måndag 31 december 2007

söndag 30 december 2007

söndag

och en lugn "mellandag". Vi har handlat allt som behövs inför morgondagens fest (utom vit blockchoklad) och slöar nu i soffan framför en av alla julklappsfilmer (Ice age 2).
I'm so worth it.

lördag 29 december 2007

tackåbock

Vi tackar mormor Kajsa och morfar Bosse för julklappen - en braklunch på vårt favvohak Hard Rock Café. Vi har redan bestämt att det ska bli tradition att äta där de år vi firar två jular (dvs när barnen är hos sin mamma på julen och kommer till oss till nyår - som i år).
Nu är alla klappar öppnade för det här året, och här vimlar det av elgitarrer, mobiltelefoner, självspelande trumpinnar och annat kul. Mycket som kan låta, med andra ord.... :/

Nu ska vi fixa fram en kvällsmacka, för nu börjar brontolunchen sjunka undan en aning.

agenda

  1. äta frukost
  2. hämta bonusbarn
  3. åka till stan
  4. lunch på HRC
  5. hem igen
  6. dela ut julklappar
  7. julmys!

fredag 28 december 2007

filmtajm?

Najs:
Svt visar min favvofilm "Du har mail"

Bajs:
Den börjar 22.30

yähäy!

Nu har jag fått tillbaka min mobil! Gissa om jag har saknat den i julhelgen?
Men - alla julhälsnings-sms som jag hade hoppats på uppgick totalt till summa ett (1). Från nån som heter Thomas och som jag inte har en aning om vem det är - men han skickar troget en hälsning varje jul, stackarn :)

Hanna-bilder (med nya kameran)






fem snabba

Hittade en lista jag gjort förra året. Dags för uppdatering!

5 saker som jag har gjort det här året:
kört bil i vänstertrafik
jobbat hårt
fattat mitt livs svåraste beslut
försökt gå ner i vikt
byggt garderober

5 saker jag vill göra nästa år:
börja träna och äta nyttigare
köpa mer kläder till mig själv
göra klar vår uteplats
måla trappan vit
åka på solsemester

5 saker jag skäms för:
baksidan av vårt hus
dammråttor och kladdiga fönster
min lathet
min brist på tålamod i vissa sammanhang
snabbmat lite för ofta

5 saker som jag är stolt över:
min dotter
min man
mitt arbete
vårt hem
vår familj

God morgon!

Vi tittar på Spöket Laban (Hanna är så rolig, hon vaknar ofta på morgonen och säger "idag ska jag titta på den filmen - eller den filmen - och idag blev det Laban) och Sven jobbar igen. Han kom hem halv tolv igår och åkte igen klockan sex i morse. Han fick byta skift, vilket innebär att han slutar tre i eftermiddag istället för elva i kväll = bra. Men han fick knappt sova nåt, och vi skulle fixa sista julklapparna idag = dåligt. Oh well.

Så istället får Hanna och jag fixa klappar. By Roslagsbanan. Men det ska bli spännande, och vi passar nog på att fika i Täby. Vi är bra på det, jag och min dotter.

torsdag 27 december 2007

eh?

Jysk annonserar om ett "kokäkta täcke".
Jag får visioner om husmödrar som står vid spisen och kokar sina solkiga täcken i en stor gryta.
Hallå? Har inte Jysk hört talas om t v ä t t m a s k i n e r?
Jag tvättar gärna på 95 grader om det behövs men jag kokar inte. Då köper jag hellre nytt.

iallafall

Det blev en promenad i alla fall. Runt runt runt i området vi bor i. Grannarna måste tro att jag är tokig. Men vad gör man när man har för mycket spring i bena?
Nu diggar Hanna till "motorcycle emptiness" på min iPod och snart börjar bolibompa.
Life as we know it.

Safety first

Innan Hanna hann vakna och äta lunch blev klockan fyra. Jag hade verkligen tänkt att vi skulle gå till centrum, men det är nästan en halvtimmes promenad dit i mörkret och lika långt hem - inte så lockande. Sen kom jag på att jag inte har någon mobil, så om det skulle hända nåt (inte vet jag, om vagnen går sönder eller nåt?) skulle jag inte kunna ringa efter hjälp. Och SEN kom jag på att vem skulle jag ringa? Sven jobbar inne i stan och jag känner ingen här (efter tre år).

Vi stannade hemma.

Vardag

Julen är över. Sven har börjat jobba igen (eftermiddag/kväll den här veckan, slutar 23). Hanna sover middag och jag sitter i soffan med en cellofanpåse med fint hemgjort godis som jag fått av Nils i min klass. Jag har sparat det tills jag kunde njuta av det alldeles själv!

Ja, julen är över, men ändå inte. Under granen ligger klappar och väntar på bonusbarnen som kommer på lördag. Det är väldigt förvirrande för Hanna - det har ju redan varit julafton, ska vi slå in mer julklappar då? Och kommer tomten att komma tillbaka?? Men sån är verkligheten för många barn i blandade familjer, och det gäller ju även dem som bor med mamma och pappa men som har halvsyskon.

Det blir nog bra. Vi ska bara köpa några julklappar som hon kan få öppna också. Jag tänkte inte på att spara några av dem hon fick på julafton.

Tack för det!

Jag ringde till Princess i Nyköping, som äntligen var öppet igen. Och jodå, de hade hittat min mobil!
Jag får den på posten i morgon, via kurirerna mamma och pappa.
Där ser ni, det finns en gud ibland!

summering

Så var det dags att summera året som gått. Häng med!

I januari hade vi kräksjukan samtidigt som tvättmaskinen gick sönder. Jag fyllde år.
I februari köpte och monterade vi 8 garderober. Det tog tid, men ack så bra det blev! Vår bästa investering hittills. På sportlovet åkte vi skidor på Klacken i Kopparberg.
I mars fyllde Hanna 2 år och Sven råkade ut för en otäck olycka med skallskada och minnesförlust.
I april firade vi påsk här hemma tillsammans med Hannas mormor och morfar. Sen blev jag sjuk. Svägerskan Anki köpte Fordloppan och vi var med Masse på torpet och planterade potatis.
I maj drabbades vi av kräksjukan igen, vi fixade i trädgården, Ellinor konfirmerade sig, Sven fyllde 40 och vi firade 1-årig bröllopsdag med en lunch på Sjöpaviljongen.
I juni sprang Masse marathon på årets varmaste dag. En fantastisk upplevelse även för oss i hejaklacken! Vi fick sommarlov, Lucas gick på simskola 2 intensiva veckor och Hanna fick en trehjuling av morfar. Vi var på Kolmården och kramade Bamse, och vi började riva vårt förhatliga uterum.
I juli hade vi semester. Först var vi i Nyköping några dagar (bl. a Gästabudet), sen rev vi klart altanen, sen for vi till Kopparberg. Vi var i Rättvik en dag hos Bosse och Mona. Jag började sticka en tröja till Hanna (fortfarande inte klar). Barnen åkte till sin mamma och vi började måla om och byta sovrum med killarna.
I augusti var Hanna, mormor och jag på Skansen och vi byggde ett plank mot grannen. Hanna blev glad över att få börja på dagis igen. Sanna och Magnus gifte sig.
I september fick Sven nytt jobb och vi åkte till marknaden i Kopparberg.
I oktober var vi sjuka hela tiden, jag fick penicillin för halsfluss. Sven och jag åkte på en efterlängtad weekendresa till Glasgow.
I november var jag på begravning och vi fick nytt golv i hallen. Vi friköpte vårt radhus.
December är inte slut än, men hittills har vi tapetserat och gjort klart i hallen, haft besök av Anna, Sven har börjat på sitt nya jobb och vi har firat jul.

Se där ännu ett år att lägga i minnesbanken. Det går fort nu.

onsdag 26 december 2007

lista

  • tvätta Hannas nya Bamselakan klart
  • fälla ner en sektion i Hannas växa-säng
  • ring och boka tid för massage
  • ring och fråga om kvarglömd (please God!) mobiltelefon klart
  • promenera minst 30 minuter varje dag på lovet
  • bestäm meny för nyår
...å så en massa andra (trista) saker som städ å tvätt - ja ni vet...

Minns ni?

Annandagen för tre år sen. Jag hasade runt i Täby centrum, höggravid, och mådde så otroligt dåligt av alla nyheter från Thailand och tsunamin. Jag hade just fått veta att en barndomsvän saknades, och utanför en affär brast det, jag var tvungen att gråta en skvätt i Svens trygga famn.
Usch.
Och vännen, ja honom hittade de först flera månader senare.
Hemskt är bara förnamnet.

bad idea

Det såg så bra ut på pappret. Bonusbarnen kommer hit på lördag och får sina julklappar då, alltså kunde vi vänta med att handla åt dem till mellandagarna, till bra priser. Fiffigt!

Ja, just det. Tänkte bara inte på att alla andra också vill mellandagshandla.

Men nu är vi hemma, och nöjda med våra inköp. Lunch fick vi också, på Levinsky's, inte illa alls.

Fast håll med om att det är ett sjukt samhälle vi lever i. Först springer vi benen av oss i flera veckor för att köpa, köpa, köpa - och sen kan vi knappt bärga oss 36 timmar efter att den sista klappen är öppnad, så måste vi ut och köpa, köpa, köpa igen.

tisdag 25 december 2007

Första bilden med nya kameran

Mina kära svägerskor: Görel och Annika.
Nu kommer de förmodligen att hata mig 4-ever.

film och.... mer godis :/

"Kate & Leopold". Är den bra, egentligen? Eller är det bara jag som är för trött för att uppskatta den?
Och allt godis. Ska det verkligen vara nödvändigt att fortsätta äta långt, långt efter att det har slutat vara gott?

Jag bara frågar.

juldagen

Har ni överlevt julen?

Vi är hemma igen efter en tredagars vistelse i Nyköping. I lördags fyllde min pappa år, och vi överraskade honom med en fest hemma hos min bror. Väldigt lyckat!
I söndags var vi på stan en sväng och fikade på gamla kära Princess, innefiket #1 när jag gick på gymnasiet. Där såg ut exakt som jag mindes, förutom att fondtapeten med trädstammar var utbytt mot en spegelvägg :) Jag har försökt ringa dit flera gånger sen dess, tror nämligen att jag har tappat min mobil där. Hittar den ingenstans. Håll tummarna för att någon vänlig själ har lämnat in den!
I går var det så julafton, och efter en skön skogspromenad var det dags för lunch för 13. God mat i mängder! Sen kom tomten, Hanna satt i morfars knä precis som de planerat lääänge och tror ni inte att tomten hade med sig en gigantisk häst till henne!
Sen öppnades alla andra klappar, och jag fick en ny digitalkamera, 5 timmar hos en massör plus en massa annat!
Idag åkte vi hemåt igen, skönt att komma hem. Nu ska vi kolla hur kameran funkar.

Önskar er alla en skön fortsättning på julen!

fredag 21 december 2007

Jullov

Nu är jag ledig från jobbet i två underbara veckor, det ska bli otroligt skönt. Tänkte samtidigt ta lite ledigt från datorer och bloggar och allt sånt, så bli inte oroliga om uppdateringarna blir lite sporadiska från och med nu!
Förmodligen kan jag inte hålla mig borta helt, men jag vill ändå passa på att önska en
God Jul!

torsdag 20 december 2007

Snart!

I morgon jobbar jag några timmar, sen har jag ledigt i två veckor. Inte en dag för tidigt. Är så in i märgen slut, behöver verkligen få vila nu!

onsdag 19 december 2007

nu funkade det


Hanna och Erik myser i soffan

oh så lägligt

precis så här strax före jul har min (flera år gamla) digitalkamera börjat krångla. Skulle ju lägga in bilder från hallen men det funkar inte. Typiskt. En sak till att skriva på önskelistan!

önskan

Jag har kommit på att jag skulle vilja ha en kompis. Jag har ju Sven, men det räcker inte alltid, om ni förstår. En kompis som bor nära, som man kan ta en spontan promenad med, som man kan kvista över till en kväll för lite fika och en film. I många år hade jag Åsa och Åke, dem kunde man alltid titta över till om kvällen kändes ensam och trist, men nu har jag ingen. Inte här i närheten i alla fall. Alla mina kompisar (de som finns kvar) bor nån annanstans.
Men hur gör man då? Ska man bara plinga på hos nån trevlig 40-plussare och fråga "ska vi leka?"
Jag vet faktiskt inte.

tisdag 18 december 2007

dagis-klappar

Idag har jag köpt julklapp till dagispersonalen. Hanna byter avdelning efter jul, så det blev även en tack för den här tiden-present. Fick tips om orkidéer på Ikea och åkte dit men vågade inte köpa eftersom det är så s*t*ns kallt idag. Inte kul att ge bort fem frostskadade blommor... Istället köpte jag mörkröda mjuka plädar i chenille som de ska få tillsammans med en kaka mörk choklad - med hopp om en skön stund i soffan :)

Det får duga.

Snart!

Vår hall börjar bli klar nu. Återkommer med bilder!

måndag 17 december 2007

Mail

Hej!

Beklagar verkligen det inträffade!!

Jag har kontaktat personen som ansvarar för detta rikstäckande event, hon ser över rutinerna för kommande event

Stort tack för att du hörde av dig!!

/Johan
Johan LindblomBC LivsICA Maxi Häggvik

note to self

Ta med skruvdragaren till jobbet i morgon. Och en hammare. Och några småspik. Och en tumstock.

Springsugen

Igår när vi klädde granen var Hanna så till sig att hon bara hoppade upp och ner, som en studsboll. Sen började hon springa runt runt.

Lucas: "Hanna, sluta springa"
Hanna: "Jag måste springa, Lucas!"

söndag 16 december 2007

Efterlysning

Efterlyses:
julklappstips till
brorsdotter, 11 år, hästtokig
brorsdotter, 11 år, häst- och fotbollstokig
bonusbrorson, 13 år, basketspelare
bonusbrorson, 9 år, datanörd

Berörda bröder får gärna komma med tips här. Eller maila.

vad tror ni?

Gissa om jag fått nåt svar på mitt mail till Ica?
Nä just det.

Klart!

Knäcken är kokt (läs micrad).
Granen är inköpt och klädd. Den är så grymt tät på undre halvan att det lätt skulle kunna bo två ekorrar där hela julen utan att vi skulle märka det.
Piff och Puff, kom fram nu!

Nu äter vi knäck och Aladdin-choklad och tittar på Shrek II.

lax = fulfirre?

Ni har väl inte missat Magnus Ugglas blogg? Idag skriver han roligt om torskens uppgång och laxens fall. Läs här!

nåja...

... det där med sovmorgon funkade väl sådär.... vaknade vid sex när Hanna kom till vår säng, och sen blev det inte mycket mer sömn för min del. Visst slumrade vi lite, och halv nio gick hon och Sven upp. Men med tre barn i huset är det ju aldrig riktigt tyst, och efter att Hanna varit uppe och hämtat sin korg med pixiböcker lämnade hon dörren vidöppen och då var det helkört. Jag gick upp och färgade håret istället.
Nåja. En annan dag, kanske.

lördag 15 december 2007

nu

nu ska jag alldeles snart påbörja ett efterlängtat projekt.
Wish me luck!

frestad

Nu har jag mailat Ica och upplyst dem om att tomten bjuder barn på nötgodis. Kände mig för ett ögonblick frestad att ringa Aftonbladet - det skulle ju inte se snyggt ut för Ica, i dessa köttmärkningstider....
Jag hoppas bara att inga barn har blivit sjuka idag. Tack och lov är inte Hanna allergisk, men jag vet många, många barn som är det....

pay-back

I morgon är det min tur.
S O V M O R G O N !

mamma-tv

Bolibompa-favoriten (både Hannas och min) Nassim har en hemlig gäst - sin egen bror Salem Al-Fakir. Sånt blir mammor glada av :)


Nassim

Salem

knep

I min iver att hinna till Kista (eller annat centrum) före alla andra lördag-innan-jul-shoppare piskade jag på familjen så att vi kom iväg skapligt. Inte jättetidigt, men helt okej. Mycket riktigt fanns det fortfarande armbågsrum och p-platser kvar, och vi körde ett snabbt klapprejs (och nya jeans till mig! Yäyhäy!!) och tog det sen lugnt på ett nästan folktomt fik. Skönt! På väg ut ur garaget mötte vi folkhopen, det var nästan slagsmål om vår p-plats när vi lämnade den.
Sen for vi till Ica Maxi i Häggvik och handlade lite mat, och där fick Hanna träffa tomten! Hon fick en liten julstrumpa med en cd-skiva, några clementiner och lite godis, men tyvärr vågade hon inte ens titta på tomten - det bådar gott inför julen :)
Hemma har vi ätit tacos och småfixat lite. En lugn och skön lördag, med andra ord!

Update: hmmm, tomten bjöd på godis med nötter - både jordnötter och hasselnötter. Buuuu!

fredag 14 december 2007

Att-göra-lista för helgen

  • Färga håret klart
  • Köpa nya jeans klart
  • Olja in hallgrejjerna så att vi kan sätta upp dem klart
  • Sätta upp hallgrejjer
  • Tvätta (as ususal) klart - även den rena tvätten
  • Laga Hannas overall klart
  • Sätta upp grangirlangslinga med ljus på baksidan
  • Rensa och torka ur kylskåpet
  • Lite knäck? klart
  • Köpa julgran klart
  • Klä julgran klart

fredagskväll...

...och vi är ensamma i kväll igen, Hanna och jag. Sven jobbar och bonusbarnen som skulle komma lyser med sin frånvaro. De är med sin morfar ikväll och kommer i morgon.
Vi har ätit broccoligratäng och nu äter vi skumtomtar - en otippad passion som drabbar mig varje år i december. Resten av året är skumgodis ingen favorit, men det är nåt särskilt med de där sega små rackarna!
Köpte mig en julklänning med lite retro-feeling idag, plus några julklappar till stora och lilla älsklingen. Nu återstår bara.... hmmm, få se.... en MASSA klappar som inte är köpta än. *Suck*
Dessutom sjunger mina enda par jeans på sista versen (stort hål på ena låret) så i morgon måste även den detaljen fixas. Jag som inte gillar att shoppa på lördagar så här nära jul....

torsdag 13 december 2007

lussebonus

Dagen till ära fick jag faktiskt träffa min älskling, en stund i alla fall. Han var med på dagis och fikade, innan han var tvungen att åka och jobba.
Oh well. Man får vara glad för det lilla.

Lucia


Minnesgoda läsare kanske minns min ångest över förra årets lussefirande på dagis. I år var jag bättre förberedd, och Hanna hade Lucialinne, glitter, ljus och hela kittet. Och jag kom ihåg kameran.
Efteråt var det fika med de andra barnen och deras familjer.

onsdag 12 december 2007

mardröm

såna här artiklar orkar jag inte läsa. Jag stänger av, blundar, värjer mig, slår ifrån mig. Jag kan inte ens b ö r j a föreställa mig paniken, skräcken, hjälplösheten man måste känna som förälder när något sådant händer.
Nej. Usch, kolla inte länken. Läs inte.

saknar

Jag saknar Sven. Vi sover i samma säng, men jag har inte träffat honom i vaket tillstånd sen i söndags kväll. Förmodligen hinner det bli lördag morgon innan vi får träffas igen.

Hoppas jag vänjer mig.

på tisdag kl. 17.15

då händer det grejjer.
ojojoj.

(nu var jag hemlig, va?)

måndag 10 december 2007

frågor

Dessa frågor ställdes vid nattningen. Inte av mig, dock.

"Är pappa tung?"
"Har jag ögonbryn?"
"Har tomten mjuka läppar?"

Och fler därtill. Bäst gillade jag följande:

"Var heter din mormor?"
När jag berättade att min mormor (som för övrigt hette Brita) var död och fanns i himlen sa gullungen:
"Du kan få låna min mormor".

trött

ända sen förra helgen har Hanna sovit väldigt oroligt. Det har lett till att vi alla tre (vi som delar sovrum, alltså) är trötta och slitna. Igår var kulmen för mig, ville liksom aldrig vakna riktigt, men när jag väl kom i säng var jag spänd och kunde inte somna. Inte blev det bättre av att jag hade ett ganska jobbigt utvecklingssamtal first thing i morse. Däremot sov Hanna rätt bra, tack och lov.
Nu i kväll är jag trött.... och eftersom vi är gräsänkor funderar jag allvarligt på att gå och lägga mig samtidigt som tvååringen.
Hmmm - lockande tanke....

*zzzzzzzzzzzzzzzzzz*

vi saknar

Ikväll är första kvällen av många. Sven jobbar till 23 varannan vecka på sitt nya jobb, och då får Hanna och jag vara ensamma hemma.
Å andra sidan slutar han 15 varannan vecka.
Inget ont som inte har något gott med sig.

se där

nu fick vi ytterligare ett skäl att köpa ny vardagsrumsmatta.
En av oss har just kissat lite på ena hörnet.

shoppa med Hanna

Idag åkte Hanna och jag till Väsby centrum. Mission: att köpa årets julklänning.
Vi tittade på varenda klänning i stl 92 som fanns, men det var bara en som föll lilla damen i smaken. En. Och inte var det den billigaste heller, direkt *mutter*. Men snygg som en prinsessklänning i rött!
Dessutom köpte vi strumpbyxor och - ta-daaa!- trosor! Så just nu, as we speak, finns en risk för kiss i soffan. Men vi antar utmaningen, eftersom lilla damen har varit totalt ointresserad av allt vad blöjlöshet heter tills nu!

Dagens mysigaste: när vi fikade på Wayne's. Hon är så trevlig att fika med, min dotter.

söndag 9 december 2007

en perfekt helg

bra shopping på lördagen, god mat, gott vin, gott fika på Ulriksdal, snygga skohyllor inköpta, gott fika hos Sanna och Magnus, bra film på tv.

Perfekt.

lördag 8 december 2007

det var då för väl

egentligen spelade det ingen roll, men jag tycker att Amanda är lite läskig.

fredag 7 december 2007

mer vabb...

... men idag har vi haft det riktigt mysigt. Vi har bakat bröd, tvättat och pysslat lite här hemma. Sen kom Sven hem tidigt, så vi åt nybakat bröd och gröt, och nu sover de, mina älsklingar. Vi är alla lite trötta efter flera oroliga nätter, men jag hade inte ro att ligga kvar när de somnat.

Nu ska jag på allvar ta tag i städningen. Badrummen kallar. Tally ho!

torsdag 6 december 2007

typiskt

När man hittar ett jobb man kan tänka sig att söka så är det bara ett vikariat.
Skulle vara så skönt att slippa köra 7 mil varje dag...

ännu en dag...

Vi är hemma idag med. Hanna är fortfarande lite varm och luktar konstigt i munnen, men vad jag kan se är hon inte röd eller svullen i halsen. I natt har det varit snurr och gnäll i princip nonstop sen midnatt, vilket är mycket ovanligt. I normala fall sover hon hela natten, möjligen med uppehåll för byte av säng - sen somnar hon om igen. Så jorå, lite trötta är vi allt....

Idag ska vi skriva klart julkorten (bara några adresser kvar att kolla), dammsuga och kanske baka något. Tyvärr har jag ingen saffran, annars hade det kanske blivit saffransskorpor. Eller lussebullar.

Sven började på sitt nya jobb idag! Han slutar vid tre, så då tänkte vi åka och köpa lite hallinredning, om Hanna är up for it. Ska bli skönt att få färdigt!

onsdag 5 december 2007

strump-trauma

är det bara mitt barn som har strump-fobi? Hon blir GALEN om inte strumpan sitter som den ska - då sliter hon av den och säger att den är för stor / för liten.
Det bästa är om hon får sätta på den själv, men det är inte alltid det funkar.

Men hon är väl sin fars dotter. Både Sven och (framför allt) Lucas tar gärna av sig strumporna när de får chansen.

*suck*

Två sköna kommentarer från natten som gick

Jag: "jag går ner och hämtar medicin. Vänta här med pappa".
Hanna: "ja, jag sitter här och pratar med Ellinors pappa".

Jag: "Febern är borta nu. Hoppas den inte kommer tillbaka".
Hanna: "Nej, den har gått hem till sig".

rapport från sjuklägret

Stackars Hanna hade nästan 40 graders feber i går kväll. Lite Alvedon fick henne att sova lugnt, men hon vaknade vid halv tre, och då var den uppe i 39 igen. Mer Alvedon, sen var vi vakna till fem när vi somnade om till sist. Halv åtta gick vi upp och nu tittar vi på Bolibompa och äter clementin. Allt lugnt.

Idag ska vi passa på att skriva julkort och kanske skruva upp Lucas gardinstång (äntligen). Dessutom måste vi sätta upp fler paket i barnens paketkalendrar. Men först frukost och en dusch.

tisdag 4 december 2007

planer för morgondagen

  1. vab

Anna kommer!

På fredag är det dags för en väldigt viktig tradition. Då kommer nämligen min äldsta och bästa vän Anna hit från Göteborg för vår årliga julklappsshopping.

Så här brukar det bli:
Anna kommer rätt sent på fredagen, och då käkar vi lite och (viktigast) dricker rödvin och äter ostbågar - OBS! Cheezedoodles!
På lördagen åker vi in till stan och shoppar loss rejält. Fika och lunch på stan. På kvällen mer mys hemma.
På söndagen brukar vi åka nånstans för lite fika innan hon kör hemåt igen. Ibland Ulriksdal, ibland Rosendal. I år kanske Konst&kakor i Viggbyholm? Vi får se.

Den här traditionen har vi haft i många, många år och jag är så glad att hon fortfarande vill komma hit, trots att jag har träffat Sven och skaffat familj!

tomtat!

I natt blödde Hanna näsblod (igen) och i morse hade hon 38 graders feber. Sven har vabbat idag, och nu när jag kom hem så var de så glada och stolta för de hade minsann tomtat!

Ja, nog hade de gjort det alltid. Utan urskiljning. Varenda liten tomte hade blivit uppackad och utplacerad, och vartenda julpynt vi äger och har.

Oh, well...

söndag 2 december 2007

Behov

Hanna vid nattningen (när jag nästan tror att hon sover):
"Mamma, behöver du mig?"
Ja, jag behöver dig.
"Behöver du din unge?"
Ja, jag behöver min unge.
Min bästa, bästa tjej.

Ta-daaa (forts.)

Fäör första gången i mitt liv har jag tapetserat! Det var lite pilligt, men vi är sååå nöjda - det är sjukt snyggt! Och kolla golvet.... varmt och skönt....
Nu fattas bara golvsocklar, dörrfoder, skohyllor, en hylla och kroklister. Och lite annat lull-lull. Sen blir det fest i hallen!

Ta-daaa!

Hanna och jag har pysslat om hyacinterna lite. Här trivs de bättre än i kassen de bott de senaste dygnen :)

Nedan är en bild på vår paketkalender. Tyvärr vågade jag bara sätta upp paket för första veckan, det blev för tungt annars. Fyra barn som ska få 24 paket: det blir 96 paket.... gissa vem som satte rekord i paketinslagning häromkvällen?


sovmorgon

idag fick jag sova till tjugo i tio (Hanna och pappa gick upp 7), och kom ner till adventsfrukost med tända ljus och pepparkaka. Underbart!
Barnen fick pepparkaksformar i sina kalenderpaket i morse, så snart ska vi börja kavla!

Jag har en punkt till som jag glömde på listan igår: plantera de fem hyacinter som jag köpte i fredags och som står och försmäktar i en papperskasse!

lördag 1 december 2007

Busy day tomorrow

  • baka pepparkakor med (minst) 3 barn klart
  • tapetsera klart
  • plocka fram och sätta upp adventsgrejjer klart
  • handla inredning till hallen
  • dammsuga
  • tvätta ett mindre berg klart - for now
  • jobba en stund
  • byta lakan i (minst) 2 sängar
  • inspektera nya tomtgränsen
  • hämta krukor i förrådet klart
  • sätta upp granslinga med ljus på baksidan
  • bära ut saker i förrådet / upp på vinden klart

2 x 11 år

Idag har vi varit i Nyköping för att fira Hannas fina kusiner Amanda och Julia som fyllde 11 år. Vi fick en fantastisk lunch (pitabröd fyllda med allt möjligt mumsigt) och supergoda tårtor: Amanda bjöd på cheesecake och Julia hade valt kladdkaka med vispgrädde.
Det var fullt med folk på kalaset och Hanna stortrivdes med att leka med de stora mjuka hästarna som man kunde rida på - särskilt kul när morbror Björne var med och lekte!

Hemfärden var rätt jobbig, ösregn och vindbyar, dålig sikt och massor av vatten på vägen. Jag satt på helspänn hela vägen. Men inget som inte lite axel- och nackmassage kunde fixa när vi kom hem :)

GRATTIS säger vi idag också till Hannas moster tillika gudmor Görel som även hon fyller år!

Men vips

så blev jag lite piggare!
Vad sägs om en konserthelg i Norrköping, älskling?
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article1363553.ab

sjukt trött...

åh vilken natt.... sven var på julfest igår och kom hem vid halv två med tre kollegor för en whiskey - klart man vaknade då. Sen kom han och la sig och somnade på två röda, och bara två timmar senare vaknade Hanna och var otröstlig. Till slut gick vi och la oss i hennes säng ( = mamma får ligga som en märla) men det tog nog en timme innan hon kopplat av så pass så att hon somnade.
Då var klockan halv sex. Jag smög över till min säng och fick sova en timme till innan hon vaknade och det var dags att gå upp.
Suck. Someone ows me BIG TIME!