torsdag 10 januari 2008

tjejer kan!

Nu har tvååringen (okej då, nästan tre) och mamman-med-feber-och-ont-i-kroppen-men-som-jobbat-idag gjort slag i saken och slängt ut granen. Och dammsugit.
Vi hade en kungsgran, de barrar inte utan vissnar istället. Lite dyrare men ack så mycket mer behändiga om man inte gillar att få barr i fötterna. Vår var stendöd nu, alldeles färglös och med slokande grenar. Den hade gjort sitt, helt enkelt.
Nu väntar alla tomtar på nedpackning, de har samlats på ett bord för en sista tomte-parad, men de får nog vänta lite till. Kartongen de ska översomra i är uppe på vinden, och dit upp tänker jag inte gå.
Ånej.
Nån måtta får det vara!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var julgransplundring idag på E:s dagis. De hade sjungit, dansat runt granen å fiskat fiskdamm. Jag har bestämt att till helgen blir det samma sak här(förutom sången, dansen & fiskdammen), tomtarna får snällt lägga sig och vila till nästa gång.

Anonym sa...

det är roligt att få plocka fram julsakerna varje år, men det är nästan lika skönt att bli av med dem... jag slängde ut mina trötta julstjärnor och köpte en gul krysantemum istället. Bara för att. Och i morgon blir det nog en tulipanbukett. Bara för att.