söndag 27 november 2011

Söndag kväll

och en skön helg är snart till ända. I går började jag dagen med att åka och storhandla tidigt, skönt att få det gjort innan alla andra dyker upp. Sen packade vi in fyra barn och en svärson i bilen och åkte till Kapellskär där vi klev ombord på Rosella för en "trevlig skärgårdskryssning med julbord". Mm visst, eller värsta fylleslaget.... vet ni att det finns folk som åker buss från när och fjärran för att åka båt i 4½ timme och supa sig bortom sans och vet - för att sen ta bussen hem igen till Falun eller what ever. Helt obegripligt för mig.

Men maten var god, Hanna fick göra roliga saker i lekhörnan och även om det gungade rätt rejält tidvis så blev ingen sjösjuk. På det hela en rätt okej upplevelse, men inget som kommer att bli tradition precis....

Idag har vi bakat lussekatter, packat upp Hannas julkrubba och varit iväg för att köpa lite nya krukväxter (jag har slängt en massa gamla förvuxna dammiga hemskheter), en ny snöskovel och en jul-en att ha på trappan med lite ljus i. Den lokala kinesen fick stå för matlagningen, och nu har vi adventsfikat med glögg och lussekatter. Adventsvädret bjuder på +10 grader och halv storm, ingen vinter i sikte än alltså.
Vi är lite småsjuka allihop, snoriga och hostiga, så det har varit skönt att ta det lite lugnt. I morgon är det måndag och full fart igen!

Inga kommentarer: