söndag 24 juni 2007

Ni minns väl mina potatisplantor? De köptes förgrodda på Plantagen och skulle ge färskpotatis till midsommar. Jovisst... i fredags var det alltså dags för skörd, och som ni kan se här nedan är det ju tur att familjens försörjning inte hänger på den skörden - det skulle bli ett magert år i så fall! Vi fick stödköpa potatis - men god var den!



Bild från pallkragen - rucolan fick jag ta bort, nån hade ätit av den på ett oaptitligt sätt (jordloppor, läste jag). Längst fram i bild ser ni pumporna, ska bli spännande att se vad det blir av det... morötterna för en inklämd tillvaro mellan romansallden och huvudsalladen. Smultrona längst bort blommar för fullt, och sockerärtorna längst bak har knoppar.

Det är djupt tillfredsställande att kunna gå ut och hämta egen sallad, gräslök till sillen, dill till potatisen - på min önskelista står en större tomt med mer plats för odlingar! Och ett växthus... (jag är grymt avundsjuk på Björn och Annika, deras växthus ska jag fotografera nästa gång jag är där så får ni se vad jag menar...)

3 kommentarer:

Masse sa...

mmm... vi fick 3 potatisar. Varav en var grön...

Anonym sa...

då vann nog vi ;)

Anonym sa...

Det kunde man inte tro när dina plantor frös... Det var riktigt oväntat...