onsdag 30 augusti 2006

sjukt

vi är sjuka. Hanna är sjuk, hade 40 graders feber igår kväll. Jag är lätt snorig. Sven är mer snorig. Ellinor också, men "kan inte vara sjuk nu, jag har ju så mycket nya kläder" (15-års-logik, don't ask!) Pojkarna hyfsat osnoriga, än så länge.

Baciller är trist.

söndag 27 augusti 2006

trägårdsdax

Äntligen en dag utan skyfall, monsunregn och blixt och dunder! Jag trotsade en lätt feber och lite småsnorighet för att jobba i trädgården en stund. Gräsklipp, kanttrim, plocka upp fallfrukt, begå massmord på jordmyror (eller i alla fall göra dem tillfälligt hemlösa), skottkärretur till komposten - grymt vad nöjd man känner sig när man är klar! Jag tror att flera av grannarna tyckte likadant, har hört minst en, ofta fler, gräsklippare i gång i princip hela dagen!

Extra pluspoäng till mig som inte bara klippte vårt eget gräs, utan även stora delar av de gemensamma gräsytorna (han som brukar göra det har flyttat, så djungeln var ett faktum på sina håll). I kväll blir det fästing-kontroll!

Sen in och laga god mat - kyckling med citron. Gott!

Dessutom - idag köpte vi höstjacka till äldste sonen och vinterjacka till yngste. Känns gôtt :)

Hanna? Ja hon är lika snorig som jag. Fast piggare. Just nu "städar" hon bland Lucas krigsagubbar. Oj vad glad han kommer att bli!

onsdag 23 augusti 2006

hjälp!

meh åååååh.... jag missade ju ernst igår! när oh när blir det repris, tro?

arga flickan!


Idag har Hanna sovit på dagis för första gången. Under vilda protester. Och igår fick hon tidernas utbrott när hon inte fick/kunde köra skottkärran (full med skräp) till komposten. Hmmm.... men annars är hon så snäll, så snäll :)

söndag 20 augusti 2006

bio!

Igår passade vi på att lämna Hanna till mormor och morfar för att gå på bio - för första gången sen hösten -04 (Kogänget...) Vi såg "Offside" med underbara underbara Jonas Karlsson. Trevlig film!

lördag 19 augusti 2006

lördag


Idag: till mormor och morfar! Hanna hoppas på att få hjälpa till med disken, det är roligt.

onsdag 16 augusti 2006

en lång vecka

ingen bloggning på en dryg vecka, hur gick det till?? Jag har haft fullt upp, och huset är fullt med barn, så datorn är upptagen för det mesta.... Har börjat jobba, mycket att tänka på men roligt! ser fram emot måndag när skolan börjar. Hanna klarar sig bra på dagis, pappa har varit med den här veckan och har vinkat hej då några gånger utan större probelm. I morgon är det jag som ska gå dit, vi får väl se om det går lika smärtfritt... Inser att det kommer att bli ett pusslande de närmaste åren, alltid med lite dåligt samvete för att man borde vara någon annan stans. dessutom har vi redan märkt att vi behöver strukturera upp sysslorna hemma lite bättre, när jag var ledig var det så lätt att hinna med tvätt och disk och sånt, men nu - suck, nån som vill ha ett oavlönat städjobb hos en desperat 4-barnsfamilj??

onsdag 9 augusti 2006

min stora flicka


Nu har Hanna börjat på dagis. Avdelningen heter Småtroll. Det var fem små flickor som började idag. Hanna var lite avvaktande i början men vågade sig sen ut på upptäcksfärd utan mamma. När vi skulle gå hem vinkade hon glatt! Ska bli kul att gå tillbaka i morgon och se om hon vågar lite mer.

tisdag 8 augusti 2006

måndag 7 augusti 2006

borde

så länge sen...

insåg just att jag kanske borde ta tillvara på den här dagen lite bättre? Den allra sista dagen innan Hanna blir dagisunge. Hmmmm.... nu sover hon och sen blir det lunch, men efter det? Vi får se. Hur som helst är det en dag att minnas!

det börjar bra...

Här har vi gått upp tidigt och klätt oss gå-borts-fina och är redo för hembesök av dagis. Då. Ringer dom och säger att det är fel, dom kommer i morgon i stället. Jaha.

söndag 6 augusti 2006

kändisspan i stan


Idag var vi och fikade hos Lasse i parken på Södermalm. Där spanade vi in Ernst Billgren med fru Helene. De åt bönsallad, det såg inte så gott ut... (nej, bilden är inte från idag. det är 30 grader varmt ute. Dom hade shorts som alla andra.)

Sen promenerade vi bort till Street gatumarknad där jag köpte ett fint armband gjort av koben (as in cow legs) för bara 30:-!!

Trevligt att turista lite i sin egen hemstad. Det blir alldeles för sällan.

fredag 4 augusti 2006

måste

meh! kolla in det här då! I love it....

Allt lugnt


Vi är trötta idag, efter den långa resan igår och vår oroliga natt. Men Hanna mår bra, går här och plockar och leker lite med lego. Skönt.

Tack och lov att det här hände när vi kommit hem. Hur hade man inte känt sig om det hände i Grekland?

Hjälplösheten. Den är det värsta. Att inte kunna hjälpa sitt barn. Inser att vi är lyckligt lottade som har ett så friskt barn. Låt oss hoppas att det får fortsätta så.

oro

tillbringade en del av natten i väntrummet på astrid lindgren. sista dagen på kreta var hanna febrig och dålig i magen. igår var hon piggare, men när hon skulle sova fick hon flera attacker av riktigt ont i magen. att se sin lilla älskling gallskrika och vrida sig i plågor är hemskt. vi åkte in strax efter elva, men väl där gick det tydligen över, så till slut åkte vi hem igen. sen dess allt lugnt, hoppas det fortsätter så.

mest orolig för att hon fått i sig nått konstigt i grekland...

ljuvliga grekland

Hemma nu från vår bröllopsresa till det soliga och varma Kreta. Vi har haft en underbar vecka med mycket sol, salta bad och god mat! Eftersom Hanna var med så blev det en lugn vecka utan några sena kvällar och kanske med färre soltimmar än annars, men hon älskade verkligen att vara på stranden och gräva och leka! På eftermiddagarna badade vi i hotellets pool, och där underhöll hon övriga gäster med sina dykkonster - som att hoppa stående från kanten, och till och med hoppa baklänges!



Som sagt, en härlig vecka... synd bara att inte hela familjen kunde följa med. Nästa gång åker vi alla sex!