måndag 26 februari 2007

uppehåll


det kommer att bli lite si och så med bloggandet den här veckan - i kväll packar vi in alla ungarna i bilen och åker till farmor i Kopparberg. I morgon ska vi inta skidbackarna vid Klacken, ska bli kul att åka lite skidor, det var alldeles för länge sen!

På onsdag åker vi via Örebro till Nyköping, där jag och Hanna blir kvar medan resten av familjen far hemåt igen. På fredag kväll kommer Sven och hämtar oss.

Hoppas alla får en skön sportlovsvecka!

projekt

Vi har stora planer för vårt lilla hus.
  • garderobs-projektet (igång)
  • byta-rum-projektet (planering pågår)
  • trapp-projektet
  • hall-projektet
  • tvättstugeprojektet
  • riva-altanen-projektet
  • trädgårds-projektet

Plus ett gäng andra lösa planer - man ska aldrig sluta drömma!

söndag 25 februari 2007

skrik och panik

Igår skrev min kollega Jenny om en resa med ambulans med mycket sjukt barn. Idag trodde jag att det var vår tur att besöka akuten. Lucas fick en låda i huvudet med blodvite som följd - det var blod i hela hallen när jag kom upp. Men när vi suttit en stund med en handduk tryckt mot såret slutade det blöda och vi kunde konstatera att han fått ett jack som vi inte tycker behöver sys.

Stackars Lucas blev chockad, han blev väldigt trött och ville mest sova. Dessutom gjorde det ont. Vi kurerade med alvedon och pizza, och nu är han hur pigg som helst - dock med en lätt rödton i luggen. Vi lämnar såret ifred i kväll och tvättar bort blodet i morgon istället.

Det här visar hur lätt olyckan är framme, och självklart funderar man ju på om man verkligen har tillräckliga kunskaper om det händer något riktigt allvarligt. Men det är märkligt hur lugn man blir när det väl gäller!

pigg och utvilad!

Idag har jag fått sovmorgon! Hanna och pappa lämnade sängen vid halv åtta, och jag kunde somna om och sov ända till nio! Underbart... duschade, klädde på mig och kom ner lagom till frukost.
Tack mina älsklingar!

lördag 24 februari 2007

aj mitt hjärta

i kväll har vi kämpat med våra garderober igen, och Hanna har glatt hjälpt till med skruvmejseln i högsta hugg ("min!") Sen var hon borta, och då satt hon i våra sängar och lekte i all stillhet. Sven gick in till henne och då ville hon att han skulle gå ut igen. En stund senare tittade vi till henne, och då hade hon lagt sig ner och sov. Med skruvmejseln i ett fast grepp.

Det är första gången som hon gått och lagt sig på egen hand. Lilla lurpan börjar bli stor!

I like


ni anar inte vad underbart det är att slippa teletubbies och bamse. Lite lagom spökbus med Laban och Labolina är omväxling som förnöjer!

say hello to my little friend


Jag har fått en ny kompis. 16x6=96 små skruvar är no longer a problem. Till det tillkommer alla hyllor och lådor till de breda garderoberna, i runda slängar ytterligare ett hundratal små rackare.

En trist sak bara: den ska laddas i minst 16 timmar innan jag kan inviga den.
Inte schysst! Som att ge ett barn en leksak och säga "du får inte leka med den förrän i morgon."
Satte den på laddning vid tolv, så jag ska ställa väckarklockan på 04.00 tror jag!

Godmorgon!

Idag blev jag väckt vid sju av världens piggaste och rufsigaste lilla bumbi! Vi lekte i sängen med nallarna en stund, och sjöng lite för dem (ny favorit: var är tummen?), sen lämnade vi trötta och förkylda pappa och gick ner för att göra frukost. Tyvärr hamnade vi framför Laban efter blöjbytet, så frukosten dröjer en stund till...

Garderobsprojektet går framåt, nu har vi gjort hälften av jobbet! Wähäy! Igår skaffade jag mig en präktig blodblåsa, så går det när man spikar lite "på egen hand" :)

Nu ska jag göra frulle, skriva matsedel för mars samt göra storhandlingslista. Today is shoppingday.

Ha en bra lördag! Och ni har väl inte missat att mitt favvoställe, Ulriksdals slottsträdgårdar, har en egen blogg!

fredag 23 februari 2007

men snälla!

Kan ingen vänlig person ta sig an den där stackars Britney? Hela hon är ju ett enda stort rop på hjälp!

filmtajm


Idag har familjens filmsamling utökats med favoriten Lilla spöket Laban.

Man kan säga så här: vissa i familjen är grundligt trötta på Bamse och Teletubbies :) Andra är det inte.

Då kan det vara värt att investera 149:- i en ny film.

SPORTLOV

de e bra grejjer, de!

torsdag 22 februari 2007

nedräkning

Nu har jag bara en dag kvar att jobba innan det blir sportlov. Underbart! Tyvärr dök det upp en mycket trist sak idag, som lägger ett moln över ledigheten. Det är så sorgligt när vuxna människor inte vet hur de ska behandla sina barn.

Sportlovsaktiviteter:
  • garderobsbygge
  • resa till svärmor i Kopparberg
  • resa till mormor och morfar i Nyköping

Det ska bli såååå skönt att vara ledig en hel vecka! Batterierna behöver laddas, tro mig...

onsdag 21 februari 2007

snärj

Nu har jag och Hanna satt dit hyllplanen i Ellinors garderob. Det är ett snärj, ska jag säga. Varje hylla krävde att 6 små skruvar skulle skruvas. och sen var det små piggar som var tvungna att sitta helt rakt, annars passade inte hyllan.
Vi har 16 hyllor kvar att montera.
16x6= en miljard små skruvar.
Och då har jag inte räknat de breda garderoberna, eftersom de hyllorna inte är köpta än (slut på Ikea).
Suck.

usch

Semlan i kylskåpet var sur.
Blä.
Köpt på semmeldagen på Konsum i Kälvesta.
Hur kan man sälja sura semlor på semmeldagen?
Skandal!

tisdag 20 februari 2007

"ska'ru mé?"

Vad sägs om en biltur med de här tre läckerbitarna?

skruvat

det är vad vi har ägnat oss åt, jag och Hanna. Vi har skruvat upp en klädstång i den garderoben som snart ska innehålla ytterkläder och annat, samt skruvat ihop och monterat en låda till Ellinors garderob.
Det blir sååå bra! Längtar efter att få "flytta in" - snart!

semmeldagen


... och jag har redan ätit en, och en väntar i kylen :) sen får det nog vara bra för i år, SÅ gott är det inte!

Vi hade en jobbig natt. Hanna vaknade efter en timme och sen var hon otröstlig och ville inte somna om. Till sist sov hon och jag några timmar på soffan. Först trodde vi att hon hade ont, hon tog sig åt munnen så vi gissade på tand, halsen eller öronen. Jag stannade hemma i m orse, och blev avlöst av Sven strax före nio. De har haft en helt okej dag, Hanna verkar frisk om än lite snorig. Hennes gråt i natt är fortfarande en gåta.

Nu ska jag googla på "nattskräck".

måndag 19 februari 2007

??

Sebastian...

stylad av

Dalai Lama?


Dax att börja skruva

Nu har vår leverans från Ikea kommit. 19 kollin som tillsammans vägde flera hundra kilo. Killen som körde såg lite orolig ut när jag öppnade: "ja, nu har vi mycket att bära". När Sven kom ut blev han märkbart lättad :)
Nu ligger allt i hallen i väntan på uppbärning och montering. Jorå, vi vet vad vi har att göra de närmaste dagarna. Men vi har en plan, en vattentät plan.

söndag 18 februari 2007

duktigt jobbat!

Idag började vi med en tur till Hagbytippen, där vi bland annat slängde ett klädskåp, kläder och en massa gammalt skräp. GUD så skönt! Jag tror nästan att man blir gladare av att kasta än att köpa nytt - otroligt nog! Sen fortsatte vi till Ikea där vi köpte det-där-ni-vet som jag lovade att inte nämna förrän de står på plats. Vi fick kämpa hårt, vet ni vad 8 stommar, 11 dörrar, en massa hyllplan och gångjärn och sånt väger? Vi hade 4 fullastade varuvagnar när vi gick genom kassan, och alla var i princip omöjliga att manövrera. Tilläggas bör att vi var långt ifrån ensamma, det var fullt med folk och det muttrades nog en hel del över oss och våra lass. Men Hanna var en absolut stjärna, hon satt snällt och väntade på att mamma och pappa skulle jobba klart. I kön till hemtransportdisken tröt dock hennes tålamod, så vi fick muta henne med en varmkorv innan vi åkte hem.
I morgon klockan tre kommer allt vi köpt, och då är det bara att börja skruva. Vi har ett hästjobb framför oss, men jag ser fram emot resultatet.

lördag 17 februari 2007

Julia

Här kommer en liten hälsning till Hannas kusin Julia, som jag vet läser bloggen ibland.
Hoppas du mår bättre och får vara frisk när du har sportlov och allt. Vi hoppas få träffa dig snart när vi kommer på besök! Stora kramar till dig och såklart till Amanda.

Ps: grattis på namnsdagen i efterskott!

Garderober part 5927 ½

Mysteriet med den upprätta montering har nog fått sin lösning. Tack Björn.

Nu ska jag inte skriva mer om garderober förrän de står på plats. It's a promise.

mello part 2

och det gjorde vi ju rätt i. Heja på Sebastian, alltså.

Magnus Carlson - Bosson ringde och ville ha tillbaka sin låt. Och sina kläder.

mello-tajm

I kväll hejar vi på Sebastian, skulle jag tro.

nääää

det blev inga garderober. Vi behöver betänketid, det fanns för mycket att välja på, helt enkelt. Dessutom var vi inte ensamma om att behöva garderober, halva norra stockholm var där samtidigt som vi.
Men nu tror vi att vi har bestämt oss, så vi åker dit igen, antingen i morgon kväll eller någon kväll i veckan.
Ett problem bara: om man bygger en garderob som är 2.36 och man har 2.40 i takhöjd måste man montera den upprätt eftersom man inte kan resa den från liggande. Är det lätt eller svårt? I vilken ände börjar man? Björn vet, men är i stallet. Ring mig, Björn!!

efter frukost

Nu bär det av mot Ikea!
Vi har just insett att vi har ett hästjobb framför oss - inte bara montera garderober, utan även rensa, slänga, packa in och riva de gamla klädskåpen. Hagbytippen, vi kommer snart!

fredag 16 februari 2007

en salt brutta


Hanna gillar salta kex. Jättemycket. Jag tänker på att salt inte är så bra för småbarn, och försöker ge henne ett vanligt kex istället. Då blir hon jättearg!

torsdag 15 februari 2007

fanken

Ursäkta svärordet ovan, men jag är arg. På min egen klantighet.
Skulle just hänga en tvätt med lakan och handdukar och upptäcker att två par av Eriks nya svarta strumpor följt med. Allt är grått.
I kick myself.

javisst ja!

En tanke som just slog mig: det är ju FREDAG i morgon! Yähäy!

Don't get me wrong; jag trivs fortfarande nästan löjligt bra på jobbet, men det är ju alltid skönt att vara ledig.
Sen har jag bara en vecka att jobba innan jag får en veckas sportlov, det är bra grejjer det!

eh... nej tack!

Om någon hade tänkt att köpa den här skivan till mig kan jag säga att det är inte nödvändigt.



Och nej, det beror inte på att jag redan har den.

lite sent

*** Till Sven och Hanna, mina älsklingar ***

fiffiga saker


vår nya tvättmaskin har en fiffig grej - en delay-funktion. Jaja, säger ni, kom med nåt nytt... men för mig har oanade möjligheter öppnat sig på tvättfronten. I går kväll laddade jag maskinen med tvätt, tryckte på lite knappar och gick och la mig. Halv fem i morse snurrade maskinen igång, och tvätten var klar att hängas halv sju när jag skulle till jobbet. Lovely! Hade jag haft tid kunde jag lägga in en ny tvätt som skulle vara klar tills jag kom hem (har lite motvilja mot att låta blöt tvätt ligga kvar i maskinen flera timmar).


Visst är det bra när man kan glädjas åt de små sakerna i livet?

bloggar på arbetstid...

På lördag ska vi åka till Ikea och titta på garderober. Tyvärr sprack min dröm om ett rejält linneskåp igår, när väggen vi skulle ställa skåpen mot visade sig vara 2.30, inte 2.50 som jag trodde. Suck. Nåja, vi klurar på en annan lösning, och hoppas på det bästa. (Mot den väggen tänkte vi ha två 100 cm-skåp och ett 50 cm-skåp. Nu blir det ett 100 cm och två 50 cm. Och en irriterande glipa.)

onsdag 14 februari 2007

Johanna Sällström


En av min favoritskådisar är död, bara 32 år gammal. Tragiskt.


Jag fick just en flashback... vet hur det är att stå i ett trapphus när ingen kommer och öppnar dörren, men man hör mobiltelefonen ringa inne i lägenheten.

Det är en upplevelse jag inte ens önskar min värsta ovän.

tisdag 13 februari 2007

sängdax

I morgon blir det en lång dag, först pulkautflykt med ca 100 barn (vems idé var det?), sen lite lektioner och sist konferens med nya chefen. Tänkte duscha ikväll men nån annan har använt upp allt varmvatten. Det blir till att gå upp i svinottan och göra det.
Så: I bid you good night.

måndag 12 februari 2007

två timmar senare

svårt skinnflådd i munnen och med bedövade smaklökar.
Turkisk peppar!

hot hot hot



Kände att jag behövde få lite fart på livsandarna, spice up my life en smula - så jag köpte turkisk peppar. I'm wide awake now!

gäsp

gud så trött jag är. både hanna och jag sov dåligt i natt, och idag har jag jobbat och hon har varit på dagis.
nu sitter vi i soffan och ser på bamse (som omväxling - nyss var det teletubbies) och jag kan knappt hålla ögonen öppna....

söndag 11 februari 2007

hemliga drömmar


Jag drömmer hemliga garderobsdrömmar. Drömmer om att få slut på oredan och ha fungerande garderober och linneskåp.
När jag nattade Hanna idag (det tog ett tag, hon ville diskutera La-la och bollen lääänge) (La-la är en teletubbie, för den oinvigde) dissikerade jag problemet grundligt och gjorde upp en plan. Sen skyndade jag mig ner till datorn för att använda Ikeas planeringsprogram och vips hade jag skräddarsytt två fungerande gardrober som fyller alla våra behov.

Bara en hake. Smakar det så kostar det. Hade förträngt att garderober är dyrt, även på Ikea.

Suck.

Kaos ett tag till, alltså.

Teletubbies och tennisboll

Det är Hannas sällskap i soffan just nu. Vi måste ta oss i kragen snart och sluta dega. Dagens utflykt går till Åkersberga, en pilgrimsfärd i Lustans lakejers fotspår - nä, men en utflykt för att se Riksbyggens område Kvisslingby, och för att göra ett besök på EM, Europamöbler.

Och förresten, jag kom på det. Body and soul. Så hette Paris Bis låt.

svenska kockens band

Uppdrag i Genève

det är tidigt 80-tal och jag och min bror lyssnar jämt på Lustans lakejer. Ja, när vi inte lyssnar på Ratata, Ultravox, Depeche mode, Visage eller nåt liknande. Våra stackars föräldrar lider i tystnad. Tills en dag när mamma säger: "Men - han sjunger ju på svenska!" Hon hävdar att Johan Linde sjunger otydligare än svenska kocken i mupparna, och ända sen dess har hon kallat Lustans för svenska kocken band - senast häromdan: "jag såg att svenska kockens band ska vara med i melodifestivalen."

Fler gamla hjältar i mello: jag gillade verkligen Tom Wolgers och Irma Schultzs coola combo "Paris Bis", och visst, de är ju också med i årets mello, hon i sällskap med Uno, och han igår med Lustans. Kan inte minnas vad deras bästa låt hette, men har singeln där uppe. Synd att jag inte har någon grammofonspelare längre.

lördag 10 februari 2007

några favoritbilder

Batman på tv och jag har tråkigt. Här är några favvobilder från tidigare blogginlägg!


Hannas dopdag



Hanna och Wilma


Hanna och Louise

Hanna och Ebba


Hanna på stranden i Grekland

h&m

I födelsedag fick jag bland annat ett presentkort på kläder på en känd klädfirma. Idag var jag där för andra gången för att handla kläder, bara för att upptäcka: de har inget jag vill ha. Inget. (Förutom en massa barnkläder förstås, men jag har lovat att bara köpa till mig själv).
Hittills har jag köpt: en randig tröja som jag lämnade tillbaka idag. Två t-shirtar, en svart och en vit. En bunt gummisnoddar. Två hudvårdsprodukter. Och (jag erkänner) strumpor och långkalsonger åt Hanna.
Jag måste nog ta mig in till stan, där har de väl lite mer att välja på än i Arninge?

Men jag är lugn. Jag vet att snart kommer det att komma in en massa fräscha vår- och sommarkläder, och ska jag shoppa!

host och snor - trevligt...

vad trist det är när man redan har varit sjuk i flera dagar och så blir man inte bättre, tvärtom. Idag har jag blivit mer förkyld än nånsin, hostar och snorar. Hanna är också sämre med rinnig näsa och lite feber.
Det var avdelning "oj vad det är synd om mig". Den är härmed stängd.

fredag 9 februari 2007

äntligen!

Efter vårt tvättmaskinshaveri har alla våra fyra tvättkorgar varit fulla till bristningsgränsen, men nu kör jag äntligen sista maskinen! Kvar finns bara en ulltröja, en röd tröja och ett par röda strumpor.
Men. I morgon så här dags finns ny härlig tvätt att tvätta. Neverending story.

jag vill

Nu sa vi att jag fick tre, nej fem önskningar sa vi.
  1. att min pappa ska sluta ha ont i arm och axel.
  2. att Kurta ska bli frisk.
  3. att jag ska bli frisk i halsen.
  4. att Sven ska komma hem med apelsiner och turkisk peppar. Nej förresten, glass!
  5. att all ren tvätt ska förflytta sig till rätt garderob av sig själv.
det där var väl rätt blygsamma önskningar? Kom igen nu!

still ill

jag är fortfarande sjuk. Trist är bara förnamnet. Som tur är har jag en perfekt sällskapsdam, Hanna sitter här brevid och läser högt ur Boken om Ellen.

Nu ska vi göra frukost.

torsdag 8 februari 2007

grammatik

Heter det förresten testen eller testet? Den eller det?

Och jag ska kalla mig svensklärare. Jag skyller på den svenska lärarutbildningen som ändå fått så mycket skäll på sistone. Don't tell Jan Björklund.

64%

Gjorde den där testen igen men skrev "Sven-Erik" den här gången. Vips hade vi 64% chans. Vilken tur då att det är så han heter, min käre make. På riktigt alltså.

ynk

Hanna och jag är hemma idag. Jag har ont i halsen och hon är hängig. Det är synd om oss. Vi ska ligga i soffan hela dagen och titta på Bamse. Synd att vi åt upp all glass igår.

fånigt test

Här finns ett utomordentligt larvigt test, där man kan se vad ens förhållande har för chanser. Jag och sven fick.... 0% chans. "Driver du med mig? Inte ens om det var sista personen på jorden skulle det funka!"

Det bevisar ju bara att det är fel på testet.

onsdag 7 februari 2007

med posten



Fick en försenad födelsedagspresent från svärmor med posten idag - Orups nya skiva. Man kan lita på Gullan, hon vet vad hon gör när det gäller presenter! Fast jag fick lova Sven att bara lyssna på den i bilen - när inte han är med :D Förstår inte vad han har emot Orup...

trivs!

jag måste bara få berätta att jag trivs ovanligt bra på mitt jobb just nu! Vi börjar få ordning på klassen, barnen jobbar bra och är snälla mot varandra, jag har otroligt trevliga och proffsiga arbetskamrater. För första gången på länge (känns det som) ser jag fram emot att få åka till jobbet, och jag känner mig inspirerad att hitta på nya och roliga saker. Flow, kallas det väl? Hoppas det håller i sig!

tisdag 6 februari 2007

på arbetstid

Tvättmaskinen är levererad, dock ej installerad. Skönt.

Nu ska jag jobba lite till.

måndag 5 februari 2007

när pingu tystnar

Vi tittar på Pingu. Utan ljud. Vår skräp-dvd har bestämt sig för att köra ljudlöst ett tag, tydligen. Eller... är det bara jag som är extremt oteknisk?

hmm...


Varje gång Hanna ser den här bilden säger hon "Mamma! Min!" (min mamma, alltså). Och så ser hon jätteglad ut. Rart.

hemma

nu har Hanna kommit hem från dagis. Hon har sett över situationen med sin nya dockvagn, kollat in var Wilma (dockan) är, var Bamsedockan är, provat sin nya lekhjälm (röd Jofa), ätit ett Bragokex och nu vill hon se på Bamse.
Okej. Då kan jag läsa mitt nya nummer av Allt i hemmet som kom med posten idag.

okej då

jag gör väl också den där testen som finns på alla bloggar these days.

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[ ] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[ ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[ ] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 15 poäng

Min manliga sida:
[ ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[ ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[ ] Läst ett nummer av slitz?
[ ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[x] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 9 poäng.

Vad skönt så. Ingen tvekan om saken. Puh!

söndag 4 februari 2007

släktkalas

Idag kommer min familj hit (istället för förra söndagen, det var ju då vi kräktes).
Det blir enchiladas med sallad, och sen fika med morotskaka.
Gästlista:
  • mamma och pappa.
  • Svägerska Annika (min bror Björn jobbar).
  • Julia och Amanda, 10 år.
  • Masse och Görel.
Och så vi: Agneta, Sven, Hanna, Ellinor och Lucas (Erik har andra planer).

Summa 12 personer.
Lagom.

***********
Efter festen: Görel kunde inte komma, men det kunde däremot Erik, så summan blev konstant. Maten gick åt, liksom fikat. Hanna fick en dockvagn av mormor och morfar, lycka! Själv ska jag få gå och ekipera mig, fick presentkort på nya kläder - DET behövde jag verkligen!

Tack alla för en trevlig eftermiddag!

snart 1000

985 besökare sen jag fixade räknare - snart 1000!

Coolt.

Undrar bara vilka dessa tusen är. Inte kan det bara vara masse, jenny och pia? *nyfiken*
Ge er gärna tillkänna!

lördag 3 februari 2007

så bra då

jag har varit i valet och kvalet när det gäller att köpa ny tvättmaskin - den har ju funkat även om den låter illa. Men så idag tvärdog den, mitt i ett program. Inte ens ström kvar i den.
Så bra då. Då slipper man fundera mer på det. Vi åkte och köpte en ny (kommer på tisdag) och jag har just ägnat en back-breaking halvtimme åt att skölja ur det värsta tvättmedlet ur tvätten i badkaret och hänga den på tork - vi får köra den igen när vi har fått den nya. Men en sak kan jag säga: en dyngsur collegetröja väger sina modiga kilon... och är inte helt lätt att vrida ur.

lördag

och vi har ägnat förmiddagen åt att städa. Grunden börjar bli klar nu, snart bara dammsugning + golvtork kvar!
Vi har ätit lunch och nu sover Hanna. När hon vaknar ska vi åka och handla tvättmaskin och mat och en lekhjälm till henne så att hon får åka pulka på dagis.

vackra vallentuna


På den där bryggan satt jag och Sven en solig majdag för nästan tre år sen. Det var där vi bestämde att vi skulle vara tillsammans <3

fredag 2 februari 2007

husköpartankar

Ju mer jag tänker på saken, desto mer känner jag att jag nog hellre köper ett helt nytt hus än ett begagnat.
  • Priset är fast, ingen budgivning.
  • Längre betänketid, vi behöver inte bestämma oss på torsdag.
  • Allt nytt och fräscht.
  • Inga dolda fel (förhoppningsvis).
  • OM pannan (eller något annat dyrt) går sönder gäller garantin.
  • Man behöver inte börja med att renovera.
Ja, vi är sugna, även om tomten vi såg idag/huset som skulle byggas där nog inte är för oss. Vi vill nog avvakta till nästa etapp, säljstart sommaren -08.

Läs mer här, om ni vill.

så viktigt var det...

tror ni jag kom ihåg att stänga av allt? Nää... då hade jag ju missat de sista fem minuterna av Vänner.

Jag skäms.

torsdag 1 februari 2007

Viktigt!


"Låt planeten andas ut under fem minuter" uppmanas vi nu att göra genom att stänga av all elektronik i kväll klockan 19.55.

Mycket sympatiskt. Jag ska verkligen försöka följa uppmaningen.

vardag

idag blir det tråk-blogg: bara trista vardagssaker på gång här. Tvättar på vår tvättmaskin som låter som ett tröskverk (mot bättre vetande, men av nöden tvungen!), har skurat badrum och bytt alla handdukar, satt upp nya handdukskrokar, laddat diskmaskinen och ska snart släpa runt på dammsugaren ett varv. Hanna och Erik tittar på Bamse (för typ 87:e gången den här veckan) och spanar efter katter på altanen.

I morgon: då ska vi titta på en tomt! Det ska bli kul, även om vi inte är särskilt seriösa spekulanter. Däremot röstades det igenom igår att vi ska friköpa vårt bostadsrättsradhus till sommaren!