onsdag 30 november 2005

lästips

bra krönika, läs här

kärt återseende



min dotters första litterära upplevelse var "dipsy dansar" med teletubbisarna. idag hittade hon den boken igen och är strålande glad!!

fika på ulriksdal idag, mysigt... man fick kryssa lite mellan barnvagnarna men saffranskakan var gudomlig och de två nyaste bebisarna (casper och ebba) söta. stortjejerna bumbi och louise kändes gigantiska i jämförelse - tänk vad fort det har gått! ganska skönt att hon har blivit så stor, även om man säkert kommer att sakna bebistiden - men hon är ju liksom mer människa nu! Nu sitter hon här med sin bok och säger "titta titta" hela tiden.

hjärngympa

nu sover skruttan och jag har passat på att ta dagens träningspass! man vill ju ha annat än bröstmjölk i hjärnan... ;) en liten varning bara: det kan vara beroendeframkallande!!

nu kan hon!!

nu är det officiellt fastslaget: nu kan hon krypa!! än så länge ganska sakta, men ändå... *stolt*

du är vad du äter

ibland tittar jag på "du är vad du äter" på tv3. mitt bästa är när deltagarna får skriva upp exakt vad de äter under en hel vecka och sen dukas det upp på ett bord på ett ganska oaptitligt sätt. jag minns särskilt ett par som bland mycket annat hade ätit 15 hamburgare och druckit 31 glas vin på en vecka !! en gång bestämde jag mig för att skriva upp allt jag åt, men jag gav upp efter en dag. märkte att jag gärna fuskade fast det bara var för mig själv jag gjorde det. undrar hur mycket de fuskar på tv?
igår åt jag ett glas oboy, två ostmackor, makaroner och köttbullar, en latte, scones med ost och ett antal pepparkakor. jepp, inte en grönsak eller frukt. hemskt, måste skärpa mig!

tisdag 29 november 2005

intressant

läs det här

babysim är kul


på bilden är bumbi bara 3½ månad och dessutom ganska suddig ;) men det är den bästa babysim-bilden vi har för tillfället... i morgon är det dags igen!!!

en liten ändring, tomten!

jag måste få ändra lite i önskelistan! enligt mannen i mitt liv får man inte önska sig saker som silar i julklapp, dom köper man bara. så nu har vi gjort det. så istället önskar jag mig en skrivare som ska vara bara min!

csn, jippi!

åh så kul att behöva skotta iväg 3498 surt förvärvade kronor till csn så här i julklappstider!! för att inte tala om alla andra räkningar.... suck.

måndag 28 november 2005

promenad i snön



det var spännande med all snö, tyckte bumbi! vad hästen vid 4H-gården ansåg framgår väl tydligt...

två små tjejer



tänk om några år då kommer det att vara full fart på de här tjejerna. kopparbergs skräck!?? :D

tips

tänkte bara tipsa om en sida med lite tips för pysselsugna :D

ååååhh...


... vad mysigt att komma upp till en vit värld! det har snöat i natt, och det är jag glad för! vi har sovit gott, bumbi var extremt uppspelt igår innan hon slocknade och bara ville busa i sängen. det blev rena brottningsmatchen till slut. nu sitter hon på golvet och har glugg mellan framtänderna ;) hur söt som helst!

var hos farmor i kopparberg över helgen, det var trevligt! god mat, glögg och "paradiset" på tv. lite slirigt att köra dit över bergen, men allt gick bra. på hemvägen stannade vi i hummelsta för lunch och på väg ut mötte vi ERNST!!! stort... han var visst kissnödig, skyndade sig in på herrarnas. jag ville inte åka hem! men efter besök i "sveriges största godisbutik?" gick det över. handla inte där, bara dåligt godis. tacka vet jag karamellkungen!

till ulriksdal på onsdag, längtar!

söndag 27 november 2005

små kusiner

här är bumbi i farmors soffa med sina kusiner (eller egentligen kusinbarn!) Wilma och Simon! rart...

för övrigt är ballonger hennes nya passion :)

fredag 25 november 2005

delat barnbidrag?

visst är jag lite partisk, men jag tycker att har man hälften av utgifterna ska man också ha hälften av inkomsterna! jag säger som Wille crafoord, "pappor vill väl också kunna köpa overaller till sina barn". vi strävar efter att barnen (utom tonårsdottern) ska ha dubbla garderober så att de ska slippa släpa en massa packning, men utan barnbidraget så blir det väldigt dyrt att bygga upp en garderob :(

hemskt huslig...

... har jag varit i dag - började med muffinsbak redan halv åtta, och sen har det blivit både mjuk pepparkaka och saffransskorpor. mumsigt! måste bara få klaga lite på coop i vallentuna. skulle köpa mandel (inte helt ovanligt så här dagarna före första advent), men på alla påsar stod det "bäst före 05-12-31". vi har inte fått in julgrejer än, sa killen jag frågade (nähä? men all glögg och alla russin och alla pepparkakor då? är de också från förra året?) kasst!!

nu är det fredag, och nu är vi den lilla familjen igen. Bumbi saknade sina syskon ikväll, tror jag, men blev nöjd när hon fick två plåtlock att banka med.

till kopparberg i morgon. ha en trevlig helg, alla!

snälla tomten

jag har varit jättesnäll hela året och jag vill ha en matberedare och ett 3-vånings kakfat och en limpicka! och en sil faktiskt. en vanlig som man har i köket alltså.

grillad!

nu är jag grillad - har haft två tjejer från lärarhögskolan på besök. de går sista terminen och gör ett examensarbete om läsutveckling i förskoleklasserna och år 1, och de ville gärna träffa mig. satt i panik i går kväll och försökte minnas nånting överhuvudtaget om läsinlärning! men det var en trevlig förmiddag med intressanta diskussioner. blir faktiskt sugen på att börja jobba igen! hoppas jag får en etta till hösten, ska bli kul att få jobba med J, tror att vi kan uträtta stordåd! :D

i morgon ska vi åka till svärmor i kopparberg, ska bli roligt. vi har inte träffats sen dopet den 10 september, så nu är det på tiden.... ska baka en mjuk pepparkaka att ta med, tänkte jag. eller saffransskorpor. eller både och?

nu sprider sig en inte helt angenäm odör från min dotters blöja. got to go.

torsdag 24 november 2005

oväntat möte

jag mötte en gammal dam idag när jag var ute och gick. hon stod och plockade upp en massa skräp i vägkanten, och sa nånting om det när jag gick förbi. jag erbjöd henne en skräppåse som jag hade under vagnen. "men inte vill du ge bort en sån fin påse" sa hon. det ville jag, eftersom den var trasig, hade haft barnmatsburkar i den som slängts i glasigloon. sen hade vi sällskap hela vägen till centrum, och hon pratade oavbrutet. det visade sig att hon var 71 (trodde hon var minst 10 år äldre) och att hon var för "klen" för att ha barn. hon hade blivit med barn när hon var 38 men fick inte behålla det för sin mamma och syster. tragiskt. hon undrade hur gammal jag var, för hon tyckte tydligen att jag var en gammal mamma ;). när hon dessutom fick höra att det var mitt första så blev jag visst ännu äldre i hennes ögon. tiderna förändras visst... vi skildes åt när jag gick in på coop för att köpa mjölk, men hon har ändå varit med mig hela dagen. rar gammal förvirrad tant.

första bilden



danderyds sjukhus 9 mars kl. 18.27 kom hon. efter 19 kämpiga timmar... oh joy!

no more potatisåker

... på hallgolvet! barnvagnen är i bilen, så jag passade på att städa hallen lite. fint! nu gäller det att njuta av renheten innan ungarna kommer hem från skolan - dvs om ganska exakt 90 minuter :D

"att städa medan barnen är små är som att skotta snö medan det fortfarande snöar." ack så sant.

mitt i prick!

läste just linda skugges nyaste krönika och blev glad. man har alltid ett val.

snart lön!

insamlandet av material till julpyssel fortsätter - var på panduro igår (fick bära på min sovande dotter en kvart innan hon vaknade så jag kunde sätta henne i kundvagnen... så trött blir man av att leka med louise!) och shoppade loss lite! tänkte förbereda så vi kan pyssla med barnen när de kommer nästa helg - lite julpynt, lite julklappar å sånt. en gång förskollärare, alltid förskollärare ;) har dessutom beordrat mannen i mitt liv att ta med spraylim och -lack från jobbet. om han kommer ihåg.

i dag ska vi babysimma, det tycker vi är kul! vi missade förra gången pga bacillerna tyvärr, så nu längtar vi.

för övrigt kan jag meddela att bumbi snart snart snart kan krypa!


tack J+L för en supertrevlig och god lunch igår! alltid lika kul att träffa er!!! hoppas vi kan ses på ulriksdal nästa vecka!

onsdag 23 november 2005

jaha

så var det med det. snön är borta igen. nu är det bara grå och trist november.
var som sagt i täby c igår och småshoppade, bl a en jacka till mellansonen (han blev väldigt nöjd! kriterierna var att den skulle vara svart och ha "fluff" runt luvan) och lite annat smått och gott som ljus till adventsljusstaken - brukar köpa på indiska, de är fina.
idag ska vi åka till hässelby, lurpan och jag, och äta lunch med hennes kompis louise och hennes mamma - roligt! tänkte svänga förbi panduro på vägen hem.... jepp, julpyssel...
time to get dressed!

tisdag 22 november 2005

bläää....

... baconplåster.... nä, det tror jag inte på....

brrrrr




idag ser det inte skönt ut utomhus... kallt och rått. tur att vi får stanna inne ett par timmar till :) men sen måste vi åka till täby centrum och shoppa lite nödvändigheter som handskar till yngste sonen och julklappssnören och ljus till adventsljusstaken... ja ni ser, jag är på gång! tomteterrorn har slagit sina klor i mig, och jag får kämpa för att inte sätta på absolute christmas! men nu är det mindre än en vecka kvar tills det är fritt fram...

måndag 21 november 2005

sleeping beauty



tog en bild häromdagen när hon sover.... lilla hjärtat

efter badet


nu sover bumbi efter ett skönt bad med mycket plask! mamma och badrummet blev genomdränkta...
ägnade gårdagskvällen med att läsa förra årets december-nummer av hus&hem, så nu längtar jag ännu mer till jul! i år ska de stora barnen fira med sin mamma, men det är ju bumbis första jul, så det blir spännande... och eftersom jag inte jobbar så borde jag ju ha en massa tid att förbereda på - eller???? :)
fick inspiration till rolig julklapp här. say no more.

god morgon!

måndag morgon och nu har hela familjen begett sig iväg till resp. skola och jobb. snön ligger kvar, roligt för barnen!

i går var vi och tittade på ett hus här i närheten. bra saker var priset och utrymmet, dåliga saker var att det var hemskt inrökt och att det inte blivit underhållet på 40 år. pool fanns det också, antagligen får man en obehaglig överraskning när den tinar upp framåt vårkanten... nä, det var inget för oss. vi spanar vidare.

på kvällen färgade jag äntligen håret, nu är allt det gråa borta :D

nu ska bumbi och jag äta frukost!!

söndag 20 november 2005

hej mitt vinterland

i går kväll kom vintern hit till radhus-land. alla barn blev gladast. i morse var sönerna ute innan nio och snart är all snön upplekt :)

i går röjde vi i killarnas rum och möblerade om, så nu blev det lite mer yta. märkligt hur dammigt det kan bli på kort tid! vi hittade också fjärrkontrollen till tv:n, den har vi saknat ett tag...

i morse vaknade bumbi och jag vid sju, så då smög vi ner och började frosta av frysen. man känner sig så himla huslig då!

nu har vi sålt vårt sorgebarn, den stora bilen. så nu är vi 4-barnsfamiljen som bara har en ford ka... vilket kommer kräva lite planering. det blir väl en ny bil så småningom, men det får vänta ett tag.

bacillerna i lurpans näsa börjar ge med sig, skönt!

nu ska vi se till att klä på oss allihop och sen ska vi städa lite - kul nästan jämt. idag ska det bli tacos och pannkakor, vad som blir lunch och vad som blir middag har vi inte enats om än. vi får se.

fredag 18 november 2005

nu

är familjen bänkad framför "riket" med en skål chips och jag har precis tagit en lång skön dusch. märklig känsla att tvätta mitt numera ganska korta hår! ska snart joina dem för att se "catch me if you can" som jag minns som rätt underhållande. lill-lurpan sover - för tillfället.... hon lär väl vakna lagom till filmen börjar.

i morgon ska martina haag prata på det lokala biblioteket, det tänker jag försöka låta bli att missa - köpte hennes senaste (och fick den signerad!) på mässan för två veckor sen, men har inte läst den än. "hemma hos martina" har jag däremot läst flera gånger, och jag skrattar så jag gråter...

time to go.

hmmm...

... hur får man en unge som just lärt sig att sätta sig upp (och är supermallig över det!) att ligga still tillräckligt länge för att hinna somna?

fredag, och idag blir vi stor-familj igen. mellansonen är redan här, hemma från skolan idag. han har bestämt vad kvällens urval av pizzor ska heta: DESTROYER - ost&skinka, KOCKENS SPECIAL - m. champinjoner, USA - med ananas och COOL BABY - med både ananas och champinjoner. mums va?

annars har jag tänkt ägna helgen åt städning - nu när solen står så lågt ser man dammet ur ett nytt perspektiv :) har redan bytt lakan i pojkarnas sängar och städat skåpet över frysen. pepparkakor sen förra julen, någon??

torsdag 17 november 2005

dagens bild ;)




kan inte motstå att slänga in en bild även idag. här är hon inte gammal... ganska exakt 3 månader och redan en glad unge!

boktips

var på underbara barn-mässan härom helgen och köpte då "att leva med andras barn - handbok för styvfamiljer" av Anna Bjerkesjö (prisma). jag har inte läst hela än men den har redan gett mig mycket! bl a finns ett kapitel om ekonomi och juridik. vi är många som lever i styvfamiljer, och jag har faktiskt letat efter vettig litteratur, utan framgång. Köp å läs! (gäller även biologiska föräldrar i styfamiljer)

muffins!

masse å görel frågar efter recept på pizza-muffins.... tyvärr har jag nog inte kvar det, men jag vet att jag hämtade det här!
lycka till!

ändrat!

nu har jag ändrat inställningen, så nu kan alla som läser kommentera, utan att vara inloggad. gör det, vettja!

torsdag kväll, och bonusdottern är här för att se "the ring" på femman. modig tjej!

impetigo, heter det som växer i bumbis näsa. svinkoppor. fräscht. men nu har vi handlat dyr salva på apoteket, så förhoppningsvis ska hon bättre nu, lilla lurpan.

bra och dåligt

bra saker:
att älsklingen kom hem i går
att jag snart kan plocka ner jullådan från vinden

dåliga saker:
att bumbi har elaka baciller i näsan (inget babysim idag)
att permafrosten har slagit till och jag fryser


för övrigt retar jag mig på att mauro låter som kent. mauro ska låta som mauro och kent ska låta som kent, och hör sen!

onsdag 16 november 2005

sommarminne 05



sol, salta bad, båtar och fiske - kan det bli bättre?
barnen pratar fortfarande om det...

längtan

när man går hemma och längtar och väntar på någon som ska komma med flyg är luftfartsverkets hemsida guld värd. Lithuanian airlines är ju inte direkt kända för att passa tiden, och då är det skönt att veta exakt hur illa det är ;) men idag, peppar peppar, verkar de skynda sig, eta 18.50 istf 19.10!!!
baby, du ska få kladdkaka med nötter när du kommer hem...

hemma bäst

efter två dygn typ i nyköping har vi nu kommit hem - bumbi sov hela vägen, skönt! nu ska mamma fixa en efterlängtad latte deluxe, och lillan ska få mellis.
måste bara tillägga att jag numera är snyggast i håret! tack mamma för spons av friss-besök!

måndag 14 november 2005

gäsp!

måndag morgon, och efter en orolig natt sov vi till nio - lyxigt! bumbi är förkyld och har gnällt hela natten, känns det som.... men nu är hon pigg, ligger på mage på golvet här brevid och leker med usb-kabeln till digitalkameran ;)
idag åker hennes far till vilnius på affärsresa, så vi tänkte passa på att besöka mormor och morfar några dagar. de ser fram emot att få träffa sitt yngsta barnbarn och jag ser fram emot ett besök hos frissan!

sven, vi kommer att sakna dig när du är borta.... stor puss från dina tjejer!

söndag 13 november 2005

bumbi

sköna söndag

så är ännu en skön söndag snart till ända.... dagen började ganska tidigt med en svettig liten bumbi, 8 månader, i sängen som ville ha mat - bara för mamma att bjuda på tutte! sen fick pappa leta fars dags-present i sin byrå-låda ("Family first" av dr. phil, husguden). efter frukost meckade far med bilen, och vid tolv stack jag och bumbi till huddinge för lunch med gamla studiekamrater - god lax, tack anna!

nu har vi moffat i oss chokladpudding med grädde och hackade nötter, och vi provkör nyinstallerade tvättmaskinen, allt verkar funka.

kul med en liten dagbok, inte för att jag vet vem som kommer vilja läsa, men man vet ju aldrig! dags att ge bumbi lite kvällsgröt, så kanske hon sover bättre i natt ;)