tisdag 31 januari 2006

suck

tisdag, gråtrist väder, dyrt tandläkarbesök nr. 4 - nu slog tristessen till igen. Gäsp.

måndag 30 januari 2006

måndag efter en höjdarhelg!

Måndag... helgen har varit kanon! I lördags var vi i stan med min bror Masse och hans familj (Görel, Teodor och Adrian) och firade att Teodor fyllde 12. Vi var på Laserdome och sen åt vi på Hard Rock Café. Sen gick vi tillbaka till Laserdome :)


Adrian på Hard Rock Café



Jag åt Chicken Club Sandwich




Hanna med morbror Masse

Lucas fick den största glassen :)

Hanna och Ellinor på HRC


I går var det min tur att fylla år, men den här gången tog vi det lite lugnt med firandet. God mat, gott fika och en ointressant husvisning stod på programmet. Inga gäster, ganska skönt efter de senaste veckornas kalashysteri... Fick en iPod Shuffle av Sven!! Björn var här med blommor innan nån hade vaknat, och av Masse&co fick jag en termos som man även kan ha mat i. Perfekt.
Nu är det som sagt måndag, och Hanna och jag ska åka till Hässelby efter lunch och visa lägenheten för hugade spekulanter. Vi ska också åka till Il Postino och betala vår skuld :)

fredag 27 januari 2006

typiskt

Nu när vi köpt ny spis tänkte jag vara fiffig och spara de gamla plåtarna, för ni vet ju hur det är när man bakar bullar, alltid är det några som inte får plats hur man än tränger ihop dem. Skurade den första gamla plåten mycket noga och tänkte sen torka den i ugnen . Tror ni inte att den var typ en halv centimeter för stor??? Suck. Varför kollar man inte sånt INNAN man sliter med att få den ren?

Jobbar förresten på ett hemligt projekt som bland annat krävde ett telefonsamtal med Nyköpings kommun.... mer om det senare!

Nu är det bara ett par timmar kvar tills man och barn kommer hem, och det är med tillfredsställelse jag kan säga att huset är i ordning - så skönt att känna att nu är det bra, nu är det snyggt överallt. Tyvärr kanske det inte varar så länge, men ändå!

apropå hus...

Vi säger att vi inte ska flytta och att vi bor bra här (och det gör vi!) men vi kanske borde gå och prata med banken så att vi vet vad vi kan bjuda om vi nu plötsligt stöter på drömkåken?? Hmmmm.... Tål att tänkas på!

intressant

det här huset verkar intressant, tycker vi. Visning nästa söndag! Fult på utsida, men vi vet ju alla att skönheten kommer inifrån :)

Lista

Mycket att göra idag:

* tvätta -klart
* sortera och lägga in ren tvätt -klart
* dammsuga -klart
* göra rent plåtar från gamla spisen -klart
* ringa Nyköpings kommun -klart
* städa i hallen
* slänga massa skräp
* flytta en soffa
* ge Hanna ett bad
* färga håret
* köpa frimärken och posta brev
* fixa parkering för Eriks cykel
* kolla tågtider inför i morgon -klart

... å en massa annat!

Men först: frukost.

Tillägg till listan:

* betala räkningar

... så tråkigt att man gärna förtränger det, men dock nödvändigt...

Grattis farmor!


Idag fyller barnens farmor Gullan år! Vi skickar många grattiskramar till Kopparberg och hoppas att vi snart får träffas!

torsdag 26 januari 2006

Dagens ros


Ibland bli man glad! Åkte förbi Il Postino på Spångavägen på väg hem från Hässelby för att köpa deras underbara avokadosallad åt mig och Sven. Inte tänkte jag på att de inte tar kort! Den snälla killen bakom kassan lät mig få kredit till på måndag (120:-) när han hörde att jag hade en sovande bebis i bilen. Otroligt snällt!! Och ja, salladen var god.

På vägen dit körde jag utan att tänka mig för förbi trädet där jag plockat upp Åke tusentals gånger. Aj aj aj.

torsdag

Uppe i grisottan (8.00) för att åka till Hässelby. De kommer och ska besikta min lägenhet där, har sagt upp den nu. Problemet är bara att Lurpan är så svårväckt, hon vill inte vakna, grymtar bara lite och sover vidare. Så söt!!! Men vi tar det lugnt, vi har lite tid på oss. Ser ut att bli en fin dag, klarblå himmel och -5 ute. Ikväll blir det expedition storhandling, barnen kommer i morgon.

onsdag 25 januari 2006

Ny spis!!


Några detaljstudier från den gamla spisen och fläkten, bara för att ni ska förstå hur nödvändigt det här bytet var, och hur glada vi är! Se bara så Hanna strålar :)


hmmm


Skärpning var det - yeah right! se här vad jag åt till lunch: en halv pizza och coca cola... middagen blev inte mycket nyttigare, äppelpaj med vaniljglass. Men gott var det. Utan spis får man improvisera ;)

mardröm

Sven vaknade i morse med visioner om att vi skulle hitta ett helt spindelbo när vi tar bort den gamla fläkten. Hoppas inte.

aaaagghhhhh!!!

Begick just det stora misstaget att ställa mig på vågen.... vet att byxorna blivit lite trånga i midjan på sistone, men tre kilo!!! Inte bra.... nu blir det skärpning! =(

tisdag 24 januari 2006

vällingby

Apropå Vällingby, där var det rörigare än nånsin... men det blir nog fint när det är klart! Vi blev intervjuade av en journalist om vad vi tycker om Vällingby - som tur var var hon bara studerande och visste inte om hon skulle kunna sälja artikeln till nån tidning :) Roligt var att det fanns en skridskobana mitt på torget!
The isprinsessa goes shopping, liksom!

a good day

Det har varit en bra dag idag. Hanna och jag åkte till Vällingby och bjöd Pia och lilla Ebba på födelsedagsfika (Pia har fyllt 30, grattis! Pinsamt nog trodde jag att hon inte fyller förrän på torsdag, men hon fyllde i fredags :/). Trevligt! Ebba har blivit så stor, snart 4 månader och söt!! Dessutom passade vi på att shoppa kalsonger och strumpor till storebröderna.
Hemma igen blev jag lite flitig - tvätt, sortering av ren tvätt, lite sånt. Skönt att avverka lite.
På lördag ska vi fira Hannas kusin Teodor som fyller tolv med laserdome och hamburgare inne i stan. Det ser vi fram emot! Våra barn kommer att bli glada :)
I morgon kommer vår nya spis! När vi drog ut den gamla hittade vi ett gigantiskt spindellik.... som tur var bara en och som tur var stendöd. Brrrr...

måndag 23 januari 2006

tröst-fika


Med lite hjälp av en stor mumsig latte och några bullar blev allt bra igen. Och ja, jag åt alla fyra bullarna själv. Hanna fick bara smaka lite.

bonjour tristesse


Vi har tråkigt. Inget att göra utom trista saker som städ och tvätt, kallt ute, magsjuk bäbis = ingen vill träffa oss, inget kul att se på tv, bara tråkigt tråkigt tråkigt. Hanna roar sig hyfsat med storebrors lego, som jag vet är farligt för henne men hon stoppar ju aldrig nåt i munnen, och jag bara slösurfar och längtar efter Sven. Suck. Januari är en trist månad inser jag nu. Dessutom blev bilden suddig.

=)

must make list.

söndag 22 januari 2006

yähäy!



Nu har vi storhandlat! Ny spis och ny fläkt, och alltihop levereras på onsdag!! dessutom tar de då med sig den gamla spisen, skönt att slippa baxa iväg den till tippen...

Någon visning blev det däremot inte, lill-lurpan sov så gott så vi hade inte hjärta att väcka henne... som sagt, vi var egentligen inte intresserade av de husen :)

Nu har vi ätit god söndag-middag: potatisgratäng och stekt biff. Vi får se vad magen säger om den chocken.

soligt men kallt...


Natten belv otippat lugn, faktiskt. Inget kräk alls, vi sov som stockar alla tre och har till och med ätit lite frukost nu! Idag tar vi det lugnt, men funderar på ett par visningar - inget som egentligen är intressant för oss, svårt att hitta billiga hus som är tillräckligt stora för en fyra-barnsfamilj, men roligt ändå att få titta på lite olika objekt. Man lär sig vad man vill ha och vad man inte vill ha!
Kanske, kanske åker vi till Arninge och handlar ny spis och fläkt också. Nu har lampan i fläkten lagt av (ugnslampan dog för länge sen), och det tar jag som ett Tecken :D Gud vill att jag ska ha en ny spis, helt enkelt!!

lördag 21 januari 2006

filmtips

en bra sak idag var iaf filmen som sven hyrde när han var och köpte yoghurt och glass till oss sjuklingar: Världarnas krig. Ibland tycker jag att Sven är lite lik Tom Cruise. Han skrattade när jag sa det och trodde att jag drev med honom. Ärligt! I vissa vinklar!

ååå så kul - NOT!

Vår mysiga helg började bra igår, med restaurangbesök, men sen dess har det gått utför - vinterkräksjukan slog sina klor i oss i går kväll. Lagom kul. I dag harHanna och jag mest sovit på soffan, men nu i kväll började hon kräkas igen. Jippi. Jag har känt mig bakis hela dagen, med den skillnaden att om man druckit vet man att det går över - nu lär väl allt börja om. Nu ska jag bädda vår säng med skyddsplast och handdukar, sen ska vi nog gå och lägga oss. Ynk!

fredag 20 januari 2006

Snöig fredag

Fredag igen, bonusbarnen har åkt, och vi ska äntligen få en ledig helg tillsammans för första gången sen långt före jul, känns det som... missförstå mig inte, det är roligt att ha dem här men ibland behöver man få rå om varann utan barn också. Lill-lurpan är ju här förstås, men i alla fall! I kväll ska vi för en gångs skull äta hos den lokala kinesen, annars brukar vi mest hämta och äta hemma, ska bli kul! Hanna diggar deras akvarium...
Funderar på en sväng till Täbban efter lunch, vill köpa nya jeans till Hanna och lite annat. Vi får se, just nu tok-snöar det!
I går kväll drog vi iväg med bilen full med barn för att tvätta bilen - den var röd! Det hade jag nästan glömt... Känns bra att ha en hyfsat ren bil! På dan var Hanna och jag vid Universitetet för att köpa kurslitteratur till Sven (han ska läsa 10 p. företagsekonomi), och passade på att insupa lite student-atmosfär - dvs vi satt i A-huset och delade på en banan och tittade på folk! Skulle gärna plugga igen nån gång....
Dagens bild: stolt nybliven fyra-barnsfar! Bilden är tagen på patienthoellet på Danderyd

torsdag 19 januari 2006

"tisse"


idag har hanna och jag googlat lite på katter, hon älskar dem! Vi hittade några fina bilder som vi har sparat i en särskild mapp, så att vi kan titta på dem ibland...

chefen

chefen w

Igår ringde självaste chefen W och frågade om han kunde räkna med mig från vecka 10. Jepp, det kan du sa jag. Då sa han att han tänkte placera mig i en förskoleklass om det gick bra. Jepp det gör det sa jag. Yähäy!!!! Hoppas det betyder att han tänker ge mig en etta till hösten! Roligt roligt!

Dagens uppdrag 1: tvätta
Dagens uppdrag 2: hämta Svens kurslitteratur på Universitetet.

Bäst att börja med frukost, magen knorrar!

onsdag 18 januari 2006

kul test

har du fördomar? kolla här!

tulpantider


Jag älskar tulpaner, och så här i januari kan man verkligen frossa! Härligt! Fyller man år så här års så brukar det kunna bli en och annan bukett (blommorna på bilden är från Eriks födelsedag).

Idag ska vi få besök av Hannas kompis Louise och hennes mamma Jenny. Det var länge sen de träffades, och det ska bli kul för Hanna att få leka med en jämnårig - ska bara klippa hennes naglar först :D

tisdag 17 januari 2006

vinnarbild


Känner att jag måste visa en bild på den mycket självbelåtne vinnaren i gårdagens monopol-match...

Idag ska jag och Hanna hälsa på mitt jobb, tror jag. Måste ut och röra lite på mig, det har blivit lite väl mycket soffsittande och tv-tittande.... Ska nog passa på att shoppa nåt också, måste passa på när man faktiskt inte lever på svältgränsen för en gångs skull! Strumpor till barnen eller nåt annat kul kanske? :D

måndag 16 januari 2006

måndag


idag fyller Erik 12 år, men han blev firad redan igår, fika-kalas för nära och kära! Tårtan gjorde han själv (med bara lite hjälp), idag var det så här mycket kvar!


Idag är båda pojkarna hemma pga diverse krämpor, så vi har spelat Monopol hela dagen. För mig tog spelet slut när jag först hamnade på Norrmalmstorg där Lucas byggt tre hus: 28.000 kronor, och sen i nästa varv kom dit igen - den här gången hade ungen hunnit bygga hotell: 40.00 kronor.... game over!




Annat kul idag var besök hos tandhygienisten som tog bort tandsten på ett synnerligen blodigt och otrevligt sätt...

lördag 14 januari 2006

lördag



idag har den blivande 12-åringen (på måndag) fått sin födelsedagspresent: en hett efterlängtad bmx-cykel! Den snyggaste han nånsin sett.... på bilden är den precis upptagen ur sin kartong, återkommer med bilder på den in action!
Idag har vi varit och storhandlat, lagat supergod mat (potatisgratäng med citronmarinerad grillad kyckling) och bakat bullar. Dessutom var vi inne på el-giganten och hittade både spis och fläkt till rätt pris, så nu ska det bli business av! Vi åker dit i veckan och slår till. I morgon blir det fika-kalas för födelsedagsbarnet och dessutom ska vi gå och titta på ett fint hus :D

torsdag 12 januari 2006

från virtanens blogg

Följande har jag snott rakt av från fredrik virtanens blogg!

Svårt att byta kurs

Min vän Stefan mailade detta, från en reklamfilm. Otroligt roligt! Speciellt OM det nu är sant. Men det är antagligen en skröna. Fast vem vet.

Actual Radio Conversation:
This was a conversation between a US naval ship and Canadian authorities off the coast of Newfoundland in late 1995.
Canadians: Please divert your course 15 degrees to the south to avoid a collision.
Americans: Recommend you divert your course 15 degrees to the north to avoid a collision.

Canadians: Negative. You will have to divert your course 15 degrees to the south to avoid a collision.
Americans: This is the captain of a US Navy ship. I say again, divert YOUR course.
Canadians: No, I say again, you divert YOUR course.
Americans: This is the Aircraft Carrier US LINCOLN, the second largest ship in the United States Atlantic Fleet. We are accompanied with three Destroyers, three Cruisers and numerous support vessels. I DEMAND that you change your course 15 degrees north. I say again, that's one-five degrees north, or counter-measures will be undertaken to ensure the safety of this ship.
Canadians: This is a lighthouse. Your call.


hoppla!

Idag får jag nästan vårkänslor! Sol, plusgrader... härligt! Synd bara att man vet att det blir bakslag, vi är ju bara i början av januari än :(
Idag har jag en diger att-göra-lista: baka bröd (degen jäser just nu), tvätta (första maskinen på gång), byta lakan i alla sängar, ringa viktiga men tråkiga samtal (usch) ta bort alla julsaker å massa annat.
I morgon kommer Hannas mormor och morfar förbi, på väg till Arlanda och Thailand, kul! Vi smider planer på hur vi ska kunna smuggla ner oss själva i deras bagage...
Det blev förresten ingen pizza igår, men väl kinamat! Jag åt mitt vanliga, kyckling med cashewnötter, och Sven åt jätteräkor i tokstark vitlökssås - gissa om det har osat i sovrummet i natt?? Det värsta är att han har lämnat lite till lunch idag, så det blir favorit i repris :/ Stackars hans kollegor...

onsdag 11 januari 2006

duktig flicka

Hanna klarade ju 10-månaderskontrollen galant, det gör nog alla barn... hon fick plocka saker med pincettgrepp, visa att hon kan banka två klossar mot varandra, visa att hon kan resa sig mot en stol. Sen fick jag berätta hur hon tar sig runt hemma, vilka ord hon kan (mamma, pappa, titta, tomte och kisse - om man har livlig fantasi), hur många tänder hon har (7) och lite sånt. Sen blev hon mätt och vägd också, och som vanligt ligger hon en kanal under normalvikten - men hon verkar följa sin egen kurva, så det är väl bra... även om jag gärna hade sett att hon blev lite kralligare... nu har hon ju fått vara frisk, men vad händer om hon blir sjuk? Vad ska hon ta av då? Nåja, ska inte oroa mig...

Hjälp vad jag är sugen på pizza nu! Hoppas Sven också är det när han kommer hem. *hungrig*

debut!

Igår begick vi trängselskattdebut, utan att egentligen veta om det - vi skulle till Universitetet och köpa kurslitteratur, och vips så åkte vi under den dära betalstationen! Trodde den skulle stå närmare stan, men icke... 2x15 kronor ska vi betala. Jaha ja.

Idag är det grått å trist, och kompisen Louise är sjuk, så vi går till bvc istället för 10-månaders-motorik-kontroll. Ska bara träna lite på party-trixen först.

tisdag 10 januari 2006

tomt!




Nu är det tomt i huset... bonusbarnen åkte till sin mor i går kväll, så nu är vi den lilla familjen igen - fram till fredag kväll, när de ramlar in igen allihop! Det är blandade känslor, skönt med lite lugn och ro, men samtidigt saknar vi dom.... Hanna kommer nog att bli glad när de dyker upp igen, hon älskar sina stora syskon!

fix

nu har jag ändrat arkivet så det visar inläggen månadsvis - tror det kan bli lättare att bläddra bakåt då! Jag menar, om man mot förmodan vill läsa nåt igen.... :D

reflektion

När Hanna föddes tillbringade jag drygt två dygn på Danderyds sjukhus. Vi hade hur mycket människor som helst till vårt förfogande, och all tänkbar expertis stod standby om något skulle gå snett. Jag fick mat och all omvårdnad jag behövde. För det betalade jag 160 kronor.

Igår var jag hos tandläkaren. Jag lagade ett litet hål, en sönderbiten lagning och en liten flisa som trillat bort. Det tog en knapp timme och det var två personer inblandade. För det betalade jag 2055 kronor.

Hmmmm...... inte konstigt att tandvården har blivit en klassfråga!

måndag 9 januari 2006

haha

kolla här vilken kändis du passar bäst med! jag fick samuel L jackson... hahaha

vill ha!


Snart fyller jag år och om nån får lust att köpa en present så är det här ett tips - otroligt cool! Tyvärr tror jag inte att den funkar till min telefon, som man inte ens kan få tag i ett headset till... men ändå! Snacka om att tekniken går framåt :D

söndag 8 januari 2006

familjebild


våra kreativa barn har idag snickrat ihop en familjebild ;) roligt va!

slappt...

söndag morgon och vi sov länge som vanligt... i morgon börjar skola och jobb igen, iaf för dotter och man - pojkarna har studiedag - så nu måste vi väl vrida tillbaka dygnet så gott det går. Idag ska vi tvätta och städa lite, hinna med en promenad (vill titta på ett hus i närheten) och barnen ska packa för att åka till sin mor i morgon. Ganska skönt faktiskt att lovet är slut, det blir mycket marktjänst när alla är hemma samtidigt så länge! Känns som jag bara lagat mat, diskat och tvättat den senaste veckan - men det har varit roligt att ha alla hemma också!
I morgn blir det dyrt besök hos tandläkaren (ska laga tanden jag bet sönder när hanna föddes), och på onsdag ska vi träffa jenny och louise! kul för tjejerna att få leka lite...

fredag 6 januari 2006

vinterdag



På väg till sjön
Så här trött blev Lucas av att åka skridskor...

jullovet rullar vidare och idag tog vi oss ända ner till Vallentunasjön! Erik åkte runt hela sjön, mååånga kilometer, medan Sven och Lucas tog det lugnare - mycket lugnare :) Men jag ska inte säga nåt, mina griller ligger kvar i sin påse i skåpet i tvättstugan - måste se till att få dem slipade!
Sen gick vi hem och åt våfflor...

onsdag 4 januari 2006

länge sen...


har inte bloggat på ett par dagar, framför allt pga att datorn varit upptagen av jullovslediga barn... dessutom har jag inget speciellt att meddela omvärlden, mer än att jag vann i monopol igår :D idag lämnade jag dock wo.

var på trevlig fest på nyår, se bild från tolvslaget! själv stannade jag inne hos den sovande lurpan och fick se raketerna från fönstret.

mer en annan dag