fredag 31 augusti 2007

Heja Masse!

I morgon håller vi tummarna för lillebror Masse som ska springa Stockholm halvmarathon.
Bilden ovan är från marathon i somras, då var det +30 grader i skuggan. Hoppas det blir lite svalare i morgon, Masse!

Öppet brev till kanal 5

Kära kanal 5,

jag har en liten fråga:

När, oh när ska ni börja sända Grey's anatomy igen?

Skärp er nu, vettja!

test

Hittade ett roligt kändistest hos Anne.

Jag får dejta Micke Persbrant - *rys* kan nog inte tänka mig ett värre öde...

godis? nej tack.

I morgon har det gått en vecka sen jag började på allvar med det här med viktklubb.se. Gjorde en vägning i morse, och då visade det sig att jag har gått ner 1.2 kg på 6 dagar. Inte illa, va? Tyvärr gör förkylning med feber att jag måste ta det lugnt, annars hade jag gärna motionerat lite mer än jag gjort. Stavgång är grejjer det, trots tantvarningen!

En sak som jag reflekterat över är att jag inte har varit ett dugg godissugen den här veckan. Att gå förbi godishyllan i affären har inte varit några problem alls (fast jag åt en Bounty igår...). Jag vet inte vad det beror på, men det känns skönt.

Framgången gör självklart att jag blir mer peppad att fortsätta. Att tappa 10 kg innan jul känns plötsligt absolut uppnåeligt.

Kom igen Jenny, kan jag så kan du!!

prat

Maken ringer hem till sin sjuka fru:
"Nu är jag snart tillgänglig att komma hem och äta lunch"
Hallå? Prata som folk! Det låter som att du ringer för att boka in ett möte med en kund som tjatat sig blå. "Snart tillgänglig", jomen tack goe herrn som tar sig tid!

Men sen bestämde vi att det är bäst att han inte kommer hem eftersom han ska på ett möte inne i stan om en timme. Bättre att han åkte direkt, särskilt som han inte riktigt hittar. Det i kombination med *ähum* något bristande lokalsinne gör att ju större tidsmarginal desto bättre.

Lycka till, älskling!

torsdag 30 augusti 2007

sjuk-ish

ont i huvudet, snorig, ont i halsen, ont i hela kroppen.

onsdag 29 augusti 2007

hem ljuva hem

jorå, här skulle jag kunna bo....

hunger

1113 kalorier idag.

Men så är jag hungrig som en hel gnu-flock också.

vill se

vill se vill se vill se

till toavakten


tisdag 28 augusti 2007

bara liiiite mer...

1613 kalorier landar jag på idag.
Rätt okej med tanke på att jag "får" äta 1642.

Lax i ugn och kokt potatis till lunch (med bara lite lite hollandaisesås), gott!
Fast pannkakor känns väl kanske tveksamt till middag? Varken gott eller kalorisnålt.... Oh well, gjort är gjort! :(

text och musik

Här får ni ett tips på en riktigt bra feel-goodfilm, en sån där som man gärna ser en kall och blåsig eftermiddag när man gärna kryper upp i soffan med sin älskling:

Music and lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore.

inser att det här har blivit värsta bantarbloggen. Förlåt, vänner! Ska skärpa mig.

måndag 27 augusti 2007

1487

Så många kalorier har jag ätit idag.

-0.2

Som jag trodde blev det ingen större skillnad på vågen: - 0.2 kg bara.
Men nästa vecka, då ni!

söndag 26 augusti 2007

I morgon

är det dags för vägning igen. Väntar mig inga större förändringar eftersom jag egentligen inte har kommit igång på allvar förrän igår. Men det är spännande och lärorikt att skriva in vad man äter i dagboken, för då får man allting svart på vitt! Om man väger som jag och vill gå ner som jag ska man äta 1642 kalorier/dag, om man inte motionerar, då får man äta lite mer. Både i går och idag har jag hållit mig inom ramen! Dessutom är det intressant att se fördelningen mellan de olika näringsämnena - hur det borde vara och hur det är. I går landade jag på pricken som jag skulle, idag blev det lite för mycket fett och lite för lite kolhydrater.
Som sagt, lärorikt - även för den som kanske inte behöver gå ner i vikt men som vill äta lite mer medvetet.

perfekt!

vilken underbar söndag! Lite sovmorgon, en skön dusch, god frukost... sen gjorde jag en ost- och skinkpaj med riven västerbottenost medan sven städade lite. Sen åkte vi till IP där vi träffade Sanna, Magnus och Calle. Vi gick en lång skön promenad runt 5-kmspåret och sen åkte vi hem till oss och åt en sen men välförtjänt lunch: ostpaj, kräftor, räkor, vitlöksbröd och sallad. Ah, ni hajar vad gott!
Till efterrätt åt vi fruktsallad (med blåbär som Sanna plockat i skogen) med vispgrädde och/eller vaniljkesella.
En perfekt dag.

Bara ett orosmoln: Hanna är hes, snorig och lite varm. Vab i morgon??

lördag 25 augusti 2007

nu undrar ni säkert

hur det går för mig på viktklubb.se? Jorå, tackar som frågar. Lite segt i början, men idag har jag i alla fall för första gången skrivit in allt jag ätit och motionerat. Jepp, jag höll mig inom ramen! Första invägning är på måndag, förväntar mig inga större resultat, men känner att jag är på rätt väg nu.
Wish me luck!

Ps: gjorde supergoda kycklingfiléer idag, fyllda med mango chutney och feta och invirade i bacon. Låter knappast som smalmat men är faktiskt ett viktklubbrecept!

sovmorgon - NOT!

I morse vid halv sju var jag tvungen att gå upp och kissa, och då vaknade förstås Hanna - och så var den sovmorgonen körd. Vi gick upp och har suttit i soffan och tittat på "Nasses STORA film" som Hanna fick igår. (Jag fick "words and lyrics" med hugh grant, ska se den när tillfälle ges, tror den är bra). Men nu är klockan snart 8 och då börjar det väl bli läge för frulle? Jag menar, de stora barnen ska ju börja skolan på måndag och då är det väl bra att man börjar vänja sig vid att gå upp tidigt? Dessutom kom äggkillen igår så vi har kylen full med härliga färska ägg... mmm, jag är hungrig. Nu ska vi brassa käk!

Sen blir det storhandling.

fredag 24 augusti 2007

kropp


I onsdags var vi i Täby och fikade. Då gick Börje Salming förbi. Hur gammal är han, 50+ i alla fall? Men jag lovar att han har kropp som en 20-åring (något ärrigare kanske, men det syntes inte) - inte stor och musklig utan bara slank och vältränad. Bra jobbat, måste jag säga!

(Bild från stureplan.se)

onsdag 22 augusti 2007

ny blogg

Jag har som bekant även en blogg på jobbet, en "klassblogg" där föräldrar och anhöriga kan följa barnens tillvaro i skolan. Nu har vi börjat på ett nytt skolår och då stämde den gamla adressen rätt dåligt - så nu har jag gjort en ny! Kolla här så kan ni bland annat se mina nya kollegor Cissi och Daniel (som snällt fick ställa upp på att bli fotograferade).

tisdag 21 augusti 2007

gladpost

Har ni tänkt på hur sällsynt det är med personliga, handskrivna kuvert i brevlådan nu för tiden? Ni vet, såna där med avsändare och frimärke och allt. Idag låg det inte bara ett utan två såna brev i vår brevlåda!

Det första var ett blått, adresserat till Hanna. Mormor och morfar skickade hårsnoddar med blommor och fiskar. Hanna jublade!

Det andra var guldfärgat och adresserat till Sven och mig. Det var en inbjudan: våra vänner Sanna och Magnus hade gift sig och bjöd nu in oss till en fest som skulle fira just denna lyckliga tilldragelse. Vi jublade! Jag blev så glad så att jag fick gåshud - inte för att jag ska få gå på fest, utan för att de har gift sig, efter 19 år tillsammans.

Så där ser man. Ett brev kan betyda så mycket! Jag tror att mitt nyårslöfte ska bli att skicka fler brev till mina vänner.

söndag 19 augusti 2007

Dear God (en slags kvällsbön)

Så här skulle inte jag vilja dö, om jag får välja.

Hit ska jag i morgon


Fast i Enköping.

Glasgow?

För att pigga upp oss efter en rätt deppig sommar har Sven och jag just bokat en liten weekendtripp till Glasgow. Ingen av oss har varit där förut, så det ska bli spännande!
Så kom igen nu: har ni några heta tips?

stor?

Hanna ropar från hallen: vi går ut och spelar boll. Öppna dörren åt oss!
Där sitter hon och har tagit på sig springskorna och ska gå ut med nalle puh.
Min lilla bebis, när blev du så stor?

boktips för fantasilösa

Köpte en kokbok häromdagen som jag vill tipsa om. Den heter "Mat för barn & deras föräldrar" och är skriven av Latifa Lindberg. Det är en "praktisk och inspirerande vardagsguide för föräldrar som vill laga god och nyttig mat till hela familjen!" Det finns många roliga recept som dessutom är lätta att anpassa för den som inte tål allt.
Jag köpte boken på Konsum i Kälvesta (den utges av Prisma och Coop Provkök) för 139 spänn.

lördag 18 augusti 2007

höråhäpna

Hanna, som aldrig i hela sitt liv använt napp, sover as we speak med napp i munnen...
idag kom hon själv på att hon ville ha napp, så vi letade fram en oanvänd jag haft i skåpet. Hon tränade hela kvällen och nu sover hon som sagt med den.
Tror hon har blivit inspirerad av nån kompis på dagis?
Det blir nog inte långvarigt.

Bra saker med lördagar

  • ingen väckarklocka
  • go-frukost
  • lång dusch (eller ingen dusch alls, om man vill!)
  • lunch ute
  • sova middag
  • lördagsgodis
  • "notes from the under-belly"

Nassim


Bäst hittills den här morgonen:

Nassim Al-Fakir på Bolibompa. Honom gillar vi, Hanna och jag.

(nej, vi har inte ätit frukost än. Räknar med att morgon-latten slår Nassim i bästhet.)

Update: jorå, den slog allt! (Hemligt knep: en gnutta o'boy)

idag:

måla, måla, måla.
Väggar i pojkrum, plank och hyllor.
Ingen rast, ingen ro.

fredag 17 augusti 2007

Fredag!

Redan? Jag har ju bara jobbat 2 dagar!
Fast... skönt!

onsdag 15 augusti 2007

Underbart

Galenskaparna bästa

Ibland kommer det över mig

Jag börjar visst jobba i morgon.

Love Blocket

Nu har jag sålt våra grindar, snabbt och lätt! En kille från Täby var precis och hämtade dem för 350 spänn. Känns sjukt tomt varje gång man går upp och ner för trappan, men otroligt skönt!

(Bara för det kommer hon väl att rasa med huvudet före vilken sekund som helst!)

Undrar om det finns nåt mer jag kan sälja??

hur?

Har varit och shoppat lite nya kläder idag (jo det är sant!! Nästan bara till mig!) och jag har en fråga: vem har placerat en stor degbulle mellan byxlinningen och tuttarna? När hände det? Varför blev inte jag informerad?

Men hjälpen är nära. Jag är nu stolt medlem i viktklubb.se, och ska bli 10 kg lättare innan jul - det är iaf målet. Sven får hänga med av bara farten.

Vi börjar i morgon. Först: lunch på kvarterskrogen.

tisdag 14 augusti 2007

suck

Det är ju helt sanslöst vad mycket skräp man hittar på nätet. Nu går jag och lägger mig.
It's a sick, sick world.

...två gånger en vana?

För andra kvällen i rad sitter jag ensam i soffan medan man och barn sover. En skål Havrefras med mjölk och datorn är mina enda sällskap. Borde väl också gå och sova men de här stunderna är så sällsynta att jag vill dra ut lite på det...

Min dotter har tvångstankar om att tomten ska glömma julklapparna. Hon pratar om det varje dag, och jag får försäkra henne om att nejdå, han glömmer dom inte, då blir ju alla barna jättelessna och det vill inte tomten. Var har hon fått det ifrån? Jag vet inte.

jorå serru

nu åker jag och Hanna till Ikea. På inköpslistan: rullgardin, gardintyg, trådbackar. Dessutom kolla upp vad trappgrindarna kostar - nu ska de ut på Blocket!

måndag 13 augusti 2007

mer mammalyx

Ikväll har det varit dramatik här på landsbygden, en luftballong landade typ bakom grannens hus. Mycket spännande tyckte Hanna. Men sen somnade hon snällt, i sällskap av sin far som ligger i sängen med Camilla Läckberg. Så VIPS fick mamma en egen stund i soffan! Igen!
I could get used to this.

det glesnar

Det märks att många har börjat jobba idag - snart är det bara jag som fortfarande har semester, verkar det som. På lunchrestaurangen idag (räk- och hummergratinerad fiskfilé, gott) var det fullt med jobbarfolk, bara jag som kunde ta det lugnt och åka hem till tvätten när jag ätit färdigt.

Ja, vi har det bra vi lärare.... ;) men lugn, snart ska även jag lägga mig i selen - på torsdag, närmare bestämt. Då ni, vad jag ska gno. Jag är snart i kapp er, ska ni se!

Bildbevis - only for Masse

Här ser du bevis på att planket faktiskt existerar!
(Och jorå, vi är rätt så nöjda...)

yes!

Bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning. Men vi har kört 3600 mil sen vi köpte den förra året - det är ju nästan 10 mil om dan! Galet....

fråga

Jag skulle verkligen behöva klippa mig, men jag hatar att gå till frissan... nu är jag så desperat så att jag funderar på att vända mig till den lokala salongen GR8. Har klippt killarna där flera gånger med okej resultat. Har bara ett problem - ska det uttalas gr-åtta eller gr-eight? Grotta eller great? Hmmm...

Jag undrar när frisörsalongerna ska inse att de gräver sin egen grav med alla dessa "lustiga" namn?

Det får nog bli nagelsaxen - den här gången också...

En lyckans dag

I dag är en lycklig dag - Hanna har ä n t l i g e n fått börja på dagis igen! Som hon har längtat... igår kväll tog det en evighet för henne att somna, hon ville bara prata om "lalla barna" och vad de skulle göra idag. I morse vaknade hon halv sex (i normala fall runt 8), men som tur var somnade hon om - tack för det!
Väl på dagis var de andra på väg ut på gården, så vi packade snabbt upp hennes regnkläder, extrakläder och blöjor och sen fick hon också gå ut. När jag gick satt hon brevid nya fröken Madde på sandlådskanten med en spade i högsta hugg. Hon såg inte ens upp när jag sa hej då.

Hemma igen blev det en lååång lyxdusch för mamma, och nu sitter jag här och dricker kall juice i min ensamhet (nåja, Ellinor sover på soffan). Snart ska vi besikta bilen och sen ska jag äta lunch på kvarterskrogen med min man. Lite lyxigt att vara barnledig!

söndag 12 augusti 2007

Klart!

Planket är klart och målat en gång. Gräset klippt. Nöjd!

Roligast idag: Ellinor dök upp och Hanna nästan dog av lycka! Hon sprang runt i cirklar och ropade "Lellinor! Lellinor! Lellinor!" Hon saknar sina syskon, stackarn...

lördag 11 augusti 2007

äntligen

Jag har sagt det förut, men det är underbart att vara tillbaka i matchen igen. Nu finns det energi över till annat än soffhäng och (möjligen) matlagning, och idag har vi äntligen masat oss ut i trädgården och röjt. Jag har kört bort den nedsågade syrénbusken, de risiga sockerärtsbuskarna och den uppgrävda rhododendronen. Dessutom har vi slagit ner och målat stolparna till planket mot grannen. Kvar idag att göra är att klippa gräset samt åka och köpa virke till resten av planket - men just nu pausar vi. Hanna sover middag och vi väntar helt enkelt på att hon ska vakna igen.

Gud så skönt att få lite gjort!

Update söndag fm: Hanna sov till 15.20, och Bygg-Max stängde 16.00. Vi köper virke idag istället!

Dagens Skugge

Linda Skugge skriver väldigt bra om lata föräldrar som inte orkar gå ut med sina barn idag på Expressen.se. Läs och betänk! Själv fick jag nästan ont i magen, så väl träffade hennes ord.

fredag 10 augusti 2007


Det här är ju lite kul om man har en bror som heter Björn och som ibland ägnar sig åt just jakt.... dock ej björnjakt.
Bilden tagen på Skansens björnanläggning.

nya stövlar!

Hanna poserar i dagens outfit:
elefant-tischa: H&M
slitna jeans: H&M
Nalle Puh-stövlar: Din Sko
frisyr: nyvaket svettrufs

tradera eller blocket?

Funderar på att sälja den här Polarn och Pyret-overallen (stl. 74). Den är i toppskick men jag känner ingen som behöver den i vinter. Vilket är bäst, Tradera eller Blocket? Nån som vet?

skön dag!

Gud vilken skön dag! Svalt och lite regnigt, den tryckande kvalmigheten från igår borta. (Fler än jag som hade ont i huvudet i går?)
All trötthet och alla krämpor har försvunnit och nu känner jag hur energin har kommit tillbaka - ni anar inte hur härligt det känns!
Vad ska jag ta itu med först? Byta lakan? Dammsuga? Sortera ren tvätt? Tvätta sovsäck?

Dagens misson:

Köpa nya dagisgummistövlar.
(Pippistövlarna (ärvda efter kusin Adrian) är så gamla så att gummit krackelerat och spruckit, upptäckte vi igår.)

Dammsuga.
(Att baka och äta chokladbollar med tvååring medför häpnadsväckande mängder pärlsocker på golvet.)

torsdag 9 augusti 2007

Grattis!

Idag gratulerar vi Hannas moster Annika, som fyller år idag! Hipp hurra!
Bild från Hannas dop sep-05

i kväll vill jag:

  • dricka juice och äta chokladbollar (Hanna och jag har bakat)
  • ta en lång sval dusch
  • ligga på soffan och läsa "Sveriges drottningar" (Herman Lindquist).
Det har varit några tuffa veckor, men nu är det över, nu blir allt bra igen.

onsdag 8 augusti 2007

dagislycka

Hanna var överlycklig när hon fick hälsa på dagis idag. Lite blyg, men pigg på att titta på alla saker och återupptäcka reviret. Tyvärr är det flera av hennes gamla kompisar som har fått flytta upp en avdelning, så hon blir nog äldst av alla "Småtroll" - men så småningom ska även hon få flytta, och jag är glad att det blir lite senare under terminen.
En överraskning låg på hyllan - en Pixibok från två barn som slutade i våras! Hanna älskar Pixiböcker, och just den här (Prinsessan på ärten) hade hon inte, så nu har vi läst den flera gånger. Och vi får i n t e missa hälsningen från Victor och Tuva som står skriven i början!

ja. Nu ser vi båda fram emot måndag, när hon ska få börja på riktigt!

vägrar

Jag vägrar ha lika tråkigt idag som igår! Snart ska vi klä på oss och gå en promenad till dagis, hade jag tänkt. Sen, när Sven varit hemma och ätit lunch (och lämnat bilen) åker vi till Skavlöten och badar lite.

tisdag 7 augusti 2007

mer negg

Tack och lov att Allsången snart är slut för i år! Hanna har nämligen utvecklat en ny vana: vi ska dansa till musiken. Jag lovar, det är tokjobbigt att dansa en timme non-stop med en tvååring som hänger och slänger som en trasa och fnittrar hejdlöst. Just nu fick jag lite paus eftersom Sven tog med henne för blöjbyte och påpajtning, men hon är nog snart tillbaka: "nu dansa, mamma!"

Got to go...

bonjour tristesse

Vi har tråkigt. Vi har så tråkigt så klockorna hotar att stanna om det inte händer nåt snart. Jag vet att alla jublar över det fina vädret, men det är f ö r varmt, vi kan knappt gå ut. Usch. Jag vill ha höst, regn och rusk - och en stor godispåse i soffan framför en bra film!

måndag 6 augusti 2007

suck

Pratade just med min kollega på jobbet. Hon berättade att i princip alla på vårt fritids slutar, kvar är bara en kille förutom oss två lärare. Jamen DET var ju otroligt upplyftande, nu blir jag ännu mer sugen på att börja jobba!

rolig lek?

Varje gång jag byter blöja på Hanna leker hon samma lek. Hon pekar på tvättmedelpaketet och säger "E de?". Sen ska jag hitta på så många tokiga gissningar som möjligt, allt från morfars jobbarbyxor till glasspinne till Bamses farmors glasögon. Sen när jag äntligen gissar på tvättmedel säger hon "jaaaaa!" och applåderar. Men gud nåde mig om jag gissar rätt för tidigt.

Min dotter är understimulerad, jag vet.

dagistankar

Vi sitter och äter frukost, utanför vräker solen ner och Hanna säger plötsligt: "Idag Nanna börjar dagis!"
Nej, hjärtat. Jag vet att du längtar, men du får vänta en vecka till.

Jag börjar jobba nästa torsdag. Min tanke i våras var att vi skulle gå och hälsa på lite på dagis i början av veckan, och sen skulle hon få börja på torsdag hon med. Nu har jag ändrat mig, hon längtar ju så förtvivlat. Hon ska få vara där ett par timmar (typ 9-14) måndag och tisdag, och så tar vi ledigt på onsdagen. På torsdagen är det The Real Thing, då får hon vara där hela dagen, liksom på fredagen.

Sen rullar hösten igång på allvar. Det ser jag faktiskt fram emot - lite.

söndag 5 augusti 2007

panik!

Jag får panik över det fina vädret! Det kommer för sent - så här i slutet på sommaren finns det inte en chans att jag skulle visa upp min bleka lekamen på nån strand eller - Gud förbjude! - för grannarna. I maj-juni, jorå, kanske, men i augusti - no way.

Tror aldrig jag har varit så här blek efter en sommar. Inte ens förrförra året när Hanna var nyfödd och vi satt i skuggan hela sommaren.

Så vad ska vi nu hitta på när solen gassar? Åka till nåt svalt luftkonditionerat köpcentrum? Sitta hemma och kolla på Aristocats?

Suck.

brist

Efter middagen gjorde Hanna en upptäckt:
Vi hade inga äpplen. Inga glasspinnar. Inte ens några kex.
Klart vi var tvungna att åka och handla.
Nu har vi just ätit Magnum (Sven), Tip Top (jag) och Tophat (Hanna).
Gott!

snabbt och gott

Glömde bort att jag tänkte tipsa om god och snabb mat som jag gjorde igår!

Det här behövs:


  • kycklingfilé i skivor

  • broccolibuketter

  • Keldas milda ädelostsås

  • salt och peppar

  • ris

Bryn kycklingen (salta och peppra) och lägg i en ugnsfast form. Lägg också i lite broccoli. Häll på ostsåsen och ställ in i ugnen. Koka riset medan du väntar på att kycklingen ska bli genomkokt och alltihop fått lite färg.

Vi tyckte att det var gott, och då ska ni veta att jag aldrig äter mögelost och sånt i "naturell" form.

(Bilden lånad från arla.se)

dagens fynd

  • en molly-bok: 10 :-
  • en muminbok: 10 :-
  • en Bamseryggsäck: 20 :-

Resultat: en helnöjd liten tjej!

(Bild kanske kommer)

söndag

Snart ska vi åka på loppis!

lördag 4 augusti 2007

Säg nej, Ingvar!

Kolla här! Jag är i chock.

Flygfän

Vi har invaderats av äckliga flygmyror. De finns överallt - i luften och krypandes på marken. Både ute och inne. I no like.

ikea

att åka till ikea när nya katalogen kommit ut brukar vara rätt kört, men idag gjorde vi det i alla fall. Sven köpte ett nytt skrivbord till sitt kontor på jobbet, och sen fick jag en ny huvudkudde. Dessutom köpte vi nya satinlakan till oss själva.
Däremot gjorde vi inte misstaget att fika på Ikea, utan åkte till Plantagen där man kan fika goda tomat- och mozarellamackor och Caffé Mocha på Wayne's Coffee :)

Nu: städning. Jorå.

(Ps: Pia - tänkte sno katalog till dig, men fick kalla fötter....)

fredag 3 augusti 2007

läs inte inlägget innan detta. För trist!

tillbaka på basen

Nu har Hanna och jag kommit hem efter två nätter i Nyköping hos mormor och morfar. Skansenbesöket var trevligt, vi såg många djur, men bäst var nog två sköldpador som simmade :) nån ponnyridning blev det inte, vi väntar nåt år till tror jag.
Igår hade mormor och Hanna namnsdag, så då åkte vi till stan och Hanna fick en katten Jansson (handdocka) i present. Stor lycka!
Nu sitter vi här och väntar på att pappa Sven ska jobba färdigt.

onsdag 1 augusti 2007

gryningsblogg

gomorron... är uppe med tuppen idag, vaknade fem av att en list över fönstret trillade ner med en skräll. Har liksom inte riktigt kunnat somna om sen dess. Hanna sover som en stock och Sven har just gått till jobbet.
Idag ska Hanna och jag gå på Skansen med mormor - det ser vi fram emot! Kanske kanske blir det ponnyridningspremiär för lilla prinsessan :) Sen åker vi med mormor ner till Nyköping några dagar.
Stackars Sven - ja, han får vara hemma och jobba han. Men det tycker han bara är roligt, så det går ingen nöd på honom. Var å en gör det den tycker är kul, perfekt!