måndag 30 april 2012

Besök i Sigtuna

Denna fantastiska vårdag begav vi oss till Sigtuna. Mälaren låg spegelblank och solen gassade. Först åt vi en macka hos Tant Brun och sen gick vi ner till Våfflan och avnjöt varsin glass på bryggan. En underbar dag med mina två favoriter!

Hipp hurra!

Grattis
70-årsdagen
älskade
mamma!

söndag 29 april 2012

och SOM vi har grävt...

... det känns i hela kroppen. Vi lånade samfällighetens släp, grävde bort våra jordhögar och öste upp dem på släpet (tungt!!), passade på att gräva bort en av syrenerna med rot och allt. Paus för kaffe i trädgården (svärmor fixade). Sen iväg till Hagbytippen, där vi fick göra det omvända - skotta ner all jord från släpet. Nästan lika tungt det.
Svettiga, smutsiga och h u n g r i g a kom vi hem och fixade käk i rekordfart (tjälknöl, potatis och sallad), sen åkte svärmor och svägerska. Vi tog med döttrarna och åkte till Barkarby för fika och shopping. Och bäst av allt - två lediga dagar till väntar!

Solig söndag

Konfirmation igår i fullproppad kyrka. Lucas var väldigt nöjd och glad, fick mycket pengar :) och fina presenter.

Idag har vi svärmor här, och vi ska snart ut och gräva. Ja inte svärmor förstås.... men nu ska jordhögarna bort!

Och huvudvärken har jag kvar.... inte mycket men konstant. Tillräckligt för att jag ska hålla mig hemma, ingen träning för mig. Suck.

lördag 28 april 2012

Tar sats

Inget biobesök igår, och ingen middag med brorsan - vaknade i går med ont i huvud och hals så åkte hem och kraschade på soffan istället. Helt okej det med.

Idag skiner solen, en perfekt morgon för en skön promenad, men samma huvud värker fortfarande så jag stannar inne och
  • gör saltlag till tjälknölen jag satte in i ugnen i går
  • tvättar
  • småfixar
  • kanske hinner handla
innan
  • gårdsstädningen börjar kl. 10
  • Sven och Hanna kommer hem med svärmor och småkusinerna
  • jag ska duscha och byta om
för
  • klockan 14 är det konfirmation i kyrkan för Lucas
  • efterföljande fika hos hans mamma
  • med släkt och vänner
Tar en Alvedon till, tror jag.

torsdag 26 april 2012

vägg

Jobbat, tränat, hämtat barn, laddat tvättmaskinen - och PANG så slog tröttheten till...

Men det är bara att kavla upp ärmarna, brassa käk (pasta med svamp- och skinksås), tvätta mera och köra ett städrejs. I morgon åker S+H till Kopparberg för att hämta farmor och kusiner så huset blir fullt med gäster i helgen. På lördag är det först gårdsstädning och sen konfirmation, och sen stannar gästerna kvar över natten och då är det ju trevligt om man slipper skämmas för att man bor i lagård. Så städa it is. Om en stund.

tisdag 24 april 2012

Sorg


Ikväll nås vi av beskedet att kattmamman Tzatziki på hotellet i Almirida har checkat in i katthimlen.
Vi kommer att sakna dig i sommar!

Tisdagströttma

Hanna och Elin spelar Sims, jag har träningsvärk i rumpa och lår efter gårdagens runda på 8.3 km. Grym träningsvärk, vilket betyder att jag måste ha tryckt på bra, härligt men ont! Dessvärre har även gårdagens huvudvärk återvänt och strålar nu ner i nacken. Kanske är det bara lite pollenallergi, men för mig brukar den dyka upp först senare under sommaren. Alvedon får funka så länge. Och i kväll blir det vila, Svens tur att åka till gymmet.

Nån som har tips på bra feel-good-film som går på bio just nu? Är gräsänka på fredag och tänkte skämma bort mig själv med ett biobesök. Är sugen på Hotell Marigold eller Laxfiske i Jemen, men vi får se. Kanske blir det bara en lugn kväll hemma, inte fel det heller.

måndag 23 april 2012

Hat trick

För tredje året i rad ska jag delta i Vårruset - den här gången tillsammans med ett gäng glada kollegor!

Det var bara det jag ville säga.

söndag 22 april 2012

Regntunga skyar

Kanske inte regn, men väldigt hög luftfuktighet.... och kallt. Våren dröjer. Men i går blev det lite varmare i luften så vi passade på att gödlsa vår häck och fylla på med jord. Nu är även släpkärran bokad så nästa helg ska vi gräva!

Annars ägnades gårdagen åt att fara norra stor-Stockholm runt för att leta efter en specifik sak till nästa helgs konfirmand. Och sent på kvällen kom jag äntligen ut på en skön promenad - 5 km i lugnt tempo runt ett folktomt Vallentuna med koltrastens sång blandat med Spotify i öronen. Lisa för själen.

Idag jobbar Sven och Hannas kompis har precis kommit hit, så nu leks det för fullt. Jag ska gå upp och göra en storstädning i hennes rum, hon har en rosa fjäderboa som 'ähum' fäller lite, kan man säga.... ser ut som att någon har plockat en rosa höna där inne. Ska också försöka lokalisera lite saknade strumpor som kanske finns i botten på leksakskorgen, bland gosedjuren.

Om några veckor blir det loppis här i området, så nu pågår ett projekt här att samla ihop saker som kan säljas. Hanna har rensat ut leksaker och böcker, nästa sak blir gosedjur. Jag plockar ihop urvuxna kläder och skor, gör mentala listor på saker i förråd och vind som ska bort (paraplyvagn, någon? Trehjuling, liten rosa cykel, sparkcykel. Solstol. Och massa annat.) Nu är högen så stor att jag ska vika ihop en flyttlåda och börja packa ner sakerna i den.

torsdag 19 april 2012

Fredagsmys

I morgon stannar Sven hemma hos Hanna (fortfarande feber) medan jag får jobba. Tänkte passa på att ta ett varv runt Rönningesjön efter jobbet, en jättefin runda på 6.5 km. Efter att ha tränat varje dag under påsklovet så har det blivit noll och ingenting den här veckan, dåligt, men tiden har inte funnits.
I år har jag dragit ihop ett antal kollegor som ska springa Vårruset, så det gäller ju att man är i hyfsad form när det blir dags :) Vill ju inte komma sist i mål och missa picknicken!

Vabb

Vi är trötta efter en ganska orolig men tackålov kräkfri natt. Hanna slumrar i soffan just nu, jag har precis mailat dagens planering till min stackars elevassistent som får jobba dubbelt idag, utan ersättning. Om en stund ska vi se om hon kan äta en liten bit rostat bröd.

Annars då? Jorå, har tröttnat på att det aldrig blir lite varmare, längtar verkligen efter sol och bad nu. Ser fram emot vår resa till Grekland på midsommarafton, då alla barn OCH min bästa barndomskompis Anna följer med. Det kommer att bli en kanonvecka!

onsdag 18 april 2012

Är ni kvar?

Ja, livet traskar vidare... jobbar igen efter ett underbart påsklov, men får nog vabba i morgon. När jag hämtade Hanna idag klagade hon på magont, och sen kräktes hon.... så nu ligger hon här i soffan och tittar på tv, och får vara hemma resten av veckan, stackarn... det var åratal sen hon var magsjuk sist, hon brukar klara sig även om syskonen eller jag är dåliga. Vet inte om det är ett virus eller något hon ätit, men det spelar väl egentligen ingen roll... kräk som kräk, menar jag.

tisdag 10 april 2012

Här var det tillfälligt stängt

pga påsklov.
Mår toppen, går långa promenader varje dag (älskar appen runkeeper!) och går till gymmet. Sven är också ledig och det enda man egentligen kan klaga på är väl vädret.
Yäy för påsklov!

söndag 1 april 2012

Skön

En riktigt skön helg är snart slut. Lagom av allt: shopping, träning, god mat, och gott om tid för mys med älsklingarna. Bästa sortens helg!