lördag 31 oktober 2009

november

Om en timme är det november, så nu får det vara nog med allt det rosa. Tills nästa år.

Lördag i förorten

Allt lugnt, Hanna och Stor-Elin pysslar i köket, Sven och Erik meckar med moppen, Lucas spelar dataspel och Ellinor är på sitt rum. Jag sitter i soffan och tittar på Simon och Thomas på tv3Play, THANK GOD för den uppfinningen! Eftersom jag ständigt missar alla bra program så har jag chansen att titta på dem i datorn i efterhand - i går såg jag både Äntligen Hemma och Arga Snickarn.

Snart ska jag laga riktig radhus-lördag-middag, fläskfilé med pommes och bea - och svampsås till mig och Hanna. Sen blir det lördagsgodis.

Idag har jag beställt tygprover från bemz.com, som ju gör nya överdrag till Ikea-möbler. Vi måste klä om vår soffa, och att köpa ny är tyvärr inte aktuellt, så vi kör nog på den här varianten. Blir nog bra.

Igår dök en gammal bekant upp på facebook, hans fru sedan tio (?) år har precis lämnat honom för grannen. Det var roligt att höra av honom, vi umgicks en hel del på somrarna under mina kolloår och jag har tänkt på honom ibland, undrat hur han har det. Roligt att höra ifrån honom, men så klart trist att han inte mår så bra just nu. Det är just det här jag gillar med fejjan, att man kan hitta gamla bekanta ibland. Det går ju inte att undvika att man kommer ifrån varann och tappar kontakten vare sig man vill eller inte.

torsdag 29 oktober 2009

Mini make-over

I våras gjorde vi om vårt badrum på nedre plan. Vi är fortfarande supernöjda med reslutatet, men tyvärr blir ju kontrasten till vårt tidigt-90-tal-badrum där uppe desto större. idag var det dags för en mini makeover!

FÖRE

EFTER






Svarta kakeldekaler att klistra över de blåa, nytt duschdraperi, ny matta och ny papperskorg.
Summa ca 620:-, helt okej!
Kvar att göra är att byta ut de überfula skåpen, byta duschslang och sätta upp duschstång, ny taklampa, lite nya handdukar och tandborstmuggar. Allt i sinom tid. Det fula blåa golvet får tyvärr vara kvar tills vidare.
(Minus dock för att de svarta dekalerna var aningens för små - tittar man noga ser man en tunn blå kant runt om. Men jag beslöt mig för att det iaf var en förbättring mot tidigare, och håller tummarna för att det inte ska märkas för mycket...)

onsdag 28 oktober 2009

Tips

för er som undrar vart ni ska spendera er lön.

Nya tag

Inspirerad av Jenny har jag nu bokat om min tandläkartid och bokat tid för linskontroll och utprovning av nya glasögon. Mina nuvarande är tio år gamla och räcker inte till nu när jag börjar få tantögon. Att läsa i sängen är inte kul längre, eftersom det inte funkar vare sig med eller utan glasögon.

Jag har också försökt ringa och boka en klipptid, men ingen vill svara på mitt vanliga ställe. Funderar på att prova ett nytt lokalt ställe, men hittar det inte på Eniro, får kanske svänga förbi där i morgon.

Nu återstår bara att lämna in vinterjackan på kemtvätt, sen är listan tom - muahahaha! As if!

tisdag 27 oktober 2009

Kändis

I fem år har jag bott i Vallentuna. Här känner jag nästan ingen, möjligen morsar man på nån granne eller dagisbekant på Ica. Ganska skönt.


Men nu. Nu kommer jag att träffa på kollegor, elever och föräldrar överallt. På Ica, på systemet, i duschen på badhuset.... Folk kommer att prata om att de har sett "fröken" och hennes familj.
Tack och lov bor jag in andra änden av byn från skolan räknat, så jag har inga elever i grannområdet, det är jag glad för.


Kanske oroar jag mig i onödan. Och jo, det är det där med duschen på badhuset jag ser minst fram emot.

Bosse

Jag: Hanna, vad ska din nya hund heta?
Hanna: Den kan ju inte heta Lucky, för det kan bara ett av mina gosedjur heta. Ja, då får den väl heta Bosse då!

Det här var kul för att: Hanna har redan minst två gosedjur som heter Bosse. En häst och en katt, och eventuellt något/några till. Och så morfar, förstås.

Dagens

hår: otvättat.
lunch: hemma hos ny kollega, bakad potatis, gott!
insikt: slut på anonymiteten i V-tuna.
överraskning: en blomma från min man!
åkomma: huvudvärk och hjärtklappning (se nedan).
kaffestatus: tre koppar hittills.
inbjudan: julbord med nya jobbet på fina Såstaholm.
inköp: ny halkmatta till badkaret.
middag: förmodligen pasta med köttbullar, om Hanna får välja.
bästa: ledig i morgon!

söndag 25 oktober 2009

Inköpt


Nu har vi köpt vinterskor åt Hanna. För tredje året i rad kör vi med Viking Play, de är helt oslagbara. Hon har aldrig frusit eller blivit blöt i dem, så de är väl värda pengarna. Undrar om jag kan sälja förra årets på Blocket? Stl 24 om nån är intresserad, röda som på bilden.

Å-å-å masse!

Idag är det den här dagen igen. fast idag, om ni fattar, inte i morgon. Det är idag han springer ut på åländska landsbygden, rundar en kon (en kon, inte en ko - tänk brännboll i plugget) och springer tillbaka igen. Bror min, alltså. Heja Masse!

lördag 24 oktober 2009

torsdag 22 oktober 2009

onsdag 21 oktober 2009

Kameratömning

Hela familjen skrattar.
Anna däremot pratar med Görel genom ett hål i väggen.
Månadens bak I.


Månadens bak II.

Marsvinen Salvia och Silvia.
Vet inte vem som är vem.
Kommentar överflödig.

På höstpromenad.

Snart kommer han


Arga Snickaren.
Min favvo.
Snart i en TV nära mig.

Avknoppning

Det artar sig. Idag blev jag avtackad från skolans ledningsgrupp. Jag har själv begärt att få bli frikopplad från mitt uppdrag som arbetslagsledare och därmed min plats i ledningsgruppen. Det betyder att jag kommer att ha mer tid att slutföra mitt arbete i barngruppen efter lovet - har bland annat 15 utvecklingssamtal att förbereda och genomföra - och det känns bra.
Efter lovet går det hem information till föräldrar och barn om att jag slutar, och jag ska också besöka mina gamla elever i år fyra och berätta för dem. Det är nästan det som känns tuffast. När jag sa adjö till klassen i våras var vi färdiga med varandra, men jag visste ju att både de och jag skulle vara kvar på skolan och ses igen dagligen i några år till, så det kändes inte så jobbigt, men nu blir det så .... definitivt.

tisdag 20 oktober 2009

bävar

Den 20 november blir min sista dag på jobbet. Efter elva år plus nästan en termin säger jag farväl och går vidare mot nya äventyr. Jag bävar redan för den dagen. Det blir inte lätt att säga adjö till alla kollegor och elever efter så lång tid. Usch, näää.

söndag 18 oktober 2009

visning

Idag var det visning på det här huset. Vi var där, och det var även hälften av Vallentunas befolkning. Huset var helt okej, men det var rätt mycket att göra - typ måla och tapetsera överallt. Dessutom går det en kraftledning tvärs över tomten - nej tack, säger vi.

Förvirring

Virkbeskrivningar kan vara rätt förvirrande vid första anblicken med en massa förkortningar. Virkbeskrivningar på engelska är om möjligt än mer obegripliga. Om man då ber Google att översätta sidan till svenska, ja då får man en rolig stund :)

lördag 17 oktober 2009

Denna dagen ett liv

Ack så skönt med en helledig dag utan en massa måsten, men jag ska erkänna: jag har tråkigt.
Sven pluggar, Hanna och Ellinor sover på soffan (suck, men det är inte jag som nattar i kväll so whatever), köttfärssåsen puttrar, snart kokar pastavattnet - och jag dricker rödvin i köket. Nyss tvingade jag med mig Sven på en tur till K-Rauta - inte köpa bara titta. Våra nya grannars renoveringsiver i kombination med flera vänners köp-å-sälj av bostad har inspirerat mig och mitt huvud bubblar av planer och idéer. Tyvärr är responsen hos maken ljum, han vill ägna all tid åt sina studier, hinner knappt ens hjälpa till med markservicen här hemma. Men nu fick jag i alla fall strosa runt lite, fundera på tapeter till köket, göra en snabb beräkning hur mycket det skulle kosta att klä in trappan, titta på dörrtrycken och lite annat. Jag får nöja mig med det så länge.
Nä, nu är det dags att duka bordet, hälla av pastan, väcka dottern och servera dagens middag. Lite mer vin först bara...

***

PS: två kollegor med samma förnamn har visning på sina lägenheter i morgon. Båda har köpt hus i samma område. Slump eller ödet? *nynnar arkiv X-låten* Ja, men jag sa ju att jag har tråkigt.

regn

Tidig, tidig lördagmorgon och jag har varit vaken en timme. Hanna och jag sitter i soffan och tittar på Bolibompa, och jag funderar lite på om jag ska vara snäll och baka bröd till frukosten? Hmmm, tål att tänkas på.... Det ingår annars i dagens planer, att baka alltså, så varför inte redan nu?

Det är en skön helg vi har framför oss, inget inplanerat alls utom en visning i morgon (ja, det stora huset med kraftledningen tvärs över tomten). Jag älskar såna helger!

Update halv elva: bakat bröd, gjort fukost till alla, tvättat två maskiner, diskat en maskin, duschat, sorterat ren tvätt, fixat praoplats och gjort lite bankärenden. Och tittat på när grannen flyttar in :) Effektivitet is my middle name.

fredag 16 oktober 2009

sweet

Bo Sundström är gäst hos Skavlan, och självklart blir jag nostalgisk... så vackert!

Fredag

och jag har just bjudit tre av barnen på tomatsoppa och nybakade scones. Gott! Fadern och äldsta dottern lyser med sin frånvaro, men det är vi vana vid.

Idag har jag äntligen fått ett datum när jag kan sluta, det känns skönt. Det blir dock inte officiellt förrän på tisdag efter samverkansgruppens möte, så my lips are sealed :)

Pst: jag har gömt en liten burk mörk chokladglass med apelsin längst in i frysen. Säg inget, men den ska jag äta i kväll när Hanna sover, i väntan på Sven. Schhhh...

torsdag 15 oktober 2009

mera farfar

Sven kom hem i lagom tid för att natta Hanna. Hon ville så gärna att han ska berätta om sin pappa, alltså hennes farfar. Hon är lite besatt av honom just nu.... rart.

kvällsmys

Hanna och jag är nyss inkomna efter en kvällspromenad. Vi klädde oss varmt, tog på oss våra reflexvästar och gick ut för att titta efter fallande stjärnor - tyvärr såg vi inga, bara en massa flygplan. Nu dricker vi varm choklad (Hanna) och te (jag) och äter av kakorna vi bakade igår.
Så kan man också förgylla en vanlig torsdagskväll i oktober.

God morgon!

Torsdag morgon, min sista dag som sjukling (?) - för den här gången iaf. Det är en solig och kall oktobermorgon, ingen snö idag men kanske måste vi skrapa rutorna när vi ska iväg. Idag ska vi nämligen till logopeden för ett andra besök. Hanna blev remitterad dit vid fyraårskontrollen, och i måndags var vi där för första gången*. Då fick hon titta på en massa bilder och berätta vad de föreställde, och idag ska logopeden (eller mopeden som H säger) titta lite på munmotoriken och vi kommer att få med oss några övningar som vi kan göra hemma.

Och mer då? Jotack, har sovit i Hannas säng i natt och ägnat natten åt att bygga vägg - mentalt alltså. Hade lite svårt att få till det med elen, förstår ni.

* Vid dörren satt stora anslag om att man abslout inte fick komma in om man var förkyld, så jag fick försöka undvika att snörvla och hosta för mycket.

onsdag 14 oktober 2009

Min filosofiska dotter, del 2

Hannas farfar dog för tolv år sen och varken hon eller jag fick träffa honom. Men hon pratar ofta om honom, gärna på kvällarna när hon ska sova. Ikväll blev hon riktigt hjärtskärande ledsen och grät mycket och länge efter sin döde farfar. Hon vill så gärna träffa honom att hon till och med reviderade sin fallande-stjärna-önskning. Länge har högsta önskan om hon ser en fallande stjärna varit att hon ska få vingar och ett trollspö, men ikväll fick att träffa farfar flytta upp på första plats. Som nummer två skulle hon önska sig vingar, trollspö, en mobil och en urvacker klänning. Trea kom att bli lite, lite större. Men bara lite, hon vill absolut inte bli en gammal tant, det grät hon också över.

Det känns som att vi kommer att ha en del filosofiska diskussioner framöver. Om livet och döden och livet efter detta. Djupa saker. Jag är så tacksam över att ha hennes förtroende i dessa frågor, min kloka lilla dotter.

Att sälja sitt hus

En god vän till mig, vi kan kalla henne Anso, håller just nu på att sälja sitt hus i Hässelby Gård. Utgångspriset är 2 375 000 kronor, och Anso med familj tänkte att i bästa fall får vi 2 500 000:-. Budgivning pågår och alldeles nyss låg högsta budet på 2 925 000:-.
Spänningen är oliiiidlig! Stort grattis till Anso och hennes härliga familj!

Update 17.37: 3 025 000:-!! Vart ska det sluta???

cocooning

Det är höst på gränsen till vinter (snö i morse, nu sol och storm), och jag vill bara boa. Mina tankar rör sig inte bara kring te, tända ljus och soffmys utan även kring nya väggar, tapeter och andra lite större projekt.

Intresset för heminredningstidningar har tagit fart igen efter sommarens svacka, och jag har as we speak ett rykande färskt nummer av nya "Drömhem & trädgård" brevid mig - väntar bara på att teet ska svalna till drickbar tempertatur, sen blir det soffläge och myyys.

Update: nu har jag promenerat till dagis, hämtat Hanna, plockat nypon på vägen hem, gjort en nyponkrans att hänga på dörren och har en mördeg i kylen i väntan på småkaksbak. Kreativiteten flödar :)

Update II: jorå, jag fattar att kreativiteten beror på att jag legat på sofflocket i flera dagar, men tro mig, den fick sitt pris - nu är jag det där kallsvettiga asplövet igen. Blir hemma i morgon också. Men kakorna blev goda!

tisdag 13 oktober 2009


Kiss

Trotsade svettfebran och begav mig till centrum för att uträtta ett ärende. Mitt på golvet i leksaksaffären (jodå, det var ett viktigt ärende. Inköp av fe-vingar) passade Hanna på att kissa på sig. Något som a l d r i g händer.

Så nu är jag ett kallsvettigt asplöv efter att ha klätt av kissblöt dotter, laddat tvättmaskinen, duschat sagda dotter och klätt på nya kläder. Måste vila lite innan nästa prövning: steka varsin hamburgare åt oss.

måndag 12 oktober 2009

Min filosofiska dotter

Teliareklamen: "vad kommer först, eget rum eller egen mobiltelefon?"
Hanna: "Men så är det inte, det ska vara vad kommer först, ägget eller ankan?"
Jag: "Hönan"
Hanna: "Ägget eller hönan. Jag tror ägget, mamma!"

zzzzz

Jag är hemma idag. Hysteriskt förkyld men inte så mycket feber, så grissjukan är det nog inte, tack och lov. Har sovit på soffan nästan hela dagen, men nu är det snart dags att masa mig iväg till dagis och hämta hem min unge. Vi får väl se hur länge det dröjer innan hon också kroknar, kanske måste jag vabba lite också på det här?? Inte för att jag saknar jobbet, men ändå (en främling).

söndag 11 oktober 2009

Prosit

Jag har haft en fantasiskt rolig helg med besök av Anna från Göteborg och födelsedagsfirande av yngste brodern. Nu är det söndagkväll och jag sitter här i soffan och nyser och snorar - jag har blivit väldigt förkyld :(
Trist slut på en bra helg, helt enkelt.
Nu måste jag snyta mig igen.

torsdag 8 oktober 2009

Alla andra

alla andra köper hus till höger och vänster, och det har inspirerat mig. Kanske det här kan vara något för oss?

Och ja just det Hemnet, om ni läser det här. Jag har förslag på en ny bra tjänst: jag skulle vilja kunna beställa en påminnelse per sms om visningar jag inte vill missa . För det gör jag. Glömmer bort och missar.

träffad

"Låt ingen stjäla din glädje" uppmanar Hannah Graaf på sin blogg idag. Och jag känner att hon vänder sig direkt till mig. Jag omges av energitjuvar och negativa krafter varje dag nuförtiden, och det håller sakta men säkert på att sänka mig. De har tagit bort glädjen med att gå till jobbet och fått mig att tvivla på min egen kompetens.

Men som tur är har jag mina flytbojar, mina kajplatser i tillvaron, de som lyfter upp mig och peppar när det behövs. De som talar om för mig att jag gör ett bra jobb och att jag inte ska låta mig luras till något annat. Det är dem jag kommer att sakna när jag byter jobb.

onsdag 7 oktober 2009

ouch

Hanna: "Jag vågar inte vara ledsen på dagis. Bara med Elin vågar jag det."

På förekommen anledning

Det är helt okej att lämna en kommentar när man har varit här. Som det är nu känns det rätt ensamt här... är ni där eller har ni lämnat mig?

Tapet-tankar


Den här gillar jag, den vill jag ha i köket. Min kompis Anso har den i sin hall, och jag gillar den jättemycket!

tisdag 6 oktober 2009

Mitt livs bild

kunde jag ha tagit igår morse. På väg till jobbet. Rakt framför mig hängde en stor fullmåne, och samtidigt kom ett plan på låg höjd på väg in till Arlanda. När det passserade framför månen lystes det upp av morgonsolen. Det var en otroligt vacker syn, men den varade bara nån sekund, sen hade planet passerat och ögonblicket var förbi. Suck.

måndag 5 oktober 2009

Bara jag

Det är bara jag nu. Alla andra i familjen sover, tv:n är avstängd och jag sitter ensam i soffan med datorn i knät. Egentligen är jag trött och borde sova, men den här stunden är så skön så jag vill inte. Inte riktigt än. Tankarna är många och behöver sorteras, och det funkar inte när jag har hela familjen omkring mig. Jag funderar på jobb, mitt nuvarande och mitt nya. Jobbarkompisar. Köket, ska vi tapetsera eller måla? När ska jag hinna lämna tillbaka Hannas sena biblaböcker? Planerar för helgen när Anna kommer från Göteborg. Sånt. Ni vet. Allt och inget.

dom här

är jag lite sugen på. Gummistövlar fodrade med rosa fluff, och bra mycket billigare än de här. Till helgen kommer min äldsta och bästa vän Anna hit, och då blir det som vanligt shopping. Vem vet, jag kanske får vara torrskodd hela höstn/vintern/våren?

man kan säga så här

Det finns vissa jag kommer att sakna mer än andra när jag byter jobb.

fredag 2 oktober 2009

På önskelistan


Studsa mig högt!

Bumbibjörnarna, Hannas nya favoriter. Minnesgoda läsare minns att den här bloggen från början hette just Bumbi, som vi ibland kallade Hanna. What goes around comes around.

12


GRATTIS LUCAS

12 år idag!


Lucas 8 år får hjälp med läxan av Hanna 1 år.



Lucas 11 år på stranden i Torekov.


Andra bullar


På söndag är det Kanelbullens dag. Personligen är jag mer förtjust i vaniljbullar, men självklart måste en sådan tradition firas - särskilt som den firar tio år i år!

Allt finns hemma så nu laddar jag för bullbak i morgon!

fredagsfavvo

torsdag 1 oktober 2009

Torsdag

och bara en dag kvar av arbetsveckan. Ska bli skönt att få sova lite längre...

Idag fanns överraskningar i brevlådan: ett paket till mig med en liten kokbok om medelhavsmat, ett vykort med en hösthälsning till Hanna och ett brev med en fölsedagspeng till Lucas (12 år i morgon) - allt med avsändare mormor och morfar. TACK! Dessutom fick vi tackkort från kusin Teodor som konfirmerades i somras, tack för det med! Kul att få post!

Idag har vi Stor-Elin med oss hem, och de leker just nu att de är prinsessor som åker buss med sina bebisar. Eller nåt. Hänger inte med längre.... själv ska jag snart laga mat, idag ska visst Carmen ha en kompis från sin spanska klass med på middag. Det får bli djungelgryta, dvs kyckling med curry, banan och ananas, brukar funka för alla!