt hem och vi åt lunch och spelade spel med Sanna och Magnus. Slappt och skönt, precis som semestern ska vara!

lördag 15 juli 2006

hemma från semestern!


I går kväll kom vi hem från vår lilla familjeturné som bland annat omfattade Göteborg med Liseberg och Valdemarsvik. Vi inledde med frukost i Nyköping, sedan fortsatte vi med stopp vid Brahehus med polkagrisar och strålande utsikt över Vättern. Lunch på Mcdonalds i Jönköping (hemskt, sista gången, och den här gången menar jag det!!), och sen körde vi i ett sträck tills vi kom till vår hyrda lilla stuga vid Askims camping strax utanför Göteborg. Bad och krabbfiske första kvällen!

Dag två spenderades på Liseberg. I regn - först lite duggregn, men sen blev det mer ösregnsliknande.... vi blev blöta! Tillbaka i stugan hade det slutat regna, och det blev lite mer krabbfiske. Jag tog mitt enda dopp på resan.

Dag tre: ganska fint väder men kallt och blåsigt. Vi åkte in till stan igen och strosade på Avenyn. Lunch på Hard Rock Café, det var en favorit! Hemma igen blev det lite bad och sen spelade vi fotbollsgolf - roligt! Erik vann stort (å jag kom 2:a!!)

Dag fyra: frukost, packa, städa, åka bil.... lunch i Nässjö och sen glasspaus i Västervik innan vi kom till Valdemarsvik och Torpet. Masse, Görel och pojkarna väntade, och vi började med ett kvällsdopp i Ålgölen :) sen blev det grillning och mygg för hela slanten!

Dag fem: god frukost i solen, och sen bad vid Valdemarsviken. Sen åt vi lunch på badets café innan vi satte oss i bilen och sträckkörde hem (med stopp för tankning i Nyköping, fortfarande priskrig: 9.99 kr/l!)

Skönt att vara hemma!! Idag har vi kört de stora barnen hem till sin mamma, där de ska vara i 4 veckor, och sen har vi mest slappat, tvättat och promenerat. Nu bloggar jag medan Sven spelar Fifa och Hanna leker med cyklepumpen. Lugnt och skönt!

söndag 9 juli 2006

fler sommarbilder

Hanna leker med vatten


På Grönan: vi vann!

Adrian och Lucas rejsar.

Amanda äter sockervadd!

våfflor!






Våfflor är gott, sa Hanna!

onsdag 5 juli 2006

lata dagar


nu har vi verkligen kommit in i sommarlovslunken - i morse sov vi till kvart över tio! Ellinor är hos en kompis i sörmländska skärgården och Sven stackarn jobbar - fast bara två dagar till. I måndags var vi på grönan med mina bröder med familj och min mamma. Jättekul men varmt!!! I morgon blir det badutflykt med masse, görel, teodor och adrian. Sen bär det snart iväg till Göteborg!