söndag 25 februari 2007

skrik och panik

Igår skrev min kollega Jenny om en resa med ambulans med mycket sjukt barn. Idag trodde jag att det var vår tur att besöka akuten. Lucas fick en låda i huvudet med blodvite som följd - det var blod i hela hallen när jag kom upp. Men när vi suttit en stund med en handduk tryckt mot såret slutade det blöda och vi kunde konstatera att han fått ett jack som vi inte tycker behöver sys.

Stackars Lucas blev chockad, han blev väldigt trött och ville mest sova. Dessutom gjorde det ont. Vi kurerade med alvedon och pizza, och nu är han hur pigg som helst - dock med en lätt rödton i luggen. Vi lämnar såret ifred i kväll och tvättar bort blodet i morgon istället.

Det här visar hur lätt olyckan är framme, och självklart funderar man ju på om man verkligen har tillräckliga kunskaper om det händer något riktigt allvarligt. Men det är märkligt hur lugn man blir när det väl gäller!

2 kommentarer:

P sa...

Å vilken tur att det gick bra! Det blöder ju så väldigt mycket från just huvudet oxå så det är ofta svårt att avgöra hur stor skadan är. Och det är riktigt otäckt när man slår sig i huvudet.
Stackars Lucas och er på sportlovet och allt.

Jenny sa...

Fy vad jobbigt. När det blöder så där mycket är det läskigt, speciellt när det är ett jack i huvudet...