söndag 30 mars 2008

Middagstips för lata

Shepheard's pie

Fräs 500 g köttfärs. Krydda efter behag.
Rör i en förpackning Kelda Smooth Mushroom-sås, låt koka en stund.
Häll köttfärsröran i en ugnsfast form.

Gör en sats pulvermos av valfritt märke
(alternativ för icke-lata: gör egen mos, ca 4 portioner)
Rör i ett ägg.

Bred moset över köttfärsröran. Pudra ev. över lite paprikapulver.

In i ugnen (225 grader) en stund tills moset fått färg.

Ät med en god sallad!

4 kommentarer:

P sa...

Å! Fåraherdens är ju så gott! Tack för tipset, det har legat i glömska ett tag!

Anonym sa...

jepp, å det här är en variant - annars brukar jag göra vanlig köttfärssås. Men det var verkligen jättegott med svampsåsen!

Jenny sa...

Det där ska jag göra i veckan. Verkar super! Fler tips? Kan du skriva varje dag vad ni äter så kan vi göra samma mat? Har så dålig fantasi :)

Anonym sa...

haha, visst... men nu kommer en vecka när Hanna och jag äter själva varje kväll, då brukar det inte bli så spännande...
Borde lämna receptet på den kreolska grytan, vi åt den i fredags, den är grymt god!