söndag 13 januari 2008

Bebisabstinens

Överallt ser jag gravida mammor och nyfödda bebisar. På stan, på tv, på nätet. Martina Haag är inne på 13:e dagen över tiden (med barn nr. 4), Minna på sin 5:e.

Min bebis är stor nu, hon sitter i köket alldeles ensam och målar med vattenfärger. Och pratar och sjunger för sig själv. Hon kommer aldrig att få några småsyskon.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte direkt bebisabsinens men jag skulle gärna kunna tänka mig att vara grav igen. Och att få ha ett såntdär litet gosigt knyte i famnen som bara ligger där å myser! Men det räcker bra som det är nu. Ett lite större knyte som har 2-års trots och skriker "JAG KAN SJÄÄÄÄÄLV" alltsom oftast. E kommer nog inte heller att få några småsyskon......

Anonym sa...

klart hon ska! Syskon är det bästa som funna tycker hanna... och du är ju fortfarande ung, ett par tre ungar till ska du väl hinna med?

(obs skrivet med största respekt för att ni kanske tycker något annat!)

Anonym sa...

Jag tycker och tror att det är bra för barn att ha syskon. Jag har ju själv ett som jag aldig i livet skulle kunna leva utan.
Äh, jag vet inte. Jag vill både och...

Jenny sa...

Jag tycker nog tvärt om. Jag tycker det är superskönt när de blir större och kan gå, prata och fixa saker själva. Men visst är de söta när de är små. Men oj vad glad jag är nu när de blivit lite större! Men gravid skulle jag kunna tänka mig att vara igen och även genomgå en förlossning för den senaste gick ju så snabbt så den känner jag mig snuvad på :-)

Ang. syskon så är det klart att det är kul men det finns ju syskon som inte alls kommer överens och som inte ens umgås när de blir lite äldre. Man måste göra som man själv känner.