söndag 29 januari 2012

Primtal

18 år kvar till pensionen. Det har vi firat med tårta och tulipaner. Nu färgar jag de grå och låter livet gå vidare.

fredag 27 januari 2012

Gillar den här bilden :)

torsdag 26 januari 2012

Snart dags att ta farväl

på grönbete bland fåren i Torkelstorp.



av vår trotjänare, vår slitvarg. Bilen som under fem år 6 år är det ju! aldrig har krånglat, alltid har gått som en klocka. Lättkörd, smidig, bensinsnål, rymlig (7-sitsig om man vill, eller med makalöst lastutrymme) och HELT FANTASTISK! Den perfekta bilen för en familj med många barn, helt enkelt.

Svens tjänstebil är på ingång, inom några veckor har vi den här och då säljer vi Pärlan. Det passar bra, vi har inte längre behov av en sjusitsig bil och en annan familj ska nu få ta över. Håll utkik på Blocket!

onsdag 25 januari 2012

När vintern blir en övermäktig











Urk

Är hemma idag. Har kallsvettats hela natten, ni vet då man både svettas och har frossa samtidigt. Ingen feber men väldigt illamående, så misstänker förestående utbrott av magsjuka. Inget man vill utsätta elever och kollegor för.

Känner mig rastlös. Ska kanske ta och betala räkningarna? Skicka en blomma till svärmor som fyller år i övermorgon ska jag definitivt göra. Saker som kan göras i soffan, vid datorn, får det bli, är egendomligt kraftlös, men det beror säkert på den elaka bacillen :)

tisdag 24 januari 2012

Karlstad t.o.r

Första stoppet på vägen dit och sista på vägen hem.


Dinners i Arboga.
Samarbete i snöstorm.
Annika och Sven surrar fast Ellinors nya säng på biltaket.

På hotellet. S kollar tv:n, H kollar sängen.


Mitt bästa: hotellfrulle.

Jaha

Som vanligt.... när det kör ihop sig så glöms bloggen bort. Inte ens på helgen fick jag tid, eftersom Ellinor flyttade till Karlstad och vi var med. En jobbig men rolig helg med övernattning på iskallt hotellrum. Jag hade aldrig varit i Karlstad men blev mycket positivt överraskad! Vi har redan bestämt att vi ska åka dit i sommar, låna Ellonors lägenhet och utforska Värmland :)

Annars då? Jovars. Jobb, jobb, jobb. Men allt flyter på och bara jag ser till att komma i säng i tid så funkar det.

Till sist. Lulu Carter. Vad är det för fel på folk??

onsdag 18 januari 2012

Hell week

Mitt uppe i en av vårens värsta veckor. Förutom det vanliga jobbet är det utvecklingssamtal i mängd och dessutom klasskonferens att förbereda och genomföra. Sen hem till nästa jobb - att handla och laga mat till sex personer, helst med inspiration och inlevelse och gärna billigt eftersom plånboken är januaritunn. Pannkakor idag. Efter det är orken slut, och jag är väl inte världens roligaste mamma och fru, direkt.
Men det går över. Bara att härda ut. Och idag, när jag knappt kunde andas av tröthet och stress, kom en jobbarkompis och gav mig en festinbjudan!

söndag 15 januari 2012

Måndag i morgon



Det känns som att jag har jobbat i evigheter, som att julledigheten ligger minst ett par veckor bort. Men insåg just att det bara har gått en vecka - den har varit lååång, tycker jag. Och nu är snart helgen slut också. Vill vara ledig igen, vill åka till solen och värmen. Stor risk att det skulle hända....

lördag 14 januari 2012

Lat lördag

Efter en rolig kväll på stan igår (spökvandring i Gamla stan + middag på Movitz i sällskap av bröder och svägerskor) njuter vi idag av en lat lördag. Kanske lite för lat - har fortfarande lite jul kvar att packa ner och sen är det hög tid för ett varv med dammsugaren. Snart.

Sven och jag tog en sväng till Arninge för inköp av 18-årspresent, byte av en julklapp (det blev en kamera och ett våffeljärn istället) och mat. Efter det gick luften ur lite, så vi hamnade i soffan med Hanna och en Winx-film. Men planen är att få undan julsakerna för Ellinor behöver bära ner sina flyttkartonger så att hon får en chans att städa ur sitt rum innan flytten. Nästa lördag bär det iväg till Karlstad med flyttlasset!

torsdag 12 januari 2012

Sorg

I dag har ännu en gammal barndomskompis lämnat oss. En av mina första kompisar i Bergshammar, Elin, har gett upp kampen mot cancern och har nu fått frid. Vi gick i samma klass från lekis till nian, och hon var den klasskompis som bodde närmast mig.
Jag har många fina minnen från vår barndom, och jag kommer alltid att minnas henne med värme.

Och vet ni - idag är det dessutom hennes födelsedag.

tisdag 10 januari 2012

Slut

Nu är simskolan slut. Efter 2x9 tisdagar då vi båda varit i vattnet har nu Hanna tagit silvergrodan och guldgrodan, och efter halva tiden tog hon röda krabban. Dessutom har vi tagit blåa och röda livbojen.

Det är en ganska skön tanke att det är över, men vi kommer att fortsätta åka till badhuset så att vi håller igång simningen. Och när Hanna är lite mer rutinerad och kan simma 25 meter utan problem vill hon gå "Sälarna" som är lite mer avancerad simskola för barn som kan simma och är vattenvana. Gärna för mig - då får föräldrarna inte vara med i vattnet :)

Jaha. Vad ska vi nu ägna tisdagarna åt? Jobba??

söndag 8 januari 2012

Sista dagen

innan vårterminen drar igång. Bara att lägga sig i selen igen alltså. Full fart mot sommarlovet!

Idag tar vi det lugnt efter några hektiska dagar. Svägerskan Eva fyller 60 så i fredags klev hela galna Petterssons-släkten ombord på Cinderella för ett roligt dygn till sjöss. Gamla och unga i en salig blandning, åldersspannet sträckte sig från 7 år (Wilma) till 83 (farmor Gullan). Av våra barn var bara Ellinor med, och det är jag glad för - Hanna befann sig i tryggt förvar hos mormor och morfar medan vi var borta och hämtades i går kväll.

Jag bakar matbröd av den sista juljästen, granen ska kläs av och packas ner, alla tomtar ska få gå i sommaride och om vi hinner ska vi storstäda Hannas rum. Måste jobba lite också, ny placering i klassrummet har jag lovat barnen och det kräver lite tankeverksamhet.

torsdag 5 januari 2012

Fixat

Pannan är lagad.
Kortis i en strömbrytare.
1500:-.
Skönt.
Om några timmar kan vi duscha!

Kallt

I går dog vår panna. Ddet kommer en kille (han som installerade den för tre år sen) och tittar på den, och jag hyser gott hopp om att han ska få igång den utan problem. Men det medför att vi inte har något varmvatten, och det blir ju lite besvärligt.... dessutom har det blivit ganska svalt i huset, och eftersom han rådde oss att slå av ventilationssystemet (eftersom det bara skulle dra in en massa kalluft) så är luften rätt sunkig. Vi slog på elelementet i köket och i vårt sovrum igår, men jag fick stänga av inne hos oss, det blev för varmt... TUR att det inte är -25 ute som förra vintern!!

Jag steg upp tidigt (kl. 9) för att hinna tvätta en eller två maskiner innan pannkillen kommer, för sen i eftermiddag åker jag och Hanna till mormor och morfar en sväng. Hon blir kvar där till söndag eftersom Sven och jag ska bort på galej. Hanna sover fortfarande i skrivande stund men ska snart väckas. Hon har namnsdag idag lilla stumpan.... så det kanske får bli en ny film att titta på under bilresan? Smurfarna??

onsdag 4 januari 2012

9:44

Det var då jag vaknade i morse. Kvar i tio, liksom. Då vaknade även Hanna och vi förflyttade oss till soffan - där jag somnade igen. My God vad trött man blir av att ha lov!

Nu är frullen intagen och vi ska spela spel om en stund, Hanna håller på att rigga.

Simskola senare i dag, försöker övertala Hanna att vi inte ska gå men det är oschysst av mig för det är sista gången innan märkestagningen och hon behöver träna för att klara silvergrodan (simma 10 meter utan hjälpmedel), eftersom vi har haft juluppehåll. Så det är väl bara att bita ihop och tänka att det är näst sista gången, ska hon fortsätta efter det här i nästa grupp behöver itne föräldrarna vara med i bassängen. Men det blir nog till hösten i så fall.

Nu håller hon på att räkna till 100 och är på 92 så det är bäst att jag slutar :)

söndag 1 januari 2012

2012

Jag gillar't, än så länge!

Har ägnat det nya året åt att diska vin- och champagneglas, bada barn, sitta i soffan, fika upp de sista julkakorna, äta upp den sista knäcken, titta på Ivanhoe, spela Wordfeud, laga grymminggod kyckling med massa vitlök, grädde och ost. Resten av kvällen kommer att gå i ungefär samma stil.

I morgon fyller Ellinor 21, på tisdag ska Hanna och jag på Disney on ice i Globen, på onsdag ska vi på simskola, på torsdag åker jag och lämnar Hanna hos mormor och morfar, på fredag åker vi på kryssning med släkten för att fira svägerskans 60-årsdag, på lördag kommer vi hem, på söndag hämtar vi Hanna och på måndag ska jag jobba igen. Pust! Körigt att vara ledig! Bäst jag vilar lite till här i soffan.... sen kanske det blir en sammanfattning av 2011, om jag orkar.