lördag 11 augusti 2007

Dagens Skugge

Linda Skugge skriver väldigt bra om lata föräldrar som inte orkar gå ut med sina barn idag på Expressen.se. Läs och betänk! Själv fick jag nästan ont i magen, så väl träffade hennes ord.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men vaddå. Ska man va som en j-a skogsmulle nu eller?? Nä, jag blir lite irri faktiskt. Barn behöver absolut uteaktiviteter men det kanske inte finns tid till att vara ute med sina barn jämt jämt. Jag skulle nog kunna tänka mig att släppa ut E här utanför när hon blir större, men hon är inte ens 2 år så det får vänta. Vi brukar vara ute med henne på förmiddagarna men på em gör vi saker som kanske innebär att vara inne, och då får E snällt hänga med oss dit vi ska. Och är det verkligen ok att släppa ut ungarna hur som helst bara för att man bor i hus?? Jag tycker sättet det är skrivet på är ytterst puckat.
Budskapet går ju fram men jag tror nog att de flesta gör så gott de kan.

Anonym sa...

okej, vad bra att du inte har dåligt samvete då. Det har jag. Kanske inte så mycket för Hannas skull, hon är liten, men mest för de större killarna, framför allt Lucas.
Jag har alltid tänkt att jag vill ge mina barn det jag själv tog för givet när jag växte upp: sova i tält, åka ut på sjön, fiska, vara mycket ute i skogen, sitta vid en lägereld en stjärnklar kväll... allt sånt. Men jag har inte lyckats särskilt bra hittills.
Och jo, jag vill kunna släppa ut ungarna själva. Vi kunde gå ut hur vi ville när jag växte upp, och jag vill bo så att det är möjligt. Men det väljer man själv.

Anonym sa...

Nu har jag ju iofs torpet men inte fan vill ungarna vara ute i skogen för det... De ligger inne och läser serier för det är för mycket "kryp" ute. De går inte ut oprovcerat.

P sa...

Jag tror visst att du har lyckats bra!! Och det är ju det jag menar, alla gör så gott de kan fast att man kanske inte går på svamptur med familjen. Man måste ju oxå se till att allt det vardagliga funkar oxå, det betyder oxå mycket. En annan sak som jag tror spelar in är att samhället är så förändrat. När jag var liten fanns inte så mycket saker och det första programmet på dagens tv-tablå var "Språka på Serbokratiska" kl typ 10.00 sen var det "Titta har ni sett, barnprogram på TV1" kl 18.00 och efter det nyheterna och sen var det inge mer. Nu är det 24-7 på 750 kanaler i 180 och saker, saker, saker och allt tenderar att bli så prylfixerat. Förr fanns det kottar i skogen att leka med och då kunde man bygga kottgubbar å sånt.
Men återigen, jag är säker på att alla gör så gott de kan på sitt sätt och man ska inte ha dåligt samvete.