fredag 29 juni 2007

Vi firar!

I kväll firar vi:
  • Sven har semester!
  • Ellinor slutar sommarjobba och har sommarlov!
  • Lucas slutar simskolan och har gjort stora framsteg!
  • Ellinor har kommit in på sitt förstahandsval till gymnasiet!
  • I morgon kommer Magnus och Calle och hjälper oss att riva altanen!
Det finns säkert fler anledningar att fira, så vi firar dem också ;)

tjejmysdag

Idag sneakade jag och Hanna åt oss en dag (okej, en förmiddag då) på tu man hand utan manligt sällskap. Vi åkte till alla flickors drömhus #1, Ikea, där vi handlade present till en släkting, toaborstar, en ny lattevisp á 9 :-, två huvudkuddar och lite annat. Och så fikade vi, förstås. Sen åkte vi till alla flickors drömhus #2, Plantagen, där vi handlade en hängpelargon, en dracena, en hopfällbar picnickorg och två blommor till Lucas simskolefröknar (avslutning idag). Sen åkte vi till Bauhaus (rätt långt ner på drömhuslistan) och köpte en spardyna. Sen åkte vi hem och åt lunch med bröderna.

torsdag 28 juni 2007

Kändisspotting i Täbban


Idag var jag i Täby Centrum med Hanna och boysen. Mamman fick nya linser och två deckare, Hanna fick armpuffar och Mollydocka, Lucas fick snorkel och cyklop (för att han kämpat på med simskolan). När vi stod i kön i bokhandeln höll jag på att kapa hälsenorna på en extremt lång man med barnvagnen. Det var Hans Rosenfeldt, programledare för bl a Parlamentet och Folktoppen. Enligt Wikipedia är han 206 cm lång...

Som tjuvar om natten

I går kom Hannas mormor och morfar hit. Vi åt god mat (gratinerade enchiladas), drack vin och åt ost och kex. De fick sova i Ellinors rum.
Klockan fem i morse vaknade jag och då var de borta. Spårlöst försvunna. Inte ett ljud hade hörts. Som tjuvar om natten.

Incheckningen stängde 06.15 och just nu sitter de på planet till Aten (+40 grader i skuggan).

onsdag 27 juni 2007

the washing cottage




Det här är vår tvättstuga - OBS! i nystädat skick! Några ynka kvadratmeter som ska tjänstgöra som tvättstuga, torkrum, skötrum, verktygsbod, hobbyrum, grovdisk och allmänt skräprum. Åt 6 personer. Här tillbringar jag ganska många timmar varje vecka.

Säg att ni håller med mig när jag säger att det behövs en rejäl make over!

tisdag 26 juni 2007

tisdagkväll i stugan

Allsången chocköppnar med Ola Salo i högform, Sven jobbar, Hanna och Lucas spelar Max-spelet, jag är godissugen, huset ser ut som en grotta och nån hällde just ut coca-cola över vardagsrumsmattan. Life as I know it.

besök på byggvaruhuset

Nu har Hanna och jag varit och handlat färg. Vit väggfärg (10 liter), röd väggfärg som såg snygg ut på provet, hoppas den är lika snygg på köksväggen... vit lackfärg till div. hyllor, rollers i olika bredd, maskeringstejp, penslar, you name it. En grässax slank visst också med...

Det känns som att vi har tusen projekt på gång: måla kök, riva altan, bygga ny uteplats (snickra spaljé och lägga sten), byta sovrum och måla dessa samtidigt. Det är nog bara de projekt som ligger närmast i tiden, dessutom vill vi måla trappan, fixa hallen (bl a klinkers med golvvärme), fixa tvättstugan, byta handfat på toan, köpa ny duschkabin osv osv osv...

måndag 25 juni 2007

Dagens citat

"Mormor är rädd för allting. Vi fick inte ens ta bilen till Gotland, vi var tvungna att ta färjan!"

(Nä, jag vet att man inte ska göra sig rolig på andras bekostnad, men den var too good to be ignored...)

"Han rrrrriverrrr!"

Nu har vi börjat riva vår hemska altan! Steg 1 var att ta bort den främre väggen. Sen satt vi länge på en bänk och tittade och funderade innan vi betämde oss: vi river alltihop! På lördag är extra muskelkraft inhyrd, då fortsätter vi. Ska bli såååå skönt!

Erik går loss med kobenet.



We like!

söndag 24 juni 2007

Ni minns väl mina potatisplantor? De köptes förgrodda på Plantagen och skulle ge färskpotatis till midsommar. Jovisst... i fredags var det alltså dags för skörd, och som ni kan se här nedan är det ju tur att familjens försörjning inte hänger på den skörden - det skulle bli ett magert år i så fall! Vi fick stödköpa potatis - men god var den!



Bild från pallkragen - rucolan fick jag ta bort, nån hade ätit av den på ett oaptitligt sätt (jordloppor, läste jag). Längst fram i bild ser ni pumporna, ska bli spännande att se vad det blir av det... morötterna för en inklämd tillvaro mellan romansallden och huvudsalladen. Smultrona längst bort blommar för fullt, och sockerärtorna längst bak har knoppar.

Det är djupt tillfredsställande att kunna gå ut och hämta egen sallad, gräslök till sillen, dill till potatisen - på min önskelista står en större tomt med mer plats för odlingar! Och ett växthus... (jag är grymt avundsjuk på Björn och Annika, deras växthus ska jag fotografera nästa gång jag är där så får ni se vad jag menar...)

lördag 23 juni 2007

lista

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? hmmmm
2. Hur mycket kontanter har du på dig? några mynt, tror jag
3. Vilket ord rimmar på “test”? häst
4. Favoritplanet? Jorden
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? Jenny H.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil? äh, vet inte
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu? vit och orange topp
8. Sätter du etiketter på dig själv?
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig? adidas
10. Ett ljust eller mörkt rum? Ljust!
11. Vad gjorde du vid midnatt? Sov
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS? Glad midsommar önskar Jenny Jonas louise & Alexander
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven? Täby, tror jag
14. Vilket uttryck använder du mest? ingen aning...
15. Till vem sa du “jag älskar dig” senast? Min man
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast? Hannas apa
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna? Choklad, kaffe och vin
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade? en, i min gamla kamera.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?40, då föddes Hanna
20. Din värsta fiende? Har inga
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? Hanna utanför Lille Skutts dörr
22. Vad var det senaste du sa till någon? Det snöar på Dipsy
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga? En miljon så klart! Dollar, dessutom... *drömmer*
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu? oh ja!
25. Senaste låten du lyssnade på? "Away in a manger" på Teletubbies julfilm.

fredag 22 juni 2007

visste ni?

Det skiljer bara 3 år mellan Maud Olofsson och Madonna.

Nu vet ni.

torsdag 21 juni 2007

semesterbilder

Hanna knackar på hos Lille Skutt
Bamse har en rutschkana i sitt hus.
Teater! Spännande...

Bamse kom ut! Hanna fick en stor kram!
Hanna bakom sitt nyinköpta paraply.Lunch med mormor.Ny cykel!


Lite fika på balkongen med morfar.

Hemma!

onsdag 20 juni 2007

hos Bamse

Idag har vi haft en kanondag! Vi hälsade på hos Bamse och de andra, och Hanna fick en stor kram av Bamse. Bamse tyckte att Hanna hade en fin tröja (Bamsetröja, såklart!), och sen köpte vi ett Bamse-paraply och en Lille Skutt-docka. Teater var det också, och alla barn fick ropa på Skalman så att han vaknade.
Sen gick vi till bondgården där vi klappade apatiska killingar och lamm, och sen åt vi god lunch på restaurang Safari. Sen gick vi till Tiger World, och sen till Delfinlagunen. Sen åt vi glass i väntan på att delfinföreställningen skulle börja, men det kom så mycket folk och Hanna var så trött så vi bestämde oss för att avbryta utflykten och gå till bilen. Hanna somnade innan vi hann ut från parkeringen... med Lille Skutt och en apa i famnen.

När vi kom hem åkte vi till morbror Björn och moster Annika, och där var det massor med barn: kusin Amanda, hennes kusiner Alfred och Viola, och dessutom grannens Märta. Vi fikade och Hanna fick hoppa lite studsmatta med Amanda. Kusin Julia kom hem just när vi skulle åka.

Sen åkte vi och hämtade morfar, för n u skulle vi ut och shoppa! Hanna fick en trehjuling av morfar!! Stor stor lycka...

Så gissa om det var en trött men lycklig tjej som somnade nyss, med apan i famnen och Lille Skutt på kudden? Hon har pratat om Bamse hela kvällen, och hon kommer att göra det under en lång, lång tid...

(Bilder kommer, mormors dator är lite för seg för såna övningar.)

Det var underbart att få gå på Kolmården och bara göra precis det Hanna ville, bara på hennes villkor. Sällan man kan ge henne den chansen när hela familjen är med!

tisdag 19 juni 2007

bortskämda

Nu är vi på plats hos mormor och morfar, och både jag och Hanna blir ordentligt bortskämda... först fika med färska bullar, sen favoritmiddag (mammas kyckling är bäst!) och jordgubbar med vispgrädde till efterrätt. Och nyss frågade mormor om vi inte skulle fika lite ;) Vi kommer att rulla härifrån!
I morgon ser det ut att bli skapligt väder, tur, för vi åker till Bamse i Kolmården!

mer trädgård

Fjärilskrassen stretar på uppför spaljén. Mycket trevlig växt, ser fram emot gula små blommor!

Mina nyplanterade små petunior. (Krukan, loppisfynd, 10 spänn!)

Hängpelargon utan häng... men med fin färg!


Kantrabatten börjar arta sig, buxbom, silverarv och backtimjan.

Dipsy


När Hanna var liten fick hon en Dipsy-docka av sin kusin Adrian. Igår hittade hon den bland sina gosedjur, och det blev ett kärt återseende... Dipsy fick sova med Hanna i natt, och nu sittar de och tittar på Teletubbies tillsammans.

första semestertrippen

Snart bär det iväg. Hanna och jag reser hem till mormor och morfar ett par dagar. I morgon hoppas vi kunna åka till Kolmården och träffa Bamse! Hanna vill också "kecka Bönne" = leka med morbror Björne.
Men först ska vi
  • äta frukost klart!
  • tömma diskmaskinen klart!
  • bädda rent i sängen klart!
  • tvätta lakan på gång
  • sortera ren tvätt på gång - allt inte torrt än
  • kanske klippa gräset (alt. instruera Erik hur man gör)
  • plantera om tre petunior klart!
  • packa klart!
  • göra pannkakor till lunch

Sen åker vi!

måndag 18 juni 2007

simskola

Inledde årets sommarlov med att följa med yngste sonen på hans första simskolelektion. Han ska gå varje dag i två veckor nu, och kommer förhoppningsvis att lära sig simma ordentligt i sommar.
Precis när de skulle börja kom regnet, och det var fem små killar som satt och huttrade medan simlärarna presenterade sig. En unge hoppade av innan de ens kom ner i bassängen, en till när de skulle hoppa ner i den djupare bassängen. Kvar var alltså Lucas och två till.
Lucas frös som en sparvunge efteråt men var såååå nöjd, det hade varit superkul, och det är ju bra med tanke på vädret.

Hanna spanade snabbt in barnpoolen, och blev lovad att vi ska bada där nästa gång vi följer med Lucas. När en annan kille gick fram för att titta på poolen sa hon: "Nej Nannas pool, killen!" Han fick alltså inte bada i hennes pool... det lär hon nog bli varse så fort vädret blir bättre...

Nu sitter hon och stoppar ner alla sina pusselbitar i gummistövlarna.

Sista arbetsdagen!

Måndag morgon och jag gör mina sista skälvande arbetstimmar innan sommarlovet. I vanlig ordning får jag inte mycket gjort, men snart ska jag kavla upp ärmarna och röja upp det sista. Sen blir det lite pill med nästa års schema, och klockan ett har jag ett möte med en förälder. Sen tar jag semester, tror jag. Underbart!

lördag 16 juni 2007

väckning

Att bli väckt av en rufsig svettig tvååring som klappar en på kinden och säger "hej lilla mamma!" - finns det något bättre?

Skulle inte tro det.

fredag 15 juni 2007

fixat!

På måndag är det Hannas sista dag på dagis innan sommaren, och idag har jag fixat presenter till fröknarna. På Plantagen hittade jag söta brickor och roliga "potatisskrubbarhandskar". Det kan väl duga? Sen svängde jag förbi Ikea och köpte omslagspapper och kort. Allt ska levereras på måndag eftermiddag.

Skönt - jag har ägnat mycket tankemöda åt att fundera på vad jag skulle köpa. Vet av egen erfarenhet hur glad man blir för omtanken, och vad jag vet har ingen samlat in pengar för en gemensam present.

torsdag 14 juni 2007

Liknelser

Ingen har väl missat att min käre bror sprang marathon i lördags. Nu kommer en liten jämförelse:
Att springa marathon är som att föda barn.
Du behöver flera månader av förberedelser, ibland med fysiskt obehag.
Du ser fram emot loppet/förlossningen med skräckblandad förtjusning.
Loppet/förlossningen tar flera timmar och är bland det värsta du varit med om.
När du kommer i mål/barnet föds känner du en enorm lycka och tillfredsställelse.

Min svägerska Annika: "Enda skillnaden är att när du föder barn kan du inte avbryta om det blir för jobbigt och ta bussen hem".

Jag medger att liknelsen haltar ibland, men visst finns det likheter?

idag

ska vi ha arbetsenhetskonferens på Riddersvik hela dagen. Inte en chans att blogga, I guess...

jorå

jag gjorde faktiskt en sak som var lite nytta med igår. Åkte till en grannskola som ska få sprillans nya möbler och tittade om det fanns något som vi kunde ärva. Valde ut fyra små bord som jag kan ha som extra arbetsplatser i klassrummet.

(Fast vi kände oss som fattiga kusiner från landet som fick komma och få gåvor från di rika...)

onsdag 13 juni 2007

onsdags-mys

Ikväll är det bara vi tjejer hemma. Sven äter fancy middag på fancy restaurang med fancy amerikanska kunder, så Hanna och jag busar och äter framför tv:n. Pasta och köttbullar, Hannas favorit - i alla fall pastan, hon älskar pasta och skulle lätt kunna äta det 24/7. Samtidigt tittar vi på gissa vad? Nä inte Molly utan Teletubbies.
En perfekt kväll med andra ord.

segt

Nu har jag varit på jobbet i en dryg timme och hunnit med följande:
  • fikat med vaktmästaren.
  • ätit lite godis ur hinken som sexorna lämnade igår.
  • pratat maraton med Charlotte vars kille också sprang i lördags.
  • fikat med fritidspersonalen.
  • ätit tre mackor med smör.
  • hjälpt en unge att komma igång med en stickning.
  • ätit upp fritidspersonalens choklad.
  • läst diverse bloggar.
Effektiv är bara förnamnet. Om en timme börjar min hjärt- lungräddningskurs. Undrar just vilka storverk jag ska hinna uträtta innan dess?

Update 13.30:
  • varit på kort information om nästa års schema.
  • varit på HLR-kurs (bra att kunna, men väcker etiska frågor...).
  • ätit pizza med kollega och skvallrat i största allmänhet.
Tror det börjar bli dags för fikarast?

Det är ju bara att inse att jag inte kommer att få något vettigt gjort idag. I morgon däremot ska jag vara helt sjukt effektiv! (Då ska jag nämligen vara på konferens med chefen hela dagen, vågar inte annat....)

tisdag 12 juni 2007

men först:

Läs det här. Jag håller med, är mycket skeptisk till friskolor...

trött

klockan är halv nio och jag är redo för bingen. Sååå trött, trots tuppluren på soffan tidigare. Kan bero på att jag tog en allergitablett tidigare (pollen ahoy!) eller så är det nån slags reaktion på att jobbet är gjort för i år och nu kan jag ta det lugnt.
Hur som helst - off to bed.
Be good, children.

ägg-uppehåll

Varannan vecka får vi ägg och potatis levererat till dörren - stora färska fina ägg som gör pannkakssmeten gul som av saffran. Idag fick vi sista leveransen före sommaren, så hädanefter får vi köpa vanliga små köpeägg i affären.
Men en fråga dyker upp: tar hönsen också semester från värpandet? Eller är det nu de har chansen att ruva och kläcka fram nya små kycklingar? Eller? VAD händer med alla ägg som värps under sommaren?

The biggest unanswered question of all.... :)

S O M M A R L O V

Nu har vi haft avslutning, enligt alla konstens regler. Sååå skönt... slocknade på soffan när jag kom hem och sov en timme innan det var dags att hämta Hanna, helt slut...
Nu har jag bara 4 arbetsdagar kvar innan även jag (och Hanna) får ledigt. Längtar!

måndag 11 juni 2007

primörer

Här kommer ännu en rapport från mina odlingar.
Årets första rädisor skördades för en stund sen
och åts under högtidliga former. Det börjar bli trångt i pallkragen...

Pumporna är av monstersorten, risken finns att de blir gigantiska och måste tas bort...


Tomaterna är också på gång!

Vi får väl se om det blir någon färskpotatis till midsommar - men oddsen är goda!

snart....

Idag hade vi vår sista skoldag (städning och glass). I morgon är det avslutning, och sen följer fyra studiedagar med varierande innehåll. Egen städning i klassrummet, planeringsdag med höstens nya arbetslag, hjärt- och lungräddning och lite annat. Måndag blir min sista arbetsdag (egentligen onsdag, men har tagit föräldraledigt två dagar) och sen är jag ledig till den 16 augusti. Två månader. Obeskrivligt skönt, och h e t t efterlängtat!

(Och för er som har synpunkter: Lärarhögskolan är öppen för alla! Bli lärare ni med!!)

Mannen Myten Legenden


Han är tillbaka.

SVT1 kl. 20.00

Inte missa!

söndag 10 juni 2007

bad och glass!

Dagens första dopp i poolen

Glasspaus


Sen blev det dopp nr. 2

Sommardag med Hanna - då blir det mycket bad och fika! Påpekas bör att det fina uterummet på sista bilden alltså hör till grannen. Vårt är snett och vint och fullt med katter och spindlar och ska rivas S N A R A S T!

mera värme!

Varmt idag med, ännu en dag med temperatur runt +30.... vi har tillbringat förmiddagen med att shoppa på svala Kista Galleria (två Mollyböcker till Hanna för "egna" pengar, två linnen och ett par shorts till mamma). Lunch blev det också. Nu sover Hanna och jag har just fyllt hennes lilla pool så att vattnet hinner bli lite varmare innan det är dags för henne att bada. Ska ta fram hallon ut frysen och göra lite chokladsås så att vi kan fika också lite senare.

Vi är fortfarande fyllda av gårdagens upplevelser, så otroligt imponerande att springa drygt fyra mil i denna hetta... antar att man måste vara lite galen för att ens komma på tanken! Men Masse, vi är S Å stolta över dig så du anar inte!

mer marathon

läs för all del Masses egen berättelse om loppet här och här!

lördag 9 juni 2007

marathon del 2

Oj oj oj vilken dag... varmt, svettigt, långt att gå (Karlaplan - Waldemarsudde - Stadion), mycket folk... men S T O L T är jag över min bror! Låter bilderna tala...

Hanna på promenad med morfar

Masse efter 26 km
Målgång efter 4.19 timmar
(Masse till vänster om Ricoh-skylten)

Marathon

Nu är det snart dags för oss att bege oss in till stan och Djurgårn. Där ska vi träffa mina föräldrar, min svägerska Görel och min bror Björn med familj. Anledningen är förstås att min yngste bror Masse ska springa marathon idag. Termometern närmar sig 30 och solen gassar, inte vidare bra springväder har jag förstått...
Men kycklingsalladen är gjord och god, och vi ska ta med oss en massa vatten. Och vi slipper ju att springa, så vi ser fram emot en trevlig eftermiddag ;)

fredag 8 juni 2007

smart brud!

Gjorde det här iq-testet och fick resultatet 132 - bättre än 98% av befolkningen! *mallig*

onsdag 6 juni 2007

"gåka Dasse"

Hanna fick en väska igår. En liten bag med Spöket Laban-tryck.
Nu packar hon sin väska och sina korgar, och sen säger hon hej då för hon ska åka till Masse.
Sen går hon ett varv, säger "Heeej!!" och sen säger hon "Gåka Dasse igen!"

Hoppas du känner kärleken ända till Högdalen, Masse!

måndag 4 juni 2007

klirr i kassan?

Enligt aftonbladet kan jag få mina skattepengar redan den här veckan. Tackar, tackar! Med reseavdraget (nytt för i år för mig) blir det några sköna slantar som kommer intrillande. Semestern är räddad!

söndag 3 juni 2007

vårruset

Inspirerad av min bror (som springer sthlm maraton på lördag! Go Masse!!) tog jag en broschyr om Vårruset idag på Konsum. Tänkte att kan han så kan väl jag - åtminstone i 5 km! Sen tog det ett tag innan jag insåg att loppet går i morgon.... lite sent att börja träna nu, kanske?

Men nästa år, då kan jag vara med! Såg att det till å med finns fina träningsprogram man kan följa, precis som för maratontränare.

Nån som hänger på?? Kom igen nu, tjejer! Kan jag så kan ni!!
The more, the merrier...

lördag 2 juni 2007

fråga:

Hur kan man ha organiserad ponnyridning men inte tillhandahålla några hjälmar? Är det ens lagligt? På Överjärva har de några gamla (20+ allihop) shettisar som barnen får rida på, men hjälm får man alltså ta med själv. Aldrig i livet att Hanna får rida utan hjälm. Visst ser ponnysarna snälla ut men en tvååring kan ju tappa balansen och trilla av alldeles på egen hand, om inte annat.

Dyrt var det också. 50 spänn för en liten sväng. Dessutom ordnade de nån slags fårskötarkurser för barn: 1700 kronor för 14 gånger (typ. minns inte exakt, men nåt sånt var det). Vem betalar så mycket för att få gosa med ett får? De behöver ju inte ryktas och fixas med som hästar (tror jag - har inte gått kursen) och de får jag har stött på har inte varit särskilt keliga eller sociala - så vad får man då för sina nästan 2000 spänn?

Nä, Överjärva var tyvärr en besvikelse. Nåja, nu vet jag det.

kolla badplatsen!

I Aftonbladet skriver de idag om EU:s betyg på landets badplatser. Ett tips är att kolla in Smittskyddsinstitutets egen sida, där kan du hitta information om just din badplats. Det finns inte så mycket siffror för i år, men man kan även gå tillbaka och titta på tidigare år.

i dag

Lördag, men det hade visst inte Hanna förstått. Halv sju fick jag en puss av ett rufsigt troll som sa "Bupp, mamma, bupp!" Jodå, upp kom vi....
Nu har vi ätit frukost och tittar på Molly (igen). Sven jobbar. Funderar på att ta med småbarnen till Överjärva gård, kan bli en mysig utflykt. Klappa lite får, titta på ponnysar och kanske äta en glass eller två. Dessutom är jag nyfiken på den där byggnadsvårdsbutiken de har där!

Annars då? Tja, gräset behöver klippas igen, och jag får nog lov att ta en tur bort till komposten med lite gammalt skräp. Tvätta funkar alltid, och faller andan på kan man alltid tvätta fönster. Så nog har jag att göra. Sova får jag göra när jag blir gammal. Eller nåt.

fredag 1 juni 2007

tant-hobby?

Jag erkänner. Jag har börjat med stavgång.

Ja vadå? Jag hinner inte åka till gymmet, att gå ut med Hanna i vagn funkar inte för hon vill bara "pinna" (= springa) och då får man aldrig upp flåset, och promenader på egen hand (eller egen tid över huvud taget) har inte funnits på världskartan på rätt länge.

Men nu: en halvtimme ett par gånger i veckan kan jag sno åt mig, och då gäller det att ta chansen. Jag, mina stavar, min iPod och doften av kaprifol och syrén från alla trädgårdar.

Mammalyx!

3 år av saknad


Bästa vänner för alltid.

trött

Fredag. Trött. Skulle vilja ägna helgen åt att sova och bara ta det lugnt, men Sven jobbar hela helgen och vi har alla barnen så det är väl bara att bita ihop och gilla läget. Det blir matlagning, tvätt, skjuts, städning och allt sånt som faller på min lott istället. Jättekul.

Nån som vill komma hit och ta över för några timmar så att jag kan få sova lite?
Någon??

Nähä, trodde väl inte det heller.