söndag 10 december 2006

en skön helg

Den här helgen har varit jättetrevlig. I fredags eftermiddag storstädade vi hela huset, och på kvällen kom min äldsta och bästa vän Anna på besök. Vi gick i samma klass på mellanstadiet och sen flyttade hon till Västkusten. Nu bor hon i Göteborg och driver ett eget företag. Vi ses ett par gånger per år, och tradition är att hon kommer till Stockholm före jul för lite shopping :) Det blev pizza, rödvin och ostbågar, gott!

På lördagen var den stora shoppingdagen. Hanna och Sven fick stanna hemma medan vi for först till Ulriksdal för fika och lite annat. Sen åkte vi till stan och gick några timmar i affärerna. Hemma igen gjorde jag kycklingsspett som vi åt med Svens supergoda potatisgratäng. Vi började titta på Da Vinci-koden, men när vi alla somnat i soffan gav vi upp och gick och la oss.
Idag åkte Anna rätt tidigt eftersom hon skulle besöka en annan kompis på vägen hem. Vi gav oss ut på promenad för att titta på de nya husen de bygger här i närheten. Vi trodde att vi skulle få komma in i husen, men tji fick vi. Ville man klafsa runt i geggan och titta på tomter fick man, men vi gick hem och gjorde raggmunkar med fläsk och lingon. Sen har jag gjort lite julgodis, och nu softar vi i soffan. Snart blir det lite kvällsmat och sen ska Hanna få bada.
En skön helg med andra ord!

Jag är så glad att Anna fortfarande vill komma hit och trivs hos oss, trots att jag fått familj på senare år. Hanna har aldrig fallit så för ett nytt ansikte, hon ville genast visa alla sina leksaker. Sen hjälpte det nog till att de heter nästan lika: "Nanna!"

Ps: i stan körde alla affärer med Röda Korsets "Runda upp"-kampanj. Ett smart sätt att få folk att lätta på plånboken!

Ps2: undrar vad Christer F gör just nu?

1 kommentar:

Masse sa...

Nytt grepp med spam i kommentarerna i bloggen... Impad...