fredag 3 juni 2011

Fem år

Vi firar femårig bröllopsdag i år, och det ska ju firas ordentligt - eller hur?? Vi lämnade Hanna hos mormor och morfar i går och for till pittoreska Mariefred. Där checkade vi in på Gripsholms Värdshus, med anor från 1609. Vädret var med oss, solen sken och eftermiddagen tillbringades på uteserveringen. Iskall rosé och sol, kan det bli bättre?


På kvällen åt vi en fantastisk tre-rätters middag i värdshusets matsal, och vi blev galet mätta.... och lite smålulliga :) För att smälta maten tog vi en promenad till slottet, som förstås var stängt. Det var bara vi och svalorna där. Magiskt..


I morse åt vi en god hotellfrukost, och sen checkade vi ut. Det var en underbar morgon, solen sken över en spegelblank Mälaren, och vi satt på en bänk vid vattnet och bara njöt.


Framåt lunchtid kom Hanna dit med mormor och morfar, och vi åt lunch på Gripsholms slottspaviljong. Därefter undersökte vi slottet lite närmare (dock utan att gå in i det), och Hanna tog en ridtur på Suggan och Galten, två kanoner som togs som krigsbyte i slutet av 1500- och början av 1600-talet.

Tillbaka till värdshuset för toabesök och hämta bilen - och en gungtur i deras sköna Fat Boy-hängmatta!

Sen körde vi hemåt igen, efter ett fantastiskt dygn med massor av avkoppling, god mat och vila. Jag rekommenderar verkligen gripsholms värdshus för alla som vill fly vardagen en stund - och jag lovar att alla som komemr dit kommer att vilja flytta till Mariefred på studs :)

Inga kommentarer: