fredag 15 december 2006

recept


Saffransskorpor
Blir cirka 30 skorpor
Du behöver:
1,5 dl sötmandel
100 g smör
2 pkt saffran à 0,5 g
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Hacka sötmandlarna grovt.
3. Smält smöret och ta av kastrullen från värmen.
4. Rör ner saffran i det varma smöret. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade sötmandlarna.
5. Arbeta ihop till en deg.
6. Rulla ut degen i tre långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen, 10–15 minuter.
7. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar.
8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
9. Rosta skorporna mitt i ugnen tills de får gyllene färg, cirka 10–15 minuter.
10. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de har svalnat. Då blir de extra knapriga och goda!

Inga kommentarer: