söndag 29 november 2009

Veckoplanering

  • Måndag: Sven på kurs, äter ute. Simskola för Hanna. Jag ska till tandläkaren.
  • Tisdag: Alla hemma, tror jag.
  • Onsdag: julpyssel på dagis, därefter julbord på Såstaholm med jobbet.
  • Torsdag: möjlig utgång med gamla kollegor? (Frågetecken här, måste kolla om det fortfarande gäller, och i så fall när och var).
  • Fredag: Pust, äntligen helg igen.

nästan där

Jag gjorde det - nästan i alla fall.

Igår kväll hade jag adventsångest. Grannarnas hus var pyntade och fina, men hemma hos oss var det mörkt och kallt. Men jag o r k a d e inte börja röja, vi hade just kommit hem från Görels 50-årsfest och alla var trötta. Hela natten (nåja) var jag sömnlös och låg och tänkte på att våra barn kommer att få skador för livet eftersom de inte får uppleva en mysig adventsfrukost i år.

Men jag gjorde det. Jag gick upp i ottan (nåja igen), röjde bort alla högar på köksbordet, bytte duk, klämde ner fyra röda ljus i adventsljusstaken, ställde en julstjärna i fönstret, öppnade en påse Pågens saffransgifflar och en ask Annas pepparkakor, satte på en julskiva och VIPS så blev det julstämning!

Nu återstår bara resten av huset. Kartongerna med adventsstjärnor och ljusstakar står fortfarande kvar på vinden, men snart så...

Det blir nog jul här med, ska ni se.

torsdag 26 november 2009

Redan?

Jag hänger inte med i svängarna längre. Har precis kommit hem från en föreläsning (om självkänsla, strålande bra) på Nürnberghuset på Söder. Där var det julpyntat, vill jag lova! Och jag tittade på pyntet och kunde bara konstatera att ---- att julkänslan inte har infunnit sig för fem öre i år. Andra år brukar jag hänga på låset på jullådorna, men i år? Näää, inte hängt med alls.
Och första advent är på söndag, säger ni? Aha. Säkert??

onsdag 25 november 2009

bäst just nu

Bäst i test: min man.
Han tar ledigt i morgon så att jag får gå på föreläsning. Tack, darling.

på tredje dagen

Nu har jag jobbat i tre dagar på mitt nya jobb, och sakta men säkert börjar bitarna falla på plats. Jobbet med barnen kan jag, det är inte det svåra, utan det är alla rutiner som tar tid att lära sig. Hur gör vi när vi ska gå och äta? När vi ska ut? Var finns materialet? Vem ska jag fråga om vad? Hur funkar allt????

Jag är aptrött på kvällarna, men nu börjar det vända - jag vet vad alla barn heter, bara det är en stor fördel som underlättar enormt. Jag har träffat flera föräldrar, och börjar få kläm på vilken personal som är vem. Ett problem är att jag har fått klara direktiv att kliva in och ta över ansvaret, men hon som har skött ruljangsen hittills vill inte riktigt släppa taget än... trots att hon har fått samma direktiv, alltså att lämna över till mig.

Lite att bita i, alltså. Lägg dessutom till en handfull riktigt stökiga killar, så har ni min nya tillvaro i ett nötskal.

tisdag 24 november 2009

nu så

Nu har även Hanna fått sin spruta. I morse åkte hon till bvc med sin pappa och fick ett stick i benet. Det gjorde ont, tyckte hon, men hon grät inte. Nu sitter vi och tittar på nya Tingeling-filmen som hennes överbeskyddande mamma har köpt som belöning för att hon var så modig.

Och så håller vi tummarna för att bieffekterna av sprutan inte blir alltför kraftiga, tack!

måndag 23 november 2009

Det börjar bra

Förra veckan: gick upp klockan 06.00.
I morse: gick upp 07.00.

Förra veckan: körde 32 km till jobbet.
I morse: körde 5 km till jobbet.

Förra veckan: det tog 35-40 minuter.
I morse: det tog 8 minuter.

Fråga: vad ska jag ta mig till med all den tid jag sparar? En hobby, kanske?

lördag 21 november 2009

Ängel

Hanna: "Mamma, flyger änglar hela tiden?"
Jag: "Nej, ibland kan de sitta och vila sig på ett fluffigt moln"
Hanna: "Men kan dom inte gå ibland? Med sina små ben som dom sprattlar med? Eller springa och hoppa?"
Jag: *fniss*

torsdag 19 november 2009

Helgplaner

  • packa upp och sortera tre flyttlådor med grejer från jobbet. en annan gång
  • köpa ny mobil? en annan gång
  • köpa 50-årspresent. klart
  • spela in blandband fixa skivor till en fest. påbörjat
  • slänga möglig halloweenpumpa. klart
  • plocka undan utemöbler etc. klart
  • sörja mitt gamla jobb. pågår
  • ladda inför mitt nya jobb. pågår

måndag 16 november 2009

snart dags

Det börjar så smått att lacka mot jul, och idag hade vi glöggpremiär här hos Petterssons. För att komma i riktig julstämning har jag dessutom roat mig med detta. Hysteriskt kul!

hoppsan!

Hanna gillar att experimentera med hitta-på-ord. Hon kan prata långa ramsor som inte betyder någonting, med ord som garanterat inte finns i SAOL.
På sista tiden har hon börjat säga "din lilla hoa" till oss, och vi hoppar ju förstås högt varje gång. Hon vet ju inte att det låter som nåt som man inte säger till folk, för henne är det ett ord helt utan betydelse, men vi har berättat att "hoa" låter som ett fult ord som man inte får säga. Tyvärr verka hon gilla ordet, så vi får säga till henne ett par gånger om dagen.
Hoppas trägen vinner.

söndag 15 november 2009

Om en liten vecka

Om en vecka så här dags laddar jag för min första arbetsdag på mitt nya jobb.
Om bara en liten vecka.
Det har gått ofattbart långsamt, och samtidigt ofattbart fort.
Jag är redo men ändå inte.
Det är nu nedräkningen börjar på allvar.

Filmtajm

Ibland är man glad att man är lite förutseende. Att man är en sån som gärna hamstrar bra-att-ha-saker i skåp och lådor.

Läget är så här: idag var vi bjudna på 40-årskalas - vår kompis Sanna firar stort med alla vänner, och vi har köpt en stor härlig sjal som hon kan ha att svepa in sig i i vinter (de har ofta ganska kallt i sitt hus...).
Hanna har sett fram emot att få gå på fest och har sedan länge bestämt vad hon ska ha på sig (Snövit-klänningen, såklart). Men idag vaknade hon med feber igen (38.3 för en stund sen), och ganska snart insåg vi att planen (att ge henne lite alvedon och gå på kalas en stund) inte skulle funka.
Som tur är förstod hon själv att hon inte skulle orka, så vi är hemma, hon och jag (jag är väl inte helt frisk själv, om sanningen ska fram) medan övriga familjen klädde sig gå-borts-fina och åkte. Men besvikelsen var stor!! Det var då jag mindes att jag hade en Barbie-film i en påse i min garderob, sparad till jul eller annat lämpligt tillfälle. Gissa om lilla sjuklingen blev överlycklig! Så nu dricker vi varm choklad, äter bullar och ser på "Barbie och Svansjön".
Slutet gott allting gott.
Det blir vabb i morgon igen.

B43

Hipp hurra för Bror Duktig
som fyller år idag!

Vi ser dig nog!

torsdag 12 november 2009

Reklam

Hanna målar i sin "skolbok" och lyssnar samtidigt på tv-reklamen:

"Mamma, jag vill verkligen inte släppa in den där mannen i vår bostad, för då blir vi av med den! Vad betyder bostad?"

Vi kom överens om att ifall han kommer och ringer på så ska vi inte släppa in honom.

Sista gången

Varannan vecka har jag två stressiga eftermiddagar. Sven jobbar kväll och jag jobbar till halv fem, och måste sen skynda mig hem i rusningstrafiken (3.2 mil) för att hämta Hanna. Jag hatar dessa dagar, känner mig så stressad och pressad att jag absolut inte är någon bra bilförare. Jo jag veeeet att hon har det bra på dagis och att det inte spelar någon roll med några minuter hit eller dit, yada yada...

Men igår när jag kom hem slog det mig - att det var sista gången. Nästa vecka hämtar Sven på tisdag - onsdag, och veckan efter det har jag börjat på mitt nya jobb, vilket innebär högst tio minuter från dörr till dörr (med bil). Skönt.

Status torsdag

Mamma: lite öm i armen, annars inga post-vaccin-krämpor.
Unge (ovaccinerad än så länge): lätt feber, sur och grinig och rastlös.
Aktivitet: titta på Boli, bakar bullar, tvättar.

Ja, det är vabb i dag, om nån undrar.

onsdag 11 november 2009

Nu är det över

Nu behöver jag inte fundera mer. Jag har gjort det. Ett stick gjort på ett kick.
Det var tanken på att jag ska börja på nytt jobb om knappt två veckor som fick mig att bestämma mig. Kan ju inte bli sjuk det första som händer.
Men det här var både första och sista gången.

tisdag 10 november 2009

ta-daa!

Mina nya glasögon - Burberry, mind you! Fodralet är klassiskt rutigt :)

fråga

Jag undrar en sak. När man har fått sitt vaccin, hur länge dröjer det innan man kan räkna med att man är skyddad? Och hur länge räcker skyddet - om det kommer en ny sväng nästa höst, måste man göra om det då?
Nån som vet?

måndag 9 november 2009

sms

Två stycken för att vara exakt. Från Synoptik. Mina linser och mina nya glasögon är färdiga.
Jaha. Så det är nu jag ska ut med de dära tio tusen. Jippi.

så trött

Det är konstigt med magsjuka. Förutom att vara synnerligen otrevligt medan det pågår så blir man dessutom så otroligt trött av det.
Idag har jag varit som förlamad, låg på soffan halva dagen och bara kunde inte röra mig ur fläcken. Jag sov och sov och drömde extremt märkliga drömmar, som bland annat utspelade sig i källaren på jobbet?? Inte förrän klockan var över ett tog jag mig upp, och nu är det bara vetskapen om hämtning på dagis och efterföljande simskola (jamen jippi...) som får mig att fortsätta vara vaken.
Och magen då? Jo, den har lugnat sig betydligt. Ska jobba i morgon.

söndag 8 november 2009

Dilemma

Jag sitter här och känner efter. Om jag är frisk nog i magen att gå till jobbet i morgon. Försökte nyligen äta lite, och nu bullrar det och lever om på ett synnerligen oroväckande sätt.

Man brukar ju ha som tumregel för barn att de ska vara hemma 24 (48?) timmar efter sista magsjukan, och om det gäller även för personal så ska jag definitivt stanna hemma. Men å andra sidan så kan jag sköta min handhygien, kommer inte att ha fysisk närkontakt med någon, och viktigast av allt: jag får en söt liten praoelev i morgon som jag vill ta hand om.

Klockan är snart elva på kvällen och jag förlikar mig med att jag helt enkelt får avvakta till i morgon bitti.

Så säger vi. Fortsättning följer.

Update måndag morgon: nä, stannar hemma. Inte frisk än.

Meddelande

Jag är magsjuk.
Slut på meddelandet.

onsdag 4 november 2009

pliiiis!

.... och så håller vi tummarna för att det inte kommer en massa snö i natt. För då kommer jag inte till jobbet i morgon. Och nej, jag tänker INTE gå ut nu och gräva fram vinterdäcken och sätta på dem. Det är inte mitt jobb.

Sven? Nä, han är inte hemma.

Varning för gnäll

Jag är trött trött trött och känner att jag snart går sönder av alla måsten och den totala bristen på egentid. Mina egna behov och önskemål självdör snart i brist på dagsljus och TLC.

***


Äsch, jag måste bara få gnälla lite - inget att bry sig om. Det går över.

tisdag 3 november 2009

snart dags

Det drar ihop sig.
Snart är det dags att bestämma sig.
Vaccinera eller inte.

måndag 2 november 2009

Dagens låt

Vi gillar Darin.

suck

Var hos optikern idag. Dags för linskoll och nya linser, ett halvår för 1 700:-. Dessutom utprovning av nya glasögon, progressiva (ja, jag är medelålders), snygga bågar (Burberry), pris 8300:- (och det var inte bågarna som var dyra, glasen gick på nästan 4000:- styck).
Summa 10 000:-.

Det blir inga julklappar i år, ungar.

söndag 1 november 2009

Pyssel







Idag har kreativiteten flödat. Hanna och jag har gjort kalasmuffins, och det fanns ingen hejd på fantasin. Vi hade superroligt!
Jag älskar verkligen att hon är så stor nu att man kan göra såna här saker tillsammans. Hon är så duktig och rolig att umgås med, och hon säger såna underbara saker ibland.
Så kom och fika hos oss i kväll!!!



November!

Nu är mörka dystra november över oss, och nu är det överlevnad som gäller. Låt oss tända alla ljus vi har och bekämpa mörkret! Fram med ljusstakar och lyktor, fram med ljusslingor och alla värmeljus ni kan hitta!

Själv planerar jag att fika mig igenom höstmörkret. Mitt mål är att väga 100kg innan jul, så jag måste ha disciplin, minst två go'fika varje dag. Minst!! Idag rivstartar vi med att baka fina muffins med massor av glasyr och godis på, inspirerade av morgonens Bolibompa. Måste bara åka och bunkra nonstop, strössel och annat godis. Bilder utlovas!!

30 dagar kvar mina vänner, sen är vi i mål på andra sidan - i december. Håll ut.