måndag 31 januari 2011

Sista dagen på första månaden

I morgon börjar februari. Om bara fyra veckor är vi inne i mars. Våren är inom räckhåll, härligt!

Zumban igår känns i benen idag. Istället för den vanliga tjejen var det en 20-årig latinokille som ledde passet och MY GOD vad han körde med oss! Roligt och supersvettigt, men jag inser att det här med danspass egentligen inte är min grej. Ska nog ägna mig åt annat, tror jag. Nästa inbokade är 30 min spinning och därefter 30 min core i morgon.

Idag fick vi med en kompis från dagis, en som inte varit här och lekt förut. Det är lite jobbigt både för Hanna och mig, vi är så vana vid att ha Elin här och hon är ju som en i familjen efter alla dessa år. Hon vet vad som gäller här hemma och hittar överallt. Men en ny kompis får man passa hela tiden, särskilt när dom som den här är lite klåfingrig :)

Nu ska jag snart börja med matlagningen. Det blir fiskpinnar och hemgjort potatismos med remoulad och spenat. Gôtt!

söndag 30 januari 2011

Söndagsmiddag

Tjälknöl med hasselbackspotatis, ugnsrostade morötter och kantarellsås. Gott!

Nu ska jag smälta maten en stund innan det är dags för ZUMBA!

Sköna söndag

Gårdagen var ett enda långt kalas, med finbesök av mor, far, bror och svägerska, blommor, paket och gratulationer. Tack!!

Idag är allt sig likt igen. En skön söndag ligger framför oss, och jag ska börja dagen med att åka och storhandla. Vår frys ekar tomt efter "Projekt Skafferitömning", men nu ska den fyllas på igen. Sen ska jag baka lite bröd, umgås med mina älsklingar och i kväll avlsutas dagen med ett Zumba-pass. En härlig dag!

torsdag 27 januari 2011

Slut


Jag har varit medlem på vårt lokala, väldigt fina gym i ett par år nu. Tyvärr kan jag väl inte påstå att jag alltid har varit så aktiv, eftersom jag är en periodare när det gäller träning. Men nu har jag kommit igång igen, och inte nog med det, jag har dessutom upptäckt glädjen med gruppträning - något jag varit väldigt skeptisk till tidigare.


Som jag skrivit tidigare har jag varit på core-pass (styrketräning framför allt för bålens djupliggande muskler) och zumba, båda med stor behållning. Idag var det dags för premiären för ett nytt pass på gymmet: indoor walking. Gruppträning på cross trainers. Roligt och extremt svettigt!
Nu sitter jag här i soffan, fortfarande i fuktiga träningskläder, och fryser. Ska snart ta en lång skön dusch och sen blir det nog sängen och en god bok.

onsdag 26 januari 2011

Stort steg

I kväll har jag varit på informationsmöte för blivande 6-åringar. Vi kommer att välja vår "hemmaskola", efter mycket tankemöda. Att själv vara lärare gör absolut inte valet lättare, tvärt om.
Men det här blir bra. Det måste bli bra.

måndag 24 januari 2011

Måndag

och jag är trött. En tuff dag på jobbet med många möten (bl a två elevvårdsärenden) och måndagsstökiga barn. Men glädjen efter gårdagens zumbapass sitter i, och nu vill jag bara ha mer!
Blodpudding och bacon till hungriga barn, och snart Hannas nya favoritprogram: "Halv åtta hos mig". Sen blir det sängen för både henne och mig. I morgon ska vi se om hon kan bli klippt, och sen väntar veckans core-pass.
Ja se där en måndag i förorten!

söndag 23 januari 2011

Svaramedettord

1. Var är din mobiltelefon? nånstans
2. Var är din andra hälft? brevid
3. Ditt hår? gråstrimmigt
4. Din mamma? mormor
5. Din pappa? morfar
6. Det bästa du vet? Hanna
7. Din dröm i natt? Bortglömd
8. Din dröm/ditt mål? Bättre
9. Rummet du är i? Vardagsrummet
10. Din hobby? bortglömd
11. Din skräck? brand
12. Var vill du vara om sex år? här
13. Var var du igår kväll? Nybergs
14. Vad är du inte? trådsmal
15. En sak du önskar dig? silverarmband
16. Var växte du upp? Nyköping
17. Det senaste du gjorde? Tränade
18. Dina kläder? trista
19. Din tv? stor
20. Ditt/dina husdjur? inga
21. Din dator? bärbar
22. Ditt humör? okej
23. Saknar någon? Flera
24. Din bil? ostädad
25. Något du inte har på dig? skridskor
26. Favoritaffär? Ica
27. Din sommar? Ledig
28. Älskar någon? Ja
29. Favoritfärg? svart
30. När skrattade du senast? Nyss
31. När grät du senast? 2010

Zumba


Japp, nu har även jag provat på den nya flugan: zumba. Svettigt, roligt, snabbt och svårt ibland (för mig som inte är någon dansare). Nyss hemkomemr efter passet är jag utsvulten, ska äta lite och sen ta en lång och skön dusch.
Nästa inbokade pass är ett corepass på tisdag.

lördag 22 januari 2011

Helgplaner

  • baka lite matbröd
  • städa lite sovrum (vårt, gaaaanska dammigt...)
  • dansa lite zumba

fredag 21 januari 2011

Tröttma

Är ovanligt trött denna fredagkväll, men jag vet varför: gårdagskvällen tillbringades på Wallmans salonger i trevligt sällskap med kollegorna. Abba-show och tre-rätters. Tröttmössa idag.

Supergod (om jag får säga det själv) lasagne, ett glas vin och nu: blunda i soffan till Bolibompa. Tur att jag nattar i kväll, kommer att somna före Hanna :)

torsdag 20 januari 2011

Grattis på födelsedagen!

onsdag 19 januari 2011

blubb

Hanna vill, som de flesta barn, gärna ha ett husdjur. Men eftersom jag är mer eller mindre allergisk mot de flesta pälsdjur (och mot elefanter) funkar det inte för oss (en annan anledning är förstås att varken jag eller Sven vill ha djur av praktiska skäl). Då har hon själv kommit på att hon vill ha fiskar. Ett eget akvarium. Tjat, tjat, tjat, "mamma, jag vill verkligen ha fiskar!"

Jag skulle nog kunna tänka mig att vi kan ha ett akvarium, ett litet ett. Och nu har jag blivit erbjuden att köpa ett av en kollega för en överkomlig slant. Ganska nytt, med alla tillbehör utom växter och fiskar. Så kanske, kanske att hanna får ett akvarium i sexårspresent?

... och här tänkte jag illustrera inlägget med en bild på ett akvarium, men eftersom lilla fröken hököga skulle upptäcka den på nolltid och aldrig sluta fråga varför så avstår jag. Ni får tänka er det istället.

Träningsvärk

Oj oj oj.... i går kväll var jag på mitt livs första core-pass, och nu börjar träningsvärken komma smygande.... ryggen, rumpan och mer och mer också magen. Det är magen jag fruktar mest, för jag kan säga att magmusklerna fick sig en rejäl omgång. De var som en stenhård knut hela kvällen, i ren protest mot behandlingen.

Men det var så roligt!! Och nu börjar min träningsvår få form: indoor walking (kondition) på måndagar eller torsdagar, core (styrka) på tisdagar och sen ett pass i gymmet. Det blir bra!

söndag 16 januari 2011

Söndagsfilm

Robert Downey Jr som Sherlock Holmes och Jude Law som Dr. Watson.

tidig frulle

Igår åt Hanna inte särskilt mycket, av förklarliga skäl. När hon skulle sova sa hon att hon hade ont i huvudet, och jag gissar att det berodde just på mat- och vätskebrist.

Men i morse vaknade hon halv sju och ville ha frukost: "Jag vill ha fil, varm choklad och en dubbel ostmacka!" Stackars Hanna var utsvulten efter ett dygns fasta :)

Och snart är det dags för frulle nummer 2. Vi ska väcka pappa och äta frukost med honom. Själv känner jag mig rätt mullrig i magen, så jag tänkte ta det lugnt med mat. Fast å andra sidan, blir det kräksjukan så blir det, så jag kanske lika gärna kan äta...

lördag 15 januari 2011

Seg

Idag var det meningen att jag och Hanna skulle åka till Lekiz i Åkersberga och leka tillsammans med Elin och hennes mamma. Men i går kväll klagade Hanna på magont, och klockan fyra i morse kräktes hon rejält. Så idag är vi hemma och segar.

Hon är förhållandevis pigg men har inte direkt kommit igång med ätandet än. Nu återstår bara den stora frågan: klarar vi oss, jag och Sven? jag som delade 90-säng med sjuklingen i natt hyser inte så stora förhoppningar om det.... oh well, inget man kan göra åt i alla fall. Que sera sera.

fredag 14 januari 2011

Update

Jag fick en bukett vita tulpaner av maken, och potatis- och kasslergratängen blev supergod!

Bra idé igår.

Projekt "tömma frysen" fortsätter, och idag ska vi äta potatis- och kasslergratäng. Gott, och igår tyckte jag att det var en strålande idé. Det tycker jag iofs fortfarande men hallå? Är det meningen att jag ska skala all potatis själv eller? Hmmm.... ris är ju också gott till kassler. Och en god sås med ananas?

I morgon är en annan dag

I morgon är det Tulpanernas dag. jag säger inte det av någon särskild anledning, inte alls. Tro inte det. Jaja, jag får väl köpa mig en bukett själv då...

torsdag 13 januari 2011

sweet tuesday

Jag räknar kvarvarande föräldradagar (28) och drömmer om en ledig dag i veckan. Tisdagar, skulle jag kunna tänka mig. Mmmm, sweet..... ska nog ta ett snack med chefen. Kanske från sportlovet och resten av terminen? I höst börjar Hanna i skolan, och eftersom jag själv är ledig alla lov så finns inget behov från min sida att ta ut dagar i samband med helger och sånt. Och några dagar kan jag ju vara hygglig att spara till Sven :)

onsdag 12 januari 2011

jobb-chock

Att börja jobba efter nästan tre veckors lov var visst mer än vad min stackars kropp kunde klara av. Den fick en jobb-chock vilket medför att den går in i koma-läge samma sekund jag kommer hem från jobbet. Så sorry, klent med inlägg. Men jag räknar kallt med att det ska gå över, vilken dag som helst nu! Hörs då!!

söndag 9 januari 2011

Sista dagen


I dag njuter vi av sista dagen på lovet. Granen är utkastad, tomtarna står på samlad parad och väntar på att packas ner. I morgon klockan 06.30 ringer klockan och det är dags att bege sig till dagis och skola. Det har varit en underbart lov, och jag har älskat varje sekund, men okejrå, visst ska det bli lite skönt att få komma igång igen. Hanna behöver få leka med sina kompisar, och jag behöver få träffa mina jobbarkompisar. Men vi mjukstartar - studiedag i morgon, tack och lov!

Tillbaka i selen, alltså. Sju veckor till nästa lov!

Skafferitömning

Så här i januari ekar det lite tomt i plånboken, och sånt kan ju kännas jobbigt. Men jag har upptäckt att jag tar det som en utmaning - nu gäller det att tänka efter innan man åker och handlar, och att ha koll på vad som redan finns hemma.

Jag trodde att vi hade dåligt med mat hemma, men vid en utgrävning i frysen hittade jag två fläskfiléer, kycklingfiléer, ett torskblock, köttfärs, vårrullar, pyttipanna, kassler, oxfilé, en massa frysta grönsaker, klyftpotatis, pommes, potatisbullar, bacon, riven ost mm. Och i skafferiet finns det ris, pasta, svampkonserver, krossade tomater, havregryn och mycket annat. Så nej, vi behöver inte svälta. Nu har jag gett mig attan på att all mat ska ätas upp innan vi åker och handlar mer! Jag har till och med bakat eget bröd :)

Men vissa saker måste vi handla, förstås. Frukt, färska grönsaker, ägg, mjölk och sånt. Potatis - billigt och gott. I kväll blir det fläskfilé med hasselbackspotatis, tror jag. Gott och lätt!

lördag 8 januari 2011

Hemma

Idag blir det en hemmadag. Vi ska bland annat
  • slänga ut granen
  • plocka undan alla tomtar och annat juligt
  • skruva ner hyllor som ska bort
  • skruva upp andra hyllor
  • baka nåt?
  • träna!!
  • spela apa-spelet minst tre gånger
  • laga en god middag
  • städa vårt sovrum
och bara ta det lugnt!

fredag 7 januari 2011

torsdag 6 januari 2011

jobbigt läge

När klockan är mycket och filmen äntligen är slut. När man äntligen ska få gå och lägga sig.
Då. Då vill man inte plötsligt komma ihåg att man har en maskin full med tvätt som måste hängas. Och att sängen saknar lakan.

Riktigt jobbigt, faktiskt.

13-dagen

Ännu en röd dag, och vårt lov börjar lida mot sitt slut. Idag leker Hanna med Elin, så Sven och jag passade på att ta en tur till Ikea. Massor av folk, men vi kunde i lugn och ro strosa runt bland köken och inspireras. Nu vet vi lite mer vad vi vill ha - men än är det långt kvar innan vi trycker på startknappen för Operation Köksbyte.

Med oss hem fick vi de vanliga Ikea-grejjerna, ljus, batterier, toaborstar, en ny pläd till soffan (vårgrön!) och ett välbehövligt nytt diskställ. Och två par jeans till mig, reafynd från Stadium!!

När vi kom ut var alla bilar på parkeringen täckta med snö, och för första gången i mitt liv fick jag leta en stund innan vi hittade våran. Det tog lång tid att köra hem i snöyran, och jag är glad att vi aldrig åkte till Kopparberg som vi egentligen hade tänkt (Sven måste jobba i morgon, så därför blev vi hemma).

Nu ska jag ägna mig åt lite tvätt och städ innan det är dags att hämta Hanna.

onsdag 5 januari 2011

Dålig sak med att somna i soffan mellan sju och halv nio

  1. Man är pigg när man egentligen borde gå och lägga sig.

Update kl. 01:32 - fortfarande pigg. Och uppe. Suck.

Mysdag

Idag har vi haft en riktig mysdag, Hanna och jag. Hon har ju namnsdag, så först for vi till Barnens hus för att köpa nya kläder till hennes stora kärlek, babypojkdockan Olle. En overall eller så, kanske. Men alla kläder som fanns var för flickdockor, så Olle får klara sig med det han har. Istället valde Hanna en film.

Sen for vi hem och åt lunch och tittade på filmen, "Prinsessan och Tiggarflickan" med Barbie. Sen bakade vi matbröd och kladdkaka, och gjorde en fantastiskt god fiskgryta med saffran. När Sven kom hem åt vi middag och sen skulle vi fika. Jag åt en liten bit kladdkaka, men innan jag hann ens smaka på kaffet somnade jag i soffan - och vaknade en timme senare, omgiven av mina älsklingar. Hur gick det till? Helt utslagen, utan att ens vara medveten om det. Var jag verkligen så trött?

I morgon är vi lediga allihop, och då står nog Ikea på schemat. Vi har börjat fundera på att fixa ett nytt kök, så nu ska vi samla inspiration och idéer. Det är ett långsiktigt projekt, så mer än så kommer det inte att bli i morgon. Men Ikea är ju alltiud Ikea, och vi behöver fylla på med typiska Ikeasaker som värmeljus och batterier också.

lördag 1 januari 2011

I väntan på Ivanhoe

(när börjar det, egentligen?)

Jag bakar bullar. The Leila way. Mina slöfisar till älsklingar har itne lämnat soffan än, men jag försöker jaga upp dem så att Hanna kan få ett välbehövligt bad. Sen vill jag gärna hinna ta en prommis innan det blir mörkt, men jag har inte alltför höga förhoppningar om det.

En tanke till ett nyårslöfte är att bli lite bättre på att blogga. Jag älskar att bläddra tillbaka bland gamla inlägg och läsa, och för att kunna göra det i framtiden måste jag ju skriva lite mer. Jag kanske inte kommer upp i 70-80 inlägg som i den gamla goda tiden, men några fler än 20 kanske jag kan lyckas med. Bloggen är nu inne på sitt 6:e år, det är ju helt fantastiskt!!

Nu: tillbaka till bulldegen.

2011

Vi firade in det nya året i en snödriva utanför vårt hus. Snöstormen gjorde att vi inte såg några fyrverkerier i början, bara hörde dem. Men sen kom alla grannar ut och började panga, så då löste det sig :) Till Hannas stora lycka var det en kille där som kunde spruta eld, det var coolt tyckte vi.

Maten var god, tackar som frågar, men kvällen blev lång för några av oss och tillslut fick vi ta till en film för att hålla oss vakna till tolvslaget.

2010 blev ett jobbigt år på många sätt, men nu vänder vi blad och blickar framåt.

GOTT NYTT ÅR!