måndag 1 september 2008

Hanna har börjat stamma igen.
Vi märkte det lite i våras, men det försvann helt under sommaren. Nu när hon har börjat på dagis igen är det tillbaka, och även dagispersonalen har märkt det.
Sven säger att en av hans söner också stammade när han var liten, och att det var för att få uppmärksamhet. Kanske hänger det ihop med att det är många barn och hög ljudnivå på dagis? Men varför sitter det då i hela helgerna? Och när ska man börja oroa sig på allvar?

2 kommentarer:

P sa...

E stammar oxå periodvis. Jag tror det är när hon har alldeles för mycket att berätta och allt vill ut samtidigt så då vet hon inte vart hon ska börja. Hon kan börja en mening t.ex "Jag jag jag jag jag" osv. Prcis som ett hack i skivan! Hon kommer inte fram till vad hon ska säga.
Det var dock tack å lov ganska längesedan nu!

Anonym sa...

Min son hade också en period när han stammade och jag var jätteorolig, men nu har det gått över. Vi märkte att när han var ledig en längre period, som över jul så försvann stamningen.Men så fort han kom tillbaka till dagis så började det om igen. Så det var nog kanske någonting på dagis som gjorde det. Att det var mycket barn eller att han blev stressad när han skulle prata. Men nu har det gått över helt. Så ta det lugnt och avvakta är mitt råd.