Kreolsk gryta
Fläskfilé, lagom mycket
Starka korvar, typ chorizo, lagom många
Röd paprika, strimlad
Smörgåsgurka, hackad, lagom mycket
Syltlök, hackad, lagom mycket
Matlagningsgrädde, lagom mycket
Skiva korven och bryn den i en gryta. Ta upp dem och bryn fläskfilén (i centimetertjocka skivor) i fettet efter korven. Salta och peppra. Lägg i korven igen, tillsammans med paprikan. Strö över några matskedar mjöl och rör om. Häll på grädden, låt koka upp. Rör om så att mjölet löser sig och reder sig i grädden. (Man kan tillsätta lite vatten och en slurk buljong också om man vill ha mer vätska). Tillsätt smörgåsgurka och syltlök efter behag. I orginalreceptet även svarta oliver men det väljer jag att bortse ifrån.
Låt allt koka nån kvart eller så.
Servera med ris.
Mycket gott!
1 kommentar:
Nu vet jag vad vi ska äta på fredag! Tack!
Skicka en kommentar