lördag 6 november 2010

Domino

Vårt gigantiska inredningsdomino går vidare. Häng med nu:

När vi köpte nya skåp till hallen ville vi flytta upp det gamla skåpet som stod där innan (min barndoms leksaksskåp = högt affektionsvärde) till övre hallen. Men där står killarnas byrå, en hög Malm. Om den ska kunna flyttas in i deras rum vill vi byta ut deras gamla skrangliga lagerhylla (riktigt kass med en hylla utan kanter, aldrig mer) och ställa upp en av våra 80-cm Billy istället. De gamla Billyhyllorna i blandade bredder vill vi ersätta med nya som bara är 40 cm - vi får plats med 9 st så är väggen heltäckt, och med överhyllor kommer de att gå från golv till tak. Vår budget-plan var att köpa en eller två hyllor i taget och byta ut de gamla efter hand, och en har vi redan köpt (egentligen skulle den stå i Hannas rum, men den blev för smal, så vi tog en gammal 60-hylla istället).

Eftersom jag är väldigt angelägen om att kunna bära upp det gamla vita skåpet så behövde vi åka och köpa minst två 40-hyllor, och det gjorde vi idag, fast vi slog till på tre stycken. Så nu är nästan halva vår fina bokhyllevägg klar, och nu vet vi att vi tänkt rätt - det blir sjuuukt snyggt med bara 40-hyllor!! Halva väggen är alltså glimrande snygg, och den andra halvan (som består av en 60- och en gammal antik 90-hylla) ser ut som hejkon bejkon. Jag tror att vi nog kommer att köpa de där sista hyllorna ganska snart....

Med de nya hyllorna på plats kunde vi packa upp böcker som stått i exil i en pappkasse och i ett annat skåp, och det medför att vi nu kan slänga det skåpet på tippen (gamla köksöverskåp som jag köpte på Blocket för att ha under trappen, men vi ångrade oss). Vi kommer också att kasta resterande Billy om ingen annan vill ha dem - vi har som sagt en 60- och en 90-cm höga plus en 80-cm låg hylla. Hör av dig om du vill ha dem, annars åker de på tippen.

Nu pustar vi i soffan och sen när vi ätit ska jag nog försöka få in Malmen i killarns rum så att det gamla skåpet kan få flytta upp. Vad nästa steg blir vet jag inte just nu, för man törs väl inte tro att vi börjar bli klara???

1 kommentar:

p sa...

Hehe! Vilken kaos för bara en enda möbel!! Men ibland är det så och man undrar just hur en så liten sak kan orsaka sånna enorma följder.... Jobba på!