torsdag 1 maj 2008

Härligt!

men hörni vad skönt det är med långhelg! Mer sånt tycker jag.
Igår åkte Hanna och jag till Nyköping för att fira mormor som fyllde år (hurra!). Vi köade från Brommaplan till Södertälje, men sen släppte det - fler än vi som ville bort från storstan, alltså!
Mormor firades av alla tre barn, två svärdöttrar, alla tre barnbarn, en svåger och svägerska men tyvärr inte av svärsonen (Sven) eller någon av de fem bonusbarnbarnen. Vi fick smarrig mat, smarrig kaka och supersmarrigt vin, och sen gick vi och tittade på majbrasan tillsammans. Hanna var i sitt esse, dansade till manskören och älskade fyrverkerierna! Men det var en trött tjej som slocknade i mormors bäddsoffa när vi kom hem...

Idag träffade vi pappa Sven på Plantagen, där vi fikade och köpte diverse plantor och en sån där ful men praktisk dynlåda av plast. Sen åkte vi hem och grävde en rabatt där jag planterade buxbom, astilbe, funkia och vit löjtnantshjärta. Rabatten ligger rätt skuggigt, så då blir det fint med lite vitt som lyser upp! Dessutom köpte vi en humle som ska klättra på vårt (aningens rangliga) plank och en hängpelargon som ska få förgylla vår entré.

I morgon kväll jobbar Sven, så vi ska passa på och köpa resterande trallvirke på förmiddagen så att vårt trädäck äntligen blir klart till helgen!

Inga kommentarer: