lördag 31 maj 2008

marathon

Idag sprang Masse marathon igen, och som utlovat var jag uppe i gryningen och gjorde pastasallad för 50 personer till efterfesten. Igår gjorde jag 12 kladdkakor. Alltihop levererades hem till Niklas på Stora Essingen i morse, och sen åkte jag vidare till Högdalen och gick på loppis med svägerskan Görel och Adrian. Dagens fynd:

30:-



Därefter for vi in till Fridhemsplan där vi mötte Sven, Hanna, Lucas och Erik. Vi gick ner till Rålis och hade picnic i skuggan bakom en Sveriges radio-bil, och sen kom löparna. De flesta såg oförskämt fräscha ut och sprang f o r t. Masse susade förbi så snabbt att vi knappt märkte det, gav Görel en puss och sen iväg igen. Jag hann inte ens ta en bild!

Erik och Hanna i väntan på Masse



Sen åkte vi till Skavlöten (lokalt insjöbad) och Hanna och Lucas premiärbadade. Sen åkte vi hem. Sen åt vi lördagsgodis. Slut.


Årets slingerkrasse börjar ta sig!

fredag 30 maj 2008

dags igen

Min bror har en konstig vana. Att springa marathon på årets varmaste dag.
I morgon är det dags igen, och om vädret blir som idag - så blir det ett svettigt lopp!
Heja Masse!

torsdag 29 maj 2008

sämre


Jordgubbar med grädde tillsammans med dotter och bonusdotter.

Det finns sämre sätt att tillbringa en torsdagskväll!

fråga

När jag gör listor som den nedan - hur kommer det sig att jag alltid tar med en eller två punkter som jag v e t inte kommer att göras? Som det där med att måla planket och köra bort skottkärran. As if.

Men lite har jag gjort. Dagens inköp (förutom salladsgrejjer till ett helt regemente) är krusbladig och slätbladig persilja och oregano som ska planteras i pallkragen. Och två vita pelargoner, men de ska få bo nån annanstans.

onsdag 28 maj 2008

att-göra-lista för ledig torsdag

  • handla ingredienser till marathonfesten på lördag klart, fast jag glömde kakao
  • storhandla till familjen
  • klippa gräset
  • hämta michael jackson-vinyler på posten klart
  • fundera på vad som ska planteras i pallkragen? pågående
  • måla planket på grannens sida
  • köra bort all gammal jord som ligger i skottkärran
  • avsluta påbörjad städning i killarnas rum
  • tvätta pågående
  • dammsuga (I svarta pantern!)


Jag börjar där, tror jag...

(Ja, just det - baka en trave kladdkakor också!)

upplyst!

Före

Vi har nog haft norra Europas fulaste utebelysningslampa på baksidan. Förut satt den inne i uterummet och då tänkte man liksom inte på den, men nu när vi faktiskt håller på att få lite fint därbak fick vi upp ögonen för hur anskrämlig den var!

När Sven fyllde år häromveckan fick han pengar till en ny lampa av mina föräldrar. Efter moget övervägande fastnade vi för den här:
Efter
Håll med om att den är snyggare!

onsdag

I går var Hanna hemma med pappa hela dagen medan jag jobbade och var ute med kollegorna (på Tabbouli, mycket gott och trevligt!) Under dagen lyckades Hanna skada armen, oklart hur, allt vi vet är att hon inte ville använda den. Idag åkte Sven först till vår husläkare med henne, och blev därifrån skickad till Astrid Lindgren. Jag anslöt där, men efter röntgen konstaterades att det inte var någon fraktur, bara en utgjutelse i armbågsleden. Skönt.
Nu sover Hanna på soffan, och jag ser att hon faktiskt har böjt armen.

tisdag 27 maj 2008

hjälp!

Okej.
Om man ska göra pastasallad till sisådär 40-50 personer, varav cirka hälften (?) precis sprungit 42195 meter, hur mycket pasta ska man koka då?
Och hur många kladdkakor måste man baka till ovan nämnda skara?

Catering och jag - njae....

(Men lugn Masse, jag fixar det. Lita på syrran.)

jamen det är ju för bra för att vara sant!

Min stora ungdomskärlek bloggar också!

måndag 26 maj 2008

inte som man tänkt sig

Hur kommer det sig att de kvällar när ungen sitter och halvt somnar framför Bolibompa och man tänker att vajjert, i kväll somnar hon tidigt och jag kan se "Nytt läge", hur kommer det sig då att just de kvällarna tar nattningen minst två timmar och man hinner bli osams minst tre gånger om vatten, om ifall man får ha skor i sängen, om ifall man får sparka mamma i magen och i så fall varför inte och sen när ungen väl har somnat, och mamma också, så är "Nytt läge" slut för länge sen - ja, hur kommer det sig, tro?

Utvecklingssamtal

Idag har jag varit på utvecklingssamtal om Hanna. Allt var bra, hon tar för sig och har det bra på förskolan, precis som jag trodde.

Men vad svårt jag hade att inte ta över och leda samtalet... jag är yrkesskadad! Fast om man håller i femtio samtal om året kanske det blir så?

söndag 25 maj 2008

Mors dag

Grattis, lilla mamma!
Klart att du ska få en blomma idag!

Vi firar

Idag har vi firat, inte bara Mors dag utan även vårt eget jubileum. Fyra år sen vi träffades, och två år sen vi gifte oss.

Dagen tillbringades på Skansen. Vi var där tidigt, och vi fick en underbar dag med massor av sol och upplevelser. Vi började på Skansenakvariet, och jag tror faktiskt att det var mitt första besök där - är det möjligt? Lemurerna var underbara, aporna roliga - en liten bebisapa flörtade med Hanna genom glaset, helt fantastiskt att se. Och självklart klappade jag Snoddas. OCH spindeln Imse, en större prestation av mig, hellre ormar än spindlar, säger jag!

Dagen avslutades med lunch på mysiga Lilla Trädgårdscaféet mitt emot Skansen och Cirkus, och därefter fick jag äran att köra hem med två sovande älsklingar i bilen :)

Meditation pågår!

Våffelpaus

Lunch!

Min blogg - en mellofri zon

Det pågår visst nåt tv-jippo från nåt land i Europa as we speak. Jag har hört att det visst ska va nåt blonderat magerskrälle som ska representera Sverige. Åsså har jag hört att det visst inte gick så bra som alla hade trott.

As if I care.

Välkommen till min blogg. Garanterat mellofri.

lördag 24 maj 2008

Glass

Idag var vi i Täby C för att jag skulle välja glasögonbågar. Det gick ju inte, det förstår ni säkert. Men istället gick vi till mysiga "Lilla Magasinet" och köpte en tvåårsbröllopsgåva åt oss själva: fler blå Mateustallrikar.
Fast himmelsblå

På väg tillbaka till bilen såg vi ett par (vuxna) som stod och åt mjukglass i strut. Killen hade glass på hela överläppen, och för varje tugga hamnade mer glass nån annanstans. Vi vågade knappt titta, vi höll på att fnissa ihjäl oss! Det sjuka var att tjejen inte sa nåt, det är väl det normala? Men han kanske alltid åt med hela ansiktet så hon kanske var van :)

Hysteriskt kul var det i alla fall. Och jag lovade Sven att alltid säga till honom om han har mat i ansiktet.

tupplur

Hanna och farmor sover middag.

fredag 23 maj 2008

new love

Jag har en ny kärlek. Ett svart panter i mitt städskåp.

Idag dog vår gamle trotjänare efter 20 års tjänst, så jag fick äntligen åka och köpa en ny dammsugare. En svart, energisnål och tyst panter. Jag är redan kär!

Bortskänkes!

(Update: bortskänkt till svärmor)

fem

5 saker på min “Att-göra-lista” idag:

  1. kurera huvudvärk
  2. handla
  3. städa
  4. umgås med svärmor och svägerska
  5. dricka mojito

Otippat tillskott: akutköpa dammsugare!


5 dåliga egenskaper:

  1. usel karaktär
  2. slarvig
  3. tidspessimist
  4. glömmer att ta bort håret i duschsilen
  5. lat ibland

5 platser där jag bott:

  1. Bergshammar, Nyköping
  2. Newtown-mount-kennedy, Irland
  3. Fredhäll
  4. Frescati
  5. Hässelby

5 jobb som jag haft:

  1. skolvärdinna
  2. snabbköpskassörska
  3. kolloledare
  4. förskollärare
  5. lärare

torsdag 22 maj 2008

Lycka i 20 bitar

Hanna älskar att få post. "Är det nån post till mig?" är standardfrågan varje dag när vi kommer hem. Oftast blir hon besviken, men idag när vi satt och åt lunch kom posttanten med ett stort paket! Detvar från min kusin Nina och innehöll ett Bamsepussel och en sifferbok.

Lycka!
Tack Nina - klart vi ska ses i sommar!

A walk in the park

I morgon ska Sven ha grillgrej med sitt jobb, så idag träffades vi på hans lunch och rekade i Karlbergsparken (tvärs över vägen från hans jobb). Jag har aldrig varit där, och jag blev imponerad. Väldigt vackert, vilken oas mitt i storstan!

tisdag 20 maj 2008

sjuknärvaro

idag är jag sjuk. Ont i halsen och lite feber. Inget kul alls. Men tisdagar är ingen bra dag att vara sjuk på mitt jobb, så det var bara att ladda med treo och bita ihop.
Vi får se hur det blir i morgon. Vi håller tummarna för ett mirakulöst tillfrisknande.

måndag 19 maj 2008

Tradera mera!

Det där med Tradera var ju kul! Just nu budar jag på den här:




En tallrikshylla som skulle kunna hysa böcker och gosedjur i ett litet tjejrum.

Håll tummarna!

tips

till alla läsare (1) som är intresserade av roliga butiker i Dalarna med omnejd:
Kolla här!

Tack!

Jo, lite bönhörd blev jag allt! Trots en och annan regnskur har vädret varit bra mycket trevligare idag, och jag har till och med fått ner min klätterros i jorden. Nu håller vi bara tummarna för att den ska trivas och bjuda på överdådig blomning!

I övrigt kan vi konstatera att gårdagens kalas har knäckt familjen - vi är trötta och halvgriniga allihop...

söndag 18 maj 2008

När?

När ska det bli varmare igen? Åtminstone lite?
  1. Jag har en New Dawn att plantera, men bara tanken att ligga på knä och gräva i jorden gör att jag inte kommer mig för.
  2. Jag har ett gäng växter som halvt strök med i frosten, jag vill se om det finns något hopp för dem eller om jag får köpa nya.
  3. Jag har planterat frön som förmodligen vägrar att gro om inte temperaturen kryper uppåt snart.
  4. Jag fryser ständigt.

Fyra starka skäl att be till vädergudarna. Kom igen nu. Åtminstone över tian? Shyssta??

Premiär

Idag har jag gjort mitt livs första inköp på Tradera. Två stycken Michael Jackson-skivor (Bad och Thriller) på vinyl för 30:- styck.
Och nej, de är inte till mig. Bonusdottern ska rama in dem och ha dem på väggen i sitt nyfixade rum.

41

Grattis på födelsedagen, älskling!

lördag 17 maj 2008

17 maj

I vår familj är de tre äldsta barnen kvarts-norrmän. Deras mormor kommer ifrån Norge.
Så självklart firar vi idag - med äppelpaj och vaniljsås. Kanske inte så norskt (?) men gott!

Dröm

Hanna vaknar före sex och gråter.

"Det blev inte som i boken"
"Blev det inte som i boken?"
"Näää... det skulle ju bli det"
"Det var en dröm gumman"
"Jaaa"

Sen somnade hon om.
När hon vaknade igen försökte jag fråga vilken bok hon hade drömt om men det mindes hon inte. Synd.

torsdag 15 maj 2008

dagens gullunge

Hanna håller upp ett linne stl 98 (centilong) mot mig:
"Lite för stor!"
Tack, gullunge :)

hos linsdoktorn

Idag har jag varit på synundersökning och utprovning av nya linser. Optikern Staffan tittade i ögonen länge och väl (lite för länge för att det skulle kännas som att allt var okej) och sen kom domen: linserna var blabla, så hornhinnan hade blabla och kärlen hade blabla.
Ja, det är ungefär så mycket jag fattade. Kontentan var att jag kan inte ha månadslinser, utan nu måste jag byta varannan vecka, och dessutom ska jag få en sort i ett nytt material som släpper igenom mer syre.

Okej. Nån mer än jag som tycker att det låter som att det kan bli en dyr affär?

Vi tröstade oss med att handla nya regnbyxor (de gamla är ej återfunna efter branden), Pippistrumpor, två linnen och en Pippi-film. Och glass.

Insikt

När man syr gardiner till lekstugan och treåringen sitter brevid - då får man försöka bryta sin ovana att stoppa knappnålar i munnen.

funderingar en ledig dag

Vi har ett skåp (mitt gamla leksaksskåp) som just nu mest huserar telefonkataloger (vem använder dem these days?), en gammal kikare, en trasig kamera, några vaser och lite annat krafs. När ska jag ta mig samman och göra om det till Hannas pyssel- och pusselskåp?

Vi har födelsedag på söndag (Sven). Ska jag baka nåt ur Leilas bok? Och i så fall, vad?

Om nyplanterade växter slokar efter frosten, är det bara att slänga dem då eller kan de räddas?

Om äppelträdets alla blommor har blivit bruna av frosten, betyder det att det inte blir några äpplen i höst? Jag menar, bin och humlor vill väl inte göra jobbet då? Och finns det överhuvudtaget några bin i år, eller har de dött av det där mystiska bi-viruset jag läste om?

onsdag 14 maj 2008

Desperately seeking Kerstin

Vi bor granne med en äldre ensam dam, vi kan kalla henne Kerstin. Jag vet att hon har varit sjuk mycket och att hon tidvis har legat långa perioder på sjukhus.

I dag kom brevbäraren och gjorde oss uppmärksamma på att Kerstin inte har tömt sin brevlåda på länge. Mycket riktigt, där låg post och tidningar sen slutet på förra veckan. Sven ringde på, men ingen öppnade. Det konstiga är att hennes bil står hemma, och när hon är borta brukar hon fixa så att någon hämtar posten.

Jag har ringt hennes mobil (tack Eniro!) men den är avstängd, och man kan inte lämna meddelanden. Jag vet inte vad vi kan göra mer, mer än att vänta och hoppas på att hon dyker upp? Hon har en dotter i närheten, hon borde väl slå larm om något är fel?

Vi håller tummarna.

Update torsdag kväll: hon är hemma nu. Pust.

Dejt!

Idag har jag varit på dejt. Jag träffade en snygging i Väsby centrum för en kaffe och lite pussar.

Jovisst, det var ju Sven. Vi hinner knappt träffas de här veckorna när han jobbar kväll, så vi får ta de chanser som ges att träffas. Om det så är på väg till/från jobbet.

tisdag 13 maj 2008

hur var det nu man gjorde?

jamen då har väl jag svängt ihop en liten power point-presentation såhär på kvällskvisten. Om normer för beteenden i klassen och på skolan.

Önskar bara att jag kom ihåg allt jag en gång kunde. Hjälp mig nu, du som brukar spöka här ibland!

tisdags-mys

Idag hämtade jag Hanna kvart över fem - ovanligt sent för att vara oss. Jag väntade mig en trött och hungrig unge, men fann en sprudlande glad tjeja som skuttade fram när vi gick. Vi bestämde oss för att lyxa lite, så vi åt middag för två på den lokala pizzerian och dagen till ära delade vi på en burk coca-cola. Sen gick vi till Ica och köpte bröd och glass.

Tisdags-mys på hög nivå!

måndag 12 maj 2008

synd om?

  1. ensam
  2. ont i örat
  3. en hel månad kvar att jobba innan sommarlovet
Okej. Rösta nu. Vilket synd om vinner?

Har du gjort det?

Om inte, gör det nu!

Mannen på bilden har med inlägget att göra.

söndag 11 maj 2008

Söndag kväll

Det har varit en underbar helg med fantastiskt väder och lagom avvägning mellan vila och arbete. Vi har fått mycket gjort, men även hunnit njuta ordentligt av vår nya uteplats. Både lördag och söndag har vi ätit frukost och middag ute, härligt!

Äntligen kunde vi ta fram Hannas älskade vattenbana! Krukorna runt äppelträdet i bakgrunden innehåller nysådda slingerkrassefrön. Ännu längre bort ser ni lekstugan mellan syrenerna.

Nu är jag just hemkommen från en powerwalk och har dammsugit upp allt bös som dragits in under dagen. Nu ska jag jobba en stund, sen blir det en dusch och sen sängen.

Chans

Det finns faktiskt en avsevärd chans att det blir en tripp till Ikea idag!

fredag 9 maj 2008

dagens steg

Äh, nu lämnar jag stegräknaren åt sitt öde och slår mig ner i soffhörnet med ett glas rött.
Bara 9661 steg idag.

nöjd!

Att gå på kurs kan ju ha sina sidor. Visst är det kul att få komma bort från den grå vardagslunken ibland, få träffa andra människor och slippa äta skollunch i stressig miljö. Men handen på hjärtat, alla kurser håller inte vad de lovat - jag har blivit besviken rätt ofta.

Men idag! Jösses vilken dag jag har haft! Jag och en kollega fick åka ut till vackra, vackra Kyrkhamn i det västligaste av Stockholm (så långt västerut du kan komma utan att hamna i Järfälla) och bevista ett seminarium om utemiljön. Jag vet att vad jag än skriver så kommer ni ändå inte fatta hur fantastiskt det var, allt var perfekt. Intressanta föreläsningar av kunniga och inspirerande personer (en konstnär, en odlingspedagog, en biolog), underbar soppa kokt på en massa örter som avnjöts med rökt lax och hembakat bröd i solen vid Mälarens glitter, och avslutningsvis workshop där vi bland annat fick fläta spaljéer och gjuta i betong.

(Om ni ännu inte besökt Kyrkhamn, gör det! Läs mer här och här.)

torsdag 8 maj 2008

Dagens stegräknare

Från jag gick upp i morse till nu: 12 883 steg.
Helt okej. Några till lär det väl bli innan dagen är slut.

Skilda världar

Jag är ensam hemma med Hanna, vi har ätit pasta med en snabbt ihopsvängd sås med svamp och tonfisk. Sen ska vi gå och lägga oss i en obäddad säng där alla lakan och madrassen är halvvägs ner på golvet.

Sven har precis avnjutit en trerätters middag i glada arbetskamraters lag. Sen ska han gå och lägga sig i en svit på Gripsholms Värdshus i Mariefred, i en bred säng bäddad med krispigt rena lakan, bergis med en chokladbit på kudden.

Ja ä int' bitter!

Fusk?!

Idag har vi tagit bort alla maskrosor från trädgården, jag och min assistent Hanna.
Ja, alltså, vi plockade bort alla gula blommor.
Vi lär få göra om det i morgon.

Just nu


Hanna sover i soffan. Efter en lång inre kamp ("jag är pigg och glad, mamma *buhu*") somnade hon äntligen. Och det är nu man ser det. Likheten med pappa. Han brukar också sova med armarna över huvudet sådär.

Glöm inte!

Klicka på mustaschknappen till höger och skicka ett sms med texten KAMP10187 till 72900. Då dras 50 :- från din mobilräkning, det har du råd med. Det kan vara just ditt bidrag som knäcker gåtan med prostatacancer och som gör att din man/pappa/bror/son slipper sjukdomen i framtiden!

Ledig!

Idag är vi lediga, jag och Hanna. Hon vill åka till "Junorsbacken", men det får vänta nån vecka eller två till. Men vi måste hinna dit medan Karlsson är kvar (i höst flyttar Elsa Beskows figurer in). Jag tror att vi nöjer oss med ett besök på K-Rauta (måste köpa mer vit färg), en promenad (vi startade vår stegräknartävling på jobbet igår...) samt lite trädgårdsarbete.

Konstig sak: när jag berättade för en kollega (som flyttade in i ett nytt hus i höstas) att jag har mycket trädgårdsarbete framför mig sa hon: "åh, jag är redan klar med mitt trädgårdsjobb, det är lite synd..." Vadå klar? Blir man nånsin klar? Och speciellt i en helt ny trädgård, det måste ju finnas hur mycket som helst att göra!

Man ska inte förstå allt...

onsdag 7 maj 2008

Bra jobbat!

Jag skickade ett mail till ordföranden i skolans föräldraförening. Ett kort mail på fyra rader. Nu i efterhand ser jag att jag har gjort två (2) stavfel - skicakde och gäran. Ja, det gäller ju att ge ett gott intryck till skolans föräldrar, eller hur? :)

Tröttare

Idag blev det tolv timmar, ganska exakt. Varav 5½ i diverse möten av varierande rolighetsgrad.

Dagens roliga: den gamle handbollsspelaren/tränaren Klas Hellgren var och föreläste hos oss. Mycket inspirerande!

tisdag 6 maj 2008

trött

Kommer hem efter elva timmar på jobbet och möts av en unge som sjunger "Mister Bombastic, tele-fantastic". Och dansar till.

måndag 5 maj 2008

Min prinsessa

Hanna framför kameran hemma hos morfar och mormor.





söndag 4 maj 2008

Söndag

Den här helgen har vi varit extremt aktiva för att vara oss. Idag for vi till tippen med en massa bråte (15 minuters kö bara för att komma fram till containrarna), och sen har jag målat planket en andra gång (första gången var förra året, efter att vi byggt det). Sven har deklarerat åt oss båda (extra knixigt i år pga försäljning av bostadsrätten). Ellinor har jobbat hårt i sitt rum och ska snart måla första varvet - det blir supersnyggt, och hon har gjort ett kanonbra jobb!

Nu kan vi med gott samvete ta kväll. I morgon ska Hanna gå till sitt "nya" temporära dagis för första gången, väskan med extrakläder är packad och hon är laddad. Känns jobbigt att behöva lämna henne tidigt och ha bråttom till joobet, men jag har redan bestämt mig för att hon ska få den tid hon behöver, även om jag kommer försent till jobbet.

lördag 3 maj 2008

High Chaparall?


Men vad är detta? Först en massa bränder, sen ett dubbelmord.

Vallentuna börjar likna rena Vilda Västern!

Var finns Zeb Macahan när man behöver honom?

God morgon!

Åh, det ser ut att bli en härlig dag idag! Klarblå himmel och redan massa plusgrader.
I planen för idag ingår bland annat korvgrillning på en strand vid havet, trallskruvning samt eventuellt plankmålning.
Men först - en dusch och frukost!

Update 19.00: det blev ingen korvgrillning, bara korv med bröd i köket till lunch. Det blev ingen plankmålning. Men det blev trallskruvning (trädäcket är klart!), allmänt trädgårdspyssel, fönstertvätt och lite annat. Dessutom påbörjades jobbet med att fixa stora dotterns rum. Hon har köpt färg, röjt i rummet samt börjat slipa. I början av juni kommer två tjejer från Tyskland och ska bo här en vecka då måste vi vara klara!

fredag 2 maj 2008

Lek

Nu är bonusbarnen här och Lucas 10 leker med Hanna och hennes nya kassaapparat (som hon fick av morbror Björn med familj). Alltså slipper jag en stund. Han lär henne att leka på ett sätt som jag inte kan, nu leker de affär och Hanna får gå runt och handla olika saker.

Så är det. Barn lär sig bäst av andra barn. Det har jag sett så många gånger, men det är lika fascinerande varje gång!

Kom igen nu!

Masse behöver 150 spänn för att avancera till andra plats i Mustaschkampen. Det är bara 3 sms á 50:- var! En femtilapp på mobilräkningen mer eller mindre märks ju inte.

Sms:a KAMP10187 till 72900, eller klicka dig in på hans kampanjsida och skänk pengar (valfri summa) via ditt kortnummer. Då kommer även ditt namn att synas på sidan (ej vid sms). Bara en sån sak!

Dagens Kändis


Idag såg vi Ingemar Stenmark på Coop Bygg i Arninge.
Det kändes riktigt, riktigt stort.

Hur är det möjligt?

För länge sen var jag en flitig kund hos cdon.com. Det är några år sen jag handlade där, men idag tänkte jag göra det. Sagt och gjort, hittade några skivor och en film och skulle klicka mig vidare till kassan. Då kunde jag inte logga in eftersom jag glömt lösenordet. Jag kunde få det skickat till min registrerade mailadress, men den finns inte kvar längre. Då försökte jag skapa ett nytt konto, men det gick inte heller, eftersom mitt personnummer redan var kopplat till sagda adress och lösenord.

*MORR!*

Det kan ju inte bara vara jag som har bytt mailadress de senate åren? Och som glömt bort sitt lösenord? My God!

torsdag 1 maj 2008

ååååhhh....


När jag låg i badet tidigare i kväll började jag plötsligt nynna på den här låten. En riktig gammal favorit som jag knappt ägnat en tanke de senaste åren!

Härligt!

men hörni vad skönt det är med långhelg! Mer sånt tycker jag.
Igår åkte Hanna och jag till Nyköping för att fira mormor som fyllde år (hurra!). Vi köade från Brommaplan till Södertälje, men sen släppte det - fler än vi som ville bort från storstan, alltså!
Mormor firades av alla tre barn, två svärdöttrar, alla tre barnbarn, en svåger och svägerska men tyvärr inte av svärsonen (Sven) eller någon av de fem bonusbarnbarnen. Vi fick smarrig mat, smarrig kaka och supersmarrigt vin, och sen gick vi och tittade på majbrasan tillsammans. Hanna var i sitt esse, dansade till manskören och älskade fyrverkerierna! Men det var en trött tjej som slocknade i mormors bäddsoffa när vi kom hem...

Idag träffade vi pappa Sven på Plantagen, där vi fikade och köpte diverse plantor och en sån där ful men praktisk dynlåda av plast. Sen åkte vi hem och grävde en rabatt där jag planterade buxbom, astilbe, funkia och vit löjtnantshjärta. Rabatten ligger rätt skuggigt, så då blir det fint med lite vitt som lyser upp! Dessutom köpte vi en humle som ska klättra på vårt (aningens rangliga) plank och en hängpelargon som ska få förgylla vår entré.

I morgon kväll jobbar Sven, så vi ska passa på och köpa resterande trallvirke på förmiddagen så att vårt trädäck äntligen blir klart till helgen!

Stöd Masses mustaschkamp!


Nu är det dags för cancerfondens årliga mustaschkamp mot prostatacancer. Min bror Masse (som alltid närt en dröm om den perfekta muschen) hakar naturligtvis på. Här kan du hjälpa honom att samla in pengar till ett ändamål som angår oss alla!

Stöd min mustasch!