måndag 30 augusti 2010

Måndagsblandning

  • Hanna är sjuk, hade 39.6 i går kväll. Idag är hon pigg men fortfarande varm. Sven jobbar eftermiddag och vi tar hjälp av Ellinor i glappet mellan våra arbetstider. Hon får vara hemma i morgon också.
  • Visningen igår (se nedan) resulterade i att vi gick hem och skruvade ner trappräcket på sidan där vi ska bygga en vägg. Sven har köpt reglar och telefonkonsulterat med en kompis som är elektriker. Nu ska alltså väggen upp! Steg 2 blir att måla trappan och byta ut trappräcket. Skönt att vi är igång!
  • Jag har mailat en kille i Sundbyberg som vill sälja en påhängscykel på Blocket, och hoppas på svar (det fanns inget nummer i annonsen). Skulle vilja ha en, Hanna fixar inte att cykla långa sträckor och det vore kul att kunna åka på cykelutflykter.
  • Ikeakatalogen kom idag.
  • Vi har förlovningsdag - sex år! Yäy!!

söndag 29 augusti 2010

Avund - en dödssynd?

Vi har varit på visning. I samma område som vi bor i nu. I ett exakt likadant hus. Eller, ett hus som från början var likadant som vårt men som nu genomgått en drastisk förändring. Kolla bara och jämför (vilket iofs kräver att du har varit hemma hos oss, men det gissar jag att du har).

Köket sett från vardagsrummet. Alla väggar borttagna, och diskbänken har bytt plats med kyl och frys.

Badrummet nere. Vårt är också fint och nytt, men vissa skillnader kan skönjas.

Köket från andra hållet, mot vardagsrummet.

Badrummet där uppe, med bastu innanför (skymtar). Beläget i det som hos oss är Hannas rum - hur kan man bara flytta ett badrum, liksom? Där vårt badrum ligger hade de en rymlig klädkammare, med ingång från det som är vårt sovrum. Ingen dörr från hallen alltså.


Tvättstugan. Jag säger bara OH. MY. GOD.
Utgångspriset var 1 950 000:-, och mäklaren antydde nästan att de hade renoverat och fixat nästan för mycket - ett hus i det här området är det helt enkelt inte värt att lyxrenovera i dagsläget, du får inte tillbaka pengarna.
Till sist: nej, vi skrev inte upp oss som intresserade, det saknades ett sovrum för att vi skulle kunna bo där, men det var både inspirerande och deprimerande att gå dit och se vad de har gjort. Det ska bli spännande att följa budgivningen!

Otta

Hanna och jag gick upp före sju i dag. Borta är alltså sommarens sovmorgnar till över tio, men det känns lika bra det. Det är bra att hon kommit in i dagisrutinerna, även om det betyder att vi vaknar tidigt även på helgerna.

I går var vi på kräftskiva tillsammans med alla grannar (fast alla kom förstås inte) på vår gård. Trevligt men lite trist när man (jag) är så förkyld så att man (jag) varken känner smak eller lukt. Vi gick hem tidigt.

Idag har vi ett stort måste: STORHANDLA! Överst på listan står nytt batteri till brandvarnaren, den började pipa igår till allas stora förskräckelse. Och nässpray.

lördag 28 augusti 2010

Snyftare

Min vän Nina som bor i Arizona skriver på Facebook om hur hon hjälper sin dotter packa för att resa till college (Princeton i New Jersey). Osökt kommer jag att tänka på en novell skriven av en av mina favoriter, Robert James Waller (som även skrivit "Broarna i Madison County"). Novellen heter "Excavating Rachel's room" och handlar om hur han och hans fru städar ur dotterns rum efter att hon flyttat hemifrån. Nina vill såklart läsa den så jag googlar och hittar den här. Read it and weep....

fredag 27 augusti 2010

Agneta

  • är snorig och känner mig sjuk
  • har haft en tuff men bra vecka
  • ska göra en kopp te
  • ska äta svenska signalkräftor i morgon
  • vill tacka livet som gett mig så mycket

onsdag 25 augusti 2010

Favorit i repris??

Fångarna på fortet i måndags: ganska kul att se igen.
Fångarna på fortet i tisdags: idag igen? Hmmmm.....
Fångarna på fortet i dag, onsdag: näääää, nu räcker det.
Vet inte säkert men förmodligen kan man se det även torsdag och fredag: tack men nej tack!

söndag 22 augusti 2010

Check!

  • Gräset klippt.
  • Entrésidan städad och uppfräschad med nyinköpt kryssboll.
  • Odlingslådan rensad på gammal förvuxen sallad.
  • Dynlådan rensad på mögliga dynor (vi har fått in vatten i den - perkele!).
  • Tacos lagat och ätet till idel glada miner.
  • Kladdkaka bakad och äten till idel glada miner.
En bra dag!

Solig söndag

Gräset blev aldrig klippt igår. Det började regna som tur var.
Snart ska vi smyga bort till Nybergs och ställa en present på deras altanbord. Ulrika fyller år idag, men hon och Robin bor på hotell inne i stan i natt så vi tänkte att hon ska hitta den när hon kommer hem.

Annars idag då?, Tja, gräset förstås, och trädgården behöver en rejäl städning. Sen blir det söndags-tacos med hela familjen inklusive senaste tillskottet Per. Lite måste jag nog jobba framåt kvällen, och förhoppningsvis blir det en långpromenad också.

Ja, och till sist kan jag meddela att det där med Tjejmilen är avskrivet för den här gången. Tyvärr. Jag har haft så mycket problem med mina fötter i sommar, så jag har inte kunnat träna som jag ville, och att "ta sig runt" en mil känns inte lika okej som att "ta sig runt" fem kilometer. Ett nederlag, men sånt är livet. Bryt ihop och kom igen.

lördag 21 augusti 2010

Dagens låt

Lokalpatriotiskt

I dag har vi gjort vårt lokala centrum. Först besöktes fina affären Montebello Möbler, för dem som gillar den lantliga stilen. Sen fikade vi på caféet, besökte biblioteket (lånade en film till Hanna) och Systemet. Till sist blev det storhandling på Ica.

Nu sitter vi och mumsar körsbär, medan vi tittar på filmen. Jag laddar samtidigt för att gå ut och klippa gräset. Nu förstår jag varför det finns så många nästan nya handjagare på Blocket :/

onsdag 18 augusti 2010

Livstecken

Har jobbat som en hel gnu-flock hela veckan, och varit ensam med Hanna (aptrött efter första dagisdagarna) på kvällarna, men håll ut. Snart är vardagslunken här, då ska jag blogga ihjäl er!

Update: men just i kväll är jag för ovanlighetens skull ensam hemma. Efter att ha varit och köpt nya skor till Hanna släppte jag av henne hos underbara familjen Nyberg. Där får hon leka och äta middag medan jag får lite egentid. Perfekt. Jag är tacksam för att vi har hittat så fina vänner!

söndag 15 augusti 2010

I dag ska vi

  • leka med Elin (Hanna) klart
  • klippa gräset (Sven) klart
  • handla (Agneta) klart
  • tvätta (Agneta) klart
  • städa killarnas rum, de kommer på fredag (Agneta och Sven)
  • fika hos grannarna (alla) klart
  • köpa springskor till Hanna (om vi hinner)
  • packa extrakläder och regnkläder till dagis (i morgon är det dags!) klart
  • lägga ut en grej på Blocket, och förhoppningsvis bli av med bilbarnstolen vi la ut i går. Klart men stolen är kvar...
  • jobba lite... (Agneta och Sven)

lördag 14 augusti 2010

Shoppinglista

Hanna har vuxit så det knakar över sommaren. Häromdagen satte hon på sig sina jeans, och de var väääldigt korta i benen - och springskorna klämde fram i tårna (hon har inte navänt dem på flera månader). I vintras körde vi fjolårets overall, jacka och täckbyxor. Så det finns ingen återvända. Shopping BIG TIME framöver.
  • Overall
  • Jacka
  • Täckbyxor
  • Vinterskor
  • Springskor
  • Flera par jeans och byxor
  • Skridskor
  • med mera
Som tur är finns två nya par gummistövlar och ett nytt regnställ som funkar, det tackar vi för.

Och jag som inte gillar att shoppa....

I Vaxholm

fredag 13 augusti 2010

onsdag 11 augusti 2010

Att jobba - eller inte

Att jobba idag var helt okej, ja till och med roligt. Riktigt kul, jag känner mig superpeppad inför det kommande läsåret och de nya utmaningar jag kommer att ställas för.

Men ändå. Ekonomiskt oberoende. Inte behöva jobba för brödfödan. Jag skulle inte ha några problem med det, inga alls faktiskt!

Bildbevis

Årets säsongens första snöboll - i snöhögen bakom den lokala ishallen!

tisdag 10 augusti 2010

I skogen

Efter en seg förmiddag hemma tog vi oss ut i skogen för en skön promenad. Det är höst i luften nu, men det känns okej. Vi fikade varm choklad och kex på en sten, och på hemväg fick vi kasta årets första snöboll! Ja ni, filura på hur det gick till :)

tre kaniner


Sista dagen

Känner mig lite melankolisk. Idag är sista dagen på semestern, åtta härliga veckor har gått och nu är det dags att börja jobba. Med allt vad det innebär: väckarklockor, morgontrötta barn, dagislämningar och -hämtningar, kvällströttma... Mååånga veckor kvar till jul och nästa ledighet.

Idag får jag bestämma, säger Sven och Hanna (som är lediga resten av veckan). Så då bestämmer jag så här: packa matsäck, åka ut i skogen, kanske plocka lite blåbär? Äta en god middag hemma i kväll (blåbärspaj?), kanske en kvällspromenad och sen - in i bubblan. Kolla jobbmail, packa jobbväskan, börja fundera.... I morgon ska jag ställa väckarklockan för första gången på länge.

söndag 8 augusti 2010

Hemma

Vi är hemma igen efter ännu en vecka on the road. Den här gången blev det bl a Göteborg, med Liseberg tillsammans med fina vänner och hotellrum på 13:e våningen.
Men nu är det bara två dagar kvar tills jag börjar jobba, och vad värre är - bara fyra veckor kvar till Tjejmilen. Så jag sätter punkt här och snörar på mig springskorna istället!

söndag 1 augusti 2010

Dagens

sovmorgon: vi sov till sent idag igen. Hanna och jag i alla fall - Sven var på gymmet.
frukost: te, toast, juice, äggröra och bacon - rena hotellfrullen!
projekt: åka till tippen med lite skrot, tvätta och städa.
väder: sol och lagom varmt.
månad: augusti. Får man kräftor nu?
plingeling: grannens katt som smyger runt här utanför med bjällra om halsen. Skygg och blyg, men idag ville hon i alla fall nosa lite på min hand.