söndag 31 juli 2011

Fynd

En blå Marimekkoskål, en blomkruka, en stor glaskaraff, ett uppläggningsfat från Rörstrand och en prinsessdator. Dessutom ett lambi-lamm och en liten docka. Se där våra loppisfynd!

Sen åkte vi till Stinsen och fortsatte shoppingen: böcker (två till mig, två till Sven, en till Hanna), ett par skor till mig (99:-) samt lite mosaikmaterial (till ett greklandsminne, visar sen).

Nu leker Hanna, Sven blundar en stund och jag betar av killarnas tvättkorg (i normala fall tvättar de själva, men tvättberget fick deras rum att lukta gammal gympasal, så...). Killarna själva befinenr sig på Rhodos med sin mamma, hoppas de får en lika härlig vecka som vi hade!

Snart ska jag laga mat och sen hoppas vi att Elin vill komma hit och leka en stund.

Sista dagen

Sista dagen på juli och sista dagen på Svens semester. Det är skönt att vara hemma, men jag uppmanar ALLA att genast gå in på Langleys hemsida och boka en vecka eller två på underbara Almerida bay Hotel på Kreta! Ni kommer inte att ångra er! Vi är för evigt tacksamma för att Anna tipsade oss om denna pärla. Tack Anna!

I dag ska vi göra årets första (och kanske enda?) loppisbesök på den ökända Täby Galopp-loppisen. Eventuella fynd visas senare. Sen är uppdraget att köpa ny bänkbelysning till köket. Lysröret har lagt av och vi tar chansen att uppgradera oss.

Nästa måndag börjar jag skola in Hanna på fritids, och om två veckor börjar jag att jobba. Sommaren lider mot sitt slut. Den har varit fantastisk, vi har gjort massor med roliga saker, men fort har det gått!! Jag är oändligt tacksam för att jag har ett jobb som ger mig alla dessa härliga sommarlov :)

lördag 30 juli 2011

Blandade Greklandsbilder

Hanna myser med Kids club-fröknarna
Inför barnklubbens baklängesmiddag.


Veckans bästa: Kattmamman Tsatziki och hennes fem ungar som bodde på ett tak.


Blåsig båttur.


Mina älsklingar.


Marathi-stranden, som vi besökte när vi var ute och åkte piratbåt.


Barnklubben grävde ner guiden Alexander - ett minne för livet för Hanna!


En heldag på den här båten - något att minnas i novembermörkret....



Gubben vände spetten på grillen med fingrarna - han måste ha smedhänder!


På väg ut ur hamnen.


Vi byggde ett sandslott en kväll.


Hanna ahr abdat non-stop hela veckan och har en cyklopformad solbränna :)


Yäy!

Ninni is back!

torsdag 21 juli 2011

Semesterstress

Jag är arg på mig själv idag. Man ska inte stressa på semstern, men det är precis vad jag gör. Så till den milda grad att jag har fått stressymptom som magkatarr, halsbränna och sömnlöshet. I natt hade jag jättesvårt att komma till ro, tankarna på allt som måste hinnas med surrade runt och till slut gick jag upp och skrev listor. En packlista och en att-göra-lista. Med struktur blir det lättare att få överblick över läget.

Dumt, va? Men jag inser att jag inte kommer att bli lugn förrän vi åker. Och om 24 timmar sitter vi på planet :)

onsdag 20 juli 2011

Bocka av

Ni vet den där listan jag gjorde häromdagen? I går var jag som bekant förlamad av trötthet (eller bara lat, kanske?), men idag ahr det blivit mer drag under galoscherna flip-flopsen och jag bockar av punkt efter punkt. Har just ombokat tandläkartid som sammanföll ed hemkomst på ett olyckligt sätt, alla filmer är tillbakasorterade i lådorna och nu städas det i köket minsann!

Dagens shopping blev ett par snygga byxor till Sven (Peak Performance), en söt finklänning till Hanna (Noa Noa) och en klänning till mig (superflashiga Kapp-Ahl, halva reapriset dvs 100:-). Dessutom blev det lunchfika på Wayne's och några böcker till Hanna och mig. Outleten i Barkarby var för en gångs skull ganska folktomt, det var skönt - och reorna var i full gång!

Åter till köket, ska rensa kylskåp och skura kakel och bänkar. Har gjort en skål pannacotta av grädde som annars skulle ha slängts, det blir gott som efterrätt tillsammans med lite blåbär. Till middag blir det nog fiskgratäng med räkor, idkar lite skafferitömning så här några dagar före avfärd. Spenderar hellre resten av lönen på tax-freen än på Ica, om man säger så :)

Onsdag = tvättardagen

God morgon! I natt var tandfén här, eftersom Hanna tappade sin femte tand igår. Tyvärr blev hon (tandfén) lite förvirrad eftersom jag och Hanna bytte säng i går. Guldpengen låg under min kuddde i Hannas säng, så vi fick leta lite innan vi hittade den.

Idag ska jag tvätta allt som ska med till Kreta, och en del annat också. Sen ska vi åka och äta lunch med Sven, och försöka få honom att köpa sig ett par nya shorts :)

Men allra först ska jag ta en dusch medan Hanna tittar på Sommarlov, och sen blir det frukost. Hanna är inne i en tung "rostat bröd"-period, så jag gissar på det. Med min hemgjorda röda vinbärsmarmelad. Och kaffe!

tisdag 19 juli 2011

Väderleksrapport

Vädret på Kreta nästa vecka: 33-38 grader. Och sol.

Tråk

Vi har tråkigt. Hanna leker tappert för sig själv, men återkommer gång på gång med "jag har ingenting att göra, mamma". Jag är oförklarigt trött och orkeslös, allt på min lista verkar omänskligt jobbigt. Vill mest ligga på soffan och sova - inte roligaste mamman alltså. Vet inte om det beror på att jag äter allergitabletter, har fått nån slags allergiska utslag på benen och smörjer med hydrokortisonsalva. Hoppas det går över tills vi åker.

I morgon börjar sista-tvätten-innan-resan-rejset, så då tar jag nya tag. Nu ska jag bara göra en pastagratäng, Sven är på hemväg.

måndag 18 juli 2011

Snart...

Jag längtar....

Lista

Nä hörni, måste göra en lista.





  • Boka om tandläkartid.

  • Samla ihop husets alla solskyddsflaskor, kolla faktor. Tror vi har allt mellan 4 och 50, men hur mycket finns det i flaskorna? Köpa nytt?

  • Fundera på väska för handbagaget. Ska gärna kunna användas även som strandbag. den blårandiga, kanske?

  • Ladda batteriet till kameran.

  • Köpa hydrocortisonkräm och allergitabletter.

  • Byta duk i köket.

  • Städa undan alla mijarder dvd-filmer som ligger överallt.

  • Storstäda vårt sovrum, om någon ska bo där.

  • Plocka undan och rensa lite i största allmänhet. Tror det här är den mest tidskrävande punkten, det ligger saker överallt.

  • Dammsuga överallt.

  • Vattna ute och inne.

Nedräkning

Sven jobbar men Hanna och jag tog sovmorgon som vanligt. Kvart i nio kom hon in och väckte mig. Jag har närt en sömntuta vid min barm :)

Har börjat nedräkningen så smått. Fyra dagar kvar tills vi åker till Grekland. Packning pågår för fullt, fast bara på det mentala planet än så länge. Snart kommer jag att börja lägga fram allt vi ska ta med i högar, se till att allt är rent och att det inte används innan avfärd. Saker också, som solkrämer, pass och sjukvårdskort, diverse medikamenter (huvudvärkstabletter, allergitabletter och sånt), cyklop och snorklar, strandhanddukar. Vi flyger med SAS och kan ta med 20 kg var = 60 kg packning :) Det är mycket det, men kan gå åt när alla fina stenar vi plockat ska med hem :)

Andra planer i veckan är ett ev biobesök, städa och fixa här hemma (svärmor och svägerska ska bo här när vi är borta), lite trädgårdspyssel. Kanske ett besök på Kvarnbadet om vädret tillåter. Det blir en skön vecka.

söndag 17 juli 2011

dagens bild



Lite bloggslö idag, men en bild kan jag bjuda på. Den har jag lånat av Ellinor, som tagit den med sin nya OnOff-fyndade kamera (30% på allt).

lördag 16 juli 2011

Husmorspoäng

Har skördat årets röda vinbär. Det blev 5 dl, rekord! Ja, det är bara en buske, en liten en som Sven fick i 40-årspresent, och i år är första året det har blivit så mycket så att det är värt besväret att ta hand om dem. Så nu har jag kokat vinbärsmarmelad, det är ju sååå gott på rostat bröd!

Och sen har jag köpt en Flammentanz (röd klätterros), men den är det nog mer tantvarning än husmorspoäng på. Jag tar risken. Nu återstår bara det där med att gräva grop. Boring.

tisdag 12 juli 2011

Geni

Hanna leker "Flyg-geniet". Hon pratar om "Flyg-geniet". Jag förstår ingenting.
Nu tittar vi på Sommarlov, och hon blir superglad, för idag ska de visa "Flyg-geniet saknas"!
Jaha. "Flyg 29 saknas".
Dagens felhörning. Men jag tänker inte säga nåt.

måndag 11 juli 2011

Måndag

och Sven jobbar igen. I två veckor, sen åker vi till solen och värmen (ja, jag vet att det är sol och varmt här också, men vi ska på semester! I Grekland!). Hanna och jag fortsätter vår långsamma tillvaro, frukost just nu framför "Sommarlov" på tv. Vad vi gör sen har vi inte bestämt, men på onsdag åker vi till mormor och morfar i Nyköping ett par dagar!

Fortsättning kl. 11.42: vi tar det lugnt idag. Man behöver göra det ibland på semestern, inte planera sönder allt hela tiden. Hanna tittar på en film, jag slösurfar och tvättar sängkläder. Snart ska jag gå upp och hämta min bok, läsa lite, slumra lite i soffan. Killarna har inte visat sig än, och Ellinor är på sjukhuset för att bli utskriven. En skön dag.




Fortsättning 15.52: hemma efter ett besök på det lokala bassängbadet, Kvarnis. Lite folk, skönt. Hanna lekte dykleken: hon dök ner och hämtade mitt cyklop från botten. Om och om igen. Sen åt vi glass och sen åkte vi hem. Nu lite kaffe/saft och några digestivekex i soffan. Sakta men säkert blir vi varma igen, åtminstone är inte Hannas läppar blåa längre.


Fortsättning (och avslut) 20.10: Till middag gjorde jag en supergod skink- och svampsås som vi åt med spagetti. Sen har Hanna och jag spelat ap-bingo och vi har fikat igen. Nu är lill-Lurpan trött och vi ska gå upp och läsa godnatt-saga, men först ska jag lägga i rena lakan i vår säng - sånt är så trist att behöva göra när man själv går och lägger sig....


Det har varit en skön och lugn dag, en mellan-dag ni vet. Mycket mys med Hanna, men tyvärr också tråkigt besked om en gammal barndomsvän som inte har långt kvar i livet. Cancer borde förbjudas.

lördag 9 juli 2011

Dagvill

Vad är det för dag idag, egentligen? Lördag eller söndag? Äh, vem bryr sig, vi är lediga och snart kommer nog solen fram (det kom en regnskur tidigare på morgonen).

I går hamnade vi hos grannarna på kvällen, och idag ska vi nog åka till Vaxholm på en liten tur. Kanske blir det lite bad också?

fredag 8 juli 2011

det är bara jag igen

Oj, här råder visst omvänd ketchupeffekt! Först 40 inlägg i juni, sen blir det juli och *poff* knäpptyst.... Men nu är vi hemma igen efter några dagar på västkusten, och här komemr några bilder! (Lite konstig ordning, men *orka*...)

Liseberg, vi ska åka "Små grodorna". Spänningen är olidlig!!

Här bodde vi, i Annas fina stuga vid havet, några mil söder om Göteborg. TACK Anna!


Första kvällen tog vi en promenad ut på piren, rakt ut i havet. Klockan var över tio och havet låg spegelblankt.



Och till sist ännu en tivolibild med snurr i. Klassikern kaffekoppen!




Dessutom har vi besökt Tjolöholms slott och Varbergs fästning där vi förstås hälsade på Bockstensmannen.




Nästa vecka jobbar Sven igen, men snart väntar sommarens höjdpunkt: en resa till Medelhavet! Yäy!