måndag 5 januari 2009

22

Hos "vår" husläkarmottagning har de lättakut varje dag mellan 10-11. Dit kan man komma för lättare akuta besvär som tex svinkoppor. Från 9.30 är man välkommen att hämta en kölapp.

Idag kom vi dit 9.29 och vi fick nr. 22. Hela väntrummet var fullt med hostande snörvlande kraxande människor. Vi tog en titt, lämnade tillbaka kölappen och åkte hem igen. No way att jag sitter där i X antal timmar och drar på mig gud vet vilka basselusker!

Till saken hör att vi faktiskt tvekade om vi verkligen behövde åka i morse. Det har blivit en stor förbättring sen i går, och den nya koppan har helt försvunnit. Vi fortsätter med Fucidinsalvan, och har det inte blivit bättre på onsdag får Sven göra ett nytt försök då.

Men ja visst ja! Jag ringde ju vår husläkare i morse klockan 7, och hon ska förhoppningsvis ringa tillbaka - klockan tre i eftermiddag.... nåja, vi får väl höra vad hon tycker. Med lite tur kanske vi kan få en tid på onsdag (att få en idag känns som att hoppas för mycket) och slipper köa med en massa sjuklingar.

Som sagt, tack och lov att det är grisvecka så att vi slipper bekymra oss för vabb!

Update 16.30: nej, läkaren ringde aldrig. "Tillgänglighet" är ett av deras ledord, ska vi minnas här. Maj äs!

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till med det där då. Aldrig kul att sitta på vårdcentral och akut och vänta i timslånga köer. Man blir liksom definitivt sjukare av det.