söndag 30 mars 2008

Mer recept

Kreolsk gryta

Fläskfilé, lagom mycket
Starka korvar, typ chorizo, lagom många
Röd paprika, strimlad
Smörgåsgurka, hackad, lagom mycket
Syltlök, hackad, lagom mycket
Matlagningsgrädde, lagom mycket

Skiva korven och bryn den i en gryta. Ta upp dem och bryn fläskfilén (i centimetertjocka skivor) i fettet efter korven. Salta och peppra. Lägg i korven igen, tillsammans med paprikan. Strö över några matskedar mjöl och rör om. Häll på grädden, låt koka upp. Rör om så att mjölet löser sig och reder sig i grädden. (Man kan tillsätta lite vatten och en slurk buljong också om man vill ha mer vätska). Tillsätt smörgåsgurka och syltlök efter behag. I orginalreceptet även svarta oliver men det väljer jag att bortse ifrån.
Låt allt koka nån kvart eller så.
Servera med ris.

Mycket gott!

1 kommentar:

Jenny sa...

Nu vet jag vad vi ska äta på fredag! Tack!