söndag 28 augusti 2011

Gilla Tradera!

Det här gamla Avon Cottage-tårtfatet från Wedgwood har jag fått av min mamma. Stort affektionsvärde, så gissa om jag blev ledsen när det åkte i golvet och gick sönder för ett tag sen.
Men nu är jag glad igen! Vann just en Tradera-auktion där jag kammade hem fatet nedan. Same same but different. Och inte nog med det, jag är med och budar på ännu ett fat, identiskt med det rosa trasiga. Håll tummarna att jag vinner även den auktionen!







söndag 21 augusti 2011

Söndag kväll

och jag kämpar med att skapa bra grupper av barnen. Synd att vara ute i god tid när man kan göra det i sista minuten...

Idag har vi varit på Ikea och köpt ett skrivbord till skolflickan! Komplett med snurrstol (rosa) och lampa. Tyvärr saknades överdelen på bordet, en hylla med magnettavla, men den får vi köpa nästa helg. Nu är hennes rum befriat från en stor del av alla de oräkneliga leksakerna, och bordet är på plats. Hon är så nöjd!!! Bild kommer kanske sen när allt är klart.

I kväll har vi svärmor Gullan och svägerskan Eva på besök. Vi har fikat äppelpaj och haft det trevligt. Och nu sitter jag som sagt och jobbar, och snart får jag nog gå upp och lägga mig brevid den pirriga blivande skoltjejen så att hon kan somna :)

lördag 20 augusti 2011

Bra grej med att jobba

är att man verkligen uppskattar när det blir helg.

Regnig lördag här, med storhandling (klart), tvätt och städ. Och aningens halsont. Idag blir familjen komplett igen, Erik kom i går och Lucas dyker upp senare idag. Ellinor bor här mest på heltid nuförtiden.

Nu ska jag hänga tvätt, sortera ren tvätt, se till att Hanna klär på sig och sen tror jag att jag ska baka lite matbröd. Vi säger så.

fredag 19 augusti 2011

Som vanligt, då

Har jobbat som en iller hela veckan, och som vanligt hamnar bloggen på undantag. Sorry. På måndag är det skarpt läge, då börjar eleverna, och allt är klart - utom några smådetaljer som jag tänkte ägna några timmar på söndag åt.

På måndag börjar även Hanna i förskoleklass - en stor dag, och det skär i mitt mamma-hjärta att jag inte kan vara med henne då. Jag har ju egna skolbarn att ta hand om, och det är väl bara att vänja sig. Jag kommer inte att kunna vara med på avslutningar heller i framtiden, eftersom det kommer att krocka med jobb. Trist, men vad gör man?

Regnet öser ner, alla sover och jag ska också avsluta här. Ikea i morgon?

måndag 15 augusti 2011

I gång

Jaha, då är höstterminen i gång. Det har varit en bra dag. Vi har ny fin matsal och en helt ny del med sex klassrum i två plan, väldigt nytt och fräscht. Just mitt klassrum är däremot väldigt slitet, det ska göras om till bildsal (eller nåt) nästa år, så det läggs inte ner nån krut på att fixa upp det i år - tyvärr....

Kommundirektören, skolchefen och personalchefen kom på besök och berättade om visionen Vallentuna 2015. Roligast med det var att personalchefen var otroligt lik min bror Masse, färger, kroppsbyggnad, kroppsspråk - enda stora skillnaden var att han hade mycket ljusare röst än Masse. Märkligt!

Hannas fritids är stängt idag och i morgon. Idag har hon varit med Elin och hennes mamma hela dagen, och i morgon ska båda tjejerna vara hemma med Sven.

Det känns bra att vara igång igen, även om jag inte riktigt har kommit in i tänket än - men det kommer väl :)

söndag 14 augusti 2011

58

Så blev det morgon den 58:e dagen. Det har gått 58 dagar sen jag bommade igen mitt klassrum och gick på semester. Många långa lediga dagar låg framför mig, härligt!

Nu har alla de där dagarna gått, och de har fyllts med en massa roliga saker: sol, bad, en härlig resa till Grekland, Liseberg, Grönan, Kolmården, Furuvik, några dagar i Annas stuga, god mat och dryck och framför allt: massor av tid med mina käraste vänner - Hanna och Sven.

I morgon klockan nio är det dags att träffa alla kollegor igen, och det känns helt okej. Lovet är över, batterierna är laddade och jag är redo. Men först ska jag njuta av den här sista dagen.

lördag 13 augusti 2011

Barn av sin tid

Hanna gillar Trassel, alltså Disneys version av sagan om Rapunzel. Hon har långt hår med magiska egenskaper, och om hon klipper håret förlorar det sin magi. Idag berättade jag för henne om Samson och Delila, om hans långa hår och att hon klipper av det när han sover. Så långt sträckte sig mina kunskaper (så so-lärare jag är), men hon ville förstås veta mer.

Jag: "Jag kommer inte ihåg hur det var"
Hon: "Vi får googla på det när vi kommer hem, mamma".

När det är svårt att hålla sig för skratt

Igår tittade vi på Sommarlov, Amy Diamond var gäst. I publiken satt folk med de vanliga skyltarna, "I Love Amy" och sånt. På en skylt stod det "Hej Mormor".

Hanna: "Wow, det måste vara coolt"
Jag: "Vadå?"
Hanna: "Att ha Amy Diamond som mormor"
Jag: *fniss*

(För den oinvigde: Amy Diamond är typ 18 eller så)

fredag 12 augusti 2011

Fredag

Hittills:


  1. besök på lek och bus i Upplands Väsby m. Hanna och Elin


  2. träffade fd kollega Daniel med nästan pinfärsk bebis


  3. bullbak (pågående)


  4. chock när mjölkpaket med dagens datum visade sig innehålla sur klumpig mjölk
Kvar:


  1. bull-fika


  2. promenad till kollega Britta för att låna en sak


  3. god middag
Och här kommer jag till kvällens val:


  • åka till Grönan och se Orup
eller


  • stanna hemma och fredagsmysa?

torsdag 11 augusti 2011

Önska kostar ingenting

Jag önskar mig en trädgård som den här. Tack!

Gör om gör rätt

Kommer ni ihåg Flyg-geniet? Idag hörde jag för första gången Hanna säga rätt: Flyg 29. Jag vet inte hur det gick till när hon insåg att hon sagt fel, och jag vet inte hur hennes tankar gick kring det. Men jag skulle bra gärna vilja veta.

Hos doktorn

Jag har haft ont i sidan en längre tid. På höger sidan, strax under/brevid bröstet. Det har känts som att jag har fått en smäll, men det har inte synts något eller känts någon svullnad. Det har kommit och gott, men på sista tiden har det känts mer, så idag gick jag till doktorn. Hon klämde och kände, lyssnade på hjärta och lungor och kollade blodtrycket. Inget konstigt. Hon tog prover på lever, blodsocker, ämnesomsättning, blodfetter, sänka. Inget ovanligt, förutom en något förhöjd sänka (som jag tror beror på min magbacill som inte har gett sig än). Som Grande Final skickades jag till Täby för att röntga lungorna, och samma där: inget ovanligt, inga vätskesamlingar, inga knölar eller tumörer. Så vad det än är som gör ont, så är det inget farligt, och det känns väldigt skönt. Det är först nu som jag inser hur mycket energi det har gått åt för att oroa sig och fundera. Nu ska jag smörja med Voltaren och se om det ger sig.

När jag ändå är på gång med läkarbesök så har jag även bokat in en tid för att kolla mitt läbbiga födelsemärke i bakhuvudet. Vuxenpoäng på det!

Schoolbag in hand...



Osökt kommer jag att tänka på den här:


onsdag 10 augusti 2011

Egentid

Ska jag


  1. tvätta

  2. städa köket

  3. jobba lite i trädgården
eller ska jag


  1. sova en stund

  2. läsa lite

  3. gå och fika hos grannen?

Mode-fajten

Jag har just lämnat Hanna på fritids. Hon hade sina nya jeansleggings, sin nya väst och sin nya skolväska med sig och var vääääldigt stolt. Från att ha varit ganska ointresserad av vad hon har på sig (hon har oftast accepterat det jag tar fram) anar jag nu att vi står inför en höst med ökat klädintresse och därmed fler konflikter. Hon har redan sina åsikter om vad skoltjejer har på sig, och det kommer säkert att bli mer av det när skolan börjar på allvar och hon ser de andra, äldre tjejerna.

Jag vet inte än vad jag tycker om det här, jag bara konstaterar faktum.

tisdag 9 augusti 2011

Läget?

Jotack, still ill. All mat åker rakt igenom, ont i leder, stel i nacken, lätt feber. Inte kul alls.

Dagens uppdrag: Skolväska

En med många fack är önskemålet.

Hanna har precis kommit hem från fritids, och så fort jag ahr ätit lite lunch ska vi bege oss till lämpligt köpcentrum för inköp av skolväskan. Mycket viktigt att det är just en väska och inte en ryggsäck, tycker skolflickan. Men en ryggsäck är väl bra ibland när det är gympa och utflykt, tycker mamman. Jo men då haaar jag ju redan en rygga, mamma! säger skolflickan. Point taken. Skolväska ska det bli. Håll tummarna!

måndag 8 augusti 2011

Smygstart

Idag var Hanna och Elin på fritids i två timmar. Därefter åkte vi till Sigtuna och åt lunch på Café Våfflan. Uppenbarligen var det väldigt jobbigt, för när vi kom hem slocknade först jag och Sven i soffan, och sen, efter lite mat, var det Hannas tur att blunda lite.

Jag har fått en släng av lite härlig magsjuka, komplett med lätt feber och värk i leder. Eftersom Sven också känt av det har vi gissat att det kanske är blåbärspajen vi åt i går (det är ju rötmånad, gubevars), men det kan nog lika gärna vara nåt virus vi stötte på inne i stan i lördags. Oh well. Hoppas det går över snart. Gärna så fort som möjligt.


söndag 7 augusti 2011

Fritids

I morgon är Hannas sommarlov slut. Hon och Elin smygstartar fritids med lite invänjning. Två timmar på måndagen, sen succesivt mer för att på onsdag och torsdag gå 7.30-15. På fredag får de vara lediga :)

Det här innebär att jag kommer att få lite tid för mig själv de kommande dagarna, och hjälp vad jag behöver det! Hanna och jag har umgåtts nästan 24/7 hela sommaren, på gott och ont.

Förresten kanske jag får en stund redan idag, för Sven och Hanna har planerat att de ska ha en pyssling-dag tillsammans. De ska alltså göra saker till vår hus-pyssling, han som bor i ett hus under Hannas säng. Skulle vilja komma iväg och handla lite nya kläder inför hösten. Vi får se.

I övrigt kan jag meddela att Hanna nu är anmäld till simskola i höst.

lördag 6 augusti 2011

En man av järn

Vi tog tåget till stan. Vi gick på bio och såg filmen "Bilar 2". Vi tittade på Pride-paraden. Vi åt god mat på Vapiano. Vi lekte i Humlegårdens lekpark. Vi räknade hundar. Vi tog tåget hem. Vi bjöd en kompis på kaffe.

Och hela dagen, från 07.00 till 19.44, har min bor Masse genomfört Kalmar Triathlon. 3.8 km simning, 180 km cykel och 42 km löpning. Han är familjens Iron Man. Du är grym, Masse.

fredag 5 augusti 2011

Tradition

Att gå ut i skogen med fika-matsäck och en bärkorg har blivit en traditoin för Hanna och mig. Se själva!


Hanna 3 år


Hanna 4 år


Hanna 5 år



Hanna 6 år




Tack vare våra nya bärplockare fick vi ganska mycket bär, även om många hade varit där före oss och bären var torra och små. När vi kom hem gjorde Hanna (mmm, eller hur... det var jag!) blåbärsmarmelad, som vi ska prova till frukosten i morgon. I kylen står en skål med bär som kanske kanske inte blir en paj i morgon. Annars åker de in i frysen.



Bäst med utflykten var att vi stötte på det lokala hunddagiset på promenad. Många glada hundar som ville hälsa, lycka för två hundälskare som oss!


Förresten, titta på de två understa bliderna. Ser ni att hon sitter på samma sten? Vi har våra ställen :)

torsdag 4 augusti 2011

Dagens inköp:



två bärplockare. En stor för mamma och en liten för Hanna. (Bilden visar två små, har googlat fram den.)


I morgon smörjer vi in oss med MyggA och beger oss ut i skogen. Hanna har redan plockat fram burken hon ska hälla sin blåbärsmarmelad i. Och vi vet redan vilken stubbe vi ska sitta och äta vår matsäck på. Samma som alla år.

Och idag då?


  • Åka och handla lite mat

  • Baka en banankaka av gamla bananer som ingen vill äta (bananerna alltså, inte kakan förhoppningsvis)

  • Bada lite, kanske?

  • Njuta av lovets sista skälvande dagar!

onsdag 3 augusti 2011

Utflykt

Idag åkte vi på utflykt, Hanna och jag. Med oss hade vi kompisen Elin med föräldrar, stackars Sven fick vackert stanna hemma och jobba.

Turen gick till Furuviksparken i Gävle. Hanna var i sjunde himlen när hon fick gå ner i lägren från förra årets Wild Kids (på TV). Här är hon med Elin utanför Lejonens läger.


När vi tittat på djuren och krupit runt i bergrum gick vi på tivoli. Bästa var Fritt fall och att Hanna vågade åka Spökborgen med mig!


Innan vi åkte hem badade flickorna och pappa Robin i den stora äventyrsbassängen också. En riktig heldag blev det!



tisdag 2 augusti 2011

Namnsdag



Grattis till mamma Karin och till Hanna Lisa Karin!

måndag 1 augusti 2011

Ensam hemma

Sven jobbar, Hanna är hos Elin och jag njuter av några sällsynta timmar på egen hand. Ska bara ligga på soffan med en god bok och äta lite av min tax free-Toblerone, tror jag. I eftermiddag kommer Elin och Hanna hit, och då kan jag göra alla de där tråkiga måste-sakerna. Det här är MIN tid.

The good life

Inte världens bästa service på den här restaurangen, men utsikten! Utsikten!