lördag 31 december 2011

fredag 30 december 2011

Lugnet

Ännu en kväll vid köksbordet. Huset är städat, alla är mätta efter brakmiddag på HRC, klapparna öppnade (tack alla barn för en fantastisk julklapp!) och jag njuter av friden. Precis här och nu. Jag skulle vilja trycka på 'paus' och stanna i det här, kanske inte för evigt men tills vidare.

Vinterprinsessan



En kväll att minnas

Ett historiskt ögonblick i går kväll - för första gången var det Hanna som läste godnattsaga för mig istället för tvärtom! Min stora fina tjej....

17 timmar senare

sitter jag och tittar ut genom samma köksfönster. Nu skiner solen, julbelysningen är släckt och det är någon minusgrad. Några skator sitter och pratar på grannens tak.

Näst sista dagen på året och idag kommer Erik och Lucas hit. Det betyder att vi äntligen ska öppna de där sista klapparna under granen. Det finns en i familjen som har tillbringat ganska mycket tid med att räkna dem och läsa på alla etiketter. Men innan dess ska vi åka in till stan allihop (plus svärson) och äta på Hard Rock Café - istället för julmat, liksom.

Nu ska jag ta tag i dagens projekt: sovrummet ska storstädas. Märkligt så mycket damm som alstras just där! Jag ska bädda rent med våra nya täcken och kuddar (julklapp från mamma och pappa, tack!!) och kanske min fina zebratavla äntligen ska få komma upp på väggen??

torsdag 29 december 2011

Regn

Grannarnas julbelysning ser riktigt mysig ut genom regnvåt ruta. Mörkt, blött.... idag har det varit en riktig stugsittardag. Enda utevistelsen var en promenad fram och tillbaka till skolan (iofs en dryg halvtimme totalt, i storm) för att hämta Elin. Nu leker tjejerna och jag har hängt dagens femte tvätt. Snart kommer förhoppningsvis Sven hem och då äter vi rester av julbordet och pizzorna som blev över i tisdags.

onsdag 28 december 2011

Förberedelser

I år firar vi nyår här hemma i sällskap av vännerna Magnus och Sanna och deras son Calle. Skönt att slippa ge sig iväg ut tycker hemmafisen, men det betyder ju också att man måste tänka till lite kring mat och dryck.

Idag införskaffades därför ett rejält stycke oxfilé, två flaskor Deadly Zins och en magnum Pommac. Bubbel till tolvslaget för oss som är över 20 och inte ska köra blir en flaska Rotary, ett helt okej budgetalternativ som jag verkligen gillar. Kan också rekommendera den som mousserande rosé, perfekt för sommardrinkar!

Till oxfilén har vi enats om potatisgratäng, även om jag gärna skulle välja hasselbackspotatis istället. Sen blir det nog en rödvinssås och såklart en sallad. Förrätten ska Sven göra, något med rökt lax, räkor och Skagenröra, och till efterrätt funderar jag på pannacotta - lätt att fixa i förväg och alltid gott!

Ja ni märker, inget banbrytande utan gott och enkelt!



Den perfekta julklappen

till en tjej (eller kille) som är besatt av bokstäver: barnalfapet! Det finns två svårighetsgrader, beroende på vilken sida av spelplanen man använder.

Hanna har varit varit väldigt intresserad av att hjälpa mig när jag spelar Wordfeud, så det här var verkligen som klippt och skuret för henne :)

tisdag 27 december 2011

Fyrverkerier

Hur sjukt är inte det egentligen? Dyrt och fullt av mer eller mindre farliga kemikalier, och vi skjuter iväg mängder av dem ungefär en kvart om året. Helt meningslöst och bara dumt.

Den här bilden la min fd elev Elin ut på facebook idag, och den spred sig fort - bland annat dök den upp hos en annan fb-kompis som inte känner Elin alls. Sånt händer i fb-världen, saker sprids som en löpeld och världen är liten. Hur som helst, Elin pluggar till veterinär och var redan när hon gick hos mig en hängiven hundvän. Precis som henne gillar jag initiativet, hundar gillar inte fyrverkerier och för deras skull avstår jag gärna.

Jaha

Nu är julen över för den här gången. Sven jobbar, Ellinor jobbar och Hanna och jag sitter i soffan och slöar - hon med sitt nya Nintendospel och jag framför Pippi på rymmen.
Solen skiner och det är nio plusgrader ute. Stormen Dagmar har härjat i natt så sömnen var det lite si och så med - inte direkt ostörd, om man säger så...

I eftermiddag hämtar vi Ellinor när hon slutar jobba och far till Ikea för vår julklapp till henne - att shoppa de husgeråd hon behöver inför sin flytt till Karlstad om några veckor. På fredag kommer killarna hit och då ska de få sina julklappar.

Nyår firar vi här hemma i sällskap med goda vänner, det blir bra det. Skönt att slippa ge sig iväg, är man en hemmagris så är man... :)

måndag 26 december 2011

Annandagsshopping

Hanna provsitter Tomtens istron i Täby Centrum. Med tanke på att vi har 7 plusgrader här så är det ett under att isen inte smälter!

fredag 23 december 2011

Dan före dopparedan

Klapparna är inslagna

Sillen är inlagd

Knäcken är kokad

Granen är klädd

Bring on X-mas!

torsdag 22 december 2011

71



Grattis pappa och morfar!!

onsdag 21 december 2011

Polka

Jag har jullov. Obeskrivligt skön känsla.
Firade det med att göra en sats polkaknäcke:

1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
Blanda i skål, micra i ca 10 minuter (rör om då och då) tills det klarar kulprov.
Hacka ca 1 dl polkagrisar och rör ner.
Häll upp i knäckformar.
Klart!

lördag 17 december 2011

Äntligen



20 kronor på Tradera. Yäy!!

fredag 16 december 2011

Oväntat

Åh vad jag älskar oväntade möten med trevliga människor... när man träffar någon som amn inte känenr och aldrig kommer att träffa igen, men som är så himla trevlig att man får kontakt direkt!

Som idag. Vi har haft en bilbarnstol ute på Blocket ett tag, men ingen har hört av sig, den har varit iskall. I går fick jag ett sms från en tjej från Avesta som undrade om den fanns kvar.Hennes pappa som bor i grannbyn skulle komma hit och hämta den idag. Och vilken trevlig gubbe! Vi pratade länge om Vallentuna och hur det byggs häromkring, och han berättade att han var barndomskompis med killen som startat det lokala gymmet/simhallen - fick lite skvaller där :)

Det känns gott att veta att det vimlar av trevliga människor där ute. Alla är inte sönderstressade, sura och otrevliga. Man ska tro på människans inneboende godhet, även om den inte alltid syns så tydligt.

torsdag 15 december 2011

Jo förresten

Jag kom på en sak som jag önskar mig. Den här radion. För att den är snygg. För att jag gillar Ylva Skarp. För att jag vill ha en radio att lyssna på i köket. För att den bara kostar 399:- på Clas Olsson.

16.20

och jag mellanlandar lite i soffan. Det har varit en lång dag med julpyssel i faddergrupper, samtal mad vfu-student, skriftliga omdömen och en massa annat. Snart ska jag ta tag i matlagningen, men måste bara få pusta en stund. Tyvärr är riksen överhängande att jag somnar om jag sitter för länge, så no mercy. Upp å hoppa, fru Pettersson!

söndag 11 december 2011

Confession

Klockan är över två och jag har fortfarande på mig mysbyxor. Tänker snart ta en dusch (för allas trivsel) men planerar nog att återvända till mysisarna efter det. Stannar inne i dag och tvättar, bakar pepparkakor och fixar. Skriva julkort? Titta på julfilmer? Myser!

I går körde Sven och jag vårt årliga klapprejs, och en otippad bonus blev en ny mobil till mig. En vit iPhone 4S, med rosa skal - stylish?

fredag 9 december 2011

Önskelista

Så här kring jul är det ju dags att skriva ner sin önskelista så att tomten vet vad han ska stoppa i säcken. Jag minns när jag var liten, då kunde jag formulera armslånga listor med mer eller mindre viktiga önskningar, och presumtiva klappköpare hade en hel del att välja på.

I kväll blev jag beklämd att inse att jag inte kan komma på en enda sak att önska mig. Ingenting. Och jag vet inte om det beror på att jag redan har allt jag behöver (knappast troligt) eller om jag har bortsett från mina egna behov så länge (till förmån för andra) att de helt har fösvunnit?
Visst är det en rätt sorglig tanke?

torsdag 8 december 2011

isigt

Det var isigt i morse, och Hanna halkade till på vägen till bilen.

Jag: "Är dina stövlar hala?"
Hanna: "Nej, det är marken som är hal!"

onsdag 7 december 2011

Två veckor

kvar att jobba tills jag får några veckors välförtjänt semester. Visst är jag trött och sliten, men samtidigt är jag inne i ett grymt jobbflow och det är så kul! Ungarna och jag har lagt ner mycket jobb på att stärka sammanhållningen i klassen, och det har verkligen gett resultat. Och idag fick jag besök av en liten tjej från en grannskola som kanske förhoppningsvis ska komma till klassen efter jul. Fler tjejer är precis vad vi behöver, vi har 13 tjejer och 21 killar som det är nu på våra två tvåor.

Och i morgon är det min favoritdag, torsdag. Älskar torsdagar. Roliga lektioner på schemat, bland annat engelska i båda klasserna. Första dagen på veckan som jag kan sluta hyfsat tidigt utan att ha simskola eller annat inplanerat. Mmmmm, torsdag....

Och sen fredag... en annan favorit. Då hämtar jag Hanna och Elin, och sen ska Elin sova över hos oss för första gången. Vi ska ha fredagsmys i soffan med Idolfinalen.

Och lördag!! Då lämnar vi båda tjejerna hemma hos Nybergs och sen har Sven och jag hela dagen för oss själva. Då ska vi fixa alla julklappar och allt sånt. Fika, äta gott.... bara vi två. det är vi inte bortskämda med.

Ja ni ser, livet är helt okej just nu :)

tisdag 6 december 2011

Klädsim på simskolan idag



å då får man ta med kameran. Då och endast då. Robin lånade en undervattenskamera och bilderna blev superläckra!



Debut

Idag har jag begått min tomtedebut. För första gången har jag fått klappa på en dörr och säga ho ho ho, finns det några snälla barn? Det snälla barnet var grannflickan Maria, vars föräldrar är från Tyskland, och där komemr visst tomten idag, på St Nicholas-dagen.

Maria (2½ år) var modig och gav tomten en kram och en teckning. Tomten ahr fortfarande tomtelurv i munnen efter lösskägget. Inte gott. Men kul var det!

måndag 5 december 2011

Jaha, här var det inte mycket action

men sånt är livet ibland. Lite mycket nu, om man säger. Ägnar mig bland annat åt att skriva omdömen (5x17 st), ha en julsångsjulkalender på fejjan, oroa mig för en utekatt och sköta hus och barn. Bland annat.

torsdag 1 december 2011