tisdag 15 juli 2014

Tisdag, säger dom.

Vad vet jag. Veckovill på ett skönt sätt.

Hemma efter några dagar i Kopparberg hos svärmor och resten av klanen. Roliga dagar med loppisbesök, glassfika, god mat och många glada skratt!

Idag skjutsar vi iväg Lucas till sin mor för vidare befordran Barcelona. Själva påbörjar vi Operation Grekland, dags att börja tvätta allt som ska med. I morgon blir det lite inför-resan-shopping som solskydd, ny baddräkt till Hanna och lite annat. Huset behöver också röjas, gräset ska klippas, måste klippa ner humlen som ser gräslig ut, hamsterburen ska städas. Vattna blommorna hos grannen, besöka biblioteket. Handla mat till hemmavarande sonen. Dags att dricka upp kaffet och kavla upp ärmarna alltså!

lördag 5 juli 2014

Lista

Idag har jag:

  • Njutit av en varm och solig dag
  • Försökt flirta med min gudson, 1,5 år. Gick sådär.
  • Bakat äppelpaj och gjort egen vaniljsås.
  • Ätit middag på Jensens i Kista.
  • Sett Draktämjaren 2.
  • Nattat nyduschad dotter med lite högläsning ur Harry Potter.

torsdag 3 juli 2014

Semesterkoma - snart över, hoppas vi.

I morgon jobbar Sven sin sista dag innan semestern. Det ska bli skönt att ha honom hemma. Jag och Hanna har fallit in i nån sorts koma där vi knappt kan ta oss för något annat än hänga i soffan, titta på film och spela dataspel (Hanna). I dag skärpte jag mig och tvättade en tvätt, plus att vi tog en tur i regnet till biblan och Ica.

Till mitt försvar hävdar jag att vädret inte direkt har lockat till uteaktiviteter, men hallå? Det är väl ingen anledning att växa fast i soffan?

Ja, ni hör ju att det bara kan bli bättre när även den käre maken blir ledig. Förhoppningsvis.

Kul sak att göra tillsammans med sin hästgalna dotter, om man har någon

Rida islandshäst!! Så sjukt kul!

Trots tveksamt väder (regn i början, vilket ledde till mycket väta och gegga i skogen) hade vi en toppendag. Hanna fick rida lilla fina Katla, och jag fick den mycket större Gustur. Vi red tillsammans med fyra andra mer eller mindre nybörjare (en kille hade enligt egen utsago aldrig varit i närheten av en häst tidigare), rakt ut i skogen. Många härliga galoppsträckor, men även islandshästen egen gångart tölt, mycket mjukare än trav. I nästan två timmar var vi ute, och jag kände mot slutet att jag förmodligen inte skulle kunna ta mig ner från hästen på ett vidare snyggt sätt. Inte blev det bättre att att jag slog knäet rakt i en björkstam vilket gjorde galet ont, trodde ärligt att jag krossat knäskålen....

Tillbaka i stallet hasade jag mig av hästen och stapplade sen runt som en stelopererad gamling. Alla leder och muskler värkte, för att inte tala om knäet. Men hästarna skulle skötas förstås, och sen fick vi även leda ut dem i hagen igen, en promenad på nån kilometer eller så. När vi körde hem kunde jag inte lyfta vänsterfoten för att koppla ur, utan fick lyfta benet med handen. Helt slut alltså.

Men kul var det, både Hanna och jag är överens om att det här gör vi snart om igen!