söndag 22 april 2012

Regntunga skyar

Kanske inte regn, men väldigt hög luftfuktighet.... och kallt. Våren dröjer. Men i går blev det lite varmare i luften så vi passade på att gödlsa vår häck och fylla på med jord. Nu är även släpkärran bokad så nästa helg ska vi gräva!

Annars ägnades gårdagen åt att fara norra stor-Stockholm runt för att leta efter en specifik sak till nästa helgs konfirmand. Och sent på kvällen kom jag äntligen ut på en skön promenad - 5 km i lugnt tempo runt ett folktomt Vallentuna med koltrastens sång blandat med Spotify i öronen. Lisa för själen.

Idag jobbar Sven och Hannas kompis har precis kommit hit, så nu leks det för fullt. Jag ska gå upp och göra en storstädning i hennes rum, hon har en rosa fjäderboa som 'ähum' fäller lite, kan man säga.... ser ut som att någon har plockat en rosa höna där inne. Ska också försöka lokalisera lite saknade strumpor som kanske finns i botten på leksakskorgen, bland gosedjuren.

Om några veckor blir det loppis här i området, så nu pågår ett projekt här att samla ihop saker som kan säljas. Hanna har rensat ut leksaker och böcker, nästa sak blir gosedjur. Jag plockar ihop urvuxna kläder och skor, gör mentala listor på saker i förråd och vind som ska bort (paraplyvagn, någon? Trehjuling, liten rosa cykel, sparkcykel. Solstol. Och massa annat.) Nu är högen så stor att jag ska vika ihop en flyttlåda och börja packa ner sakerna i den.

Inga kommentarer: