fredag 30 april 2010

Inte bara kungen



I dag fyller min fina mamma år.
Grattis kära mor, vi kommer snart ner och firar dig!
Alltid när mamma fyller får hon vitsippor.
Här är årets bukett!

onsdag 28 april 2010

Ber om ursäkt i förväg

Min kära svägerska Görel har idag anmält mig till Vårruset som går av stapeln den 1 juni. Vill därför redan nu förvarna för att den här bloggen från och med nu kommer att handla ännu mer om träning och sånt. Håll ut, det går nog över.

tisdag 27 april 2010

En skön dag

  • På jobbet halv åtta för utvecklingssamtal (jo dom dök upp).
  • Städdag - vi städade i skogen och solen sken!
  • En halvtimme i spåren runt IP (mer hann jag inte).
  • Hämta på dagis.
  • Snabbdusch.
  • Fika hos nya grannarna.
  • Och nu leker vi Wild Kids.
  • Snart dags att sova.
  • Bonus: cykeln är äntligen hämtad!

måndag 26 april 2010

och här sitter jag och retar upp mig

Jag håller på med mina utvecklingssamtal i skolan. Jag har 25 elever och varje samtal tar ca 30 minuter att genomföra. Därtill kommer minst lika mycket tid i för-och efterarbete - alltså ca 25 timmars jobb som jag ska utföra utöver mitt vanliga jobb. Inget konstigt med det, jag gillar att träffa barnen tillsammans med sina föräldrar och även om det är slitigt så är det också väldigt givande.

Men. Av dessa 25 samtal är det fyra (4) som har missat sin tid. Som helt enkelt inte har dykt upp som avtalat. Och det är det här jag sitter och retar upp mig på i kväll. Varför tror de att deras tid är viktigare än min? Och att få komma till skolan och prata med läraren om sitt barn, är inte det något man skriver in med eldskrift i almanackan, för vad kan vara viktigare?? Jag är alltid väl förberedd inför varje samtal, jag går där laddad till tänderna och väntar på att de ska dyka upp - och så kommer de inte. Ofta har jag även förberett barnet på att snart kommer mamma och pappa, du får vänta här med mig - nähä, de hade visst glömt... Glömt en tid de själva har fått välja. Hoppsan då.

Betänk motsatsen. Att vi bokar in ett samtal och när de kommer är jag totalt oförberedd, kanske inte ens på plats. Är det ens tänkbart? Nej.

Nä, nu går jag och lägger mig. Känner mig gum-ilsk, och då är det bäst att lägga ner för idag.

Storm!









Update: nä, det här inlägget raderades innan det ens hade publicerats. Helt ointressant, om att det blåser ute. Vem bryr sig, liksom??

söndag 25 april 2010

Premiär

När mina föräldrar flyttade för några år sen fick vi "ärva" en högtryckstvätt. Den har hittills stått oanvänd i sin kartong i förrådet, men idag ska den invigas! Trädäcket på baksidan ska skuras och oljas, minsann. Idag är det nämligen jobba-i-trädgården-dag. Och hämta-cykeln-dag.

Men först frukost så att vi kan hänga på låset när gymmets barnpassning öppnar kl. 9. Kommer man försent brukar det vara fullt.

Update: Hanna ville inte följa med till barnpassningen, så Sven fick träna själv. Kanske åker jag dit senare, eller så får det bli en vilodag idag. Funkar det med.

lördag 24 april 2010

Godis


Junk-lördagsgodiset är uppätet (medan jag var ute på en långpromenad, gammalt beprövat knep - det och att bara köpa godis som man själv inte gillar), Hanna har gått och lagt sig, jag har duschat och nu är det dags för mitt lördagsgodis: en 30-gramsbit 70%-ig choklad med mint.

Because I'm worth it.

morgon

Gud så trött. Det blev en orolig natt innan den ölfryntlige maken kom hem, och sen vaknade såklart Hanna före sju. Men jag ser det från den ljusa sidan - nu hinner vi till gymmet innan gårdsstädningen börjar! Fast det blir nog bara jag och Hanna som åker ;)

fredag 23 april 2010

Helg

  • Borttappade mobilen hittad - i legolådan på jobbet.
  • Två veckor utan socker och med mycket motion = minus 2.5 kg på vågen.
  • Gårdsstädning och storstädning hemma i morgon.
  • Hämta servade cykeln på söndag.
  • Äntligen hemma-mässan? Ja kanske.
  • Trött.
  • Fredagsmys med Hanna - Sven är och bowlar med kollegor.

tisdag 20 april 2010

nygamla vänner

De senaste veckorna har jag försökt snitta på 12 000 steg om dagen. Med en lunchpromenad med bästa kollegan Paula och en extra sväng på kvällen har det inte varit några problem alls. Utom i går, när jag helt enkelt inte kunde ta mig ur soffan för en kvällsprommis. Klockan blev mer och mer och det blev mörkt ute, och då.... då läste jag ett inlägg på Facebook som fick mig på benen. På med kläderna, fram med stavarna som stått och dammat ihop bakom tvättmaskinen, och sen ut. Två varv runt området blev det, och sen en dusch innan det var läggdags. Underbart!

Idag slängde jag in stavarna i bilen och tänkte ta mig ett varv uppe vid IP efter jobbet, men en borttappad mobiltelefon (min) gjorde att jag inte kom iväg så tidigt som jag tänkt. Det blev Ica och dagis istället. Men eftersom mobilen fortfarande är borta behövde jag få lite utlopp för min sorg (ja faktiskt) så jag tog en lång runda med raska steg och stavtag. Nu känns det bättre. Och jag är glad att stavarna har kommit fram igen.

lördag 17 april 2010

Nä hörni

nu tycker jag allt att Sportex kan ringa och säga att min cykel är klar.
Men de sa visst den 25:e... suck!

morgon

Två sköna Hanna-citat, levererade i badrummet i morse:
  1. (ställer sig på vågen) "Jag väger trettitre komma minus" (hmm, 16.3 för att vara exakt)
  2. "Mamma, ska vi leka något? Nu har jag minst hundra lekar!"
Snart ska vi äta lite frulle och sen blir det gymmet - vi får se om vi får med oss pappan. Vi var på studentskiva igår och om ni undrar hur många gånger man kan sjunga "Lambo" på tre timmar så kan jag meddela att det verkar inte finnas någon övre gräns. Och att de inte verkade kunna några andra sånger.

I övrigt ser vi fram emot en skön helg med massor att göra här hemma: städa inne och ute, en tur till tippen, Wild Kids på tv och så träning!

Fridens liljor.

torsdag 15 april 2010

Torsdag



Jag längtar efter min cykel som är på service. Jag längtar efter Sven som jobbar kväll hela veckan. Jag längtar efter den här glada härliga ungen som förgyller min tillvaro men som sover nu. Och sen längtar jag efter fredag.

onsdag 14 april 2010

Instant love

Vi missade säsongspremiären av Wild Kids i lördags, men idag såg vi reprisen. Och Hanna föll som en fura. Vi lekte Wild Kids ända tills hon somnade (jag fick vara Ola), och hon grät en skvätt när jag berättade att man måste vara tio år för att få vara med i programmet. "Åh, vad jag längtar, mamma!"

Vi har redan bestämt att vi ska se det en gång till i morgon på datorn, och på lördag är tv-soffan bokad för avsnitt två!

tisdag 13 april 2010

igång

Är inne i en hektisk jobbperiod, som vanligt så här års. Har 25 utvecklingssamtal att planera och genomföra, samt en massa annat som måste göras. För att orka ser jag till att gå flera promenader varje dag, först en halvtimmes på lunchen med kollegan Paula och sen en sväng till efter jobbet. Målet är minst 12 000 steg på stegräknaren, och det lyckas jag oftast ta mig över (just nu 13 329). I dag efter jobbet åkte jag dessutom till gymmet och hetstränade i 45 minuter, sen en snabbdusch och iväg till dagis. Funderar på att köra ett pass före jobbet torsdag eller fredag också.

Ja ni hör jag, jag har blivit rena träningsfreaket. Men det blev en lååång lat vinter i söffan och det är skönt att vara igång igen!

söndag 11 april 2010

Tre år senare...


För fyra år sen, när vi gifte oss, fick jag en cykel i morgongåva av Sven. För tre år sen var cykeln inblandad i en olycka, och har sen dess stått i cykelstället och vantrivts. Behovet av en cykel har varit rätt litet eftersom jag har jobbat flera mil hemifrån och Sven har slutat cykla för alltid.

Men nu då. Med nytt jobb bara några kilometer hemifrån, och en unge som kan cykla på egen cykel. Då vill man ju gärna att ens fina svarta mammacykel med kjolskydd och cykelkorg ska funka. Och idag hände det! Idag lämnade vi in den till Sportex i Täby och de ska byta den böjda pedalarmen och serva cykeln i största allmänhet! Yäy! Snart står den här i cykelstället igen men nu fullt fungerande och jag kan börja cykla till jobbet.

Inser inte förrän nu hur mycket jag har saknat det.

Meddelande till mormor och morfar

Det här är vårt nya husdjur, musen Kristina. Hon tycker om ost och att retas med katten.

Slut på meddelandet.

fredag 9 april 2010

helg igen

och vi har mycket att göra. Sven jobbar i morgon, och på Hannas och min lista står bland annat:
  • träna / leka i gymmets barnpassning klart
  • byta lakan i tre sängar halvklart
  • tvätta halvklart
  • städa undan en miljard leksaker suck
  • städa undan en miljard påskgrejer klart
  • dammsuga klart (här nere i alla fall)
  • tvätta fönster skyller på regn
  • röja i hallen klart
  • köpa ny regnjacka till Hanna klart
  • köpa nya jeans till mig får vänta
  • köpa nytt skärp till mig glömde! attans!
På söndag är en annan dag och då kanske eller kasnke inte vi åker till trädgårdsmässan, vet inte om jag orkar med att trängas med alla människor. Lutar mest åt inte, faktiskt. Vi får se.

onsdag 7 april 2010

veckans höjdpunkt

Nu är det bara, jag, Arga snickarn och en 400-grams Toblerone.
V g stör ej!

måndag 5 april 2010

Tillbaka i selen

Påsklovet är slut och om tio timmar ska jag infinna mig på jobbet. Det är en ganska slitig period jag har framför mig, med många utvecklingssamtal och en massa annat som måste göras och bli klart. Men batterierna är laddade och jag känner mig stark och full av tillförsikt! Jag har världens roligaste jobb - och om bara två månader börjar sommarlovet :)

V97



På mina rundor runt byn lyssnar jag ofta på den väldigt lokala radiokanalen V97. Inte så mycket prat (iaf på kvällarna) och bra musik med många gamla favoriter. Som den här till exempel, som dök upp när jag var ute alldeles nyss. Lyssna och njut!

söndag 4 april 2010

Årets första

Årets första nyckelpiga. Årets första cykeltur. Årets första penséer på trappen. Årets första riktiga vårkväll med öppen ytterdörr och spring ut och in efter cykelhjälm, gatukritor och hund (att skjutsa i cykelkorgen). Ljuvligt!

Till salu

Saker som är till salu och som ska läggas ut på Blocket vilken dag som helst:
  • sandlåda med lock, båtformad.
  • bilstol Akta Graco Cosmic, vändbar.
  • barnbärsele Baby Björn, svart/skotskrutig.
  • diverse dvd-filmer för yngre barn, bla "fem myror".

Hemma bäst!

Det är så skönt att vara hemma och vara ledig! Vi skrotar runt, äter godis och mår gott. I går sov Hanna och jag middag på soffan i två timmar. Underbart!

Idag tänkte vi åka till Hagaparken och besöka Fjärilshuset, men det var vi tydligen inte ensamma om.... parkeringen var knökfull med säkert tio bilar som cirklade runt och en väldigt ivrig p-vakt som sprang omkring med lappblocket i högsta hugg - så vi åkte vidare.

Till Barkarby. Hanna ville köpa en ny Barbie-häst för sin påskpeng (den gamla har ledade ben och skulle behöva en steloperation - rätt som det är så viker sig benen så det är rätt kass, tycker Hanna). Jag ville åka till Plantagen och köpa penséer och kolla på soffa till våra trädgårdsmöbler. Sven ville fika:)
När vi åkte därifrån var alla nöjda och glada, häst, blommor och jord kom med hem och vi var mätta och nyfikade. (Jorden var rätt djupfryst och ligger nu och tinar på det varma hallgolvet).

Nu leker Hanna "De tre musketörerna" med Barbie och hästen, som döpts till "Michelli". Sven är på väg till gymmet, och jag ska gå ut i förrådet och hämta lämplig kruka. Sen ska vi brassa hamburgare till alla hungriga barn, och kanske får jag ett glas vin?

En skön söndag, helt enkelt. Och i morgon kommer det en till!

lördag 3 april 2010


GLAD PÅSK
kära vänner!

Lite senare kommer bilder från Berlin! Inte missa!