söndag 30 november 2008

mys

Vi har en mysig dag idag. Jag känner mig nästan helt frisk, lite snorig bara, och vi har storhandlat och julfixat. Hanna har lekt med kompisen Elin, Sven har ställt in utemöblerna i förrådet (hur han nu kunde lyckas med det, det trodde jag aldrig) och vi har adventsfikat. Huset är juligt men ändå saknas något. Julkänslan vill inte infinna sig. Men det brukar ordna sig med det, jag är inte orolig :)
Vi tänder ett ljus i advent
det värmer den som frusen är
vi tänder ett ljus i advent
det sprider ljus i vår mörka värld
och alla som är rädda och fryser på vår jord
de borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent
när vi tänder ett ljus i advent

lördag 29 november 2008

I morgon är en annan dag

I dag har jag som bekant legat för ankar mest hela dagen och det har faktiskt lett till att jag för en gångs skull känner mig rätt pigg! Halsontet är nästan borta, snuvan hanterbar och hostan fixar jag med lite hostmedicin. Så här kommer att-göra-listan för i morgon:

  • köpa julstjärnor klart
  • storhandla klart

  • köpa adventskalendrar klart
  • tala om för barnen att det blir ingen paketkalender i år. 96 paket på en dag är too much att skramla fram klart
  • baka lussekatter

  • reka ny dator på Elgiganten klart
  • reka exakt hur många julklappar jag redan köpt (och till vem) och gömt på säkert ställe och glömt bort klart

  • sätta upp julstjärnor / ställa ut ljusstakar i alla fönster klart

  • placera ut alla 50+ tomtar i huset

  • sätta upp granljusslinga på altanen klart

  • sätta upp snögubbeljusslinga i Hannas rum
  • adventsfika klart

  • ta in vattenslang, grill och div utemöbler klart

  • städa

  • tvätta
  • sortera ett berg med ren tvätt klart

  • sticka färdigt framstycket på Hannas tröja klart!!!

  • byta lakan i vår säng klart
  • bära upp alla jullådor (minus innehåll) på vinden igen

  • duscha och tvätta håret (akut!) klart
    • Lite att bita i, som ni ser. Dags att jag kryper till sängs, kanske?


      Hiss eller diss?



      Just nu ligger dessa skor och lurar i en skokartong nära mig. Jag har köpt dem, gillar dem rätt bra men vet inte om jag ska behålla dem. Problemet är att jag inte vet om jag tycker att de är tillräckligt sköna? När jag provade dem vid inköpstillfället var de helt okej, men nu vet jag inte. Tänkte gå runt lite här hemma med dem idag men orkade inte leta upp ett par strumpor (jag är ju sjuk, ni vet) så än svävar jag i ovisshet. Sköna eller inte? Snygga eller inte? Behålla eller inte?Vill ha ett par skor som funkar i terräng och i de flesta väglag.

      Så hjälp mig nu. Hissa eller dissa?

      den ultimata julsången


      För mig är det här julsången med stort J. Nästan 25 år senare ryser jag fortfarande när jag ser videon. Människorna som gjorde det här är så välbekanta för mig, nästan som gamla vänner, de utgjorde en viktig del av mitt liv då i mitten på 80-talet. Duran Duran, U2, Police, Spandau Ballet, George Michael, Bananarama, Paul Weller....

      Om ni inte har läst Bob Geldof's självbiografi, "Is this it?", måste ni göra det. Sidorna som handlar om Band Aid och Live Aid är fantastisk läsning. Särskilt minns jag hans jämförelse mellan Band Aid och USA for Africa: när "Do they know it's Christmas time?" spelades in släntrade Sting in från gatan med morgontidningen under armen, ingen var stajlad och fiffad, alla kom som de var och hade roligt tillsammans. När "We are the world" skulle spelas in i USA var det ett gigantiskt kändisjippo med champagne, kaviar och väldigt mycket stjärnglans. Geldof var inbjuden men kände sig rätt malplacerad i glamouren... och självklart reagerade han och tyckte att omkostnaderna var för höga, de pengarna skulle ha gått till de svältande i Afrika istället.

      Så om du är intresserad av 80-talsmusik, läs boken! Jag har den, om du vill låna.

      Och lyssna på låtens budskap: tänk på de som är mindre lyckligt lottade än du nu till jul. Jag lovar att jag ska göra det.

      Och här kan du höra b-sidan på singeln, där alla artisterna lämnar sina egna julhälsningar. (Missa inte David Bowie vid 2:22, ståpäls! Och Sir Geldof himself på slutet!)

      lördag i soffan

      Åh vad skönt att äntligen få ge efter för tröttheten och förkylningen! I dag fick jag stanna i sängen till tolv (fattar ni! När hände det senast?), endast för att förflytta mig till soffan där jag fortfarande befinner mig.

      Egentligen skulle jag träffa några jobbarkompisar idag, middag och sen sällskapsspel, men eftersom det skulle komma en nästan helt ny liten bebis-korv stannar jag hemma. Vill inte att han ska bli smittad. Och nej, jag hade inte klarat att inte gosa med honom :) Dessutom är värdinnan gravid, så även hon ska få slippa mina baciller.

      Snart kommer Sven och Hanna hem, de är och köper lördagsgodis. Själv tittar jag på SOS Gute för första gången och njuter av den underbara dialekten.

      TACK för alla uppmuntrande tillrop, både här och i andras bloggar!

      fredag 28 november 2008

      jag orkar inte skriva något roligt om den här dagen.

      Glad fredag, allihopa!

      Update: jo fresten, en glad nyhet: svärmors meddelar att hennes operation lyckades och de fick bort allt det sjuka i magen! Yäy!

      torsdag 27 november 2008

      orka!

      Åh meh, jag orkar inte ha så här ont i halsen längre! Nu har det nästan gått en vecka och det har inte blivit ett dugg bättre, tvärtom. Det enda som hjälper någorlunda är att knarka Alvedon hela tiden. Det senaste dygnet har jag dessutom haft världens tryck i öronen och det är inte heller roligt.

      Och kom inte och säg att jag ska gå till doktorn för det är inte halsfluss utan bara nåt elakt virus som uppenbarligen vill se mig lida långsamt och lääänge och jag vet redan nu att doktorn inte kommer att göra ett **** åt det.


      Ja, jag är arg.

      Jag önskar att jag hade ett sånt jobb som man kan vara hemma ifrån tills man blir frisk, men 23 nioåringar står inte kvar där man ställer dem och det finns ingen annan personal utan i så fall får nån annan jobba dubbelt och då pallrar jag mig hellre dit själv och förresten så *MORR*

      (För den som tror att prick allt som jag skriver här är Guds sanning: nej, jag önskar inte att jag hade ett annat jobb. Bara ibland och bara korta stunder. Det är tillåtet. Ni behöver inte lägga anonyma lappar hos chefen.)

      bävar

      Jag bävar redan för kvällens nattning. Nu är det bara nån liten timme kvar tills det brakar lös.

      Update: det tog lika lång tid idag med den skillnaden att vi inte blev osams och att hon låg själv i sin säng och lyssnade på en skiva. Nu sover hon - dock i pappas säng. Nåja.

      Torsdagstankar

      Veckan puttrar på och i morgon är det fredag igen. Sven och jag har knappt träffats sen i söndags kväll, när han kommer hem vid halv tolv sover jag djupt och är knappt kontaktbar och när jag går upp vid sex är han trött och vill bara sova vidare en stund till. Det viktigaste avhandlas via telefon och post-itlappar. Så det kanske inte är så konstigt om jag saknar honom?

      Men i morgon är det fredag, och då kommer Hannas "hyskon", då blir det lite mer liv och rörelse i huset, inte bara jag och H som går och gnisslar mot varandra. Och i morgon kväll kanske jag rentav orkar hålla mig vaken tills Han kommer hem?

      Till sist en hälsorapport: fortfarande halsont, men nu har även förkylningen brutit ut på allvar vilket innebär nysningar, snuva, hosta och öronont. Se där, livat värre med andra ord.

      första gången

      Idag har jag gjort något jag aldrig har gjort förut. Jag blev kallad häromåret, men då ammade jag fortfarande och då fick man inte gå.

      Jag har varit på mammografi.

      Viktigt och nödvändigt och en helt okej upplevelse, trots det ovana i att stå med naken överkropp inför en vilt främmande människa som bökade och bände för att få mig i rätt position.
      Tre till fyra veckor tar det innan jag får besked. Så i värsta fall blir det en jobbig jul... men sköterskan sa att hon tyckte det såg bra ut. Låt oss hoppas att hon har rätt.

      onsdag 26 november 2008

      Världskrig i sju akter

      Nu har hon somnat. Nu, kvart över tio gav hon upp och somnade äntligen. Jag är helt slut och gråtfärdig, vi har varit osams om allt, precis allt. Så här har det varit varje kväll den här veckan och det är inte roligt att vara ensam vuxen i huset då.

      Jodå

      Halsen är fortfarnde ond, tackar som frågar. Har inte tränat på en vecka nu, och det lär nog dröja några dagar till är jag rädd.
      Men idag såg jag en Stjärna födas. Nästa generations Charlotte Kallas. Hon heter Hanna och tog idag sina första stapplande steg (?) på ett par skidor. Vilken tjej! Först blev hon arg för att det gick för sakta, sen blev hon arg för att stavarna trillade av händerna, sen blev hon sprudlande glad när vi hittade en backe och sen blev hon alldeles fnissig när hon skulle åka nerför och ramlade en gång i sekunden. Sen blev hon arg och glad några gånger till men hon gav aldrig upp, aldrig ens i närheten.

      Önskar jag hade tagit med kameran.

      tisdag 25 november 2008

      mer gnäll

      Aj aj aj, vad ont i halsen jag har. Och i huvudet.
      Men idag har jag och min unge packat upp alla familjens tomtar och lyssnat på Peter Jöbacks nya julskiva (som kom med posten från Tomtefilialen i Nyköping, TACK!). Till middag blir det tomtegröt och till efterrätt lussebullar. Och kvar i brevlådan ligger en beställd julklapp till Hanna - hon har benkoll på posten och kollar varje dag om något är till henne, så den får jag smussla in lite senare.

      måndag 24 november 2008

      apatisk

      Så många borden, så lite ork.
      Borde tömma diskmaskinen, borde städa i köket, borde skura det där allt annat än fräscha badrumsgolvet. Borde borde borde.
      Men orkar inte. Vill bara gå upp till min underbara dotter som ligger där uppe, nybadad, rosig och med rufsigt hår och lyssnar på Karlsson på Taket. Jag vill krypa ner under hennes täcke och bara sova med hennes kalla fötter mot mina ben.

      Skärpning. Snabbröjning, sen sova. På skarpen.

      mer snö

      Hur är det, har ni överlevt det senaste dygnets snöstorm? Här har det snöat galet mycket (och gör fortfarande!), vi har nog mer än 50 cm nu skulle jag tro. Var lite orolig i natt om jag skulle kunna ta mig till jobbet men det gick bra - var nog faktiskt värre när jag skulle åka hem, till och med!

      Väl hemma behövde vi skotta vår gång ut till den lilla gatan vi bor på, trots att Sven gjort det bara ett par timmar tidigare. Hannas pulka stod lutad mot vår bänk i går, men hade blåst omkull så vi fick sticka i snön med kvastskaftet och försöka lokalisera den under snömassorna. Sen passade vi på att skotta åt grannen tant Kerstin också, dagens goda gärning!

      Nu ska jag ta en Alvedon eftersom jag har ont i hals, huvud och leder. Skulle tro att jag har feber också, men sånt tjafs har jag verkligen inte tid med!

      Kvällens middag blir rester: creolskans söndagsgryta med ris.

      söndag 23 november 2008

      Helgens bilder

      Dagens pepparkaksbak
      (kakan längst upp till vänster föreställer en vespa. om nån undrar)

      Hanna bakar

      En pepparkaksgubbe



      Snöig unge!


      Årest första pulkatur!





      Vegolasagne

      Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg att jag efterlyste ett bra recept på vegolasagne? Masse levererade ett bra basrecept, men nu har jag fått hjälp av självaste Katerina Janoush! Hon skrev i ett blogginlägg att hon skulle göra vegolasagne, och jag frågade i kommentarsfältet om hon kunde tänka sig att dela med sig. Här kan ni läsa hennes svar.
      Rapport kommer när jag har provat!

      Igår

      • Lek i snön: pulkadragning (svettigt) och snöskottning.
      • Diverse inköp: pepparkaksgubbedräkt, julgardin till köket, saffran och pepparkaksdeg.
      • Dagens fynd: begagnade barnskidor på Gengåvan - och ett gosedjursmarsvin för 15:- som fick det vackra namnet "Kullerbyttaställe".
      • Godast: varm choklad och citron-marängpaj på det lokala fiket.
      • Äntligen: jag gjorde slag i saken och färgade håret. Färgen har stått i badrummet i minst två månader...

      Idag
      • ont i halsen
      • pepparkaksbak
      • städning

      lördag 22 november 2008

      Snö!

      "Idag kan vi inte sitta ute och äta i alla fall!"

      Kommentaren ovan fällde Hanna när vi kom ner för trappan för en stund sen och såg all snö som kommit i natt. Nej, det blir inget av med det. Däremot ska vi pulsa till förrådet och hämta snöskyffel och pulkor. Och svära en stund för att vi aldrig la in vattenslangen medan det fortfarande var höst.


      fredag 21 november 2008

      Min dotter gymnasten

      I dag blir det filmtajm här på bloggen. I första filmen ser ni Hanna (alias Sparven från Vallentuna) göra en graciös och samlad kullerbytta. I film två ser vi samma stjärnämne demonstrera det rätta sättet att hoppa hopprep med ett skärp. Observera den vackra repföringen. (Och ignorera det faktum att filmfotografen har vänt kameran på sniskan!)

      torsdag 20 november 2008

      att se fram emot

      Jag har en het date på söndag.
      Med min man.
      Bara vi två.

      Dealen är att vi betalar Ellinors träningskort och i gengäld har vi 6 barnvaktstimmar att plocka ut varje månad. Söndag = payback time!

      finans-gris?

      "På grund av den nuvarande finanskrisen har vi designat en ny spargris som passar ekonomin bättre. Spargrisen kan hämtas på närmaste lokalkontor. "



      frisk-ish

      Dagen ahr tillbringats i soffan med varm pläd och Sex and the city i dvd:n. Det var många veckor sen jag köpte den, men jag har inte haft tid att se den förrän nu.
      Hanna har varit på dagis ett par timmar och lärt sig att göra kullerbytta (de var i skolans idrottssal och hade gymnastik).
      Magen känns bättre, magsjukan bröt aldrig ut och i kväll tänker jag utmana ödet och prova på mitt livs första core-pass på gymmet.
      Wish me luck!

      Update: det blev ingen core. Magen sa ifrån. Suck.

      onsdag 19 november 2008

      inte

      Jag får nog vackert stanna hemma i morgon, tyvärr. Magen är svullen och öm, även om det (ännu) inte har blivit nån ren magsjuka. Som Sven sa, ingen tackar en för att man kommer till jobbet med magbaciller!

      Ikväll tänker jag på min lilla mamma och skickar en hel bukett med styrkekramar! Heja dig!

      Magsjuka light

      Inatt vaknade jag och hade ont i magen och mådde illa. Övervägde om jag skulle kräkas, men inget hände. Jag somnade i Hannas säng (hon sov i vår) för att inte smitta älsklingarna med eventuella baciller.

      I morse mådde jag bra och åkte till jobbet, men har under dagen känt av magen. Det känns som om jag har druckit för mycket kaffe, "svid" i mellangärdet. Efter lunch blev det så illa så att till och med eleverna i klassen frågade hur jag mådde. Inte bra, ärligt talat. Stundtals blev jag tvungen att sitta framåtböjd, så illa var det. Men jag kunde inte bara lämna dem utan fick härda ut till halv två. Efter att ha mailat några föräldrar och ställt in några samtal jag skulle haft på kvällen åkte jag hem, tog två Alvedon och somnade på stubben.

      Nu är värken på väg tillbaka, men det händer liksom inget mer. Är det magsjuka eller är det magkatarr? Ja, säg det.

      tisdag 18 november 2008

      Note to self

      Att sitta och läsa en extremt sorglig bok när man har 23 nioåringar framför sig är ingen bra idé.

      perfekt avslut

      Efter en lååång dag på jobbet är det underbart att bara kunna tänka på sig sjäv en stund - åka direkt till gymmet och träna skallen av sig, sen åka hem och ta en lång härlig dusch. Därefter en skål fil med specialmixad müsli och lite surfning. Där nånstans kom familjen hem från sonens Öppet hus-dag på skolan, så nu är här full rulle, precis som det ska vara.

      Och det är inte min tur att natta ikväll :)

      måndag 17 november 2008

      efterlysning

      Den senaste tiden har jag varit sjukt sugen på att göra en vegetarisk lasagne, men hittar inget bra recept. Nån som kan hjälpa mig? Hoho, Görel, Masse? Någon??

      Läste en bra bok hos min svägerska Eva i helgen. Den var skriven av Fredrik "mr. GI" Paulún och innehöll typ tio punkter till ett hälsosammare och friskare liv. Han skrev bl a om mat, motion, bra och dåligt fett, antioxidanter, blodsocker och en massa annat på ett enkelt och lättfattligt sätt. För att förenkla så kan man säga att han gav mig tre riktlinjer:
      1. ät fisk minst tre gånger i veckan
      2. ät rött kött högst tre gånger i veckan
      3. ät mycket grönsaker och frukt
      Så lätt, och inget nytt, men väl värt att fundera på. Fiskdelen uppnår jag hyfsat okej, minst två gånger i veckan brukar det bli, förra veckan tre. Rött kött blir det inte ofta, men desto oftare halvfabrikat och processat kött som korv, mamma Scan och sånt. Där får det bli skärpning. Vad gäller frukten och grönsakerna så äter jag det varje dag men där finns gott om utrymme för förändringar. Jag skulle vilja bli bättre på att laga vegetariska rätter, därav nödropen ovan. Alla typer att tips, recept, lankar etc emottages med tacksamhet!

      Budget

      Dagens middag blev en uppvisning i sparsamhet och återvinning. Jag hade en skvätt fisksoppa i frysen sen förra veckan. Den utökades med några potatisar och två laxfiléer från gårdagens middag. Dessutom rörde jag i det som fanns kvar av den sås av creme fraiche, stenbitsrom och dill som åts till laxen igår. Utöver det, och det enda som inte figurerat i en tidigare måltid, hade jag i lite krossade tomater. Resultatet blev en god och matig soppa för sex personer och vi åt den tillsammans med nybakat bröd med ost.

      Klar housewife-varning, alltså!

      söndag 16 november 2008

      den här söndagen har jag

      • hämtat min glade man efter klassfesten (kl.01.00)
      • kört bil 25 mil i snöstorm
      • tvättat lite
      • tränat
      • solat
      • duschat
      • handlat
      • lagat mat (lax och potatis)
      • gått ficklampspromenad med Hanna
      • pratat med min mamma

      Kvar att göra är
      • fika te och kladdkaka (bakad av döttrarna)
      • byta lakan i vår säng
      • sova zzzzzzz

      Update 19.47: nu är allt avklarat, förutom den allra sista punkten. Som bonus fick jag även bada dottern och klippa luggen på henne. Nu tar pappan över, så resten av kvällen är bara min!

      lördag 15 november 2008

      42


      42


      Meningen med livet, enligt Liftarens Guide till Galaxen.

      Men också den ålder som min käre bror Björn uppnår idag.


      **GRATTIS**

      fredag 14 november 2008

      Nytt extraknäck?

      I morgon ska vi till Kopparberg igen. Sven ska på klassträff, ni vet en sån där som arrangeras av nåt smart företag. Det är flera årgångar som är inbjudna, bland annat Hannas kusin Camilla som är 5 år yngre än Sven. Festen ska vara på "Klacken", en restaurang en bit utanför byn.

      I dag på eftermiddagen kom ett mail från festarrangören som meddelar att Klacken inte har fått utskänkningstillstånd för festen. Alltså med ett drygt dygns varsel. Man fattar att arrangörerna inte är helt nöjda med det beskedet. Festen ställs inte in, utan alla får ta med egen dryck. Till allas glädje, kan jag tro, eftersom det (som Camilla så riktigt påpekade) kommer att bli billigare. Problemet är väl bara att alla kanske inte hinner få veta det förrän Bolaget har stängt?

      Så här ser jag min chans till extraknäck. Jag kanske skulle fylla bilen med öl och sprit och parkera lite lägligt utanför restaurangen i morgon kväll? Ambulerande bar, liksom. Och sen kan jag köra hem alla, mot en mindre ersättning förstås.

      Bartender OCH taxichaffis, två av mina drömyrken!

      Klart det blir tacos

      Och kom inte och säg att jag inte lyssnar på majoriteten. Om alla andra äter tacos ska förstås även mina barn få det.
      Däremot blir det INTE äpple- och palsternackssoppa. Teodor och Adrian, hör ni det? Ni är välkomna hit!

      (Ps: idag har Hanna skrivit sitt namn själv, med penna och papper! Stolt!!)

      Ja, för att förstå det här inlägget bör man nog ha läst kommentarerna till det föregående. Så gör det.

      torsdag 13 november 2008

      och i morgon är det fredag igen

      Men hur snabbt kan en vecka gå, egentligen?? Det här är nog årsbästa, tror jag! Inte för att jag klagar, är det någon månad man vill ska gå fort så är det väl november?
      I morgon kommer bonusbarnen, det blir bra. Hanna saknar dem och blir så glad när de dyker upp. Det gör onekligen saker och ting lite lättare för mig också, när det finns fler att leka med än mamma. Bara att få vara på brorsornas rum och klättra upp och ner i Eriks säng är lycka för en liten tjej!
      Frågan är nu bara: spagetti och köttfärssås till middag i morgon, eller är det någon som har nåt bättre förslag?

      nähä...

      ... tänk om man skulle resa sig ur soffan och laga lite mat åt sig och sin unge? Och kanske kånka ner brorsornas tvättkorg och börja beta av den?

      Om jag inte bara vore så förjordat trött.

      onsdag 12 november 2008

      Tur i oturen?

      Ja, det kan man lugnt säga...
      (Om du snart ska ut och flyga sportplan kanske du inte bör kolla på filmen. Varning för det, rent av.)

      tisdag 11 november 2008

      Boktips


      Den här boken kan jag verkligen rekommendera. Jag har själv inte hunnit längre än till sidan 70 eller så, men jag vill inte att den ska ta slut!
      Den handlar om Georgia som är ensamstående mamma till Dakota och som driver en stickbutik i New York. Sjukt bra!

      Låt oss tänka positivt

      1. Åh vad bra att det regnar och är mörkt ute! Då slipper jag vattna gräsmattan!
      2. Tänk vad mysigt att Hanna har sovit riktigt dåligt den senaste veckan. Då har vi fått mysa i samma säng och fått rå om varann riktigt mycket, dygnet runt!
      3. Men kolla, en dryg tusenlapp kvar på kontot och det är två veckor kvar till lön! Jag som är så sugen på nudlar! Mmmmmmm.....
      4. Vad skönt att jag inte hinner träna förrän på torsdag! Då hinner jag ju tvätta mina bästa träningskläder!
      5. Eller förresten, det hinner jag inte, för jag hinner inte tvätta alls den här veckan. Vad bra! Då får tvättmaskinen lite tid för eftertanke och reflektion.
      *suck*

      måndag 10 november 2008

      Höst

      Bra grejjer med höst:
      1. vackra färger i naturen
      2. hög klar luft

      Dåliga grejjer med hösten:
      1. mörkt hela dan
      2. regn, grått, trist

      Gissa vilken typ av höst det har varit idag?

      Till mormor och morfar

      Meddelande 1: Nu har vi köpt "Rasmus på Luffen"!
      Meddelande 2: Vi leker "Hissa och hala" - om och om igen....

      söndag 9 november 2008

      Kick

      Efter en rejäl fars dags-middag med mina föräldrar som gäster gick jag i rask takt till gymmet (30 minuter). Där körde jag hela styrkeprogrammet, och sen gick jag hem igen. När jag kom hem fick jag tidernas endorfinkick, det var helt otroligt! Jag kände mig helt oslagbar, och allt bara för att jag tränat rejält. Underbart! Nu fattar jag vad "runner's high" är, Masse!
      Sen la jag mig i badet - men det dröjde inte länge förrän jag fick sällskap av en sprattlig treåring :)
      Nu är det te och macka som gäller, sen blir det nog en stunds jobb innan det är läggdags. Hanna är ledig i morgon också, dagis är stängt, och det passar bra, hon är inte helt hundra än.

      lördag 8 november 2008

      Livets kontraster

      1. Att googla på core-övningar samtidigt som man trycker i sig Marabou Schweizernöt.

      lördagstrött

      Nu börjar det kännas att jag sovit dåligt de senaste nätterna, som alltid när Hanna är sjuk. Men idag är hon pigg och har inte sovit mer än ett par minuter i bilen, så jag hoppas på en natt med ostörd sömn.
      Efter ett konditionspass på gymmet åkte vi till Väsby Centrum för fika och inköp av diverse Fars dags-presenter. Sen åkte vi hem och gjorde god krämig fiskgratäng med räkor, mums med kokt potatis till! Nu kollar vi på Hannas senaste inköp, "Astrid Lindgrens Jul".

      Men det blir nog en tidig kväll i kväll....

      Härligt!

      Lördag morgon, älsklingen är och tränar lite innan frukost, Hanna och jag har sovit superdåligt (hon väckte mig minst fyra gånger, en gång mer eller mindre hysterisk, en gång för att hon inte kunde öppna ena ögat (hon har fått nån form av ögoninfektion, stackarn), så ja, vi är lite trötta), men vi har en skön slapp dag framför oss. Jag ska också träna, lite städning, lite tvätt, annars bara lugn och ro!
      I morgon kommer Hannas morfar och mormor hit och äter Fars dags-lunch (hör du det, P? Fars dag? I morgon!), det ser vi fram emot!

      Ellinors lilla middagsbjudning syns det inga som helst spår av idag på morgonen. De har lämnat köket i perfekt skick, stort tack för det Ellinor! Hoppas du hade kul!

      fredag 7 november 2008

      Dagens låt



      Den här hade jag i huvudet när jag vaknade i morse.

      Exil

      Ikväll har Ellinor några kompisar på middag här. Vi lovade att hålla oss borta till halv åtta - åtta (vi var i Kista och åt på O'Learys), men när vi kom hem kvart i åtta hade de inte ens kommit än.

      Så nu campar vi här i vårt sovrum, med varsin laptop, Idol på TV, en godisskål och coca-cola.
      Det känns nästan som på hotell. Fast gratis.

      mer vabb

      Hemma idag igen. Hanna är ganska pigg men har fortfarande lite feber. Vi tillbringar förmiddagen med att baka bröd, tvätta och småstäda lite. Hanna tittar på Höjdarna (hon upptäckte till sin glädje att man kan låna filmer på biblioteket, så nu är det Höjdarna och Mumin (julkalendern från -73) som gäller!

      Ps: säg inget till Julpolisen men jag har tjuvlyssnat på Absolute Christmas...

      torsdag 6 november 2008

      Bra sak med att ha en fjortis hemma

      • När han har hemkunskapsläxa och gör chokladsås - och det finns glass hemma!

      rapport från sjuklägret

      Hanna är sjuk. I tisdags kväll hade hon 38.5, och både jag och Sven fick mild panik. Nä inte nu, jag kan inte vara hemma! Till slut enades jag om att han skulle vabba på onsdagen, så skulle jag ta de två sista dagarna i veckan (om det skulle behövas).

      I går kväll hade hon fortfarande feber men var ändå relativt pigg. Men så vaknade hon i natt och var väldigt hes, hon kunde knappt prata. Hon ville att jag skulle sova i hennes säng. Jag tyckte att hon var väldigt täppt i näsan så jag skulle ge henne lite "näs-pysch" i mörkret. När jag pyschade vänster näsborre protesterade hon som om det gjorde ont, och sen såg jag hur något mörkt började forsa ut ur näsan. Näsblod.

      Efter detta drama somnade vi och sov till kvart över nio i morse. Nu äter vi frukost och tittar på Bolibompa. Vi blir nog hemma i morgon också, skulle jag tro. Bara att gilla läget.

      måndag 3 november 2008

      Dagens

      middag: pastagratäng med korv, bacon, grönsaker och ostsås.
      bästa: att hämta en glad unge som just gjort klart ett fint halsband.
      träning: ja, förhoppningsvis i kväll under Bolibompa.
      trista: huvudvärken som satte in efter lunch (Alvedon-läge).
      meningslösa: det här inlägget.

      Update kl. 20.50:
      skönast: att träna skallen av sig ibland (typ ikväll).

      söndag 2 november 2008

      Ännu en dag

      Idag har det varit en sån där dag ni vet. Jag har varit trött och småirriterad mest hela tiden, känt mig stressad över jobbet utan att kunna göra något åt det, Hanna har förstås känt av det och blivit avig hon också (eller är det bara jag som uppfattat det så?)

      Nu är i alla fall maten uppäten och undanstädad, huset är hyfsat städat och vi ska titta på Bolibompa. Sen är det min tur att natta, gissa vem som kommer att somna först?

      lördag 1 november 2008

      dags

      Nu är det dags för mig att snöra av mig skridskorna och gå till sängs. Av två anledningar:
      1. det är bara skräck på tv.
      2. jag har en het date med mina käraste vänner (se bild nedan) tidigt i morgon bitti.

      Stina Stegräknare

      Lisa Löpband

      Crille Crosstrainer

      Ja, ni gissar rätt. Det blir konditionsträning för hela slanten i morgon!

      Lite inspiration till nästa års pumpalyktor?


      Lagom är bäst

      Amelia Adamo skriver klokt om det här med solskräck (och lite annat) i Expressen.
      Och Mamman kommenterar bra på sin blogg, som jag läser ibland.

      Själv dra jag mig till minnes en unge jag såg på Mallis i somras. Klädd från topp till tå i heltäckande solskyddsdräkt. Varmt och svettigt, såg det ut att vara. Hans kära mor föregick dock inte med gott exempel, hon var klädd enbart i ett par minimala stringbikinibyxor.
      Dubbelmoral, någon??