onsdag 31 oktober 2012

Sista oktober

I morgon börjar november. Jag har ett komplicerat förhållande till november - i värsta fall kan det vara en 30 dagar lång höstruskparad med extra allt - regn, mörker, regn, dimma och ännu mer mörker. I bästa fall kan det vara... tja, nedräkningen inför julen börjar ju, och hellre snö och kallt än regn och gegga.

I dag har vi varit i Kista och sett nya Tingeling-filmen. Den var bra, Hanna gav den 5 tummar upp. Jag sov bara en liten stund i början, även det ett gott betyg för en barnfilm. Sen åkte vi hem och gjorde oss en pumpalykta.

tisdag 30 oktober 2012

Hagaparken




Eftersom vi ju (nästan) besökte Vickan och Danne passade det ju bra med en Estellebakelse i Fjärilshusets café!

Höstlov

Äntligen har vi höstlov, Hanna och jag. Några dagars paus från skola och jobb. Det behöver vi.
I planerna ingår ett besök på Fjärilshuset i Hagaparken och att se nya Tingeling-filmen. På fredag (och kanske torsdag) är även Sven ledig, även han är sliten och behöver lite semester.

tisdag 23 oktober 2012

Roslagsleden

I lördags var det dags för oss i vårt "team" på jobbet att gå en sträcka av Roslagsleden. Sammanlagt gick vi drygt 20 km, och det hällregnade hela tiden... I skogen var det blött och lerigt, och det tog sin tid kan man säga - sammanlagt 7 timmar från start till mål. Det var trötta men nöjda tjejer som till sist kunde skåla i varsin piccolo-champagne vid sista stoppet några km från mål!

 Gegga...

 Första fikastoppet, vindskyddet i Örsta.
(Vid lunchstoppet fanns inget vindskydd, och då regnade det rejält...)

Snart i mål - trötta, blöta, nöjda!

torsdag 18 oktober 2012

Vabb

Hanna är en väldigt frisk unge, oftast. Men nu har även hon trillat dit och drabbats av feber, snuva och halsont. Därför är vi hemma idag och hänger i soffan. Första filmen för dagen är "Hitta Nemo", underbar film!
Bra grej med att vabba (om barnet förstås inte är alltför sjukt eller så) är att man hinner fixa lite här hemma. Tvättmaskinen kommer att gå varm idag, mycket välbehövligt, och kanske kan vi baka lite bröd i eftermiddag om Hanna orkar (eller så bakar jag medan hon stannar i soffan).
Måste erkänna att det är rätt skönt med en liten paus från jobbet.... det har varit en väldigt jobbig höst med massor av jobb och jobbiga jobbtankar. Om bara en dryg vecka är det höstlov och jag kommer att vara ledig fyra välförtjänta dagar, jobbar bara måndag. Ska bli så skönt.

tisdag 16 oktober 2012

Mer shopping

Var i Göteborg häromhelgen för en underbar husmorssemester med bästa vännen Anna. Shoppade denna fina höst-vår-jacka av det göteborgska märket Elvine. Älskar den!

Kan Jang

heter min nya bästa vän. Vi umgås tätt dessa dagar i ett försök att hålla min gryende förkylning stången. På lördag ska jag ut på en längre vandring längs Roslagsleden med några av mina käraste kollegor, och det v i l l  jag i n t e missa!


Ovan ser ni mitt senaste nyinköp. Ett par rejäla hiking-kängor med Gore-tex och allt. Att användas på lördag under tvåmilavandringen. Ska ha dem till jobbet i morgon för att gå in dem lite. Dessa raringar komemr jag att vårda ömt under många år framöver. Hade ett par andra Salomonkängor som jag slet ut, älskade dem.... 

Nu är det nog dags för nästa Kan Jang-shot och en Berocca. INTE BLI SJUK!

tisdag 9 oktober 2012

Här är jag

Jamen hoppsan sicket drag det var här då!
Som vanligt under intensiva jobbperioder får annat stå tillbaka, och just datorn är en sån sak. Orka skriva på fritiden, liksom.
Och inte ser det ut att lätta. Just som utvecklingssamtalen är avverkade landade ett nytt uppdrag i mitt knä, som nätverksgruppledare. Börjar med utbildning vid fem tillfällen 14-17. Vad snällt att de lägger det på eftermiddagarna så att vi inte missar någon undervisningstid. Hmm. Kanske dumt att tacka ja, men vi befinner oss i lönesättningstider. Say no more.

Nu ska jag laga mat. Nåt med köttfärs. Noll inspiration.