söndag 31 oktober 2010

Husmorssemester


Hemma igen efter en helg utan familjen. I fredags styrde jag kosan till min vän Anna i Göteborg, och det belv en skön helg med fint höstväder, shopping, god mat och gott vin samt ett biobesök - vi såg "Lyckan, kärleken och meningen med livet" med Julia Roberts. Mycket bra feel-good-film som jag verkligen kan rekommendera! Kul också att se Tuva Novotny i en biroll som svenska Sofie.
Efter att ha kört i princip i ett sträck från Gbg idag är jag nu så trött så jag måste sova. Gonatt.
PS: bra grej - jag är ledig hela veckan. Tummen upp.

torsdag 28 oktober 2010

Sömn

Ju äldre jag blir, desto viktigare är det för mig att jag får mina åtta timmars sömn varje natt. Och som mamma till Hanna betyder det att man går upp senast klockan åtta även på helger (tack och lov är hon inte sorten som vaknar halv sex varje morgon...) om man nu inte lyckas förhandla till sig en sovmorgon (kanske en gång i månaden?). Så för att lyckas få sova så mycket som jag vill gäller det att komma i säng i tid.

I går gick jag och la mig halv tio. Jag slocknade direkt jag släckte lampan, och vaknade lite senare av att Sven kom in i rummet. Först trodde jag att han just hade klivit upp och att det var morgon, men sen såg jag att klockan var 23 nånting. Gud så underbart att få somna om igen!

Kul för er att veta, va??

tisdag 26 oktober 2010

Inköpt

Årets vintersko för Hanna är lila! Hon suktade efter ett par vita kängor med päls runt kanten men eftersom jag har dåliga erfarenheter av billiga vinterskor från Skopunkten sa elaka mamma nej.

I morgon är det maskerad på dagis och häxklänningen är redo. Den gröna hårfärgen väntar på att tas i bruk i morgon bitti. Expectations are high!

söndag 24 oktober 2010

Snart ny vecka

Ännu en helg är snart till ända. En fin helg, med besök i Nyköping hos Hannas mormor och morfar - lugnt och skönt, med tid för tupplur på soffan för trötta mig. God mat, gott vin.

Och idag, hemma: massor av lek med bästisen för Hanna, massor av energi för städ och fix för oss vuxna. Köket skurat, tvätten tvättad, två skåp monterade och så en god middag på det.

En helg som har gett mig ny kraft inför den kommande veckan. Bra, för det kommer jag att behöva.

fredag 22 oktober 2010

onsdag 20 oktober 2010

Vi firar

Tänk dig att du har levt drygt fem och ett halvt år utan att ha tappat en enda tand - och sen tappar du två på samma dag! Då är det väl inte så konstigt att vi firar med prinsesstårta??

måndag 18 oktober 2010

På ingång

Visste ni att det är så fantastiskt att två av Hannas mest efterlängtade dvd-filmer släpps samtidigt på onsdag? Både förra årets julkalender och Skönheten och Odjuret (som varken jag eller Hanna har sett). Vi fick just ett mail från cdon att båda filmerna nu har skickats hem till oss och kommer att ligga i vår brevlåda i morgon eller på onsdag. Som vi längtat!!




lördag 16 oktober 2010

Kalas

Det är vackert ibland.


Hanna är på kalas, och eftersom jag inte direkt är borskämd med barnfri tid är det klart att jag passar på. En lång skön promenad i höstkylan, och sen plums ner i ett varmt bad. Nu ska hon snart hämtas, och sen ska jag laga god lördagsmiddag, och minsann blir det inte ett glas vin eller två??

fredag 15 oktober 2010

Läskigt


Hanna tittar på Barda: "Nu är jag snart den räddaste här. Om det är nån som är räddare än mig så är det i alla fall inte jag!"

onsdag 13 oktober 2010

Status

  • Sjuk unge, trött mamma, ganska pigg pappa (som vabbat hela dagen, och i morgon också).
  • Bolibompa på tv.
  • Glassbåtar och te.
Tanke: om man ska besöka sin kompis (som just nu befinner sig i New York), kan man då låssas en hel helg att man är i NY? Slottsskogen istället för Central Park? Gothia Towers i stället för Empire State Building? Avenyn istället för 5:th avenue? Heaven 23 istället för nån flashig skybar? Se det som en utmaning, Anna!

måndag 11 oktober 2010

Till alla tjyvar där ute


Jag vill bara meddela att det är försent.
Nu har Petterssons skaffat larm.
Sorry.

söndag 10 oktober 2010

Sommarminne

Anna la ut den här bilden på Facebook tidigare idag och jag snor den glatt. Här syns tydligt vem som styr i familjen Pettersson. Med järnhand.

lördag 9 oktober 2010

Dagens inköp

Ingen mässa för oss, men väl ett besök på nya Bromma Blocks. Vi köpte nya skridskor till Hanna, en present till nästa veckas kalas samt åt god lunch. Bromma Blocks var trevligt men ligger lite utanför vårt revir, så det blir inte nåt nytt hang-out för oss, tror jag.

Nästa helg har byn skridskoskola öppet hus i ishallen, och Hanna längtar. Hon försöker förhandla sig till att få provåka sina ny skridskor på köksgolvet, men där är både mamma och pappa benhårda - hon förstår bara inte varför? Borde ju gå utmärkt att åka skridskor där?

fredag 8 oktober 2010

Helg!

Och det gör inte ont nånstans.
I planerna ingår att äntligen få upp tv:n på nya väggen, ett besök på Hem och Villamässan samt med lite tur en date på tu man hand med maken.
Vad ska ni göra?

torsdag 7 oktober 2010

Surt

Idag har jag haft två separata upplevelser av sur mjölk. Först på lunchen när en elev med laktosintolerans klagade över att det var "pulver" i hans mjölk - och den visade sig vara från mitten av september. Och sen nu i kväll när jag tömde Hannas matsäckstermos och chokladen hade förvandlats till en grynig sur massa.

Nu har jag den där sura doften i näsan och den vill inte släppa. Allt luktar surt. Eller är det jag själv som har passerat bäst-före-datum och surnat?

onsdag 6 oktober 2010

Galen

Det finns en galen man i min familj.

Men det är okej Masse, vi gillar dig ändå.

måndag 4 oktober 2010

fredag 1 oktober 2010

Fredagsmys deluxe

I kväll är första fredagskvällen på nästan tre år som Sven är hemma när bonusbarnen kommer på fredagskvällen*. Han har verkligen saknat just den här kvällen, och det har han tagit igen med råge idag... jag gav honom ansvaret för att fixa fredagsmys och han kom hem med två fulla kassar. Två påsar chips, ett kilo smågodis, en påse Polly (till mig som inte gillar chips), fyra liter coca cola och en klase bananer (?) Så ja, nu är fredagsmyset totalt. Vi moffar.

* yes, no more grisvecka. Nu är han hemma varje kväll. Sing halleluja!!

Oktober

och jag gör upp planer. I oktober vill jag äta lite bättre, träna lite mycket mer, ha lite mer ordning omkring mig. Jag vill umgås mer med min familj och jag vill hinna träffa mina föräldrar, min svärmor och mina syskon. Jag vill vara en bra mamma som hinner med och orkar. Jag vill vara ute i den vackra naturen och jag vill hålla mig pigg och frisk.

So help me God!

(och nu finns en träningsdagbok i högerspalten.)