lördag 16 juni 2012

1978


7F, Nicolaiskolan.

På andra sidan

Skolan är slut, vi har haft personalfest, rektorn har berättat att hon slutar. nu återstår bara tre spännande, fullspäckade dagar i Manchester och London, sen börjar mitt sommarlov!
I dag är det tvätt, sista-minuten-inköp samt städning som står på schemat. Och kanske lite träning om det hinns med.

onsdag 13 juni 2012

Bit för bit

Allt faller på plats och stressen sjunker undan. Väntar nu bara på honungskakorna i ugnen, att tas med till knytiset i Hannas klass i morgon. Tyvärr missar jag hennes första avslutning, och förmodligen de flesta av hennes kommande, men Sven är ledig.
Hanna är duschad och nattad, men har inte somnat än, förhoppningarna är höga och sömnen långt borta. Klänningen och den vita koftan hänger på garderobsdörren och väntar. Ska snart gå upp och hålla henne sällskap, förhoppningsvis slocknar vi båda två. det blir en tidig morgon i morgon, några småsaker att fixa innan vi kommer iväg.

tisdag 12 juni 2012

Med nöd och näppe...

... håller jag näsan över vattenytan. Galet mycket att göra, som alltid så här års.
Men det går över. På torsdag skolavslutning, på fredag personalfest på cykelavstånd. Sen en helg med förberedelser för diverse resor.
Det blir bra, men just nu är jag bara överjordiskt trött.

fredag 8 juni 2012

After work

Efter en pw på nästan 6 km landade vi på kollegan Annas veranda i kvällssolen med en flaska bubbel som sen ersattes av rosé. Mycket prat och skratt senare hade klockan blivit halv tio och Sven hämtade mig och kollegan Marie. Första gången jag blivit onykter i träningskläder... men ack vilken trevlig kväll!! Är så glad för nyfunna vänner, det behövde jag!

Veckovill

Det här med att jobba måndag och tisdag, sen vara ledig en dag och sen jobba två dagar till - skönt, men det ställer till det i huvet på mig. i går hade jag måndag hela dagen, och så vips är det fredag. Lätt förvirrat.

Ska snart iväg på aw med två kollegor, vilket kommer att föregås av gemensam träningsrunda. Att dra ihop ett vårrus-lag på jobbet och starta en fb-grupp har varit ett socialt genidrag. Jag har lärt känna flera jobbarkompisar under våren, och exempelvis hon jag ska hem till idag hade jag knappt växlat ett ord med före det här. Jättekul tycker jag!!

Noterar med glädje att skattepengarna trillat in, ska nog köpa både pund och euro för dem i helgen!

tisdag 5 juni 2012

Väntan

Ligger i soffan och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag kan hänga tvätten och sen gå och lägga mig. Är nyduschad och rätt mör eftersom kvällens ledord var "långt och långsamt". Det resulterade i 11.2 km på 1:55. Det var en underbar kväll, koltrastar och syrendoft.

måndag 4 juni 2012

Tröttma

Fullmåne på gång och jag sov inte många knop i natt. Också en kombination av kryp i benen, ovana ljud (Hanna sover ju i extrasäng hos oss nu) och ett evigt ältande av allt jag inte får glömma bort att komma ihåg på jobbet. Tror ni mig om jag säger att Moses och uttåget ur Egypten upptog en stor del av mina tankar i natt? Sånt som händer när man är lärare.
Hanna hämtades av Ellinor efter skolan (stor lycka!!) så jag kunde jobba klart i lugn och ro och fick väldigt mycket gjort. Stressklumpen krympte därmed en aning. I kväll nattar jag både mig och Hanna samtidigt, tror jag.

söndag 3 juni 2012

jaha, mera regn

Dagens mission är att åka till tippen. Två tv-apparater av det tjockare slaget skall återvinnas, samt ett antal tomkartonger, lampor, kläder och osålda loppisvaror. Rensa är dagens ledord.

I går kom storasyster hem från Karlstad för 12 veckors sommarlov. Hennes gamla rum bebos numera av Erik, och att ha en familjemedlem sovandes på soffan hela sommaren är inget alternativ. Nu gällde det att tänka utanför lådan. Lösningen blev att hon får bo i Hannas rum. Hanna får bo på en extrasäng inklämd i vårt rum. Lite Taikon-varning, men helt klart okej. Hanna är i alla fall supernöjd ("nästan som på hotellet i Grekland!"), och Ellinor med tror jag.

Måste jobba lite idag med, har lite (hm) omdömen som ska skrivas innan fredag så det är bara att kavla upp ärmarna. På jobbet har jag inte tid, måste packa ihop mitt klassrum, det måste vara tomt när skolan slutar för sen hinner jag inte. Ni vet, London och allt sånt :) Studiebesök på fyra skolor samt föreläsning på Apples huvudkontor. Såna saker.

lördag 2 juni 2012

Present

Ibland får man köpa en present till sig själv. Rosa armband från Icon, köpt på Gutsy i Stinsen. Det vita är gammalt, Littmarck, och det blåa har jag fått av en granne. Somrigt och fint!

Juni

Dag två på sommarmånaden juni, och det har inte slutat regna än. Kallt och blåsigt. Idag går Sthlm Marathon av stapeln, och Masse får lite omväxling mot det traditionsenliga värmeböljan han brukar springa i. Minns första året, då låg temperaturen på 32 grader eller så. Hu.

I dag skulle vi egentligen ha åkt på familjedag med SAAB i Linköping, men tanken på att stå på ett flygfält och titta på flygplan i det här vädret - nä, vi stannar hemma. Just nu soffmys med "Kalle och chokladfabriken". Sen blir det nog Stinsen och lite shopping.